Καλησπέρα σε όλους!
Εδώ και 2 περίπου μήνες ασχολούμαι με την ανάπτυξη ενός εργαλείου σε VB 2005 Express Edition, γλώσσα με την οποία ασχολούμαι πρώτη φορά.
Το εργαλείο αυτό θα διαχειρίζεται δεδομένα από μια MySQL βάση δεδομένων και θα τα επεξεργάζεται έτσι ώστε να εμφανίζει κατάλληλα διαμορφωμένη την πληροφορία στους χρήστες.
Ακόμη δεν έχω καταφέρει να επικοινωνήσει το εργαλείο με την βάση δεδομένων. Έψαξα στο Internet γενικότερα για σχετικές πληροφορίες .
Ύστερα από αρκετές ώρες περιήγησης ανακάλυψα πως κάτι τέτοιο γίνεται μέσω του MySQL Connector/ODBC.
Μπήκα στο site http://www.vbmysql.com/articles/vbnet-mysql/myodbc-connector/ που μου φάνηκε ιδιαίτερα καλό πάνω σε αυτό το κομμάτι και προσπάθησα να εκτελέσω τα ακόλουθα βήματα:
- Open the Windows Control Panel and double-click the Administrative Tools icon.
- Double-click the Data Sources (ODBC) icon to bring up the ODBC Data Source Administrator, and then select the Add… button.
- Select the MySQL ODBC 3.51 Driver and select the Finish button.
- Fill in the Connector/ODBC dialog box that pops up next.
- The Data Source Name (DSN) and Description can be anything you want.
- The Server needs to be the name of your MySQL Server (linuxbox, in my case).
- Enter the User and Password for your database (user, and user for me), and then select the Database (mystore) from the list.
- Test your connection by selecting the Test button.
- Assuming it passed, select the Advanced tab, and check the boxes shown in the figure below (I’m not sure why, but it is recommended in several tutorials).
- Select the OK button.
- Select the OK button in the ODBC Data Source Administrator to close it.
αλλά, όταν έφτασα στο βήμα 5. δεν υπήρχε η επιλογή MySQL ODBC 3.51 Driver.
Δεν έχω καταφέρει ακόμη να συνδεθώ στη βάση μέσω του προγράμματος...
Χρειάζεται να κατεβάσω από κάπου αυτόν τον driver?
Επιπλέον, ανακάλυψα πως μου χρειάζεται η ADO.NET έτσι ώστε να συνδεθώ σε μια RDBMS βάση δεδομένων και να επεξεργαστώ τα δεδομένων των πινάκων της βάσης.
Γνωρίζει κανείς εάν μαθαίνετε εύκολα; Υπάρχει άλλος τρόπος ποιό εύκολος να γίνει η διαχείριση των στοιχείων των πινάκων της MySQL Β.Δ. μέσω V.B. και εάν ΟΧΙ, τότε, πού μπορώ να βρώ χρήσιμες πληροφορίες στην ADO.NET για αρχάριους;
Υπάρχει πληθώρα πληροφοριών στο Internet και νοιώθω χαμένη στο σύμπαν.
Έχω απογοητευτεί για το πώς μπορώ να συνεχίσω...
Ελπίζω να μην σας κούρασα. Εννοείται πως κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ για τον χρόνο.
Μαριλένα