Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εκτύπωση σε προτυπωμένο έντυπο

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Χρήστος Γεωργακόπουλος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 07-03-2005, 22:07. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-03-2005, 17:02 1334

    Εκτύπωση σε προτυπωμένο έντυπο

    Θέλω να τυπώσω σε προτυπωμένο έντυπο σε συγκεκριμένες θέσεις με μεγάλη ακρίβεια, ανεξαρτήτως του εκτυπωτή που έχει εγκατεστημένος ο χρήστης.

    Ξέρω ότι διαφορετικοί εκτυπωτές έχουν διαφορετικά περιθώρια και ενδέχεται κάποιος να μου φάει κάτι στις άκρες, δεν με απασχολεί αυτό, απλά θέλω ότι τυπωθεί να τυπώνεται σε όλους στο ίδιο σημείο.

    Τα crystal reports παίρνουν απ' όσο καταλαβαίνω τα margins που τους δίνει το framework και τα οποία απ'ότι βλέπω απέχουν από τα πραγματατικά, όποτε αποτυγχάνουν.

    Προγραμματιστική εκτύπωση με print documents, που κοιτάει τα margins που φέρνει το gdi32.dll με την GetDeviceCaps, τρώει κι αυτή τα μούτρα της γιατί πάλι δεν φαίνεται να επιστρέφει τα πραγματικά περιθώρια.

    Εκτός από το να περνάω κάθε εκτυπωτή από μετρήσεις και να καταγράφω τα πραγματικά του περιθώρια ώστε να κάνω real time adjustments, ξέρετε κάνα άλλο τρόπο;

    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  02-03-2005, 17:30 1335 σε απάντηση της 1334

    Re: Εκτύπωση σε προτυπωμένο έντυπο

    Δεν έχω κάτι που είναι για το Crystal Reports ειδικά, αλλά πάντα υπάρχει αυτό το πρόβλημα όταν έρχεται για εκτυπώσεις σε "όποιον" εκτυπωτή.

    Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να θεωρήσεις κάποια δικά σου margins που να σιγουρευτείς όσο να είναι είναι μεγαλύτερα από όλα αυτά που έχεις συναντήσει. Πχ τα default του MS Word πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή. Μία ίντσα από πάνω και κάτω (περίπου 2,54εκ) και 1,2 ίντσες από αριστερά και δεξιά (περίπου 3,048εκ). Είναι σχετικά μεγάλα αλλά προσφέρουν ασφάλεια.

    Μέσα σε αυτά τα όρια μπορείς να δημιουργήσεις τα εκτυπωτικά σου και σίγουρα θα τυπώνονται σε όλους τους εκτυπωτές.

    Βέβαια όταν πρόκεται για για Dot Matrix εκτυπωτές τα παραπάνω δεν ... έχουν  "τέλεια" εφαρμογή. Τότε καλό είναι να διατηρήσεις τα παραπάνω στον σχεδιασμό, και να προβλέψεις να μπαίνουν οι Control Escape χαρακτήρες πριν από την εκτύπωση έχοντας κάπου στα options του προγράμαμτος κάποιες generic εκδόσεις εκτυπωτών IBM Proprinter, κτλ. που θα σετάρουν τον εκτυπωτή έτσι που τον θες...

    Αυτά τα λίγα...

    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  06-03-2005, 22:51 1366 σε απάντηση της 1335

    Re: Εκτύπωση σε προτυπωμένο έντυπο

    Δεν με απασχολεί το αν τυπώνονται η όχι (αν μου κόβει ο εκτυπωτής περιθώρια) αλλά αυτά που εν τέλει τυπώνονται να βγαίνουν ακριβώς στην ίδια θέση του χαρτιού.
    Κάποιος μου είπε την ιδέα ότι φταίνε οι drivers των windows και ότι αν τυπώσω χύμα από dos κατ' ευθείαν στην πόρτα του εκτυπωτή δεν μπλέκονται τα margins μέσα. Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι τέτοιο;
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  07-03-2005, 12:56 1371 σε απάντηση της 1366

    Re: Εκτύπωση σε προτυπωμένο έντυπο

    Το πρόβλημα είναι αυτό που αναφέρεις, δηλαδή να γίνεται ακριβώς η ίδια εκτύπωση παντού.

    Ο ισχυρισμός ότι φταίνει οι οδηγοί των windows για τα προβλήματα των εκτυπώσεων είναι άτοπος - αν ήταν έτσι τόσοι κατασκευαστές βγάζουν ελατωματικούς οδηγούς δηλαδή; Η εμπιστευόμαστε αυτούς τους οδηγούς για φωτορεαλιστικές εκτυπώσεις, παρόμοιες με φωτογραφίες, και δεν μπορούμε να το κάνουμε για απλές εκτυπώσεις; Δεν είναι κουτό;

    Καλό είναι να κάνεις την δουλειά σου μέσα από κάποιο έτοιμο framework - ολοκληρωμένο περιβάλον, όπως το Crystal Reports που ανέφερες, για να κερδίσεις χρόνο σε σχεδιασμό με ακρίβια, και να γλυτώσεις τον χρόνο "να εφεύρεις τον τροχό στην εποχή των διαστημολποίων"!

    Να εκτυπώσεις χύμα από DOS στα XP είναι λίγο ρίσκο πλέον, γιατί θα πρέπει να έχεις μια εφαρμογή τύπου Clipper, native 16bit, που να αναζητά να γράψει raw στην παράλληλη θύρα του υπολογιστή. Εξασφαλίζεις 15" καθηστέρηση σε κάθε εκτύπωση, γιατί τόσο είναι ο χρόνος που θα πάρει στον virtual οδηγό που είναι συνδεμένος στην θύρα να μαζεύψει τα raw data για να τα στείλει στον εκτυπωτή των windows και να τα κάνει spool.

    Αν θελήσεις να εκτυπώσεις μέσω ενός δικού σου framework, που να χρησιμοποιεί το text mode των dot matrix εκτυπωτών, δεν θα σου δώσει την ευκολία της εύκολης τοποθέτησης του κειμένου επάνω στην φόρμα. Το κείμενο θα είναι πάντα περίπου στην θέση του.

    Είναι καλύτερα να σχεδιάσεις μερικές φόρμες πάνω σε αυτό το "έτοιμο framework", όποιο και να είναι, να κάνεις δοκιμές πως θα πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, και μετά να απολαμβάνεις τα οφέλη του, τα μερικά σύνολα, τα γενικά σύνολα, τα groupings, που όλοι όσοι θέλουν αναφορές και έντυπα τους αρέσουν! Smile

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  07-03-2005, 18:13 1374 σε απάντηση της 1334

    Re: Εκτύπωση σε προτυπωμένο έντυπο

     cgeo wrote:
    Εκτός από το να περνάω κάθε εκτυπωτή από μετρήσεις και να καταγράφω τα πραγματικά του περιθώρια ώστε να κάνω real time adjustments, ξέρετε κάνα άλλο τρόπο;


    Δυστυχώς, απ' όσο ξέρω, αυτός είναι ο μοναδικός αξιόπιστος τρόπος.
    Του φτιάχνεις κι έναν ωραίο wizard και καθάρισες...
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  07-03-2005, 22:07 1376 σε απάντηση της 1366

    Re: Εκτύπωση σε προτυπωμένο έντυπο

    Μάλλον φταίνε οι driver, όχι όμως με την έννοια ότι έχουν πρόβλημα οι driver των windows. Τα Windows διαβάζουν τα περιθώρια του εκτυπωτή από τον driver. Αν ο driver έχει λάθος τιμές, τα Windows θα χρησιμοποιήσουν και αυτά λάθος τιμές.

    Για να τυπώσεις από DOS θα πρέπει να ξέρεις ήδη τα margins του εκτυπωτή. Οπότε πάλι δεν θα πετύχεις αυτό που θέλεις.

    Αυτό που με παραξενεύει όμως είναι ότι προσωπικά δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα. Το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται σε κάθε εκτυπωτή που έχεις δοκιμάσει ή μόνο σε συγκεκριμμένο μοντέλο?
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems