Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ΑΠΟΡΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΗΝ C

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò alexioan. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Thiseas στις 05-06-2007, 22:39. Υπάρχουν 17 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (18 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  20-05-2007, 19:34 32000

ΑΠΟΡΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΗΝ C

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΤΟΛΕΣ;

a)   struct node

b)   SortedInsert(struct node* head, int newNodeValue);

c)   SortedMerge(struct node* a, struct node* b);

d)   NULL

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ PRINTF(ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΟ);

printf("%d ", current->data);

current = current->next;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

•  20-05-2007, 20:15 32003 σε απάντηση της 32000

Απ: Βοηθεια...

Σε παρακαλώ άλλαξε το θέμα του μηνύματος σε κάτι που να περιγράφει το περιεχόμενό του.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  20-05-2007, 20:26 32005 σε απάντηση της 32000

Επ πονηρούλη!Μήπως να γράψουμε και να σένα στην εξεταστική! Να διαβάσεις για να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις. Εαν συναντήσεις κάποιο πιθανό πρόβλημα, τότε εδώ ήμαστε πάλι. Διαφορετικά δεν είναι σωστό να λύνουμε εμείς τις εργασίες σου! Εαν δεν διαβάσεις/πειραματιστείς, δεν θα μάθεις!

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  20-05-2007, 21:29 32008 σε απάντηση της 32005

ΠΛΗ10 ΕΑΠ μου μυρίζεται...φυσικά δεν χρειάζεται να πω οτι ΔΕΝ θα δώσουμε απαντήσεις και δεν θα επιτρέψουμε την καταχώρηση απαντήσεων σε αυτά τα θέματα ούτως η άλλως, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις, διότι ενδέχεται να βρεθούμε υπόλογοι στο εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο έθεσε τα θέματα, δημοσιεύοντας λύσεις σε εργασία.

Παρακαλώ να ληφθεί σοβαρά υπόψη αυτό από όλους τους moderators. Τα Πανεπιστήμια είναι αρκετά ευαίσθητα σε τέτοια θέματα.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  20-05-2007, 22:45 32011 σε απάντηση της 32008

Ωραίος! Χρειαζόμουν κάτι τέτοιο για να ασχοληθώ … αν ξέρει κανείς που μπορώ να βρω τέτοιες ασκήσεις θα τον παρακαλέσω να μου το πει. Τέλειες είναι!! Δεν δίνω απαντήσεις και μην στήλης προσωπικό μήνυμα ( το λέω από πριν ).
  •  21-05-2007, 09:21 32017 σε απάντηση της 32005

Ωραία τα λες εσύ που δεν ξέρεις τι προιστορία υπάρχει από πίσω . Δούλευε όλη μέρα τους τελευταίους μήνες και κάτσε να βρείς χρόνο για να λύσεις την εργασία! Οπότε γιατί να μην μπορώ να ζητήσω βοήθεια από κάποιους που ξέρουν κάτι παραπάνω; Τα χρήματα που δίνουμε για μία θεματική ενότητα δεν είναι και λίγα (700)!!! Οποτε γιατί για 5 ηλίθιες μονάδες να κοπώ από τις τελικές; Εξάλου κύριος δεν είπα οτι θα πάω να δώσω ο λόγος που γίνεται είναι να ξαναδώσω την θεματική με το 1/3 τών χρημάτων και οχι όλα τα χρήματα!!! Διότι μην νομίζεις οτι όλοι έχουμε χρήματα. Και μονο που κάνω τέτοια προσπάθεια τουλάχιστον κάτι λέει!!!Θα μου πείς γιατί κάνω κάτι τέτοιο ενώ δεν έχω χρόνο! Εγώ όμως θέλω να κάνω την προσπάθεια μου και πάλι διότι δεν θα δουλευουμε για μία ζωή όλη μέρα, άρα μπορώ να προσπαθήσω να σπουδάσω κάτι που αγαπώ και θέλω να ασχοληθώ. Απλά αυτήν την στιγμή μου λείπει χρόνος... Δυστηχώς!!!
  •  21-05-2007, 10:57 32023 σε απάντηση της 32017

EDIT: Τα γραφόμενα εδώ αφορούν το χρονικό διάστημα πριν την αλλαγή του αρχικού post, οπου υπήρχε ανηρτημένη η εκφώνηση μιας ολόκληρης εργασίας. Το αρχικό post μεταβλήθηκε σε επόμενο χρόνο μετά από συνεννόηση.

alexioan:
    Ωραία τα λες εσύ που δεν ξέρεις τι προιστορία υπάρχει από πίσω .

Υποθέτω οτι αναφέρεσαι στον pkefal.

alexioan:
    Δούλευε όλη μέρα τους τελευταίους μήνες και κάτσε να βρείς χρόνο για να λύσεις την εργασία! Οπότε γιατί να μην μπορώ να ζητήσω βοήθεια από κάποιους που ξέρουν κάτι παραπάνω; Τα χρήματα που δίνουμε για μία θεματική ενότητα δεν είναι και λίγα (700)!!! Οποτε γιατί για 5 ηλίθιες μονάδες να κοπώ από τις τελικές;

Καταλαβαίνω απόλυτα το άγχος σου και το συμμερίζομαι, μια και εγώ τυγχάνω εργαζόμενος και ταυτόχρονα φοιτητής στο ΕΑΠ (αν και σκέφτομαι σοβαρά να το αφήσω λόγω της απαράδεκτης δυσκολίας των μαθηματικών που αποτελούν και το 1/4 όλων των μαθημάτων της ΠΛΗ). Ομως, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Και τα 700 ευρώ είναι πολλά, συμφωνώ, και το επίπεδο είναι αρκετά δύσκολο ακόμα και στα εισαγωγικά μαθήματα (για την ακρίβεια, οχι ακριβώς δύσκολο, απλά απαιτεί ΠΟΛΥ χρόνο). Ομως, με την ιδιότητα του moderator θα σου πω οτι σε καμια περίπτωση δεν θα δώσουμε έτοιμες απαντήσεις σε εργασίες μέσα από εδώ. Ισοδυναμεί με το να πάμε να "κρεμάσουμε" τις απαντήσεις στις εργασίες της ΠΛΗ10 στους τοίχους όλης της Θεσ/νίκης ή της Αθήνας, πράγμα το οποίο από όσο γνωρίζω είναι εκτός των άλλων παράνομο.

Εξάλλου, κάτι τέτοιο θα έδινε αφορμή και σε φοιτητές άλλων σχολών να απευθύνονται σε κοινότητες σαν και τη δική μας προκειμένου να παίρνουν λυμένες τις εργασίες τους, οχι πάντοτε επειδή δεν προλαβαίνουν ή δεν γνωρίζουν, απλά επειδή θα ήταν μια εύκολη λύση.

Δεν αρνηθήκαμε ποτέ σημειακή βοήθεια σε κάποιο θέμα, ακόμα και αν αυτό αφορούσε εργασία, και μάλιστα κάνουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε. Αλλά εδώ μιλαμε για μια κοινότητα που ασχολείται στο μεγαλύτερο μέρος της με .NET τεχνολογίες. Το να παραθέτει κάποιος εκφώνηση μιας ολόκληρης εργασίας ή ενός ολόκληρου θέματος εργασίας σε ANSI C και να περιμένει να του γράψει κάποιος τη λύση δεν είναι κάτι που εμπίπτει στους τομείς με τους οποίους η κοινότητα αυτή πραγματεύεται.

Προσωπικά είμαι αρκετά άκαμπτος σε αυτό το θέμα και θα παρακαλούσα να μην εξελιχθεί σε debate. Αν χρειαστείς, εσύ, ή οποιοσδήποτε άλλος συνάδελφος, σημειακή βοήθεια σε κάποιο κομμάτι της εργασίας ή βοήθεια σε κάποιες έννοιες που δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις, ευχαρίστως να βοηθήσουμε. Οχι όμως κατ' αυτόν τον τρόπο.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  22-05-2007, 13:14 32074 σε απάντηση της 32023

Μετά από μερικές αλλαγές στην διατύπωση ξεκλείδωσα το θέμα.

Παρακαλώ, αν κάποιος γνωρίζει, να βοηθήσει τον φίλο alexioan.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  22-05-2007, 13:30 32076 σε απάντηση της 32000

Απ: ΑΠΟΡΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΗΝ C

a) Είναι δήλωση (και όχι εντολή) ενός struct με όνομα node. Η λέξη node μπορεί να είναι οτιδήποτε.
    b) Δεν είναι συγκεκριμένη εντολή της C
    c) Δεν είναι συγκεκριμένη εντολή της C
    d) Όταν δηλώνεις έναν δείκτη για να τον κάνεις να μην δείχνει πουθενά, τον βάζεις ίσο με NULL

#include<stdio.h>
    struct tasos_node
    {
      int a;
      char c;
    };

int main(void)
    {
      struct tasos_node mynode;
      struct tasos_node *ptr_node;

mynode.a = 2;
      mynode.c = 'C';
      printf("%d - %c\n", mynode.a, mynode.c);

ptr_node = NULL;
      ptr_node = (struct tasos_node *)malloc(sizeof(struct tasos_node));
      ptr_node->a = 2;
      ptr_node->c = 'C';
      printf("%d - %c\n", ptr_node->a, ptr_node->c);
    }

Αυτός ο απλός κώδικας ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις κάποια πολύ βασικά πρόγματα. Όσο για τα (b) και (c) υποθέτω ότι πρέπει να τις υλοποιήσεις μόνος σου αυτές τις συναρτήσεις

Υ.Γ. Η έξοδος είναι
    2 - C
    2 - C

Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
  •  22-05-2007, 13:36 32078 σε απάντηση της 32000

alexioan:
    a)   struct node

Είναι η δήλωση του struct. Πάνω σε αυτόν θα στηριχτεί η λίστα σου. Πρόσεξε την αναφορά στον εαυτό του. Πρόκειται όπως λέμε για μια αυτοαναφορική δομή.

Διάβασε τα κεφάλαια: structures, pointers

alexioan:
    b)   SortedInsert(struct node* head, int newNodeValue);

c)   SortedMerge(struct node* a, struct node* b);

Είναι οι δηλώσεις των 2 συναρτήσεων που καλείσαι να υλοποιήσεις. Η πρώτη δέχεται σαν όρισμα την "κεφαλή" της λίστας και μια νέα τιμή και κάνει εισαγωγή. Η δεύτερη Δέχεται τις "κεφαλές" από 2 λίστες (πιστεύω ότι κάτι λείπει) και επιστρέφει (λογικά) μια τρίτη που περιέχει και τις 2

alexioan:
    d)   NULL

το null είναι η δήλωση ότι ένας Pointer δεν δείχνει σε κάποια μνήμης

alexioan:
    printf("%d ", current->data);

current = current->next;

εκτυπώνει το πεδίο data από το current (struct)

και μετά πηγαίνει στο επόμενο node. Προφανώς βρίσκεται μέσα σε ένα loop και τυπώνει όλα τα στοιχεία της λίστας.

Διάβασε το βιβλίο του Kernigham (σωστά το έγραψα;)

Από τις παραπάνω απορίες βγάζω το συμπέρασμα ότι χρειάζεσαι πάρα πολύ διάβασμα. Ελπίζω να βρεις το κουράγιο και το χρόνο να το κάνεις.

•  22-05-2007, 14:17 32082 σε απάντηση της 32078

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΓΛΩΣΣΑ C ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΟ DEBUGER;ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΠ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ.

•  22-05-2007, 14:20 32083 σε απάντηση της 32082

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LCC-WIN32 ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ SITE http://www.cs.virginia.edu/~lcc-win32/ ΕΙΝΑΙ FREE COMPILER. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΛΑΘΩΝ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

•  22-05-2007, 14:23 32085 σε απάντηση της 32083

Συγνώμη για τα κεφαλαία τα ξέχασα.

•  22-05-2007, 14:27 32086 σε απάντηση της 32083

Έχεις δουλέψει καθόλου με gcc; Δεν τον ξέρω τον συγκερκιμένο compiler και να πω την μαύρη αλήθεια δεν έχω ακούσει για κανένα compiler που να έχει καλά debugging μηνύματα. Αν θέλεις να παίξεις με τον gcc σε Windows μπορείς να κατεβάσεις το http://www.cygwin.com, το οποίο είναι UNIX emulator για Windows. Το καλό με αυτόν είναι ότι έχεις τον gcc ως compiler ο οποίος είναι ο πιο διαδεδομένος.

Αν όντως επιλέξεις να κατεβάσεις το cygwin να έχεις στο νου σου ότι πρέπει να επιλέξεις τι πακέτα θα εγκαταστήσεις. Θυμήσου απλά εσύ να επιλέξεις το gcc (και το g++ για να έχεις και C++) για να το έχεις.
    Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
  •  22-05-2007, 14:45 32087 σε απάντηση της 32086

Δοκίμασε και αυτόν (είναι για windows, παίζει με gcc)

http://www.bloodshed.net/devcpp.html

μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις και το Visual Studio 2005 Smile

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
Σελίδα 1 από 2 (18 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems