Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Μπορώ να φτιάξω εφαρμογή client-server και να επικοινωνουν μέσω live communication server?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò jimenez. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 20-07-2006, 18:50. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  20-07-2006, 10:08 14992

Μπορώ να φτιάξω εφαρμογή client-server και να επικοινωνουν μέσω live communication server?

Θέλω να φτίαξω μια εφαρμογή σε client. Μπορώ να παίξω μέσω Live Communication Server?Απότι διάβασα υποστηρίζει το SOAP. Επίσης έχει και ένα RTC Client API.Με ποιο εργαλείο μπορώ να φτιάξω την εφαρμογή?Με Visual Studio 2005?

Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  20-07-2006, 15:25 15020 σε απάντηση της 14992

Απ: Μπορώ να φτιάξω εφαρμογή client-server και να επικοινωνουν μέσω live communication server?

Δεν μπορώ να κατανοήσω, γιατί μπορεί να θέλεις την υλοποιήσεις την επικοινωνία σου μέσα από τον Live Communication Server. Θα είναι σαν να προσπαθείς να πάρεις ένα recordset κάνοντας ένα request με paste xml κώδικα μέσα στο παράθυρο του Messenger και για να διαβάσεις το αποτέλεσμα να κάνεις copy την απάντηση, μέσα σε μια τρίτη εφαρμογή...

To RTC API από ότι θυμάμαι δεν έχει δυνατότητες να φτιάξεις δικά σου Web services για να το κάνεις extend. Προσφέρει τα δικά του για να μπορέσεις να μεταφέρεις πληροφορίες παρουσίας και μηνυμάτων ώστε να μπορείς να τις ενσωματώσεις στις δικές σου εφαρμογές...

Τι ακριβώς θέλεις να φτιάξεις και θέλεις να το υλοποιήσεις με αυτό τον τρόπο;

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  20-07-2006, 15:42 15023 σε απάντηση της 15020

Απ: Μπορώ να φτιάξω εφαρμογή client-server και να επικοινωνουν μέσω live communication server?

δηλαδή με τον Live communication μπορείς μονο ΙΜ να κάνεις μόνο,VoIP και να δουλέψεις με τα sharepoint services και τίποτε άλλο?

Βασικά θέλω ένα μοντέλο server - client στο οποίο οι clients θα ενημερώνουν τον server με data,o server τους clients ομοίως. Απλά θέλω να βρώ κάποια εργαλέια έτοιμα π.χ Live Communication Server,ώστε να κάνω τη δουλεία μου με ασφάλεια και σιγουριά.

Θέλω να βρώ τρόπο να κάνω τη δουλειά μου πιο εύκολα.
    Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  20-07-2006, 16:37 15027 σε απάντηση της 15023

Ναι, ο Live Communication Server είναι ακριβώς αυτά που αναφέρεις. H δήλωση της παρουσίας μέσα από τα SharePoint Services είναι μια υλοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρει το RTC API.

Από την άλλη μεριά, αυτό που έχεις ανάγκη είναι ένα infrastructure με Web Services για να μεταφέρεις δεδομένα από μια βάση δεδομένων προς τον client και από τον client προς μία βάση δεδομένων γιατί δεν το κάνεις με τον SQL Server? Στην έκδοση 2000 υπήρχε το SQLXML ακριβώς για αυτή τη δουλειά: μπορούσε να κάνει expose tables, views και store procedures σαν web services και μπορούσε να δεχτεί xml updategrams για εισαγωγή/επεξεργασία/διαγραφή δεδομένων. Υπάρχουν και managed classes για την υποστηριξη μέσω .NET. Η επόμενη γενιά της υλοποίησης είναι από τον SQL 2005 και το .NET Framework v2.0, μέσα από το XPath Data Types (SQLXML 4.0).

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    dotNETZone.gr News
  •  20-07-2006, 17:04 15029 σε απάντηση της 15027

Θέλω να φτιάξω εφαρμογή client και server για logistics.Δηλαδή μια εφαρμογή που ο client θα στελνει data αλλά και ο server να βλεπει το στίγμα του (Mappoint services??).Αυτή είναι η γενική έννοια του Project.Για όλα αυτα ο Live τελικά δε μου χρειάζεται λες? και απλά να παίξω με ένα client-server Μοντέλο επικοινωνίας?
    Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  20-07-2006, 18:50 15031 σε απάντηση της 15029

Μάλλον έπιασες ένα περίεργο θέμα.. Είχα ξεκινήσει ένα παρόμοιο thread και δεν κατόρθωσα να προχωρήσω. Βασικό πρόβλημα η υποτύπωση επάνω σε χάρτη.

Μπορείς να έχεις GPRS συσκευές, είτε αφιερομένες σε αυτό το σκοπό (tracking devices), είτε έξυπνες (SmartPhones/PDAs), που θα χτυπάνε ένα web server που θα έχεις κάνει deploy το web service σου και θα στέλνουν δεδομένα. Δεν χρειάζεσαι κάτι εξιδικαυμένο για αυτό το σκοπό, εκτός από την υποτύπωση επάνω στο χάρτη...

George J.

dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems