Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Κλάσεις.. Μέθ..αδοι.. πεδία.. πεδάκια!!!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò tommaσ. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Αλέξανδρος Δημητρίου στις 20-10-2007, 13:55. Υπάρχουν 37 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 3 (38 εγγραφές)   < 1 2 3 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  13-03-2007, 21:58 26407 σε απάντηση της 26402

Απ: Κλάσεις..Μέθ..αδοι..πεδία..πεδάκια!!!

ξερω αρκετα καλα τη θεωρια του αντικειμενοστραφη προγραμματισμου , αυτο που ζηταω ειναι συγκεκριμενο.

patrox:
    Λοιπον εχω ενα προβλημα και ειπα να το γραψω εδω.

εχω αρχισει και φτιαχνω ενα προγραμματακι σε C# το οποιο ειναι σαν το Cryptool αν ξερετε, δηλαδη εφαρμοζει αλγοριθμους κρυπτογραφησης και κωδικες σε ενα κειμενο. ειναι μια φορμα και εχω γραψει συναρτησεις "προετοιμασιας της φορμας" και "απο/κρυπτογραφησης" οι οποιες αντιδρουν σε events.

το θεμα ειναι οτι θα αρχισουν να μαζευονται και θα γινει πανικος να ειναι ολα σε ενα αρχειο.

Μπορει καποιος να μου δωσει μια ιδεα για το πως θα εισαγω κλασεις σε αυτο το μοντελο ωστε να ομαδοποιησω τις συναρτησεις που πληθαινουν συνεχως?

γενικες ιδεες ζηταω πχ κλαση ταδε με συναρτησεις ταδε .δε μπορω να σκεφτω τροπο γιατι οι συναρτησεις ειναι πολυ διαφορετικες και δεν εχει νοημα να φτιαχνω στιγμιοτυπα. αρα πιθανως δεν υπαρχει νοημα στο να εισαγω κλασεις.
  •  13-03-2007, 22:08 26408 σε απάντηση της 26407

Εάν ήξερες πολύ καλά τις αρχές όπως λες, θα μπορούσες να βγάλεις και μόνος σου τις πιθανές κλάσεις.
    Όπως και να έχει θα μπορούσε να είναι:

α) Διαφορετική κλάση για κάθε encryption type το οποίο χρησιμοποιείς, οργανωμένο σε namespace πχ symmetric και asymmetric. Κάθε κλάση απο αυτές να έχει methods όπως Encrypt,Decrypt,Verify,CheckIntegrity κλπ
    β) Μια κλάση η οποία περιγράφει το αρχείο και τις ιδιότητές του.Θα μπορούσε να έχει methods όπως GetFileFromDisk, GetFileFromStream, WipeFile, FileExists κλπ
    γ) Μια κλάση η οποία είναι το blender της φάσης. Αρχείο δηλαδή και Encryption method mix και να βγάζει ενα τελικό αρχείο encrypted.

Πρόχειρη σκέψη, έχει κι άλλους τρόπους να γίνει, απλά μια ιδέα.

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  13-03-2007, 22:28 26411 σε απάντηση της 26408

Ευχαριστω κατι τετοιο θα κανω μαλλον καθε διαφορετικος αλγοριθμος θα γινει αλλη κλαση με τις ενεργιες που πρεπει να κανει.

απλα δε υπαρχει αναγκη να δημιουργω ταυτοχρονα 2 στιγμιοτυπα , ετσι ειναι μαλλον καθαρα θεμα "τακτοποιησης" και δε γλιτωνω κωδικα.
  •  13-03-2007, 22:33 26412 σε απάντηση της 26411

Δεν είναι πάντοτε ανάγκη να έχεις στιγμιότυπα. Μπορείς, αν χρησιμοποιείς γενικές μεταβλητές που δηλώνουν state, να τις περιλάβεις (μαζί με τις αντίστοιχες συναρτήσεις) σε μια shared κλάση ή να χρησιμοποιήσεις το Singleton pattern.
    Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
    Δημοσίευση στην κατηγορία: , ,
  •  15-03-2007, 19:44 26484 σε απάντηση της 26412

Huh? [:^)] Απ: Κλάσεις..Μέθ..αδοι..πεδία..πεδάκια!!!

λοιπον παιδια εχω μια απορια...

μπορω να δωσω μεσα απο μια αλλη κλαση τιμη σε ενα property μιας φορμας η μεθοδο ενος component? π.χ. να καλεσω textbox200.Clear();

καταλαβαινω οτι αυτο το component ειναι private και δε γινεται , αλλα δεν υπαρχει κανενας τροπος να το κανω αυτο?

επισης κατι μου διαφευγει και η νεα κλαση δεν "βλεπει" τις public συναρτησεις της φορμας ,
    αν γινει αυτο θα μπορω να κανω και το παραπανω με μια public συναρτηση που θα δινει τιμη.
  •  15-03-2007, 21:28 26488 σε απάντηση της 26484

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το κάνεις αυτό. Θες να μας δώσεις ένα παράδειγμα κώδικα να το γράψουμε επάνω εκεί, γιατί διαφορετικά δεν ξέρω ποιο τρόπο να σου δείξω?
    Cast?Static methods κλπ κλπ

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  21-03-2007, 20:22 26827 σε απάντηση της 26488

εχεις κανενα link που περιγραφει αυτους τους τροπους ? γιατι δε βρισκω τιποτα.
  •  21-03-2007, 20:27 26828 σε απάντηση της 26827

Ποιούς τρόπους και σε ποιόν απευθύνεσαι; Στον Παναγιώτη ή σε εμένα;

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  21-03-2007, 20:55 26830 σε απάντηση της 26484

patrox:
    λοιπον παιδια εχω μια απορια...

μπορω να δωσω μεσα απο μια αλλη κλαση τιμη σε ενα property μιας φορμας η μεθοδο ενος component? π.χ. να καλεσω textbox200.Clear();

καταλαβαινω οτι αυτο το component ειναι private και δε γινεται , αλλα δεν υπαρχει κανενας τροπος να το κανω αυτο?

επισης κατι μου διαφευγει και η νεα κλαση δεν "βλεπει" τις public συναρτησεις της φορμας ,
    αν γινει αυτο θα μπορω να κανω και το παραπανω με μια public συναρτηση που θα δινει τιμη.

για αυτο λεω...
    αυτους που ειπε ο Παναγιωτης
  •  23-03-2007, 01:26 26902 σε απάντηση της 26830

Ο πιό απλός τρόπος να κάνεις κάτι τέτοιο, αν πραγματικά το θέλεις, είναι να δημιουργήσεις μια public method στη φόρμα σου η οποία θα καλεί τις methods των controls της φόρμας που επιθυμείς. Ετσι παρακάμπτεις το πρόβλημα του scope των μεθόδων όπως η Clear() μια και εσύ καλείς μια public συνάρτηση που αυτή με τη σειρά της καλεί τις συναρτήσεις τις οποίες μπορεί να "δει".

Βεβαια γενικά το να "πειράζουμε" μια φόρμα από μια άλλη φόρμα δεν είναι και τόσο καλό.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  23-03-2007, 15:45 26926 σε απάντηση της 26902

yeap, ως συνηθως.... , τι ελειπε?
    MainForm myform = new MainForm();

cap την πειραζω απο αλλη κλαση οχι φορμα
  •  27-03-2007, 20:58 27196 σε απάντηση της 26926

Για την ιστορια ανακαλυψα οτι υπαρχει το property "Modifiers" στα properties , που αλλαζει αυτοματα την ορατοτητα του συγκεκριμενου στοιχειου.

φανταζομαι δεν ενδεικνυται αυτη η μεθοδος
  •  27-03-2007, 21:53 27202 σε απάντηση της 27196

Πράγματι, το Modifiers ορίζει την ορατότητα των controls μίας φόρμας. Και το να το γυρίσεις σε public όχι δεν ενδείκνυται, αλλά είναι και τραγικό λάθος. Είναι η τέλεια μέθοδος για δημιουργία κώδικα ... φιδέ, ούτε καν μακαρονάδα. Ο λόγος είναι ότι ο κώδικας που επηρεάζει μία φόρμα διασκορπίζεται σε άλλες φόρμες και κλάσεις, με αποτέλεσμα να χάσεις κάθε δυνατότητα ελέγχου του ποιός κάνει τί.

Τέτοιο κώδικα θα συναντήσεις στα περισσότερα project VB6, όπου τα controls ήταν by default public. Οπότε, οι περισσότεροι προγραμματιστές αντί να φτιάξει μεθόδους και properties στη φόρμα καλούσαν ό,τι ήθελαν απ' όπου ήθελαν. Με αποτέλεσμα στο τέλος κανείς, ούτε και οι ίδιοι να μην ξέρουν ποιός πειράζει τί στη φόρμα ...

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  15-05-2007, 15:00 31808 σε απάντηση της 27202

Γεια χαρά,

καινούργιος κι εγώ στον τομέα "classes"... ψάχνομαι για να βελτιώσω τον κώδικά μου (vb) και να γίνω πιο "σωστός"!

έψαξα σε βιβλιοπωλεία και δε βρήκα κάτι στα ελληνικά που να έχει λεπτομερή αναφορά στις κλάσεις...
    μόνο κάτι -το πολύ- 20σέλιδες αναφορές...

υπάρχει κάτι να μου προτείνετε;;; ίσως κάποιον οδηγό και στο ιντερνετ;;

Σκεφτόμουν πως για αρχή, και με σκοπό να ξεκινήσω να τις μαθαίνω, θα με εξυπηρετούσε να φτιάξω δικά μου custom textboxes που η μία κατηγορία να δέχεται μόνο κείμενο πχ ελληνικά και κεφαλαία
    ενώ η άλλη κατηγορία να δέχεται μόνο αριθμούς (ακέραιους ή και δεκαδικούς)

έτσι θα μπορούσα ανα πάσα στιγμή να καλώ όποιον απο τους 2 τύπους θέλω χωρίς να κάθομαι να γράφω συνέχεια τα ίδια κομμάτια κώδικα...

είμαι μέσα στο πνεύμα;;;
    γίνεται κάτι τέτοιο με τις κλασεις;

ευχαριστώ πολυ,
    συγχωρέστε με αν κάτι φάνηκε...ευνόητο...
  •  15-05-2007, 16:06 31812 σε απάντηση της 31808

Έχω ένα pdf που ίσως να κάνει σε αυτό που ζητάς. Στείλε μου το email σου να στο στείλω γιατί δεν μπόρεσα να το ’ανεβάσω’ στην απάντηση γιατί είναι μεγάλο.
Σελίδα 2 από 3 (38 εγγραφές)   < 1 2 3 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems