Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ζει το GOTO ?! Ζει!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò KelMan. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος elam στις 26-09-2006, 11:50. Υπάρχουν 19 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (20 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-08-2006, 16:42 15376 σε απάντηση της 15234

Απ: Ζει το GOTO ?! Ζει!

καλα λέτε ότι θέλετε... για μένα το goto είναι όλα τα λεφτά, όποιος δεν συμφωνεί λίγο με νοιάζει. το goto είναι κάτι που το χρησιμοποιώ αρκετές φορές ΑΛΛΑ ξέρω Πως και Που να το χρησιμοποιώ. δεν χρειάστηκε ούτε μία φορά να αλλάξω μία ροή goto...
    To 2007 tha ta poume stin agora :)
  •  25-09-2006, 14:53 17151 σε απάντηση της 15234

Νομίζω οτι το goto είναι ακόμα χρήσιμο και ευανάγνωστο σε μερικες περιπτώσεις...

για κανε break από ενα switch στο n-th inner loop στο k-th loop χωρις goto...

και χωρις exceptions...
    ->Hail Eris All Hail Discordia<-
  •  25-09-2006, 15:03 17152 σε απάντηση της 17151

Εντάξει βρε παιδιά...σε ακαδημαϊκό επίπεδο καλό ειναι το GOTO.

Αλλα σε production επίπεδο, αν έχεις k nested loops ή κατι δεν πάει ΚΑΘΟΛΟΥ καλά με την αρχιτεκτονική σου ή έχεις μια πολύ εξειδικευμένη κατάσταση / πρόβλημα να επιλύσεις. Και στα δυο, είναι δικαιολογημένη η χρήση του GOTO, για διαφορετικούς βέβαια λόγους.

Προσωπική μου άποψη, ε; Μην βαράτε! :)

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  25-09-2006, 17:04 17157 σε απάντηση της 17152

Δεν ξέρω τπτ από managed code, τίποτα απο C# , τπτ απο .ΝΕΤ. Μετά το τελευταίο devday (το πρώτο μου όμως, δυστυχώς) άρχισα να διαβάζω τις πρώτες μου αράδες για .ΝΕΤ framework για να δουλέψω με C#. Μόνο C\C++.... Χρειάστηκα κανα δυο φορές να κάνω goto σε πρόγραμμα c. Αν το έβαζα, με το που κοίταζε ο καθηγητής την εργασία ήξερα οτι εκεί τελείωναν όλα.

Αντ'αυτού λοιπόν ένα

i=1;

while ( --i ) {

if ( )

break; // goto line 41 ξέρω γω

} //line 40

και όλοι είμασταν happy. Sry για το off topic με το c - comment μου αλλά ήθελα να το πω!! Stick out tongue Stick out tongue Stick out tongue SIGCONT
    https://twitter.com/biboudis
  •  26-09-2006, 11:50 17228 σε απάντηση της 17157

Λοιπόν, όσο και να σας φαίνεται περίεργο, υπάρχουν πολλοί προγραμματιστές που, ακόμη και σήμερα, γράφουν αποκλειστικά με goto...
    ...και αυτό γίνεται γιατί γράφουν σε assembly, και δεν γίνεται διαφορετικά!

Το θέμα είναι πώς το χρησιμοποιούν. Το goto μπαίνει για να φτιάξει τα if, while, case, και όλα τα καλούδια του δομημένου προγραμματισμού που δεν υπάρχουν σε assembly.

Το ακόλουθο σε C (σκέτο, ++ ή #):
    -=-=-=-=-=-=-=-=-
    if(a>0)
    {
        ...foo...
    }
    else
    {
        ...bar...
    }

-=-=-=-=-=-=-=-=-

Γίνεται σε assembly έτσι:
    -=-=-=-=-=-=-=-=-
       [Compare the following with zero] a
       [if greater then goto] :1
       [goto] :2
    :1 ...foo...
       [goto] :3
    :2 ...bar...
    :3

-=-=-=-=-=-=-=-=-
    ...για να θυμίζει την παραπάνω δομή και να διαβάζεται εύκολα.

Δεν υπάρχει κάτι που να μην γίνεται με goto, μπορείτε να κάνετε τα πάντα.

Φανταστείτε όμως τώρα τη φρίκη να δουλεύετε σε κώδικα άλλου, ο οποίος χρησιμοποίησε τα goto όχι όπως επάνω, αλλά με λίγη ... φαντασία!

Για να ξεπεραστούν τέτοιες τραγικές καταστάσεις, εδώ και σαράντα χρόνια (κυριολεκτικά) οι επιστήμονες που όρισαν την επιστήμη της πληροφορικής (βλέπε Dijkstra, Wirth, κλπ) πρότειναν τον δομημένο προγραμματισμό, ώστε να αποφεύγονται τα goto και να διαβάζεται εύκολα ο κώδικας.

Κανείς δεν σας απαγορεύει να βάζετε goto σε C(σκέτο, ++ ή #) - όπως κάνει η java που με κομψό τρόπο, παλιότερα, έλεγε "goto not supported". Έτσι ο υπολογιστής θα σας καταλαβαίνει ενώ εσείς θα μπορείτε να μπερδεύετε τους άλλους, και ίσως, στο μέλλον, τον εαυτό σας.

Καλύτερα όμως, αφιερώστε λίγο χρόνο και γράψτε τον κώδικά σας δομημένα. Ένας κώδικας που διαβάζεται, μπορεί να διορθωθεί, να επεκταθεί και να συντηρηθεί...από εσάς αλλά και από άλλους!
    Βαγγέλης Λαμπρινίδης.
Σελίδα 2 από 2 (20 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems