Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

VS2003 - TextBox with No Scroll Bars

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò girl_freak. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος girl_freak στις 28-05-2007, 13:22. Υπάρχουν 20 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (21 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  17-05-2007, 15:50 31891

Computer [co] VS2003 - TextBox with No Scroll Bars

Έστω ότι σε μια σελίδα καταχώρησης (vs2003 σελίδα) υπάρχει ένα textbox το οποίο ενημερώνέι ένα πεδίο στον πίνακα μιας βάσης.

Το πεδίο είναι varchar(250), σε βάση SQL 2000.

Έχω βάλει στο textbox, στα properties τις εξής τιμές:

MaxLenght = 250

TextMode =  MultiLine

Height = 99px

Weight =  424px και

Wrap = True.

Ουσιαστικά θέλω όταν ο χρήστης βάζει κάποια τιμή στο πεδίο να μην μπορεί να βάλει πάνω από 250 χαρακτήρες, και όταν πάει να βάλει τον 251ο χαρακτήρα να του βγάζει ένα μήνυμα ότι έχει βάλει πολλούς χαρακτήρες (ή κάτι τέτοιο).

Επίσης δεν θέλω να έχει καμία ScrollBar. Με το property Wrap = True εμφανίζεται μόνο κατακόρυφη ScrollBar.

Κάποια Ιδέα??

Hello world....
  •  18-05-2007, 11:26 31912 σε απάντηση της 31891

Απ: VS2003 - TextBox with No Scroll Bars

Καλημέρα, νομίζω για το μέγιστο μήκος αυτό που μπορείς να δεις είναι τα εξής:

Private Sub TextBox1_KeyPress(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyPressEventArgs) Handles TextBox1.KeyPress
       If (TextBox1.MaxLength = TextBox1.Text.Length) Then
          MsgBox("KP: Maximum size has been reached")
       End If
    End Sub

Private Sub TextBox1_TextChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles TextBox1.TextChanged
       If (TextBox1.MaxLength = TextBox1.Text.Length) Then
          MsgBox("TC: Maximum size has been reached")
       End If
    End Sub

Η πρώτη συνάρτηση εκτελείται πριν γίνει η αλλαγή στο textbox. Το δεύτερο εκτελείται μετά την αλλαγή του κειμένου αλλά όταν φτάσει το μέγιστο μήκος και ξαναπροσποσπαθήσεις επειδή δεν αλλάζει το κείμενο (λόγω της επιλογής MaxLength=250) δεν θα εκτελείται η δεύτερη συνάρτηση. Επίσης όταν θα πατήσει κάποιος το backspace για να σβήσει κείμενο, τρέχει η πρώτη. Δεν βρήκα τρόπο να το αποφύγεις αυτό. Μία ιδέα είναι να κάνεις έλεγχο ποιο πλήκτρο πάτησε ο χρήστης και αν δεν είναι το backspace να εμφανίζει το μήνυμα. Δεν ξέρω να σου πω πως γίνεται αυτό ακόμα, όταν θα το βρω θα κάνω ένα post.

Τώρα για να μην εμφανίζεται το scrollbar δοκίμασε να βάλεις WordWrap=True και ScrollBars=None. Απλά αν το textbox δεν είναι αρκετά μεγάλο για να χωράει και τος 250 χαρακτήρες οι πρώτες γραμμές δεν θα φαίνονται.

Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
  •  18-05-2007, 12:40 31919 σε απάντηση της 31912

Δεν μου αναγνωρίζει την System.Windows.Forms.KeyPressEventArgs.

Που μπορώ να την ορίσω??

Public Class KeyPressEventArgs
        Inherits EventArgs

Όσο για το ScrollBar = None....δεν μπορώ να βρώ τέτοιο στα properties του textbox. Ενώ το WordWrap αναφέρεται ως Wrap....προφανώς μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

Hello world....
  •  18-05-2007, 12:53 31920 σε απάντηση της 31919

Δεν ορίζεις τίποτα, αλλά όταν είσαι σε Code View πάνω έχει δύο combo box στα οποία:

Στο αριστερό επιλέγεις το control που σε ενδιαφέρει και στο δεξί επιλέγεις το event. Συγκεκριμένα ο κώδικας είναι από VS 2005, οπότε στο 2003 να είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Απλά ψάξε τα Key_Press και Text_changed.

Το ScrollBar = None υπάρχει στα properties και το όνομα είναι ScrollBars. Κάνε list αλφαβητικά στις properties και μάλλον θα το βρεις.

Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
  •  18-05-2007, 13:11 31922 σε απάντηση της 31920

tasos, αναφέρεσαι σε WinForms, το ερώτημα αφορά σε WebForms.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  18-05-2007, 13:12 31923 σε απάντηση της 31920

Λογικό να μην βρίσκεις τα events καθώς ο tasos σου έχει δώσει λανθασμένα κώδικα για Windows Forms κι όχι για WebForms που θέλεις εσύ. Όσο και να ψάξεις δεν θα βρεις λύση.
    Μόλις γυρίσω στο γραφείο ίσως μπορέσω να κάνω ποστ λίγο κώδικα, (αν δεν με προλάβει άλλος). Η λογική πάντως που παρουσιάζει ο tasos δουλεύει μόνο σε Windows Forms με τον κώδικα
    που σου έδωσε, οπότε μην το παιδεύεις άδικα.

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  18-05-2007, 13:29 31924 σε απάντηση της 31923

Όντως δεν δούλεψε. Πάντως tasos σε ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες με το πρόβλημα μου!!! Έπρεπε να είχα αναφέρει ότι μιλάω για WebForms.

Παράλληλα δεν μπορώ να βρώ με τίποτα κάποιο properties του textbox που να αναφέρεται σε scrollbars...δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο vs2003??

Ή έστω υπάρχει κάτι που να ισοδυναμεί με αυτό.

Βέβαια, αν το μέγεθος του textbox είναι τέτοιο που να μπορούν να φαίνονται οι 250 χαρακτήρες, και σε συνδυασμό με το ότι δεν θα μπορεί ο χρήστης να βάλει πάνω από 250, μπορεί και να μην χρειάζεται να ορίσω κάπου τη μη ύπαρξη ScrollBars.

Hello world....
  •  18-05-2007, 13:45 31925 σε απάντηση της 31891

Χίλια συγγνώμη girl_freak Embarrassed, απλά δεν το πρόσεξα. Άνοιξα το post από τον πίνακα με τις μη απαντημένες και (κακώς) δεν το κοίταξα.
    Υπάρχει κώδικας σε javascript ο οποίος κάνει την δουλειά που θέλεις ακριβώς, όπου υπάρχει και μετρητής όπου δείχνει το μήκος του κειμένου. Αν δεν βρεις κάτι καλύτερο πες μου να κάνω post.

Υ.Γ. Προς διαχειριστές: Ίσως να ήταν καλύτερα για το post να φύγουν τα άσχετα που έχω γράψει

Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
  •  18-05-2007, 14:06 31928 σε απάντηση της 31925

Δεν χρειάζεται να κοκκινίζεις....Smile

Πάντως αν σου είναι εύκολο μπορείς να μου στείλεις τον κώδικα??? Η ιδέα του μετρητή είναι πολύ καλή και πολύ χρήσιμη στην συγκεκριμένη περίπτωση και δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να ψάξω για κάτι καλύτερο!

Hello world....
  •  18-05-2007, 14:27 31930 σε απάντηση της 31928

Συνημμένα: frame_textarea_limit_size.rar
    Η απάντηση είναι στο textarea_limit_size.htm. Βγάζει ένα μήνυμα όμως ο ΙΕ για security. Για να το αποφύγεις κοίτα το tassos.htm όπου είναι δύο frames και έτσι δεν βγάζει το μήνυμα
    Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
  •  18-05-2007, 14:47 31931 σε απάντηση της 31930

Tasos σε ευχαριστώ για τον κώδικα....Smile

Θα προσπαθήσω να βγαλω κάποια άκρη απο αυτό.

Πάντως οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι ευπρόσδεκτη!!!!!

Hello world....
  •  21-05-2007, 11:07 32024 σε απάντηση της 31931

Το μόνο που χρειάζομαι είναι να μην μπορεί ο χρήστης να βάλει πάνω από 250 χαρακτήρες...δηλ όταν πατήσει τον 251ο χαρακτήρα να μην μπορεί να γράψει τίποτα.

Ύπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνω αυτό?? Συμπληρώνοντας απλά το maxLength του textbox δεν έχω ακριβώς αυτό που χρειάζομαι, διότι ο χρήστης μπορεί και συμπληρώνει πάνω από 250 χαρακτήρες στο textbox.

Ευχαριστώ

Girl_freak

Hello world....
  •  21-05-2007, 11:28 32027 σε απάντηση της 32024

Αναφέρεσαι στον δικό μου κώδικα έτσι;
    Για να αλλάξεις το όριο (που είναι 250 στον κώδικα που έτειλα) πρέπει να κάνεις και άλλες αλλαγές εκτός από το MaxLength του πεδίου. Κάνε έυρεση-αντικατάσταση και άλλαξε το 250 με ότι θέλεις.
    Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
  •  21-05-2007, 11:34 32029 σε απάντηση της 32027

Ο κώδικάς σου είναι πολύ καλός....για να μπορέσω να τον χρησιμοποιήσω θα πρέπει να τον ενσωματώσω στο .ascx αρχείο του VS 2003, σωστά?

Βέβαια τον counter δεν τον χρειάζομαι...το μόνο που θέλω είναι να μην μπορεί να βάλει πάνω από 250 χαρακτήρες.

Hello world....
  •  21-05-2007, 11:39 32031 σε απάντηση της 32029

Μάλλον εννοείς .aspx, έτσι;
    Ναι είναι η απάντηση. Θα πρέπει να αντιγράψεις τον κώδικα της JavaScript στο αρχείο αυτό, ο κώδικας θα μπει μέσα στην <head> ετικέτα  και να αλλάξεις λίγο το textarea σου, όπως είναι στον κώδικα που σου έστειλα.

Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
Σελίδα 1 από 2 (21 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems