Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Μεταφορά δεδομένων απο μια σελίδα σε άλλη;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò zekia. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Δημήτρης Γκανάτσιος στις 31-07-2007, 19:45. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  30-07-2007, 11:09 33910

Μεταφορά δεδομένων απο μια σελίδα σε άλλη;

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να περάσω ένα datastream απο μια σελίδα σε μια άλλη και να φορτώσω το περιεχόμενό της εκεί. Πως θα το κάνω αυτό;
    Επίσης πως θα καθορίσω το συγκεκριμένο σημείο της νέας σελίδας στο οποίο θέλω να φανούν τα δεδομένα;
  •  31-07-2007, 12:06 33933 σε απάντηση της 33910

Απ: Μεταφορά δεδομένων απο μια σελίδα σε άλλη;

Μπορείς να το περάσεις μέσω Session ή μέσω POST, κυρίως. Βέβαια υπάρχουν και κάποια άλλα κολπάκια που θα μπορούσες να κάνεις, όπως π.χ. να το κάνεις store σε μια βάση δεδομένων, να περάσεις κάπως ένα ID στην άλλη σελίδα, και μετά από την άλλη σελίδα να το τραβήξεις από τη βάση μέσω αυτού του ID. Παρόλα αυτά, αν είναι μεγάλο το datastream πιθανώς να έχεις performance problems. Για την δεύτερη ερώτησή σου,  δεν μας λες τι είναι αυτό το datastream... Εικόνα, κείμενο, αρχείο;

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  31-07-2007, 15:56 33954 σε απάντηση της 33933

Σχετικά με τα session και post μπορεις να μου δωσεις κάποιες περισσότερες διευκρινήσεις?
    Η post απ'οτι ξέρω πάντως είναι για asp  και ο κώδικας που δουλεύω είναι στο .aspx αρχείο.
    Βάση δεδομένων δε σκοπεύω να χρησιμοποιήσω προς το παρόν και τα δεδομένα είναι κείμενο απλό ή κείμενο φορμαρισμένο σε html.

•  31-07-2007, 16:36 33957 σε απάντηση της 33954

Βάσει των κανονισμών του dotNETZone.gr, δεν επιτρέπεται η χρήση Greekglish. Θα παρακαλούσα να κάνεις edit τη δημοσίευσή σου αλλάζοντάς την σε Ελληνικά σε εύλογο χρονικό διάστημα.

EDIT: Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση!

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  31-07-2007, 19:45 33964 σε απάντηση της 33954

δες εδώ γενικά για το state transfer στην ASP.NET και εδώ για το πως μπορείς να κάνεις cross page pastbacks (να μεταφέρεις variables με POST από μία σελίδα σε άλλη).

εφόσον θες να απεικονίσεις ένα κείμενο τότε μπορείς πολύ εύκολα να το βάλεις σε ένα label, και να παίξεις με τα Text property του.

Αν έχεις πρόβλημα με τη μεταφορά Html κειμένου, ρίξε μια ματιά και στις static μεθόδους HttpUtility.UrlEncode και HttpUtility.UrlDecode για την κατάλληλη μετατροπή των special χαρακτήρων.

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems