thrylos wrote: |
Παναγιώτη
Στην Αγγλία είχα συναντήσει φοιτητές που είχαν δουλέψει ως game developers. Σιχάθηκαν το προγραμματισμό τελείως και το γυρίσανε στα οικονομικά.
Τελικά τα παιχνίδια είναι εξωντωτικό development. Δουλεύουν πολλές ώρες (70+ την εβδομάδα), πληρώνει χάλια και τα χρήματα τα παίρνει ο εκδότης.
Δε περιμένω την ΕΑ να ενδιαφερθεί για το Linux gaming. Δεν υπάρχει περίπτωση. Ούτε σε 3 χρόνια.
Το ότι η Microsoft σκότωσε το PC gaming δε το λέω σαν αστείο. Ούτε το λέω μόνο εγώ. το λένε πολύ PC gamers. Δε βγαίνουν πια καλά παιχνίδια στο PC. Έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, ειδικά από τότε που μπλέχτηκε με τις κονσόλες.
Μάλιστα όταν βγαίνει ένα παιχνίδι σε κονσόλα από τρίτο κατασκευαστή, όπως την ΕΑ, πρέπει αυτός να πληρώσει license. Οπότε οι ευκαιρείες για κέρδος είναι μεγαλύτερες. Εξάλλου ποιά είναι τα "βαριά" παιχνίδια που δε μπορεί να σηκώσει το ΧΒΟΧ 360; Halo 3; Oblivion; Project Gotham Racing;
Τέλος σχετικά με τους drivers, η NVidia βγάζει εδώ και χρόνια drivers για Linux, Solaris και FreeBSD.
Ειδικά τα δύο πρώτα είναι σημαντικές πλατφόρμες για τις κάρτες Quadro (που κάνουν 4000$ η μία).
Αλλά Direct X είναι απίθανο να βγει σε άλλη πλατφόρμα. |
|
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είσαι τοσο κάθετος και σίγουρος ότι είσαι απόλυτα σωστός όταν μιλάς?Κακή συνήθεια φίλε μου

.
Όπως και να έχει, η Microsoft δεν σκότωσε το gaming ούτε πρόκειται να το σκοτώσει με τις Console και όλα τα σχετικά..
Βγαίνουν κορυφαία παιχνίδια για PC και θα βγαίνουν ΠΑΝΤΑ κορυφαία games για PC για πολλούς και διάφορους λόγους, (που εάν θέλεις μπορούμε να φτιάξουμε ένα αλλο thread και να στους αναλύσω). Προφανώς δεν το έψαξες πολύ και κατέληξες στο ότι δεν βγαίνουν καλά games για PC..
Επίσης, συμφωνούμε στο ότι είναι δύσκολη δουλειά του game developer(πνευματικά και όχι σε ώρες όμως) άλλα στο ότι δεν πληρώνει καλά, δεν συμφωνούμε.. Έχω πολλούς γνωστούς στην demoscene που τυχαίνει να δουλεύουν σε εταιρίες του εξωτερικού, οι οποίοι λένε το ακριβώς αντίθετο..
Πάντως οπως και στο τομέα μας, έτσι κι εκεί, θέλει ψάξιμο για να βρεις το καλό..
Παναγιώτης Κεφαλίδης
"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"
Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους
όρους χρήσης.