Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Forum engine?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Mitsaras. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Mitsaras στις 20-04-2007, 22:38. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  20-04-2007, 07:24 30423

    Forum engine?

    Ψάχνοντας για ένα forum engine σε ASP.net, στο οποίο να μπορώ να ελέγχω το sign-up και το login των χρηστών, η πρώτη μου σκέψη ήταν ο Community server. Το σχεδόν παρανοϊκό του κόστος όμως (300 ευρώ για ένα Small Business license + 400 για ένα single sign-on addon) με αναγκάζει να το απορρίψω ασυζητητί προς το παρόν.

    Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη λύση;

    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  20-04-2007, 09:37 30433 σε απάντηση της 30423

    Απ: Forum engine?

    Δεν θα έλεγα ότι το κόστος είναι παρανοϊκό, κάθε άλλο μάλιστα. O Community Server είναι πολύ δυνατός, και σου δίνει πολλά πράγματα πέρα από απλά forums. Γι αυτά που κάνει, 300 ευρώ δεν είναι καθόλου πολλά. Αν θέλεις να φτιάξεις ένα καλό portal τα 300 ευρώ είναι μία πολύ ωραία τιμή για ένα πολύ καλό προϊόν. Αν θέλεις απλά ένα forum, τότε ο Community Server είναι super-ultra-overkill.

     Το να έχεις απλά forum με χρήστες δεν είναι καμμία ιδιαίτερη δυνατότητα. Χρήστες με ρόλους και δικό τους profile υποστηρίζονται από το ASP.NET 2.0 απευθείας. Ουσιαστικά ένα forum είναι μερικοί πίνακες στη βάση, ένα δύο gridviews και οι φόρμες για το management και τα άρθρα.

    Κοίτα στο www.asp.net, το οποίο περιέχει κάποια πολύ ενδιαφέροντα starter kits. Μεταξύ αυτών είναι και το The Beer House, το οποίο περιέχει υποστήριξη για άρθρα και forums. Όσο για το single-sign-on με την έννοια που το δίνει ο community server, δηλαδή ότι συνδέεται με το authentication που έχει ήδη το site στο οποίο προσθέτεις το forum, αυτό θέλει λίγη δουλίτσα με τα starter kits, έτσι ώστε να μην ξαναζητάνε login.

    Τέλος, πολλά hosting sites στο εξωτερικό παρέχουν είτε έτοιμο hosting του Community Server, ή σου δίνουν δικό τους wizard για να δημιουργήσεις sites τα οποία περιλαμβάνουν και forums, με τιμές γύρω στα 10$/μήνα. Χρησιμοποίησα για λίγο το http://www.webhost4life.com, το οποίο και wizard έχει, και Community Server.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  20-04-2007, 10:12 30434 σε απάντηση της 30423

    Απ: Forum engine?

    Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το dotnetnuke

    Γιώργος Σακαλής
  •  20-04-2007, 12:21 30445 σε απάντηση της 30434

    Απ: Forum engine?

    Θα συμφωνήσω με αυτά που λέει ο Παναγιώτης. Αν όμως ψάχνεις για μια εντελώς δωρεάν λύση μπορείς να χρησιμοποιήσεις, όπως λέει και ο Γιώργος, το forums module του dotnetnuke. Εχει λίγο "φασαρία" στις ρυθμίσεις του αλλά είναι επαρκές για απλές υλοποιήσεις.

    Εχω υλοποιήσει μια φορά forums στο dotnetnuke, δυστυχώς όμως επειδή είναι private όλη η περιοχή αυτή (μόνο για registered users που δεν εγγράφονται στο site ελεύθερα) αδυνατώ να σου τη δείξω. :(

     


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  20-04-2007, 16:59 30491 σε απάντηση της 30445

    Απ: Forum engine?

    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

    Σωτήρη, δεν ψάχνω κάποια εντελώς δωρεάν λύση (μου αρέσει να υπάρχει κάποιος που θα τον έχω πληρώσει για να αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση προβλημάτων). Έχω την εντύπωση όμως ότι για να μανατζάρω το Dnn θα πρέπει να αναλώσω πάρα πολύ χρόνο.

     Παναγιώτη, δε διαφωνώ ότι ο CS είναι μια ιδιαίτερα solid και scalable λύση, αλλά από τη στιγμή που πρέπει να δώσω 300 ευρώ για τη μικρότερη commercial έκδοση, συν 400 ευρώ (περισσότερα κι από το ίδιο το forum engine!), για το Signle sign-on, το κόστος ανεβαίνει τρομακτικά.
    Και αυτό γιατί, και σε σχέση με την πολυμορφικότητα του Dnn και με τις δυνατότητες του CS, το πρόβλημα είναι ότι χρειάζομαι ένα απλό forum. Δε μου χρειάζεται ούτε gallery engine, ούτε blog engine, ούτε κάποιο σύστημα portal.
    Οι μόνες ουσιαστικές απαιτήσεις που έχω, είναι να έχει υλοποιηθεί σε ASP.net (και όχι σε php), να πληροί τουλάχιστον το XHTML 1.0T standard (ή έστω, να είναι μικρός ο αριθμός των λαθών για να τα διορθώσω με το χέρι), και θα μπορέσει με λιγότερη ή περισσότερη δουλειά, να ενσωματωθεί στο ήδη υπάρχον authentication σύστημα (το οποίο είναι custom, καθώς η default υλοποίηση της ASP.net δεν κάλυπτε πλήρως τις απαιτήσεις μου, και γενικώς προσπαθώ να αποφεύγω autogenerated db schemas).
    Φυσικά, υπάρχει και η δυνατότητα να αναπτύξω κάποια λύση μόνος μου (δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο), αλλά ο χρόνος είναι ανασταλτικός παράγοντας.

    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  20-04-2007, 18:53 30503 σε απάντηση της 30491

    Απ: Forum engine?

    Τα κοίταξες τα starter kits? Επιπλέον, το authentication του ASP.NET δεν έχει σχέση με σχήμα της βάσης. Αυτό που λες είναι το membership και τα roles. Το authentication έχει να κάνει με Windows ή forms authentication. Εφόσον δεν έχεις παρακάμψει και το authentication, ο χρήστης είναι πάντα διαθέσιμος από το HttpContext.Current.User .

    Από εκεί και πέρα, οποιοδήποτε έτοιμο forum enginge θα χρησιμοποιεί ή θα θεωρεί ότι ήδη χρησιμοποιούνται από το site σου τα membership και role services του ASP.NET. Ο λόγος είναι ότι κανένας δεν μπορεί να φανταστεί πως έχεις υλοποιήσει εσύ τα δικά σου membership και role services, ενώ όλοι ξέρουν πως δουλεύουν τα services του ASP.NET. Άσε που οι υλοποιήσεις τους είναι και πολύ καλές και επεκτείνονται πολύ εύκολα. Γιατί να ανακαλύψεις τον τροχό ξανά? Αν έχει παρακάμψει τα services του ASP.NET, ίσως η μόνη λύση που έχεις είναι να φτιάξεις και το forum μόνος σου, ή θα πρέπει να κάνεις σημαντικές τροποποιήσεις στα έτοιμα forum engines.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  20-04-2007, 19:32 30512 σε απάντηση της 30503

    Απ: Forum engine?

    Ο Community Server δεν είναι το μοναδικό forum engine που υπάρχει σε ASP.NET. Μπορείς να δεις το YetAnotherForum.NET, ή το ASPPlayground.NET. Αν θες περισσότερα δες την λίστα που έχουν μαζέψει στο ASP.NET Resource Index.

     

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  20-04-2007, 22:38 30527 σε απάντηση της 30503

    Απ: Forum engine?

    Παναγιώτη, όταν επέλεξα να δημιουργήσω δικό μου membership/authentication/user-grouping σύστημα με δική μου υλοποίηση στο B.L και επίσης δικό μου db schema, είχα υπ' όψιν ότι... περπατάω μόνος μου, αλλά και τους κατάλληλους λόγους για να το κάνω.

    Συνήθως φτιάχνω δικές μου υλοποιήσεις, όταν στις υπάρχουσες υπάρχουν απαιτήσεις που δεν υλοποιούνται time/cost efficiently με λογικό research (ή και, για να είμαι δίκαιος, δε γνωρίζω πως να τα ξεπεράσω εκείνη τη δεδομένη στιγμή). Μπορείς να πεις πως πάσχω λιγάκι από το NIHS (not-invented-here-syndrom), αν και γενικώς, όποτε κάνω τέτοιες κινήσεις, προσπαθώ να μην τις επαναλαμβάνω για τους προφανείς λόγους που αναφέρεις.
    Γιώργο σε ευχαριστώ, η λίστα αυτή είναι πολύ χρήσιμη (τα starter kit δεν τα είδα ακόμη, έλειπα εκτός πόλης).

    Δυστυχώς όμως, διαπιστώνω ότι για λόγους Integration (οι οποίοι μπορεί να παίξουν κύριο ρόλο στο μελλοντικό scalability της εφαρμογής) μάλλον θα πρέπει να υλοποιήσω τη δική μου λύση. Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας.

    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems