|
Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò dva. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Mitsaras στις 16-03-2007, 09:11. Υπάρχουν 69 απαντήσεις.
-
21-11-2006, 16:09
|
-
dva
-
-

-
Μέλος από τις 11-11-2006
-
-
Δημοσιεύσεις 25
-
-
|
Γειά σας, Αποφάσισα να κάνω το πρώτο μου post σε αυτό το forum, ζητώντας την άποψη σας για το θέμα της "ισορροπίας" των μισθών που ανέφερε πιο πάνω στο topic " Συνεντεύξεις για πρόσληψη developer" ο bruteforce αν δεν κάνω λάθος. Ποιά είναι η γνώμη σας σχετικά με την "ισορροπία" των μισθών; Για να γίνω πιο συγκεκριμένος και να οριοθετήσουμε το πλαίσο της απορίας μου, ας υποθέσουμε ότι πρόκειται να προσλάβετε (σε μια μεγάλη εταιρία > 100 άτομα) έναν κλητήρα, και έχετε δύο υποψήφιους. Ο 1ος απόφοιτος ΙΕΚ γραφιστικής με γνώσεις αγγλικών (lower) και ο 2ος απόφοιτος ΑΕΙ πληροφορικής με master στην διοίκηση επιχειρήσεων και διδακτορικό σε κάτι σχετικό με τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και γνώσεις αγγλικών (proficiency). Εστω ότι και οι δύο καλύπτουν τις ανάγκες της θέσης (είναι τυπικοί / ευγενικοί στη συμπεριφορά τους, έχουν δίπλωμα αυτοκινήτου ή μηχανής σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνουν κάποιες εξωτερικές δουλειές, και μπορούν τουλάχιστον να διαβάσουν κάποιες σημειώσεις / ετικέτες / πινακίδες στα αγγλικά). Ποιόν θα προτιμούσαστε να προσλάβετε στη συγκεκριμένη θέση και τι μισθό θα προτείνατε να πάρει; Θα λαμβάνατε υπ' όψην πόσο σημαντική ή αποδοτική είναι η εργασία του για την εταιρία και τι μισθό παίρνει κάποιος άλλος κλητήρας στη εταιρία σας (ή σε κάποια άλλη εταιρία); Θα με ενδιέφερε ιδιαιτέρως η άποψη ανθρώπων που έχουν βρεθεί στην "ευτυχή" θέση να προτείνουν κάποιο μισθό. Ευχαριστώ πολύ (και καλώς σας βρήκα) Δημήτρης Βασιλειάδης
|
|
-
21-11-2006, 16:19
|
-
KelMan
-
-
-
Μέλος από τις 03-11-2004
-
Planet Earth
-
Δημοσιεύσεις 2.851
-
-
|
Απ: "ισορροπία" των μισθών
Καλό ξεκίνημα!
Μιας και το θέμα δεν έχει μεγάλη σχέση με τις συνεντεύξεις αλλά είναι και εξαιρετικά ενδιαφέρον, το μετέφερα σε ένα νέο thread. Μπορείς να βάλεις ένα reference στο προηγούμενο thread όπου πήρες το έναυσμα και να αλλάξεις τον πρόχειρο τίτλο που του έδωσα.
Vir prudens non contra ventum mingit
|
|
-
21-11-2006, 16:48
|
-
beastie
-
-

-
Μέλος από τις 01-04-2005
-
Ζωγράφου, Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 95
-
-
|
Re: Απ: "ισορροπία" των μισθών
Κατά την γνώμη μου υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις πάνω στο πρόβλημα.
Αρχικά υπάρχει το θέμα κόστους. Δεν πιστευω ότι οι μεγάλες εταιρίες έχουν μεγάλo περιθώριο στο μισθολόγιο μιας συγκεκριμένης θέσης. Εχουν προκαταβολικα επιλεξει μισθολογιο. Αυτό σημαινει οτι ο 2ος δύσκολα θα δεχτει την οποια προταση από ότι ο 1ος.
