Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Σύνδεση στον SQL από το σπίτι...

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Hector. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος dimoss στις 03-05-2008, 17:06. Υπάρχουν 16 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (17 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-05-2007, 10:11 31137

Σύνδεση στον SQL από το σπίτι...

Καλημέρα σε όλους. Το ερώτημά μου είναι αυτό ακριβώς που γράφω και στο θέμα. Θέλω από το σπίτι να συνδεθώ στον SQL Server που δουλεύουμε στη δουλειά για να βλέπω τις βάσεις από το σπίτι. Είναι αυτό εφικτό και αν ναι, πως?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Καλό μήνα σε όλους.

•  01-05-2007, 10:25 31138 σε απάντηση της 31137

Απ: Σύνδεση στον SQL από το σπίτι...

Ο server σου στη δουλειά θα πρέπει να είναι configured ωστε να χρησιμοποιεί TCP/IP και όχι named pipes στις συνδέσεις του. Επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιεί mixed authentication (user name & password) και όχι windows authentication (εκτός αν έχεις τραβήξει κανένα vpn και κάνεις logon στο domain της δουλειάς σου). Τελος, θα πρέπει να διαθέτει αυτόνομη δική του IP address (αν χρησιμοποιείτε ISA server ή άλλο proxy και βγαίνετε όλοι από μια IP address τότε δεν έχεις ελπίδα) και το εταιρικό firewall να επιτρέπει πρόσβαση στο port 1433.

Αν δεν τα είπα καλά, μπορεί να με διορθώσει ο Μάνος. :)

EDIT: Καλώς ήλθες στην παρέα μας! (Μόλις τώρα παρατήρησα οτι ήταν το πρώτο σου μήνυμα) :)

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  01-05-2007, 10:34 31139 σε απάντηση της 31138

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.

Θα κάνω μια έρευνα για αυτά που μου έγραψες,θα θεωρήσω ως λήξαν το θέμα και αν προκύψει κάτι άλλο θα σας ξαναενοχλήσω... :-)

•  01-05-2007, 16:29 31164 σε απάντηση της 31139

Αν βγαίνετε όλοι μαζί από μία IP τότε πιθανώς να χρειαστεί κάποιο port forwarding (NAT κ.λ.π.) ή κάποιο routing rule ώστε να παίξετε Smile

Επιπροσθέτως, αν θες να συνδέεσαι σαν administrator, θα σε συμβούλευα να ανοίξεις το DAC (dedicated administrator connection) από το Surface Area Configuration, ώστε να μπορείς να συνδεθείς ακόμα κι όταν ο server βρίσκεται κάτω από βαρύ φορτίο επεξεργασίας (το συγκεκριμένο feature είναι στην έκδοση 2005 βέβαια). Τέλος, μιας και η 1433 είναι 'γνωστή' θύρα, θα μπορούσες είτε να αλλάξεις την θύρα που ακούει ο SQL Server ή, μέσω port forward, να ακούς στον router σε μία άλλη θύρα και να το κάνεις forward στην 1433 του pc που έχει πάνω τον sql server. Εξαρτάται βέβαια και από το configuration του εκάστοτε δικτύου.

ΥΓ. Θέλει προσοχή πάντως, ό,τι κάνεις expose στον 'έξω' κόσμο πρέπει να το τσεκάρεις αρκετά συχνάSmile

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  28-03-2008, 19:18 41193 σε απάντηση της 31164

Καλησπέρα παιδιά....

Θέλω να κάνω και εγώ το ίδιο αλλα με SQL Server 2005 Express Edition. Έψαξα στο internet αλλά δεν έβγαλα άκρη με τα connection strings. Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος ποιο είναι το connection string???

Ευχαριστώ πολύ....
    Keep programming.....
  •  31-03-2008, 13:54 41216 σε απάντηση της 31137

Το ζήτημα του security θα πρέπει να σε απασχολήσει ιδιαίτερα. Είναι μάλλον επικίνδυνο να επιτρέπεται η απομακρυσμένη σύνδεση στον sql server από οπουδήποτε στο Internet.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, το να αλλάξει κανείς την πόρτα στην οποία ακούει ο sql server δεν προσφέρει και πολλά (μιας και ένα πιθανό portscan θα αποκαλύψει πολύ εύκολα την νέα πόρτα). Το "security through obscurity" συνήθως είναι κακή πρακτική. Ανταυτού, θα πρότεινα την δημιουργία ενός VPN και πρόσβαση στον sql server μέσω αυτού. Αν η λύση του VPN είναι πολύπλοκη, τότε μια πιο απλή προσέγγυση θα ήταν να αποκτήσεις static IP για το σπίτι σου και να επιτρέπεται η απομακρυσμένη σύνδεση στον sql server μόνο από αυτή την IP.

my two cents...

•  31-03-2008, 15:25 41217 σε απάντηση της 41216

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον plasmatek και τις λύσεις που δίνει. Μια ακόμα λύση που εφαρμόζω με τον εταιρικό MS SQL Server είναι να συνδεθείς στο εταιρικό δίκτυο μέσω VPN και να κανείς remote connection στο DEV PC η σε ένα terminal server (αν υπάρχει). Έτσι δεν θα χρειαστεί να κάνεις  περαιτέρω αλλαγές στο υπάρχων config σου και ταυτόχρονα θα μπορείς να χρησιμοποιείς το υπάρχων development environment. Τέλος αυτή η λύση θα μειώσει σημαντικά πιθανά timeouts από τον server αφού η πρόσβαση θα γίνεται μέσω του PC της εταιρίας και όχι το PC στο σπίτι.

•  01-04-2008, 08:47 41227 σε απάντηση της 41216

plasmatek:
    Αν η λύση του VPN είναι πολύπλοκη, τότε μια πιο απλή προσέγγυση θα ήταν να αποκτήσεις static IP για το σπίτι σου και να επιτρέπεται η απομακρυσμένη σύνδεση στον sql server μόνο από αυτή την IP.

my two cents...

Αντί για static, μπoρεί να χρησιμοποιήθει μία DynDNS υπηρεσία και να επιτρέπεται η σύνδεση από ένα συγκεκριμένο subdomain (π.χ. home.dyndns.org);
    Visual Basic 2008 Express edition (και βλέπουμε)
  •  01-04-2008, 10:48 41229 σε απάντηση της 41227

Χμμμ, για να μπορέσει να θεωρηθεί ασφαλές κάτι τέτοιο, υπάρχουν δύο προϋποθέσεις:

• ο DNS server (υποθέτω κάποιος server εντός του corporate δικτύου) που θα χρησιμοποιείται για να κάνει resolve την IP  να είναι αρκετά ασφαλής (πχ να μην είναι ευάλωτος σε DNS poisoning attacks).
    • ο provider της DynDNS υπηρεσίας να είναι επίσης αρκετά ασφαλής.

Φαντάζομαι ότι αυτό που θα πρέπει να σε απασχολήσει ιδιαίτερα είναι η πρώτη προϋπόθεση (αν είναι σοβαρός o DynDNS provider τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι δίνει βάση στην ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών του).

Ελπίζω να βοήθησα...

ΥΓ: εμ, υπάρχει όμως και κάτι άλλο, επιτρέποντας την πρόσβαση από παντού και μετά βάζοντας τον sql server να επιτρέπει την πρόσβαση βάση του hostname/domainname τότε ίσως να είσαι ευάλωτος σε πιθανά remote exploits (τα οποία "λειτουργούν" πριν από το authentication), βέβαια τέτοια σενάρια είναι λίγο ακραία οπότε όλα εξαρτώνται από το πόσο ευαίσθητα είναι τα δεδομένα που υπάρχουν στον sql server σου). Δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος router/firewall/etc να επιτρέπει ή όχι την πρόσβαση με βάση το hostname/domainname, σίγουρα μπορεί να το κάνει αυτό με βάση την IP.

•  05-04-2008, 20:05 41368 σε απάντηση της 41229

Παιδιά πολύ κατατοπιστικά όλα αυτά που αναφέρατε αλλά μήπως γνωρίζει κανείς να μου απαντήσει σε αυτό που ρώτησα;

Ευχαριστώ πολύ

Keep programming.....
  •  05-04-2008, 20:39 41370 σε απάντηση της 41368

rantanplan:
    Παιδιά πολύ κατατοπιστικά όλα αυτά που αναφέρατε αλλά μήπως γνωρίζει κανείς να μου απαντήσει σε αυτό που ρώτησα;

Ευχαριστώ πολύ

• Ο υπολογιστής που είναι εγκατεστημένος o SQL server, είναι συνδεμένος στο internet; 
    • Υπάρχει δυνατότητα VPN στην εταιρεία;
    • Ένα web interface που θα δίνει πρόσβαση στον SQL Server στο εσωτερικό δίκτυο της εταιρείας, που θα βρίσκεται σε web server στο internet είναι αποδεκτή λύση;

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  05-04-2008, 21:01 41371 σε απάντηση της 41370

George J. Capnias:

rantanplan:

Ευχαριστώ πολύ

• Ο υπολογιστής που είναι εγκατεστημένος o SQL server, είναι συνδεμένος στο internet;
    • ΝΑΙ
    • Υπάρχει δυνατότητα VPN στην εταιρεία;
    • ΟΧΙ
    • Ένα web interface που θα δίνει πρόσβαση στον SQL Server στο εσωτερικό δίκτυο της εταιρείας, που θα βρίσκεται σε web server στο internet είναι αποδεκτή λύση;
    • ΝΑΙ

George J.

Keep programming.....
  •  06-04-2008, 22:49 41384 σε απάντηση της 41371

Αν ο υπολογιστής είναι στο Internet, και δεν έχει κάποιο firewall μπροστά του, μπορείς να κάνεις remote, από το management studio. Και να υπάρχει firewall, πάλι είναι εφικτό να συνδεθεί κάποιος με τον SQL server, με SQL authentication αρκεί το port 1433 να είναι ανοιχτό στο firewall.

Αν το web interface, είναι αρκετό μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο έτοιμο, όπως το SQL Web Data Administrator που είναι δωρεάν, ή το επί πληρωμή myLittleAdmin, web-based manager for SQL Server 2005, που σαφώς ότι πληρώσεις παίρνεις.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  20-04-2008, 21:12 41648 σε απάντηση της 41384

Ωραια.....

Αρα καλύτερα παιδιά τελικά :

A: Συνδεση στον SQL με Remote Desktop ...

B: VPN και σύνδεση με το δικό μου Management Studio

C: Web Administration

D: Ανάλογα ποιο καλύπτει τις ανάγκες σου

??

•  21-04-2008, 16:50 41664 σε απάντηση της 41193

rantanplan:
    Καλησπέρα παιδιά....

Θέλω να κάνω και εγώ το ίδιο αλλα με SQL Server 2005 Express Edition. Έψαξα στο internet αλλά δεν έβγαλα άκρη με τα connection strings. Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος ποιο είναι το connection string???

Ευχαριστώ πολύ....

Connection String για SQL Server Express 2005

Provider=SQLOLEDB.1;
    Password=mypassword;
    Persist Security Info=True;
    User ID=myUser;
    Initial Catalog=MyDB;
    Data Source=myIP,1156

Σελίδα 1 από 2 (17 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems