pkefal wrote: |
Την βάζουμε σαν Property στο Class Form και την ελέγχουμε μέσα στον constructor. Εάν είναι null, δεν έχει περαστεί.. |
|
Μα δεν μπορώ να θέσω την μεταβλητή πριν τρέξει ο constructor!
kelman wrote: |
O constructor λειτουργεί σωστά με τον designer αρκεί να έχει την κλήση στην InitializeComponent. Από εκεί και πέρα, αν θες μπορείς να δημιουργήσεις έναν overloaded constructor... Και την πίτα, και το σκύλο |
|
Αν έχω δυο constructors, τότε δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι θα κληθή ο σωστός που πέρνει την παράμετρο και όχι ο άλλος.
mns wrote: |
Μπορείς να έχεις παραμέτρους στον ένα και μοναδικό ctor της φόρμας σου χωρίς πρόβλημα, έως ότου φτιάξεις μια άλλη φόρμα που την κληρονομεί. Τότε, ο default ctor είναι απαραίτητος, και δεν μπορείς πλέον να εμποδίσεις τους χρήστες της κλάσης σου να καλέσουν τον "λάθος" ctor (το IsDesignMode δεν έχει τεθεί την ώρα που ο ctor καλείται από το designer).
|
|
Η αλήθεια είναι ότι η φόρμες που θέλω να έχω την μεταβλητή δεν θέλω να είναι inhertable.
Αυτές που είναι, δεν θέλω να είναι creatable από τον κώδικα. Είναι κατά κάποιο τρόπο abstract.
Άρα μάλλον λύνεται ως εξής: Βάζω default και parametrized constructor στις abstract και μόνο parametrized στις υπόλοιπες!
Ευχαριστώ όλους για τις ιδέες!
Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.