Από την άλλη αν έχεις σκοπό να τον κρατήσεις τον υπάλληλο χρόνια αλλά στάσημο τοτε πρεπει να επιλέξεις τον 1ο, γιατί ο δεύτερος σαν Overqualified είναι πολύ εύκολο να βρει αλλού καλύτερα και να τον χάσεις...
Αν όμως έχεις σκοπό σαν εταιρία να τον χρησιμοποιήσεις σε βάθος χρόνου σε άλλο πόστο τότε ο 2ος θα σε καλύψει καλύτερα στο μέλλον.
Τις περισσότερες φορές ο 2ος δεν θέλει λόγο χαμηλού μισθού και ο 1ος είναι η τελική επιλογή...
------------------------------- Κ. Γιαγιάς
Θα ήθελα να είμαι μέσα στην φωτογραφία και όχι εδώ!!!!
http://beastie06.wordpress.com
|
|
-
21-11-2006, 16:50
|
|
Απ: "ισορροπία" των μισθών
Αν ήθελα να προσλάβω κλητήρα, μάλλον αυτό θα έκανα. Αν και θα αναρωτιώμουν κιόλας, μήπως συμβαίνει κάτι περίεργο. Για ποιό λόγο ακόμα και ο γραφίστας απάντησε στην αγγελία μου?
Αλλά το δικό μας forum ασχολείται με προγραμματισμό και όχι κλητήρες. Όσο καλός και να είναι ένας κλητήρας, οι ικανότητες του δεν θα έχουν δραματική επίδραση στην απόδοση του. Αν είναι πιο γρήγορος οδηγός, απλά θα φτάσει πιο γρήγορα στον προορισμό του. Αυτό δεν ισχύει στην πληροφορική, όπου η εμπειρία και η ικανότητα του ατόμου επηρεάζουν εκθετικά την απόδοση (με ίδιες τις άλλες παραμέτρους).
Αν ήθελα να προσλάβω προγραμματιστή από την άλλη, εξαρτάται τί ποιότητας ανθρώπους θα ήθελα να προσλάβω. Προσφέροντας το ίδιο με τις άλλες εταιρείες για την αντίστοιχη θέση θα πετύχω να προσελκύσω άτομα μέσων ικανοτήτων και μέσης εμπειρίας. Τα καλύτερα άτομα θα με παρακάμψουν και θα κοιτάξουν καλύτερες ευκαιρίες. Κατά κανόνα, οι καλοί πληρώνονται ήδη καλά. Η συνολική απόδοση της εταιρείας μου θα είναι και αυτή κάπου στον μέσο όρο. Εκτός αυτού, οι προγραμματιστές μου θα κοιτάζουν συνέχεια για κάτι καλύτερο και θα έχω υψηλά ποσοστά αποχωρήσεων.
Αν προσφέρω λιγότερα από το μέσο όρο, θα προσελκύσω άτομα κάτω του μέσου και σιγά-σιγά θα δημιουργηθεί και η φήμη ότι η εταιρεία μου δεν πληρώνει. Οι καλοί δεν θα έρχονται καν για συνέντευξη. Η απόδοση της εταιρείας μου θα υποφέρει και θα είναι κάτω του μέσου όρου.
Αν προσφέρω περισσότερα από το μέσο όρο, θα προσελκύσω άτομα άνω του μέσου όρου. Η απόδοση της εταιρείας μου μπορεί να δεκαπλασιαστεί (αν και το μάνατζμεντ είναι καλό). Με δεδομένο μάλιστα ότι οι περισσότερες εταιρείες ακολουθούν τη λογική του "μέσου όρου", θα αρχίσω να προσελκύω τους καλούς προγραμματιστές και των άλλων εταιρειών.
Παναγιώτης Καναβός, Freelancer Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
|
|
-
21-11-2006, 17:11
|
-
nsouflis
-
-

-
Μέλος από τις 12-07-2006
-
Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 180
-
-
|
Απ: "ισορροπία" των μισθών
Pkanavos , είναι πολύ σωστά αυτά που έγραψες . Εγώ θα ήθελα να σταθώ ( και ζητώ συγνώμη απο τον φίλο dva αν ξεφεύγω από το θέμα του ) , ότι στις ελληνικές επιχειρήσεις με το management που ακολουθεί το σύστημα πλημμύρα (όχι όλες ) συνήθως οι μισθοί αντιπροσωπεύουν την προσδοκία του management για την κάθε εργάσιμη θέση και όχι την απόδοση ή και το στέλεχος που θα την πλαισιώσει . Και για να γίνω πιό ακριβής . Αν δώσεις λίγα λεφτά σε οποιαδήποτε θέση ( οπότε και ο εργαζόμενος θα έχει τα μάτια του ανοιχτά προς τα έξω για κάτι καλύτερο ) όταν σου φύγει αναλόγως πόσο θα καίγεται η επιχείρηση για την ίδια θέση και το έργο που πρέπει να παραχθεί , στον αντικαταστάτη του μπορεί να δώσει και 50% πάνω ,χωρίς να σκεφτεί ότι με μόλις 20% θα είχε και το έργο και τον υπάλληλο που έφυγε ευχαριστημένο . Είναι οι λεγόμενες αρπαχτές , θέσεις που ανοίγουνε για λίγο και δίνουν πολλά λεφτά . Είτε είναι υπεύθυνος Μηχανογράφησης , είτε Developer , είτε λογιστής , είτε υπάλληλος γραφείου , είτε οτιδήποτε .
|
|
-
21-11-2006, 19:22
|
-
dva
-
-

-
Μέλος από τις 11-11-2006
-
-
Δημοσιεύσεις 25
-
-
|
Απ: "ισορροπία" των μισθών
Καταρχάς να διευκρινήσω ότι δεν έχω βρεθεί ποτέ σε κάποια τέτοια (ή αντίστοιχη θέση) του να μπορώ να προτείνω μισθό, αλλά με ενδιαφέρει να μάθω το σκεπτικό με το οποίο προτείνονται οι μισθοί. Κάποιος που παίρνει μια συνέντευξη και προτείνει κάποιον αρχικό μισθό, αργότερα ερωτάται για τους επόμενους μισθούς (όταν είναι να δωθούν αυξήσεις);
Εχοντας δουλέψει κάποια (λίγα) χρόνια σε αντίστοιχο χώρο και συζητώντας με τους διάφορους - κατά καιρούς - συναδέλφους μου (αφού όσο καιρό έμεινα εγώ στην εταιρία που δούλευα είδα αρκετό κόσμο να έρχεται και να φεύγει) παρατήρησα ότι στις αντίστοιχες θέσεις εργασίας (μέσα στην ίδια εταιρία) ο μισθός ήταν ο ίδιος ή παραπλήσιος σχεδόν ανεξάρτητα από τα "τυπικά" προσόντα που μπορεί να είχε ο καθένας, αλλά με βάση τα προσόντα που ζητούσε η θέση και το έργο που παρήγαγε.
Ο πρώτος μισθός μπορεί να είχε (σχεδόν πάντα είχε) αρκετές διακυμάνσεις, αλλά μετά τον 1o χρόνο έρχοταν σε μια ισορροπία (μεγαλύτερη τον 2ο χρόνο, και σχεδόν εξίσωση από τον 4ο και μετά), προσπαθώντας (απ' ότι κατάλαβα) να πλησιάσει κάποια "αξία" της εργασίας που προσφέρεται. Αυτό είναι τυχαίο συμβάν (προσωπική άποψη) των ανθρώπων που είχα συναντήσει να παίρνουν συνέντευξη ή είναι γενικότερα τακτική που ακολουθείται;
Σίγουρα κάποιος manager πρέπει να λάβει υπ' όψην του τα προσόντα που έχει ο κάθε υπάλληλος ώστε να τον αξιοποιεί αποδοτικότερα, (και πιθανώς τροποποιώντας τον μισθό του), για να μην τον χάσει κι όλας, αλλά και την εργασιακή ευχαρίστηση (τι έχει σπουδάσει και με τι τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί) μετακινώντας τον σε κάποιο, όσο πιο σχετικό, πόστο.
Στο παράδειγμα που ανέφερα η γνώμη μου είναι πως θα μπορούσε (και με αρκετά ερωτηματικά προφανώς) να προσλάβει οποιονδήποτε από τους δύο - ίσως με προτίμηση τον 1ο - όπως είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τους χάσει και τους δύο αν δεν έχει σκοπό ή δεν μπορεί κάποια στιγμή αργότερα να τους αξιοποιήσει ουσιαστικά (και μάλλον τον 2ο πιο εύκολα από τον 1ο, αφού είναι πολύ πιθανό το αντικείμενο της εργασίας να τον ικανοποιεί πολύ λιγότερο).
Το βασικό μου ερώτημα είναι το σκεπτικό και τα κριτήρια. Θα λάβει υπόψην του ότι αργότερα θα μπορούσε ο manager να τους αλλάξει θέση βάζοντας τους σε κάποιο πόστο πιο σχετικό με την ειδικότητα του τον καθένα; Πως θα υπολόγιζε κάποιος που παίρνει συνέντευξη σε αυτά τα δύο άτομα τι αρχικό μισθό να προτείνει; Τον ίδιο, η έστω παραπλήσιο με τους μισθούς των υπόλοιπων κλητήρων (αφού είναι συγκεκριμένη η θέση και το έργο που θα προσφέρουν) ή κάποιον μισθό ανάλογα με τα προσόντα του καθενός;
Αν μείνουν και παραμείνουν στην ίδια θέση εργασίας και οι δύο, θα γίνει προσπάθεια αργότερα να γίνει εξομείωση του μισθού με αυτόν των υπόλοιπων κλητήρων, ή θα γίνει προσπάθεια να γίνει εξομείωση του μισθού του καθενός με τους αντίστοιχους μισθούς που παίρνουν οι υπάλληλοι που έχουν τα ίδια/παρόμοια προσόντα; Δηλαδή όλοι οι κλητήρες θα παίρνουν τον ίδιο μισθό ανεξαρτήτων προσόντων ή όλοι οι πτυχιούχοι ΑΕΙ+μεταπτυχιακό τον ίδιο μισθό ανεξαρτήτως πόστου εργασίας;
ΥΓ.Δεν ήθελα να δώσω παράδειγμα σχετικά με developers, αν και πιστεύω πως είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, επειδή το συγκεκριμένο forum αφορά σε μεγάλο ποσοστό developers, και ίσως κάποιος να το έβλεπε πιο προσωπικά.
Δημήτρης Βασιλειάδης
|
|
-
22-11-2006, 09:46
|
-
BruteForce
-
-

-
Μέλος από τις 31-08-2005
-
London
-
Δημοσιεύσεις 165
-
-
|
Απ: "ισορροπία" των μισθών
Με βάση τη δική μου εμπειρία στα μισθολογικά και τις ισορροπίες έχω δει τα παρακάτω: - Γενικά αυτό που πληρώνεται είναι η θέση και όχι οι ικανότητες. Όταν μια εταιρία βρεθεί απρόσμενα σε δυσχερή θέση μπορεί και να πληρώσει πολύ παραπάνω προκειμένου να καλύψει τη θέση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν έφυγα από τη Unibrain τέλη του 99, ο διάδοχός μου πήρε περίπου τα διπλάσια και παραιτήθηκε μετά από 3 μήνες περίπου, γιατί καλή η αρπαχτή αλλά όταν ο άλλος σου χώσει τόσο χρήμα περιμένει να είσαι όχι απλά καλός, αλλά θαυματοποιός.
- Μέσα σε μια ομάδα γενικά οι μισθοί σε βάθος χρόνου τείνουν να εξισωθούν με τη θέση και το ρόλο που παίζει ο καθένας. Όταν πρόκειται να προστεθεί καινούργιο μέλος το αν και κατά πόσο χαλάνε οι "ισορροπίες" εξαρτάται από την οπτική γωνία του manager. Αν ο manager ήταν στα νιάτα του σύμβουλος/αναλυτής θεωρεί πιο σπουδαίο το ρόλο του αναλυτή από το ρόλο του μηχανικού, συνεπώς του φαίνεται κάπως περίεργο να δώσει παραπάνω χρήματα σε καινούργιο developer (κι ας είναι senior) από αυτά που δίνει στους "senior" αναλυτές.
- Γενικά υπάρχει μια τρομερή έπαρση στους μισθούς και παραμύθιασμα ταυτόχρονα. Πρέπει όλοι να καταλάβετε ότι π.χ. μισθός 2000 μικτά για άνθρωπο 30 ετών είναι ένας πολύ καλός μισθός για την ελληνική πραγματικότητα. Απλά κάντε συγκρίσεις με άλλους τομείς της αγοράς και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Κι όμως πολύς κόσμος παραπονιέται συνεχώς ότι δεν τον πληρώνουν καλά. Όσο για τα χαμηλότερα επίπεδα, συγγνώμη αλλά αν ο μισθός σου είναι 1400 ευρώ τότε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω συμβαίνουν: (α) Τόσα αξίζει η θέση στην οποία βρίσκεσαι (β) Τόσο αξίζεις εσύ (γ) Είσαι σε λάθος εταιρία.
- Σχετικά με το παραμύθιασμα, πολύς κόσμος για να νιώσει καλύτερα απέναντι στους άλλους τους παραμυθιάζει χοντρά σχετικά με το μισθολογικό. Εμένα μου έχει τύχει περίπτωση ανθρώπου σε συνέντευξη που μου είπε ότι παίρνει 3000 καθαρά. Φυσικά δεν ήξερε ότι εγώ γνώριζα πρόσωπα και πράγματα και ήξερα ότι ο μισθός του ήταν 2700 μικτά, ήτοις 1800-1900 καθαρά. Και αυτή ήταν περίπτωση που έτυχε να είμαι σε θέση να διασταυρώσω τα λεγόμενα. Στους υπόλοιπους, έχοντας μια σχετικά ευρεία γνώση των μισθολογικών, απλά το καταλάβαινα ότι μου λέγαν παραμύθες (όπως λέω και στην κόρη μου). Tip: Δεν κερδίζετε κάτι αν παράφουσκώνετε τον τρέχοντα μισθό σας σε ένα interview. Αντίθετα αν ο interviewer σας πάρει χαμπάρι είστε χαμένοι. Εγώ θα θεωρούσα μάγκα αυτόν που θα ερχόταν σε interview και όταν τον ρώταγα τι παίρνει αυτή τη στιγμή μου απαντούσε "Ορίστε η τελευταία απόδειξη αποδοχών μου". Θα τον θεωρούσα μάγκα γιατί δεν φοβάται να φανεί ειλικρινής σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα και μου αρέσουν πολύ οι ειλικρινείς άνθρωποι.
- Σε ένα προϊόν λογισμικού μπλέκονται πολλοί άνθρωποι και είτε μας αρέσει είτε όχι, ο developer δεν είναι στην κορυφή της πυραμίδας. Αποτελεί έναν ακόμα τροχό της άμαξας. Σημαντικό μεν, αλλά όχι πολύ παραπάνω. Πολλοί developers, ιδίως οι νεαρότεροι, πιστεύουν ότι αποτελούν το Α και το Ω του προϊόντος και ότι αν φύγουν θα καταρρεύσει η εταιρία και άλλα όμορφα. Συγγνώμη, αλλά δεν είναι έτσι και αν σκέφτεστε έτσι τότε θα είστε μονίμως δυσαρεστημένοι με το μισθό σας.
- Αν δεις το θέμα από την σκοπιά της εταιρίας ένας πολύ ακριβός developer 30-35 ετών αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Κατ'αρχάς αν αυτός ο άνθρωπος είναι ακριβός στα 35 του, τότε στα 45 τι θα παίρνει; Κατά δεύτερον είναι θέμα κόστους και ανανέωσης. Αν αυτός τρώει όλο το budget δεν μένει τίποτα για νέα μέλη. Κι όμως συνήθως οι ακριβοπληρωμένοι είναι που εκβιάζουν για αυξήσεις και παραπονιούνται όταν πάρουν αύξηση μόνο 3%. Επειδή οι εταιρίες δεν μπορούν να κάνουν μειώσεις μισθών μπορούν πολύ απλά μια ωραία πρωία να σου πούν "Ευχαριστούμε για τη συνεργασία" και από ακριβοπληρωμένος να βρεθείς ακριβοάνεργος.
Αυτά για την ώρα. Και μην ανησυχείτε δεν θίγεται η Unibrain επειδή έγραψα τι έγινε με το διάδοχό μου, ούτε και ο ίδιος πιστεύω (άλλωστε ελάχιστοι ξέρουν ποιός ήταν). Δημήτρης Στάικος Unibrain
The fact that the program works is irrelevant.
|
|
-
22-11-2006, 14:56
|
|
Απ: "ισορροπία" των μισθών
Καλό είναι να μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια. Η δική μου εμπειρία είναι ότι ο μισθός των 2000 μικτά είναι ένας πολύ καλός μισθός για άτομο των 25-26. Αν μου ζητάνε να πάρω τα ίδια στα 30-35, τότε κάτι δεν πάει καλά με την εταιρεία. Όσο για το παραμύθιασμα ... Νομίζω ότι το post του thrylos δίνει μία απάντηση σε αυτό. Αν πληρωνώμαστε λιγότερο από την Τουρκία και σχεδόν το ίδιο με την Τσεχία, τότε κάτι πάει στραβά με την αγορά. Δεν είναι περίεργο που οι καλοί προγραμματιστές φεύγουν εντελώς από την Ελλάδα, ή που όσοι παίρνουν το "μέσο όρο" αλλάζουν τόσο εύκολα θέσεις. Αλλά ξεφεύγουμε πάλι από το αρχικό θέμα.
Η ουσία είναι η εξής. Όταν προσφέρεις μισθό, προσπαθήσεις να προσελκύσεις κάποιον. Δεν έχει σημασία τί πληρώνονται οι άλλοι στην εταιρεία ή η οποιαδήποτε εξισορρόπηση. Αυτά είναι εσωτερικά θέματα της εταιρείας τα οποία δεν ενδιαφέρουν τον υποψήφιο. Ανάλογα με το ποιούς ανθρώπους θέλεις να προσελκύσεις και πόσο ευχαριστημένους θέλεις να τους έχει, θα πρέπει να προσφέρεις τον αντίστοιχο μισθό. Μπορείς να αντισταθμίσεις κάποιο ποσό με άλλες παροχές (π.χ. κουπόνια ticket restaurant, λιγότερες ώρες εργασίας, κάλυψη εξόδων για συμμετοχή σε συνέδρια), αλλά με τους ελληνικούς μισθούς τόσο χαμηλούς, τα περιθώρια είναι περιορισμένα.
Τελικά, η ουσία παραμένει. Ανάλογα με το τί άτομα θέλεις να προσελκύσεις και για πόσο χρονικό διάστημα, δίνεις τις αντίστοιχες παροχές. Αν θες να προσελκύσεις άτομα του μέσου όρου, πληρώνεις το μέσο όρο και φροντίζεις να έχεις τις κατάλληλες διαδικασίες για να αντιμετωπίσεις το υψηλό ποσοστό αποχωρήσεων.
Τώρα, τί κάνεις αν δεν μπορείς να δώσεις αυτά που χρειάζονται για να προσελκύσεις τα άτομα που χρειάζεσαι? Τότε θα πρέπει να βρεις τρόπους να αντιμέτωπίσεις τις αποχωρίσεις. Ένας τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να προσπαθήσεις να κρατήσεις κάποια άτομα για μεγάλο διάστημα, τα οποία θα εκπαιδεύουν τους καινούριους και θα τους εξηγούν πως δουλεύουν τα project στα οποία μπαίνουν. Άλλη λύση, είναι να καταγράφεις τα πάντα, έτσι ώστε ακόμα και αν φεύγουν συχνά άτομα, οι καινούριοι να μπορούν να ξεκινήσουν από κάπου. Σε βάθος χρόνου, το κόστος θα είναι μεγαλύτερο απ' ότι αν είχες τα χρήματα για να προσλάβεις καλούς προγραμματιστές, αλλά τουλάχιστον η κάθε αποχώρηση δεν θα διαλύει τα projects.
Παναγιώτης Καναβός, Freelancer Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
|
|
-
22-11-2006, 16:33
|
|
Απ: "ισορροπία" των μισθών
pkanavos wrote: | Καλό είναι να μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια. Η δική μου εμπειρία είναι ότι ... |
|
Με την πρώτη πρόταση του post σου αποδοκιμάζεις όλο το υπόλοιπο περιεχόμενό του.
Νατάσα Μανουσοπούλου
|
|
-
22-11-2006, 17:03
|
|
Απ: "ισορροπία" των μισθών
Να προσθέσω λοιπόν. Και δεκάδων άλλων, συναδέλφων και γνωστών.
Παναγιώτης Καναβός, Freelancer Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
|
|
-
22-11-2006, 17:33
|
-
BruteForce
-
-

-
Μέλος από τις 31-08-2005
-
London
-
Δημοσιεύσεις 165
-
-
|
Απ: "ισορροπία" των μισθών
pkanavos wrote: | Και δεκάδων άλλων, συναδέλφων και γνωστών. |
|
Εκ μέρους των οποίων εκφέρεις άποψη;
Κατά την προσωπική μου γνώμη, αν κάποιος δεν έχει βρεθεί σε κάποια εταιρία σε θέση να γνωρίζει τη μισθολογική κατάσταση τουλάχιστον 20 προγραμματιστών, τότε οι απόψεις του είναι καθαρά προσωπικές. Ακόμα και το 20 λίγο είναι, αλλά είπα να μην πω π.χ. 50, γιατί ελάχιστες εταιρίες στην Ελλάδα έχουν 50+ προγραμματιστές άρα ελάχιστοι έχουν μια τέτοια γνώση και εμπειρία.
The fact that the program works is irrelevant.
|
|
-
29-11-2006, 13:57
|
-
Apaleftopoulos
-
-
-
Μέλος από τις 27-11-2006
-
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
-
Δημοσιεύσεις 53
-
-
|
Απ: "ισορροπία" των μισθών
Όταν τα μεγαλοστελέχη παίρνουν ετησίως 100,000 - 300,000 € είναι τουλάχιστον αστείο να λέμε οτι 2000 € μικτά το μήνα είναι καλά για ένα Senior Engineer.
Η δουλειά μας παράγει (πολύ) χρήμα και έχει απαιτήσεις που λίγες άλλες δουλειές έχουν. Είναι στο χέρι μας να απαιτούμε μισθούς και συνθήκες που είναι αξιοπρεπείς.
Υ.Σ. Η εταιρία που δουλεύω έχει > 100 Μηχανικούς (μισώ την λέξη προγραμματιστής με πάθος), και τώρα πληρώνομαι λιγότερο απο ότι όταν ξεκίνησα στην Αγγλία πριν 9 χρόνια και με χειρότερες συνθήκες.
Sometimes the best solution to morale problems is just to fire all of the unhappy people.
|
|
-
29-11-2006, 15:39
|
-
objectref
-
-

-
Μέλος από τις 28-07-2004
-
-
Δημοσιεύσεις 271
-
-
|
Απ: "ισορροπία" των μισθών
Δε νομιζω οτι τα "2000€ μικτα" η τα 3 η τα 4, πρεπει να τα συγκρινεις με τις αποδοχες των "μεγαλοστελεχων", ανεξαρτητως αν εσυ κι εγω μπορει να θεωρουμε πιο σημαντικο αυτο που κανουμε εμεις απ'οτι αυτοι (ισως ομως και να μην ειναι...)
Επενδυσε στον εαυτο σου και ζητα παραπανω αλλα οχι συγκρινοντας με καποια αλλη θεση.
Συμφωνω απολυτα οτι πρεπει ν'απαιτουμε χρηματα και συνθηκες εργασιες, (στην δικη μου περιπτωση το απαιτω αυτο και ειμαι και πολυ ευχαριστημενος εδω που ειμαι) αλλα μεχρι ενος σημειου...Δε γιναμε ξαφνικα ουτε καριοχειρουργοι, ουτε πυρηνικοι φυσικοι ουτε κατι αλλο περιεργο...
Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
|
|
-
29-11-2006, 16:34
|
-
Apaleftopoulos
-
-
-
Μέλος από τις 27-11-2006
-
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
-
Δημοσιεύσεις 53
-
-
|
Απ: "ισορροπία" των μισθών
Συγκρίνω τους μισθούς λόγω του τίτλου "ισορροπία" των μισθών.
Δηλαδή δεν γίνεται τα αφεντικά να πέρνουν μισθούς Ευρώπης και εμείς Αφρικής και να λένε για "ισορροπίες".
By the way ο αδελφός μου είναι πυρηνικός φυσικός και κάνει 3 δουλειές για να τα βγάλει πέρα. Γενικά οι μισθοί στην Ελλάδα είναι ένα αίσχος.
Sometimes the best solution to morale problems is just to fire all of the unhappy people.
|
|
-
30-11-2006, 01:06
|
-
dimkasta
-
-

-
Μέλος από τις 01-12-2005
-
Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 317
-
-
|
Απ: "ισορροπία" των μισθών
Συμφωνώ με τον pkanavos.
Οι μικρές επιχειρήσεις ανάπτυξης software, έχουνε συνήθως δεδομένο προϋπολογισμό για τις θέσεις που ανοίγουνε, οι οποίες με τη σειρά τους είναι συνήθως συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Και αυτό γιατί τα projects είναι συνήθως πεπερασμένου χρονικού ορίζοντα σε πελάτες. Και αφού συνήθως και τα ίδια τα Projects είναι μικρού μεγέθους, δεν υπάρχει ανάγκη για μακροχρόνια υποστήριξη, οπότε και οι αποχωρήσεις είναι σχετικά ανώδυνες.
Απο κει και πέρα πιστεύω ότι τα 2000 μικτά για έναν 25χρονο είναι ένα πολύ καλός μισθός (για νορμάλ συνθήκες εργασίας προγανώς). Γενικά πιστεύω (και θέλω το σχόλιό σας σε αυτό) ότι είμαστε σαν κλάδος αρκετά ευνοημένος μισθολογικά.
Ενδεικτικά θα αναφέρω φίλος μου βοηθός ορκωτός λογιστής σε μεγάλη πολυεθνική παίρνει καθαρά 1000 ευρό μετά από 3 χρόνια, ενώ ξεκίνησε με 800 με 8ωρο και αρκετά εκτός έδρας. Υπάρχει εταιρικό Policy και δεν ήτανε ιδιαίτερα διαπραγματεύσιμος ο μισθός. Φίλη μου Project manager σε συμβουλευτική με πολλά projects ευρωπαϊκού επιπέδου και budget πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρό, με συνεχή ταξίδια και ξενύχτια παίρνει μετά από 3 χρόνια 1000 ευρό. Και το κακό είναι ότι απ'ότι μου μου λένε δεν έχουνε και ιδιαίτερες προοπτικές ούτε καν να φανταστούνε τα 2000 που αναφέραμε, εκτός και αν ανέβουνε στην ιεραρχία, πράγμα σχετικά εύκολο στην ελεγκτική, αλλά δύσκολο στην συμβουλευτική των 15 ατόμων με τα αφεντικά.
Simple Photography
|
|
Σελίδα 1 από 5 (70 εγγραφές)
1
|
|
|