Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Help me web services!SOS

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò mihalist80. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 03-07-2006, 09:57. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-07-2006, 18:48 14363

Help me web services!SOS

Γεια χαρα σε ολους,ειμαι νεος στην κοινοτητα και εχω το εξης προβληματακι:

για μια εργασια στο πανεπιστημιο μουχει ζητηθει να φτιαξω μια ιστοσελιδα για τη γραμματεια του τμηματος μας με asp.net kai web services.Δε σημαινει οτι αυτο που θα φτιαξω θα χρησιμοποιηθει οπωσδηποτε κιολας απο το τμημα.Για παραδειγμα,μεσα απο το site θα μπορουν οι γραμματεις να περνανε βαθμους ανα εξεταστικες και μαθηματα,να βαζουν απουσιες πχ και ο ι φοιτητες θα μπορουν να βλεπουν στοιχεια απο την καρτελα τους ,τι χρωστανε τι περασαν και τετοια.Οκ μεχρι εδω.Κι ας πουμε οτι με ασπ.νετ το φτιαχνω αυτο,η απορια μου μετα ειναι τι θα φτιαξω web service απο όλο το site????

Δηλαδή,επειδη δεν εχω κατανοήσει εντελώς ακόμα το τι είναι web service μπορει κάποιος να μου δώσει μερικά παραδείγματα τι λειτουργίες απο το σαιτ μου θα μπορούσα να τις κανω web service???Πχ,ενα web service θα μπορούσε να ήταν το Login kai to register gia paradeigma?

Kai kati akoma,εγω λεω να τελειωσω πρωτα το site σε asp.net και μετα φανταζομαι οτι καποια κοματια κωδικα απο το σιτε θα πρεπει να τα μετατρεψω σε web service,σωστα σκεφτομαι??

Ευχαριστω

•  03-07-2006, 09:01 14371 σε απάντηση της 14363

Απ: Help me web services!SOS

Σου μεταφέρω ένα μικρό απόσπασμα από σχετικό άρθρο του MSDN Magazine.

Web Services: Building Reusable Web Components with SOAP and ASP .NET

Microsoft developed the concept of a Web Service—a seamless way for objects on a server to accept incoming requests from clients using HTTP and XML. To create a Web Service, you simply write a Microsoft .NET server object as if it were going to be accessed directly by local clients, mark it with an attribute that says that you want it to be available to Web clients, and let ASP .NET do the rest. It automatically hooks up a prefabricated infrastructure that accepts incoming requests through HTTP and maps them to calls on your object. By rolling them into a Web Service, your objects can work with anyone on the Web who speaks HTTP and XML, which should be everybody. You do not have to write the infrastructure that deals with Web communication—the operating system provides it for you.

On the client side, .NET provides proxy classes that have easy, function-based access to the Web Services provided by any server that accepts HTTP requests. A developer tool reads the description of the Web Service and generates a proxy class containing functions in whatever language you're using to develop the client. When your client calls one of these functions, the proxy class generates an HTTP request and sends it to the server. When the response comes back from the server, the proxy class parses the results and returns them from the function. This allows your function-based client to seamlessly interact with any Web server that speaks HTTP and XML.

•  03-07-2006, 09:57 14372 σε απάντηση της 14363

Απ: Help me web services!SOS

Δηλαδή θα μπορούσες οποιοδήποτε function να το φτιάξεις ως web method που θα ανήκει σε κάποιο web service. Βέβαια, θα πρέπει να έχει νόημα κάτι τέτοιο! Τυπικά, τα web services χρησιμεύουν σε περιπτώσεις όπως όταν έχεις να κάνεις με εφαρμογές που έχουν dual interfaces, πχ web client και windows forms client, όπου το «κοινό» functionality που μοιράζονται οι εφαρμογές γίνεται web service για να είναι προσβάσιμο και από τους δύο clients. Επίσης, άλλη μια κλασική χρήση των web services είναι σε B2B εφαρμογές, για παράδειγμα όταν θες να δώσεις στους προμηθευτές σου τη δυνατότητα να εισάγουν ηλεκτρονικά παραγγελίες από τις εφαρμογές τους κατευθείαν στο σύστημά σου.

Στο συγκεκριμένο σενάριο που έχεις δεν είναι απαραίτητη η χρήση web services παρά μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους, ωστόσο αν το σκεφτείς από την σκοπιά του πρώτου παραδείγματος, ότι πρόκειται να φτιάξεις κι ένα windows forms client, θα βρεις εύκολα τα τμήματα του κώδικα που θα μπορούσαν να είναι κοινά ώστε να τα βάλεις σε ένα web service.

Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems