Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Οργανόγραμμα Εταιρίας στο sharepoint Server

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò manosB. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος dimkasta στις 20-02-2007, 15:25. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-02-2007, 09:48 25036

Οργανόγραμμα Εταιρίας στο sharepoint Server

Γειά σας παιδιά,

Φτιάχνω μια κλασσική διαδικασία approval workflow σε office sharepoint server 2007

θέλω με κάποιο τρόπο να ενσωματώσω το οργανόγραμμα της εταιρίας μου μέσα στον server ώστε να ξέρω όταν δημιουργώ το workflow σε ποιο πρέπει να πάει να δώσει έγκριση (σε όλα τα σκαλιά της ιεραρχίας)

Μου κάνουν τα user groups που έχει o sharepoint ή πρέπει να βρω ένα web part που να μου κάνει τη δουλειά???

Να γίνω πιο αναλυτικός. Ένας υπάλληλος από το τμήμα πωλήσεων κάνει αίτηση αδείας. αυτή η αίτηση πρέπει να εγκριθεί πρώτα από τον διευθυντή του και αν εγκριθεί μετά από τον γενικό διευθυντή. Πως θα ξέρει όμως το workflow που ανήκει ο εργαζόμενος και που θα πάει κλιμακωτά για έγκριση? 

από ότι καταλάβατε θελω να δημιουργήσω μια δενδροειδής δομή της εταιρίας.

Δεν ξέρω και πως να το ψάξω στο net για να βρω καμιά ιδέα. 

Σαν εργαλέια έχω το Infopath για τις φόρμες και τον office sharepoint designer 2007 για την υλοποίηση των wokflows.

Any idea - suggestion will be an asset!!!Coffee

Brainstorming is more than wellcome!!

Πιστεύω ότι αυτού του είδους οι εφαρμογές θα κάνουν θραύση (ήδη κάνουν) στο άμεσο μέλλον διότι εκμεταλλεύονται το Bussiness Logic & Workflows της εταιρίας.

Manos
  •  16-02-2007, 00:49 25086 σε απάντηση της 25036

Απ: Οργανόγραμμα Εταιρίας στο sharepoint Server

Η ιεραρχία μου φέρνει στο μυαλό active directory.

Το MOSS 2007 μπορεί να χρησιμοποιήσει τον authentication provider του ASP.NET v2.0 για το Active Directory. Μήπως είναι ευκολότερο να παίρνεις την ιεραρχία από εκεί, και μέσα από το workflow σου να ψάχνεις μέσα από το active directory τον προϊστάμενο του;

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  16-02-2007, 08:47 25091 σε απάντηση της 25086

Thanks for the reply

Καλή ιδέα αλλά δυστυχώς στο Active Directory δεν συντηρείται η ιεραρχία. (Τουλάχιστον όχι όπως την χρειάζομαι).

Προσανατολίζομαι στη λύση πίνακα και Stored Procedure στον SQLServer που χρησιμοποιεί ο MOSS 2007 για να κάνω τη δουλειά μου.

Αλλά τότε μεγαλώνει πολύ ο κώδικας που πρέπει να γράψω και δυσχεραίνει η συντήρηση του αρχείου. Κάθε χρήστης θα πρέπει να συντηρείται σε αυτόν τον πίνακα με την ένταξη η αλλαγή τμήματος.

Καμιά άλλη ιδέα παιδιά???

Manos
  •  16-02-2007, 12:02 25102 σε απάντηση της 25036

Αν δεν κάνω λάθος, ο Moss παίζει και με Profile provider δίνοντάς σου τη δυνατότητα για custom properties. Θα δηλώσεις ένα με το employeeID, ένα με το supervisorID και ένα με το jobDescription.

Oπότε έχεις ένα χρήστη. Άν θέλεις τον προϊστάμενό του ζητάς τον supervisor του. Άν θέλεις το Head του Department, κάνεις traverse την ιεραρχία, μέχρι να βρείς το χρήστη με το description που θέλεις.

Γενικά καλό θα είναι να περιγράψεις την ιεραρχική δομή άσχετα με την ιεραρχία της εταιρείας, αλλά βασισμένος στη λογική των εγκρίσεων όσο καλύτερα μπορείς και να γίνει αποδεκτή και από το HR. Αυτό γιατί πολλές φορές γίνονται παιχνίδια μισθολογικά και ιεραρχικά και καταλήγεις να έχεις κάποιον με μικρότερο διακριτικό που παίζει στις εγκρίσεις σαν μεγαλύτερος ή μεγαλύτερο που παίζει σαν μικρότερος.

Simple Photography
  •  16-02-2007, 12:03 25103 σε απάντηση της 25102

Τον κώδικα για το συγχρονισμό και το Import των χρηστών και της ιεραρχίας δεν τον γλυτώνεις έτσι κι αλλιώς. Απλά με το Profile γλυτώνεις την έξτρα φασαρία.
    Simple Photography
  •  19-02-2007, 20:29 25174 σε απάντηση της 25102

Αν δεν κάνω λάθος, ο Moss παίζει και με Profile provider δίνοντάς σου τη δυνατότητα για custom properties. Θα δηλώσεις ένα με το employeeID, ένα με το supervisorID και ένα με το jobDescription.

Ευχαριστώ για την απάντηση Dimkasta. όταν λες Profile provider τι εννοείς?

Μπορείς να μου εξηγήσεις ή να δώσεις ένα Link? 

Manos
  •  20-02-2007, 15:25 25207 σε απάντηση της 25174

Google is your friend...

Feeling lucky in google δίνει αυτό που έχει ακριβώς αυτό

http://aspnet.4guysfromrolla.com/articles/120705-1.aspx

Big Smile

Simple Photography
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems