Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εγκατάσταση SQL Server 2005 Standard Edition

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò lef99099. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος lef99099 στις 23-03-2007, 01:03. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  22-03-2007, 20:24 26893

Εγκατάσταση SQL Server 2005 Standard Edition

Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για το site!Επειδή θέλω κι εγώ να ασχοληθώ με SQL θέλω να εγκαταστήσω την SQL 2005 Standard Edition.Έχω ήδη εγκατεστημένο το Visual Studio 2005 Professional Edition.Έκανα μια απόπειρα χτες αλλά χωρίς αποτέλεσμα...Πρέπει να απεγκαταστήσω το VS,να κάνω install την SQL και μετά να ξαναεγκαταστήσω το VS όπως διάβασα σε ένα βιβλίο για SQL ή δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο;Το VS δεν έχει ήδη εγκατεστημένη την SQL Express;Άρα λογικά αν αφαιρέσω τα στοιχεία sQL(native client,tools etc) δεν θα μπορέσω να το κάνω install επιτυχώς;;Και τελευταία ερώτηση: το management studio είναι μέσα σε κάποιο από τα 2 CD εγκατάστασης ή πρέπει να το κατεβάσω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν σας κούρασα με τις ερωτήσεις μου!
    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  22-03-2007, 23:01 26896 σε απάντηση της 26893

Απ: Εγκατάσταση SQL Server 2005 Standard Edition

To VS δεν έχει σχέση (ως προς την εγκατάσταση) με τον SQL Server. Την πρώτη φορά που θα εγκαταστήσεις οποιαδήποτε έκδοση του SQL Server (χρησιμοποιώντας τις default ρυθμίσεις), ο server παίρνει το όνομα του μηχανήματος (default instance). Κατόπιν μπορείς να εγκαταστήσεις και άλλα instances του SQL Server όμως το καθένα από αυτά θα έχει διαφορετικό όνομα (και γι αυτό λέγονται named instances). Εγώ για παράδειγμα στο PC μου έχω εγκαταστήσει την Developer έκδοση ως default, οπότε το όνομα του SQL Server είναι "DEV504", κατόπιν μία standard έκδοση με όνομα STD (οπότε το named instance είναι "DEV504\STD") και μια express έκδοση με όνομα XPRS (δηλαδή named instance "DEV504\XPRS"). Το VS μπορεί να εγκαταστήσει την express έκδοση που έχει μαζί ή να μην εγκαταστήσει SQL Server και να εγκαταστήσεις μόνος σου κατόπιν οποιαδήποτε έκδοση θες. Όπως και να έχει, κατά την εγκατάσταση του SQL Server, είτε γίνεται μέσα από VS (αν δεν κάνω λάθος), είτε ανεξάρτητα, μπορείς να διαλέξεις τι instance name θα δώσεις. Ως προς το Management Studio, δεν ξέρω για ποιά δύο CD μιλάς. Πάντως γενικά, όλες οι εκδόσεις εκτός από την express το έχουν. Αρχικά η express έβγαινε χωρίς το Management Studio. Δεν ξέρω όμως αν από τότε που βγήκε το έχουν ενσωματώσει σε νέα setup packages του SQL Server Express.

Στην περίπτωση που προσπαθήσεις να εγκαταστήσεις τον SQL Server και αντιμετωπίσεις πάλι πρόβλημα, γράψε αναλυτικά την διαδικασία που ακολουθείς και το μήνυμα που σου εμφανίζεται για να δούμε τι φταίει.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  23-03-2007, 01:03 26900 σε απάντηση της 26896

Απ: Εγκατάσταση SQL Server 2005 Standard Edition

KelMan:
    Ως προς το Management Studio, δεν ξέρω για ποιά δύο CD μιλάς.

Έχεις δίκιο Kelman δεν διευκρίνησα.Εννοούσα τα 2 CD της εγκατάστασης του SQL Server.Ευχαριστώ πολύ πάντως!Θα δοκιμάσω κι αύριο και θα επανέλθω.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems