Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Vb and Networking or/and Access and Networking

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò arni. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 21-10-2006, 08:55. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-10-2006, 08:06 18948

Vb and Networking or/and Access and Networking

Καλημέρα σε όλους.

Ηρθα εδώ μετα απο προτροπή ενος φίλου στο insomina, σχετικά με ενα προβλημα που αντιμετωπίζω  και νομιζω οτι για σας τους καθαρους deverlopers ειναι απο παιχνίδι μέχρι αστείο.

Θα σας ήμουν ευγνώμων αν με βοηθούσατε στο εξής:

Εχω ενα δίκτυο πού αποτελειται απο εναν υπολογιστή με δύο κάρτες δικτύου και χρησιμοποιει Internet connection sharing των windows. (windows XP Professional).  Η κύρια κάρτα (έστω NIC1) έχει μιά διαύθυνση απο τον DHCP και ή άλλη (εστω NIC2) αναγκαστικά παίρνει την διαύθυνση 192.168.0.1. (κακό αυτό αλλά δεν γίνεται αλλοιώς). Στην δεύτερη αυτή κάρτα ε΄χω ενώσει ενα access point και 4 vlan switces. Στα vlan switches οι clients μπαίνουν σε συγκεκριμένα ip (καρφωτοί πού λεμε) και είναι δοσμένο το ip range 192.168.0.100 - 192.168.0.200. Με τον τρόπο αυτό ξέρω ποιός είναι πού. Το πρόβλημα είναι το access point πού δίνει διευθύνσεις απο 192.168.0.20 μέχρι 192.168.0.70 απο τον ενσωματωμένο του DHCP.
    Αυτό πού χριεάζομαι είναι μιά απεικόνιση να την πω, grid νατο πώ, αποφασ΄σιτε εσείς δεν με πειράζει σε vb ή MS-Access πού να μού δίνει real time ποιό ip καταλαμβάνεται μιά χρονική στιγμή και πιό είναι ελεύθερο. Δηλαδή σε εναν ας πούμε πίνακα της Access να έχω ποιό ip λειτουργεί ή καταλαμβάνεται, τι ώρα ξεκίνησε ή κατάληψή του, τι ώρα τελείωσε ποσα πακέτα έστειλε, πόσα πακέτα πήρε, και άν είναι δυνατόν, δεν ξέρω, ποιές διευθύνσεις επισκέφτηκε σε μορφή ip και όχι resolved.

Κάποιος φίλος μού είπε ότι είναι εύκολο σε access με τήν χρήση τού winsock control, δεν ξέρω βεβαια άν ισχύει αυτό, αλλα δυστυχώς οι προγραμματιστικές μου γνωσεις δεν φτανουν μέχρι εκεί και θά ηθελα νά το προσπαθήσω πρίν αναγκαστώ να το δώσω outsourcing.

Ενα δεύτερο είναι ότι θά ήθελα ο κάθε guest του access point όταν ενώνεται στο ασύρματο δίκτυο μου νά οδηγείται κατευθείαν σε μιά συγκεκριμένη index.html κάνονοντας κλικ στον explorer του ή τον κάποιο Browser του και νά παρακάμπτεται αυτόματα ή home page του.

Δεν εγκαθιστω τίποτα στο pc τού guest.

Ξέρω ότι γίνεται και το έχω δεί. Οι εφαρμογές hotspot είναι κάπως έτσι. Εγώ δεν έχω login page και τα συναφή, απλά στήν εργασία μου εχουμε πολλούς γιατρούς πού κάνουν σεμινάρια (είναι φαρμακευτική) και μπαινοβγαίνουν με τα laptop σε τρείς χώρους σεμιναρίων, πού είναι συνδεδεμένα στην κατάσταση αυτή. Η index page περιέχει συνδέσεις πρός τα πού θά παει ο καθένας όταν μπεί στο δίκτυο ώστε να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο. Ενίοτε αλλάζει γιά ενα εθρος διευθύνσεων αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό.

Σας ευχαριστώ όποοι ασχοληθήτε και εκτιμώ κάθε βοήθειά σας.

Με εκτίμηση
    Νίκος
  •  21-10-2006, 08:55 18950 σε απάντηση της 18948

Απ: Vb and Networking or/and Access and Networking

Ένας απλός τρόπος για να δεις αν ένας υπολογιστής είναι συνδεμένος σε μια διεύθυνση είναι η διαδικασία ping. Με την ping και μια διεύθυνση δικτύου μπορείς να ξέρεις να είναι συνδεμένος ένας υπολογιστής.

Μια ρουτίνα που μπορείς να κάνεις ping σε μια διεύθυνση μέσα από την VB6 είναι στη σελίδα IcmpSendEcho: Ping a Machine by IP Address.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  21-10-2006, 11:23 18953 σε απάντηση της 18948

Ευχαριστώ καταρχήν γιά τον χρόνο σου και οτι απάντησες.

Ναί σίγουρα είναι μιά μέθοδος αυτή αλλα εγώ χρειάζομαι μάλλον κάτι πού θά κάνει ping σε ολόκληρη μάσκα δηλ. 192.168.0.1 μέχρι 192.198.0.255 κάθε κάποιο χρόνο και θά μού επιστρέφει τα αποτελέσματα πού όμως θά γίνονται append μόνο τα νέα δήλαδή απο τήν στγμή τού επόμενου ping και μετά. Πώς όμως θά βρίσκω τι ώρα συνδέθηκε καί αποσυνδέθηκε με ενα ας πούμε batch πού θά κάνει ping? Πώς μπορώ νά τα φέρνω αυτά τα αποτελέσματα σε εναν access table ή έστω σε ενα text αρχείο?

Ευχαριστώ

Νίκος
  •  21-10-2006, 11:54 18954 σε απάντηση της 18953

Για να ολοκληρώσεις την λύση σου, χρειάζεσαι πλέον το bussines logic - έχεις την ρουτίνα που μπορεί να ελέγξει αν ένας υπολογιστής είναι on-line.

Το συνετό είναι ότι θα πρέπει να "τρέχει" μια διαδικασία σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να ελέγχει το δίκτυο. Αυτή η διασικασία με την χρήση ενός loop θα πρέπει να παράγει τις διευθύνσεις του subnet που θες να ελέγξεις.

Αν είναι πρώτη φορά που τρέχει η διαδικασία ή η διεύθυνση που έχεις απάντηση δεν έχει ξανακαταγραφεί, θα πρέπει να καταγράψεις την διεύθυνση και τον χρόνο που πήρες απάντηση.

Αν η διαδικασία έχει ξανατρέξει αλλά μερικές διευθύνσεις δεν έδωσαν απάντηση αλλά είχαν δώσει απάντηση προηγούμενα, θα πρέπει σε όλες αυτές να καταγράψεις ότι δεν απάντησαν.

Η καταγραφή σου μπορεί να γίνει όπου θες - μπορεί να είναι ένα table σε μια access που να συνδέσεις ένα grid και να βλέπεις τα αποτελέσματα που είναι μέσα, ή ένα array στην μνήμη που θα διαβάζεις και θα ανανεώνεις εσύ το περιεχόμενο κάποιου control...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  21-10-2006, 12:09 18955 σε απάντηση της 18953

Το ping δεν σου κάνει σε αυτήν την περίπτωση γιατί μπορεί μεταξύ δύο διαδοχικών ping να έχει προλάβει κάποιος να συνδεθεί και να αποσυνδεθεί. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω κατά πόσο θέλεις να γεμίσεις το δίκτυο σου με ping, αν αποφασίσεις να μειώσεις τον χρόνο που θα κάνεις τα ping.

Μια καλύτερη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσεις όντως το WinSock. Αν επιχειρήσεις να κάνεις Listen πάνω σε ένα κατειλημμένο port θα πάρεις error. Κάνεις error handling λοιπόν και καταχωρείς το port ως κατειλημμένο.

Πάντως, το πρόβλημα είναι ότι το WinSock δεν σου παρέχει events για να πιαστείς και να "κάνεις πράγματα" όταν συμβεί κάτι, πχ συνδεθεί κάποιος σε ένα port σου, καθότι δεν έχει ένα transparency μηχανισμό για πιάσει το event και να αφήσει μετά να συνεχιστεί η διαδικασία που έχει ξεκινήσει ο client. Εναλλακτική λύση να παίξεις με WinAPI.

Αν κάνενα από τα παραπάνω δε σου κάνει, δες μήπως βάλεις ένα network monitoring πρόγραμμα να κάνει αυτή τη δουλειά για σένα, να καταγράφει το τι συμβαίνει στο δίκτυο και να τα ρίχνει στη βάση. Ένα τέτοιο είναι αυτό http://www.dirfile.com/activexperts_network_monitor.htm (Νομίζω ότι και το TCPView της Winternals κάνει το ίδιο πράγμα). Από εκεί και πέρα, μπορείς εσύ απλά να διαβάζεις τη βάση και να κάνεις ό,τι θες. Πάντως η λογική θα είναι περίπου ίδια με αυτή που σου περιέγραψε ο Γιώργος.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  22-10-2006, 10:31 18982 σε απάντηση της 18948

Ευχαριστώ γιά όλα.

Δυστυχώς, ούτε το ένα ούτε το άλλο κάνει αυτό πού θέλω. Το μέν network monitor είνια πολύ βαρύ και το άλλο δεν σού δίνει το δικαίωμα νά ορίσεις το ip range πού θελεις νά κάνει scan. Επιπλέον, δεν κατεβάζει τα αποτελέσματα σε ενα αρχείο ούτε κάνει online realtime το scanning.

Thanks anyway..

Νίκος
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems