Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δε βλεπει την βαση σε αλλο pc

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò it048. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Mitsaras στις 09-02-2007, 13:29. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-02-2007, 14:30 24679

    Δε βλεπει την βαση σε αλλο pc

    Κανω μια εφαρμογη σε asp.net kai sql server. Ομως η βαση μου τρεχει μονο στον δικο μου υπολογιστη επειδη με το connection string οριζω το ονομα του server. Πως μπορω να κανω τη βαση μου ( ή μεσα απο τον sql server ή μεσα απο κωδικα) να τρεχει σε οποιονδηποτε υπολογιστη?
    Για να σας το κανω ακομα πιο ευκολο εννοω οτι θελω καποια στηγμη να βαλω την βαση μου σε εναν server που θα χει αλλο ονομα και αλλεσ παραμετρους. Πως μπορω η εφαρμογη μου να βλεπει αυτοματα τη βαση χωρις να χρειαζεται να επεμβω?
    Ευχαριστω
    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  08-02-2007, 14:53 24680 σε απάντηση της 24679

    Απ: Δε βλεπει την βαση σε αλλο pc

    Λίγο δύσκολο μου, φαίνεται.. Άν κατάλαβα αυτό που θέλεις να κάνεις είναι , άν αλλάξεις τον server στον οποίο βρίσκεται η βάση, η εφαρμογή να μαντέψει πού έχεις βάλει την βάση(γιατί αλλιώς θα πρέπει κάπως να επέμβεις, τουλάχιστον να δίνεις την διεύθυνση του server μέσω ενός ini αρχείου) SmileConfused;
    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  08-02-2007, 14:56 24682 σε απάντηση της 24679

    Απ: Δε βλεπει την βαση σε αλλο pc

    O μόνος τρόπος να δεις "αυτόματα" έναν server είναι να χρησιμοποιήσεις τον τοπικό. Αύτο μπορείς να το κάνεις αν στο όνομα του server, αντί να δώσεις το όνομα του μηχανήματος, δώσεις το "localhost". Πάντως και πάλι δεν είσαι εξασφαλισμένος γιατί ενδέχεται να μην δουλέψει (δες εδώ για λεπτομέρειες) ή ο SQL Server να βρίσκεται σε άλλο μηχάνημα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις κάποιο είδος setup utility.
    Vir prudens non contra ventum mingit
    Δημοσίευση στην κατηγορία: ,
  •  09-02-2007, 12:35 24721 σε απάντηση της 24679

    Απ: Δε βλεπει την βαση σε αλλο pc

    Το πιο σωστό θα ήτανε να χρησιμοποιήσεις έναν DNS server και να δίνεις στο web.config αντί για ΙΡ, το όνομά του. Αν δεν έχεις κάποιο DC ή έστω έναν απλό DNS, μπορείς πάρα πολύ εύκολα να στήσεις ένα VPC με 16mb ram και να του περάσεις ένα μικρό linuxάκι με webmin για να κάνεις τη δουλειά σου μπαμ μπαμ. Αν δεν έχεις κάτι έτοιμο μπορώ να σου στείλω το vpc που χρησιμοποιώ εγώ για τέτοιες περιπτώσεις.


    Simple Photography
  •  09-02-2007, 13:29 24732 σε απάντηση της 24721

    Απ: Δε βλεπει την βαση σε αλλο pc

    Μήπως θέλεις να κάνεις deploy την εφαρμογή ώστε να βρίσκει αυτόματα (και να εγκαθιστά ίσως) τη βάση δεδομένων; Αν ναι, τότε η λύση του installation που πρότεινε ο Kelman είναι η καλύτερη.
    Αν από την άλλη μιλάμε για webhost server, δε νομίζω να έχεις άλλη επιλογή από το να εντοπίζεις αυτόματα τη διεύθυνση του SQL Server.

    Μπορείς να εξηγήσεις λίγο περισσότερο το σενάριο που έχεις υπ' όψιν;

    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems