Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Παιδια πως φτιάχνυμε ενα πρόγραμμα εγκατάστασης για την εφαρμογης μας που την γράψαμε στο vs express edition;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò angarato_surion. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος angarato_surion στις 21-04-2006, 23:58. Υπάρχουν 18 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (19 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  17-04-2006, 04:05 11943

Παιδια πως φτιάχνυμε ενα πρόγραμμα εγκατάστασης για την εφαρμογης μας που την γράψαμε στο vs express edition;

δεν ηξερα που να το ρτησω αυτο

Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

Υλοποιώ εφαρμογές υπό πληρωμή απλώς επικοινωνήστε μαζί μου
  •  17-04-2006, 12:25 11950 σε απάντηση της 11943

Απ: Παιδια πως φτιάχνυμε ενα πρόγραμμα εγκατάστασης για την εφαρμογης μας που την γράψαμε στο vs express edition;

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια οποιαδήποτε εφαρμογή δημιουργίας setup. Οι εμπορικές εφαρμογές είναι εύκολες στη χρήση αλλά ... κοστίζουν. Οι τιμές ξεκινάνε από $200 και ανεβαίνουν ανάλογα με τις δυνατότητες. Μπορείς να δεις τις εκδόσεις Express του InstallAware ($200), του Wise και του InstallShield ($450 και ανεβαίνουμε).
    Υπάρχει επίσης και ένα open-source εργαλείο, το WiX στο οποίο ορίζεις τα αρχεία και τις ρυθμίσεις που θέλεις να εγκαταστήσεις μέσω XML. Η χρήση του δεν είναι εύκολη, ενώ πρέπει να ξέρεις τις έννοιες του Windows Installer για να το χρησιμοποιήσεις, αλλά είναι τσάμπα.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  17-04-2006, 12:44 11951 σε απάντηση της 11950

Απ: Παιδια πως φτιάχνυμε ενα πρόγραμμα εγκατάστασης για την εφαρμογης μας που την γράψαμε στο vs express edition;

pkanavos wrote:
    το WiX στο οποίο ορίζεις τα αρχεία και τις ρυθμίσεις που θέλεις να εγκαταστήσεις μέσω XML. Η χρήση του δεν είναι εύκολη, ενώ πρέπει να ξέρεις τις έννοιες του Windows Installer για να το χρησιμοποιήσεις, αλλά είναι τσάμπα.

Πλέον για το WiX υπάρχει το WixEdit, που απλοποιεί μερικά πράγματα και κάνει πιο εύκολη την χρήση του.

WiXEdit

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  17-04-2006, 14:47 11953 σε απάντηση της 11943

τα dlls που θα αντιγραφει η εγκατασταση της εφαρμογης θα πρεπει να ειναι και το .netframework2 ή μονο τα dll που έφτιαξα εγω;

επίσης τα system.xml,system.windwows.forms και παει λεγονατας και εκεινα πρεπει να τα βάλω;
    Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

•  17-04-2006, 15:53 11955 σε απάντηση της 11953

Οι βιβλιοθήκες System.Xml,System.Windows.Forms κ.τ.λ. περιέχονται μέσα στο Framework.

Εγώ θα σου πρότεινα το Framework Setup να συνοδεύει το Setup της εφαρμογής σου και να μην εμπεριέχεται μέσα σε αυτό.
  •  17-04-2006, 16:17 11956 σε απάντηση της 11955

Εγώ θα έλεγα μάλιστα ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κάνεις εσύ deploy τα dll του Framework μεμονωμένα. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να δώσεις το runtime στο χρήστη για εγκατάσταση ή να το εγκαταστήσει ο ίδιος αν το έχει από αλλού. Το setup του runtime δεν αντιγράφει απλώς αρχεία, αλλά κάνει και τροποποιήσεις στο σύστημα.
  •  17-04-2006, 18:50 11963 σε απάντηση της 11955

ετσι κι αλλιως δεν θα εδινα εκεινα τα dll εκανα μια ερωτηση απλως.

επισης το Inno setup καλο ειναι;

το runtime θα τους πω να το ψαξoυν στην m$
    Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

•  18-04-2006, 01:35 11973 σε απάντηση της 11963

Συγνώμη δεν έχω ασχοληθεί με Express Edition αλλά σαν Deployment Tool δεν υπάρχει η τεχνολογία ClickOnce στο VS Express Edition? Νομίζω ότι υπάρχει. Δεν κάνει αυτή για μία απλή εγκατάσταση εφαρμογών που έχουμε δημιουργήσει;
  •  18-04-2006, 03:10 11974 σε απάντηση της 11973

τι ειναι η clickonce;
    Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

•  18-04-2006, 10:36 11979 σε απάντηση της 11963

Το Innosetup, καθώς και όλα τα setup που δεν χρησιμοποιούν Windows Installer δεν έχουν τη δυνατότητα rollback όταν συμβεί κάποιο πρόβλημα κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής. Επίσης, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μηχανισμό Intellimirror για αυτόματη εγκατάσταση στα μηχανήματα ενός domain.

Από την άλλη, είναι υπεραρκετά αν η εφαρμογή σου είναι ένα απλό .exe το οποίο θέλεις να το εγκαταστήσεις σε ένα folder και δεν δημιουργείς registry keys ή αρχεία σε άλλα folder. Στην περίπτωση αυτή, το μόνο που μπορεί να συμβεί αν αποτύχει η εγκατάσταση είναι να παραμείνει το folder της εφαρμογής στο σκληρό.

Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι ωραίες οθόνες και τα shortcuts, θα μπορούσες να φτιάξεις ένα batch αρχείο το οποίο απλά θα αντιγράφει το .exe της εφαρμογής σε ένα folder. Ακόμα καλύτερα, θα μπορούσες να φτιάξεις ένα self-extracting zip ή rar το οποίο θα κάνει extract τα αρχεία στο folder που επιλέγει ο χρήστης.

Όσο για την ClickOnce, ένα search στο MSDN θα σου δώσει όσες πληροφορίες χρειάζεσαι
  •  18-04-2006, 14:54 11995 σε απάντηση της 11951

υπάρχει documentation για το wixedit;

Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

•  18-04-2006, 14:56 11996 σε απάντηση της 11995

ρε παιδια καποιων installer που να κανει τα ιδια και να μην θελει να ξερω εννοιες υπαρχει;
    Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

•  18-04-2006, 16:24 11998 σε απάντηση της 11943

InstallAWARE Express Edition..αλλά δεν είναι free..
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  18-04-2006, 18:10 12003 σε απάντηση της 11998

κανενα τζαμπε; που να ειναι καλυτερο απο το inno setup; γιατι για μενα αυτο ειναι κορυφη!!
    Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

•  20-04-2006, 20:49 12046 σε απάντηση της 12003

Ρε παιδια τα προγραμματα εγκαταστασεις που φτιαχτηκαν μμε το installaware express ειναι βαρια ή μου φαίνεται;
    Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

Σελίδα 1 από 2 (19 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems