Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πως τιμολογείται το SQL Server hosting;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Χρήστος Γεωργακόπουλος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος cap στις 09-10-2006, 20:17. Υπάρχουν 16 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (17 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  24-09-2005, 02:06 5689

Πως τιμολογείται το SQL Server hosting;

Και κυρίως πως δικαιολογείται η διαφορά χρέωσης του disk space σε σχέση με το απλό web hosting;

Γιατί τα 100Mb στο web hosting τα πουλάνε 40 ευρώ και στον sql server τα πουλάνε 400 ευρώ; Μήπως τα mdf τα βάζουν σε δίσκους από χρυσάφι;

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  24-09-2005, 10:47 5696 σε απάντηση της 5689

Απ: Πως τιμολογείται το SQL Server hosting;

Εχω την εντύπωση οτι ένας από τους παράγοντες (προφανώς υπάρχουν και άλλοι) είναι το αρχικό κόστος του λογισμικού. Το CPU licence του SQL Server στην απλή του έκδοση φτάνει τα 5000$...ενώ ένα Win2k3 Web Server edition είναι πολύ φθηνότερο.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  24-09-2005, 12:28 5698 σε απάντηση της 5689

Ο δικός μου Host είναι αυτός www.seekdotnet.com, που προσφέρει ικανοποιητικά πακέτα (ακόμη κι αν τα θέλεις μόνο για SQL, πάλι κερδισμένος βγαίνεις).

Δε συνηθίζω να διαφημίζω, αλλά μπορεί να σε καλύψει σε αυτό που θέλεις. Το contention ratio τώρα, στον δικό μου SQL Server τουλάχιστον είναι ~85dbs/server. Όχι και ό,τι καλύτερο (πχ www.maximumasp.com), αλλά προτιμότερο από 150 και 300 και βάλε ανά server.
    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  03-10-2005, 20:39 5865 σε απάντηση της 5696

Το είχα ξεχάσει αυτό το thread... anyway...

cap wrote:
    Εχω την εντύπωση οτι ένας από τους παράγοντες (προφανώς υπάρχουν και άλλοι) είναι το αρχικό κόστος του λογισμικού. Το CPU licence του SQL Server στην απλή του έκδοση φτάνει τα 5000$...ενώ ένα Win2k3 Web Server edition είναι πολύ φθηνότερο.

In that case, επειδή είναι flat fee θα έπρεπε να μπαίνει στην ετήσια χρέωση για το service που σου δίνουν. Πχ. έδωσα 5.000 για να πάρω το license, θα σηκώσει 10 βάσεις με το ίδιο license για δύο χρόνια, άρα ξεκινάω να χρεώνω από 1.000 ανά έτος για κάθε βάση.

Ο χώρος όμως πες μου γιατί χρεώνεται τόσο υπέρογκα; Το αν ο sql χειρίζεται 1Gb βάσεις ή 50 Gb, δεν αλλάζει ούτε την τιμή του license, ούτε επηρεάζει το κόστος συντήρησης παραπάνω απ' ότι το επηρεάζει μια αντίστοιχη διαφορά σε απλό web hosting.

Αλλά οι μισοί hosting providers στην Ελλάδα, δεν ξέρουν τι τους γίνεται και δεν έχουν πληρώσει ποτέ license για τον SQL. Οι άλλοι μισοί απλά παίζουν μπάλα μόνοι τους...

Ας μας εξηγήσει κάποιος φίλος από εδώ μέσα που πουλάει τέτοιες υπηρεσίες, πως έχει κοστολογήσει το sql hosting...

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  05-10-2005, 17:27 5903 σε απάντηση της 5689

Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά η δική μου πολιτική είναι να χρεώνω με το disk usage ανά έτος, όπως ακριβώς και για το απλό web hosting....

Ανά MB χώρου δηλαδή...άσχετα από το traffic που κάνει μια συγκεκριμμένη βάση.

Και έχω πληρωμένο και τον SQL Server 2000 αλλά και τα Win2k+3...και μου κόστισαν αρκετά....
    σε αυτή τη ζωη τιποτα δεν ειναι τυχαιο
  •  05-10-2005, 17:32 5905 σε απάντηση της 5903

ο λόγος που πουλάνε το web hosting φτηνότερα είναι γιατί ξέρουν από πριν οτι στα 100 Mb υπολογίζουν τόσο τις σελίδες όσο και τον χώρο στον SQL...

οπότε το μεγαλύτερο μέρος από αυτά τα 100Mb θα πάει στο κομμάτι του Web Hosting και όχι στο κομμάτι του SQL
  •  05-10-2005, 17:40 5906 σε απάντηση της 5903

Δηλαδή, αν έχω hosting στην εταιρία σου, και σου ζητήσω 100Mb παραπάνω από αυτό που έχω στο web hosting και άλλα 100 στον SQL server, πόσο θα μου δώσεις τα μεν και πόσο τα δε;
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  12-10-2005, 12:56 6120 σε απάντηση της 5689

για ακριβείς τιμές αν ενδιαφέρεσαι πες μου να σου στείλω ακριβώς τα πακέτα αναλυτικά....

απλά ας πουμε οτι έχεις ένα αρχικό πακέτο των 100Mb και το πληρώνεις ας πούμε 10 Ευρώ τον χρόνο, και μου ζητήσεις άλλα 100Mb για web hosting και άλλα 100Mb στον SQL, δηλαδή συνολικά άλλα 200Mb, τότε θα πληρώσεις άλλα 20 Ευρώ, δηλαδή 10 για τα 100Μb του Web Hosting και άλλα 10 για τα 100 Μb του SQL...
  •  09-10-2006, 04:18 18273 σε απάντηση της 5689

Για μια εταιρία που έχει τμήμα υποστήριξης πελατών με ανάγκες SQL υποστήριξης θα σου πάρει κάτι παραπάνω από μια "εταιρία" με one man show υπηρεσίες και παροχές !

Επίσης μπορείς να ωφεληθείς από προσφορές του τύπου πάρε κόσμε, με τη διαφορά ότι θα πρέπει πάντα να ελέγχεις τι κρύβεται από πίσω πχ μια μεγάλη ελληνική εταιρία ή μια εταιρία από μπαγκλαντές με αναξιόπιστες υπηρεσίες hosting... με προβλήματα open relay server ...κτλ κτλ... και κάτι τελευταίο Αυτό που πληρώνεις "τόσο" αξίζει, εκτός και αν απευθύνεσαι σε απατεώνες :)
  •  09-10-2006, 07:48 18277 σε απάντηση της 18273

http://www.xelixis.net/

http://www.dotnetnuke.gr/

Άγγελος Ξυπολίας
    while (!dead) learn();
  •  09-10-2006, 15:40 18304 σε απάντηση της 5689

Aυτά τα link παραπέμπουν σε site με μια προσφορά 7euro/μήνα και ρωτάω.... αν κάποιος έχει 2GB /month κίνηση για πιο λόγο να το υποστηρίξει με SQL server ?

Μήπως εννοεί ημερησίως ?

Επίσης έψαξα να βρώ την έδρα, τηλέφωνο...αλλά πουθενά!

Εγώ δεν θα εμπιστευόμουν μία εταιρία χωρίς voice call support... όταν πρόκειται για εταιρία με έδρα Ελλάδα !

•  09-10-2006, 16:29 18308 σε απάντηση της 18304

Αυτό το topic νομίζω ότι έχει ξεφύγει τελείως.

Νομίζω ότι δεν είναι σωστό να αρχίσουμε να μιλάμε για την xelixis (ή και κάποια άλλη εταιρία ) και τα πακέτα της

•  09-10-2006, 17:07 18314 σε απάντηση της 18304

Τω καιρω εκείνω, όταν η Microsoft πρωτοπαρουσίασε το .net framework στο web κυριαρχούσε η πλατφόρμα LAMP (Linux, Apache, Mysql, Php). Eνθουσιασμένοι από τα εργαλεία και τις προοπτικές που άνοιγε για εμάς τους developers η νέα πλατφόρμα της Microsoft, θελήσαμε να προσφέρουμε και να υποστηρίζουμε μια σειρά δωρεάν υπηρεσιών με σκοπό την προώθηση της νέας πλατφόρμας. Καθώς περνούσε ο καιρός αυτές οι υπηρεσίες απαιτούσαν διάθεση σημαντικού μέρους του χρόνου μας, αλλά και ανάγκη για κάλυψη έστω και μέρους του κόστους τους.

Έτσι δημιουργήθηκε η Xelixis.Net, με κύριο σκοπό την κάλυψη μέρους του κόστους συντήρησης αλλά και υποστήριξης υπηρεσιών, όπως το dotnetnuke.gr , το dnnportals.gr και το Free Hosting for Developers.

Όλοι οι συνεργάτες και χρήστες των υπηρεσιών μας, έχουν άμεση τηλεφωνική, email και support desk υποστήριξη.
    Στο site δεν υπάρχουν τηλέφωνα καθώς επίσης δεν υπάρχει και καθόλου διαφημιστική προσπάθεια, γιατί θέλουμε να επικεντρώνουμε όλους τους πόρους στην τεχνική υποστήριξη και όχι στο pre-sales και marketing support.

Για την ιστορία η έδρα είναι : Λιακοπούλου 4 - Πάτρα Τ.Κ. 26331

Υ.Γ.

Συγνώμη για το εκτός topic post. Αν οι Moderators κρίνουν σκόπιμο, παρακαλώ να το διαγράψουν.

Angelos Xipolias

Xelixis.Net
    In .Net we Trust
  •  09-10-2006, 20:04 18322 σε απάντηση της 5689

Συγνώμη, αλλα τη δικαιολογία για το λόγο τον οποίο δεν έχετε τηλέφωνο στο site είναι μάλλον κουτή για μένα.. Χωρίς pre-sales και marketing δεν έχετε πωλήσεις, οπότε τι υποστηρίζετε?

Η απόλυτη απροσωπία σε ένα site αποθεί τους πιθανούς πελάτες.

Δεν νοιώθουν ασφαλείς οτι αυτή η εταιρία δεν είναι κομπογιαννήτες, οτι είναι αξιόπιστη κλπ γιατι νομίζουν οτι κρύβεστε, όχι οτι αναγκαστικά εσείς το κάνετε εσχεμμένα, ο πελάτης δεν το ξέρει.

Όπως επίσης τεράστιο ρόλο σε μια πώληση, παίζει η πρώτη εντύπωση.

Ενα φτωχό site, κακοσυντηρημένο, out-dated κλπ, είναι η χειρότερη πρώτη εικόνα για κάποιον και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ίσως το μοναδικό που βλέπει κάποιος όταν ψάχνει υπηρεσίες hosting κλπ..(δεν λέω ότι είστε έτσι, ένα κανόνα είπα)
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  09-10-2006, 20:06 18323 σε απάντηση της 5689

O διαχειριστής αν δεν είναι άλλος απο την εταιρία xelixis ας διαγράψει τα μηνύματα που αφορούν διαφήμιση και όχι μηνύματα σχετικά με το θέμα .
Σελίδα 1 από 2 (17 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems