Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ζητάω πολλά;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Νατάσα Μανουσοπούλου. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος thAAAnos στις 04-10-2006, 14:10. Υπάρχουν 21 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (22 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-10-2006, 21:02 17853 σε απάντηση της 17847

Απ: Ζητάω πολλά;

Είναι ανάγκη να αρχίσουμε τις παρομοιώσεις με αυτοκίνητα και σπίτια, [(ξέχασα) edit:] παπάδες, μάστορες [/edit], σφυριά και κατσαβίδια (όχι, τα τελευταία δεν τα είπατε αλλά κάπου εδώ κολλάει το περίφημο "όταν έχεις μόνο σφυρί, όλα τα προβλήματα τα βλέπεις ως πρόκες").

Έξυπνοι άνθρωποι είμαστε, πιστεύω αν πω ότι κατ' εμέ υπάρχει η σκοπιά του ISV ή του Software House αλλά υπάρχει και η σκοπιά του in-house/enterprise development όπου εκεί θέλουμε RAD εργαλεία / γλώσσες, θα καταλάβετε τι θέλω να πω, ε; Smile

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  03-10-2006, 21:21 17854 σε απάντηση της 17763

bruteForce Η πραγματικότητα είναι ότι όσοι κάνουν *πραγματικά* heavy-duty development δεν παίζουν με Java\.NET παρά μόνο σε UI επίπεδο?

Τι εννοείς Heavy-duty? Να σου δείξω πρόγραμμα σε vb6 με 25.000 γραμμές κώδικα που ξεκίνησε εδώ και 3 χρόνια στην εταιρεία που δουλεύω για να μου πεις αν θα ήταν heavy-duty ή αν θα μπορούσε να φτιαχτεί και από ποιον σε c++? Αν και εγώ δεν γουστάρω την vb, μην υποβιβάζεις την τεχνολογία NET ότι δεν παίζει heavy-duty γιατί σε στο υπογράφω ότι μπορείς να κάνεις πράγματα που οχι με την c++ ούτε με τον Θεό μπάρμπα θα τα έκανες. Επίσης μπορώ να σου δείξω πρόγραμμα σε μια εταρεία που δούλευα πριν καιρό που μάλιστα είχε βάλει και αγγελία εδώ για developers που φτιάξαμε με remoting 3 tier εφαρμογή που θα ήθελα να το δείς για να μου πείς τι εννοείς το heavy-duty γιατί με τιν c++ δεν μπορείς να το κάνεις δεν εννοώ προσωπικά εσύ αλλά εννοώ ο καθένας που δεν είναι 50 άτομα ομάδα. Απλώς θέλω να τονίσω ότι αυτές η γλώσσες δεν έγιναν για την μάζα αγαπητέ, αλλά έγιναν για τον πολύ απλό λόγω ότι στις εταιρείες ποιά και στην αγορά επικρατεί η παραγωγικότητα και η ταχύτητα και αυτές οι γλώσσες είναι παραγωγίκες αυτός είναι ο πολύ απλός λόγος. Αν είσαι καλός προγραμματιστής σε vb6 σε DELPHI σε fortran ξέρω και εγώ που τότε μπορείς να είσαι καλός προγραμματιστής και στην c++ άν δεν είναι καλός και απλός μπορείς να φτιάχνεις μια φόρμα σε UI με σύγχρονα εργαλεία και 50-100 γραμμές κώδικα που απλώς εκτελεί μερικά SQL και κάνει κανα file manage κλπ ε τότε σίγουρα αυτός που είναι έτσι πρέπει να αλλάξει δουλειά.
    Peter Bournakas
  •  03-10-2006, 21:41 17856 σε απάντηση της 17763

Νομίζω ότι η συζήτηση έχει ξεφύγει. Θα ήταν καλό να πέσουν οι τόνοι και να αποφύγουμε τις συγκρίσεις της μίας γλώσσας με την άλλη. Όπως έχουμε δει αρκετές φορές τελευταία, οι αντιπαραθέσεις για το ποιά γλώσσα είναι καλύτερη δεν οφελούν ιδιαίτερα. Καλό είναι να αναγνωρίζουμε επίσης, ότι η δική μας εμπειρία με μία γλώσσα ή επιχειρηματικό τομέα δεν σημαίνει ότι και όλη η υπόλοιπη αγορά πληροφορικής είναι ίδια. Επίσης, έχετε υπόψη ότι η ελληνική αγορά πληροφορικής είναι μικρή και απομονωμένη. Αυτό που φαίνεται "heavy-duty" στην Ελλάδα κατά κανόνα θεωρείται μικρό στο εξωτερικό, ενώ οι αρχιτεκτονικές που χρησιμοποιούνται σε δυτικοευρωπαϊκές εταιρείες είναι πολύ πιο προχωρημένες από τις ελληνικές. Το απλούστερο παράδειγμα είναι τα patterns, τα οποία θεωρούνται δεδομένα εκτός Ελλάδος αλλά υπερβολικά προχωρημένα εντός.

Ίσως θα πρέπει να "κόψουμε" τη συζήτηση από τη στιγμή που πήρε την τροπή C++ vs The World και να τη μεταφέρουμε στο κατάλληλο forum.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  03-10-2006, 23:48 17877 σε απάντηση της 17856

Developers developers developers

Ηρεμήστε.

Προς Νατάσα: Τα πανεπιστήμια δε διδάσκουν πια C++, άντε να διδάξουν λίγο C ή κάτι που να συνδιάζει και τα δύο. Πολύ σωστά κάνουν και είναι ευαίσθητοι στις νέες εξελίξεις.

Αν δεν ήταν τότε ακόμα θα δίδασκαν Cobol.

Και καλά είναι να διδάξουν λίγο Java. Πολλές φορές διδάσκουν και κάτι γλώσσες...Haskell πχ.

Καλώς ή κακώς VB, .ΝΕΤ και Java έχουν επικρατήσει. Άντε να φτιάξεις μια WEB-Based εφαρμογή με C++.

Η C και η C++ ακολουθούν τη μοίρα της Cobol. Θα υπάρχουν θέσεις εργασίας αλλά...θα πρέπει να τα σκάσεις χοντρά στον προγραμματιστή για να κάνεις τη δουλειά σου.

Η C++ είναι πολύ καλή γλώσσα για να φτιάξεις παιχνίδια ή εφαρμογές πολυμέσων.

Εγώ δεν ξέρω C++ και δε θέλω να μάθω C++.

Δες τις αγγελίες τι γλώσσες ζητούνται σήμερα στην αγορά.

Εαν θες C++, πάρε κάποιον νέο απόφοιτο και στρώστον στη δουλεία. Στην ανάγκη φάε και το στρατιωτικό μαζί του.