Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Γεια σας το excel ανοιγει xml αρχεια με χρηση C#;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò angarato_surion. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος angarato_surion στις 07-05-2006, 23:55. Υπάρχουν 16 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (17 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  05-05-2006, 18:38 12332

Γεια σας το excel ανοιγει xml αρχεια με χρηση C#;

Γεια σας το excell ανοιγει xml αρχεια; αν ναι πως μπορω να γράψω κώδικασ ε  C# (vs2005 express edition) ;

Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

Υλοποιώ εφαρμογές υπό πληρωμή απλώς επικοινωνήστε μαζί μου
  •  05-05-2006, 20:03 12333 σε απάντηση της 12332

Απ: Γεια σας το excell ανοιγει xml αρχεια;

Και ανοίγει και σώζει. Τώρα τί εννοείς πως να γράψεις κώδικα σε C#? Για να κάνεις τί?

Αν γράφεις πιο ξεκάθαρα τις ερωτήσεις σου, θα παίρνεις πολύ πιο γρήγορα απαντήσεις.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  05-05-2006, 20:38 12334 σε απάντηση της 12333

Απ: Γεια σας το excell ανοιγει xml αρχεια;

θελω να κανω ενα προγραμμα το οποιο αποθυκευει δεδομενα σε αρχειο που εχει μορφη xml να τυπωνει τα περιεχομενα του σε μορφη πινακα.

δηλ

και αφου δεν εχω crystal reports η καποιον τροπο χωρις να γραψω πολυπλοκο κωδικα λεω αν μπορω να κανω τα περιεχομενα του xml export σε excel και να τα τυπωνω στον εκτυπωτη μου.
    Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

•  06-05-2006, 02:12 12339 σε απάντηση της 12332

Απ: Γεια σας το excel ανοιγει xml αρχεια με χρηση xml;

θελω να τυπωνω τα περιεχομενα του dataset.

δηλαδη να κανω reports
    Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

•  06-05-2006, 11:27 12342 σε απάντηση της 12339

Είναι και αυτός ένας τρόπος, αλλά δεσμεύεις τον χρήστη να έχει EXCEL.

Λοιπόν θέλεις να γράψεις κάτι σαν:

private void button1_Click(object sender, System.EventArgs e)

{

string exportPath = @"C:\exportReport.xml";

dataSet11.WriteXml(exportPath);

}

αυτή είναι η πιο απλή μορφή του export, στο MSDN μπορείς να βρείς περισσότερες λεπτομέρειες.

Τώρα μπορείς να ανοίξεις το XML με το EXCEL σαν WorkSheet και να κάνεις μαζί του ότι σε βολεύει (διαμόρφωση,εκτύπωση,διόρθωση κ.τ.λ.)

Τρόπους για να διαχειριστείς το EXCEL θα βρείς πολλούς αν κάνεις μια αναζήτηση στις δημοσιεύεσεις του dotNetZone.

Εγώ πάντως θα σου πρότεινα (ίσως και να δημιουργήσεις ένα CSS αρχείο) να φορτώνεις το XML σε έναν Browser ως Report, από όπου μπορεί ο χρήστης να εκτυπώσει.

•  06-05-2006, 14:25 12346 σε απάντηση της 12342

μα ο browser δεν φρτωνει το xml ε μορφη πινακα.
    Α!! ναι και το αρχειο δεν εχει την καταληξη xml αλλα διαφορετικη (ασχετως αν εχει μορφη xml)

Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

•  06-05-2006, 16:17 12348 σε απάντηση της 12346

και πως φορτωνουμαι το xml αρχειο σαν report στον browser;
    Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

•  06-05-2006, 18:18 12349 σε απάντηση της 12348

Φτιάξε ένα xslt που να μετατρέπει το xml σε πίνακα.

Κοίτα, ό,τι και να θέλεις να κάνεις, χρειάζεται να γράψεις κι εσύ κώδικα, να κοιτάξεις κι εσύ στο MSDN. Μην περιμένεις να προχωρήσεις αν κάθε φορά ρωτάς σε διάφορα forums αντί να προσπαθείς εσύ ο ίδιος. Δεν έχει νόημα τις ερωτήσεις που κάνεις στο DotNetZone να τις επαναλαμβάνεις και στο Coder.gr ή το ανάποδο. Δεν είναι ότι δεν ξέρει κανείς να σου απαντήσει και στα δύο forum. Απλά, δεν υπάρχει λόγος να απαντάει κανείς σε κάποιον που δεν έχει όρεξη να προσπαθήσει μόνος τους. Εδώ κάθε φορά πρέπει να σε ρωτήσουμε 2-3 φορές τί θέλεις να κάνεις γιατί δεν είχες όρεξη την πρώτη φορά να γράψεις μια σωστή ερώτηση. Άσε που κάποιες φορές βάζεις τη μισή ερώτηση στο DotNetZone και την άλλη μισή στο Coder.gr.

Πριν από καιρό είχα μεταφράσει ένα άρθρο, το "Πως να κάνετε ερωτήσεις". Μέχρι στιγμής κάνεις τα ακριβώς αντίθετα, και αντιμετωπίζεις ήδη τις συνέπειες και στα δύο forum. Εμείς κάνουμε τον κόπο να απαντάμε στις ερωτήσεις σου, σε παρακαλώ κάνε κι εσύ ένα κόπο να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις και να ακούς τις απαντήσεις.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  06-05-2006, 20:37 12350 σε απάντηση της 12349

το xslt τι ειναι και πως το κανουν γιατι την xml την χρησιμοποιω σαν πίνακα.
    απλως στο mdsn βρησκω καπου να ανφερει το microsoft.reporting namespace αλλα εγω δεν το βλεπω πουθενα στον Η.Υ μου ,
    τι εγινε εβαλα λαθος την vc# 2005(express edition) ή δεν εβαλα κατι απο αυτήν;

και μην νομιζεις οτι επειδη δεν κοτσαρω εδω τα exceptions ή οτι μου πεταει σημαινει οτι δεν εχω γραψει κωδικα να σου πω οτι μου εχει φυγει το κεφαλι απο το να γραφω κωδικα με διορθωσεις δεν θυμαμαι και εγω σε ποσες βιβλιοθηκες για να δουλεψει αυτο το plugin.

Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

•  06-05-2006, 23:20 12355 σε απάντηση της 12350

συγνωμη για το υφος μου :P απλως το υφος του πιο πανω απ το δικο μου ποστ με τσατισε :P
    Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

•  07-05-2006, 00:42 12356 σε απάντηση της 12355

Πάρη, μερικές προτάσεις για σένα:

• Τα γραφόμενα σου, είναι ασύντακτα, ανορθόγραφα και πολλές φορές δεν βγάζουν νόημα. Θα σε παρακαλέσω, πριν δημοσιεύσεις μια ερώτηση, ή μια απορία, να μην βιάζεσαι, να διαβάζεις το μήνυμα που έχεις γράψει, να χρησιμοποιείς την "Προεπισκόπηση" να δεις πως θα είναι το μήνυμα σου όταν δημοσιευτεί. Ξαναδιάβασε το, 2-3 φορές, και σκέψου, αν το διάβαζες εσύ, θα μπορούσες να καταλάβεις την ερώτηση που έχεις βάλει;
    • Πολλές φορές με τον τόνο των απαντήσεων σου, σε λύσεις στα ερωτήματα σου, δείχνεις περιφρόνηση για αυτούς που σου απαντάνε. Προσωπικά, έχω σταματήσει να απαντάω στις ερωτήσεις σου, γιατί η έκφραση αποριών σου ή/και οι σχολιασμοί σου στις απαντήσεις που δίνονται στις ερωτήσεις σου, ή θα εμπλέξουν κάτι άσχετο με την αρχική ερώτηση, ή θα φανερώσουν την αδυναμία σου σε θέματα προγραμματισμού. Αντί να προσπαθήσεις, καταλαβαίνοντας τις αδυναμίες και τις ελλείψεις σου, να γίνεις καλύτερος, κατηγορείς αυτόν που σου πρότεινε μια λύση βασιζόμενη σε αυτές, λες και ήξερε για τις αδυναμίες σου και το έκανε επίτηδες.
    • Κανένας εδώ, δεν πρόκειται να γράψει το πρόγραμμα σου για σένα. Όλοι εδώ, εθελοντικά, θέλουν να δώσουν κατευθύνσεις, να μοιραστούν εμπειρίες, να βοηθήσουν, ώστε περισσότεροι από εμάς, να έχουν έτοιμες εμπειρίες για να μπορέσουν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις και να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα στον προγραμματισμό με .ΝΕΤ τεχνολογίες. Αυτό είναι το πνεύμα της κοινότητας που έχουμε και θέλουμε να διατηρήσουμε. Θα σε παρακαλούσα να σεβαστείς το κλίμα που υπάρχει και να προσπαθήσεις να εναρμονιστείς με αυτό ακόμα περισσότερο.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  07-05-2006, 00:57 12357 σε απάντηση της 12350

Για να καταλάβεις γιατί σου λένε ο Γιώργος και ο Παναγιώτης, ό,τι σου λένε, δες το εξής παράδειγμα:

Σου συστήνει κάποιος να χρησιμοποιήσεις XML με XSLT. Δεν έχεις ξανακούσει τι είναι αυτά. Αν ήμουν στη θέση σου, θα έδινα στο Google ως όρο αναζήτησης το "XSLT". Το τρίτο result λέει: XSLT Tutorial! Αν κάνεις τον κόπο να το διαβάσεις λοιπόν, καταλαβαίνεις τι είναι το XSLT και πως μπορεί να σε βοηθήσει να φτιάξεις αυτό που θέλεις. Όταν όμως απαντάς:

angarato_surion wrote:
    το xslt τι ειναι και πως το κανουν γιατι την xml την χρησιμοποιω σαν πίνακα.

Για μένα σημαίνει ότι δεν το έψαξες καθόλου το θέμα και περιμένεις έτοιμο κώδικα που να κάνει αυτό που ζητάς. Μπορεί και να κάνω λάθος, μπορεί και να το έψαξες. Μπορεί και να έγραψες 2000 γραμμές κώδικα αλλά με αυτό που απαντάς εγώ αυτήν την εντύπωση παίρνω.

Ουσιαστικά, οι περισσότεροι εδώ, ως επί το πλείστον αυτό κάνουμε. Είτε δείχνουμε ένα τμήμα κώδικα και ρωτάμε που κάνουμε λάθος, είτε ζητάμε μια γενική κατεύθυνση, κάποια guidelines και μετά το ψάχνουμε μόνοι μας παραπάνω με το Google και το MSDN.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  07-05-2006, 03:57 12358 σε απάντηση της 12357

απο οτι καταλβα λιγο που διαβασα πρεπει να εχει ομοιοτητα με το schema ή οχι;
    Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

•  07-05-2006, 05:08 12359 σε απάντηση της 12358

μπορει να φτιαχτει δυναμικα ενα τετοιο αρχείο ;

δηλαδη για ολά τα xml αρχεία που αρχκει να έχουν την μορφή

<pynakas>
    <eggrafi>
    <keli1>timi</keli1>
    .
    .
    .
    </eggrafi>
    </pynakas>

αν δεν γνωριζουμε τα tags keli1 , και παλι λεγωντας και ξερουμαι μονο τα tags pynakas και eggrafi μπορουμε να το κανουμε στην μορφη click here αυτο θελω να κάνω και μετά να δινω εντολη στον εκτυπωτησ να το τυπώσει.

αν δεν καταλαβαινεται το πως θα μοιαζουν τα αρχεια πειτε να ποσταρω ενα .

Υδροβάση(Hydrobase)
    profiles :
    codeplex
    sourceforge
    google code

•  07-05-2006, 18:16 12366 σε απάντηση της 12359

Wink [;)] Απ: Γεια σας το excel ανοιγει xml αρχεια με χρηση xml;

Όλα τα πράγματα στη ζωή μας γίνονται με πολύ δουλειά δυστυχώς ... Για να σε βοηθήσω ωστόσο πάρε αυτό το url (http://www.topxml.com/xsl/default.asp) Learn XSL & XPath Tutorial. Το συγκεκριμένο site είναι ότι πιο καλό υπάρχει στο τομέα XML πιστεύω. Αν πάλι σου φαίνονται κινέζικα κάλεσε κάποιον με σχετική εμπειρία. Πάντως το XML μου φαίνεται ιδιαίτερα απλό και δε νομίζω ότι θα δυσκολευθείς πολύ.

Ελπίζω να βοήθησα ...

Βαγγέλης Ξανθάκης
    Independent Consultant
    www.aylos.com
Σελίδα 1 από 2 (17 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems