|
Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò mimis_volos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος cap στις 28-08-2007, 15:19. Υπάρχουν 24 απαντήσεις.
-
25-08-2007, 13:01
|
-
mimis_volos
-
-

-
Μέλος από τις 24-08-2007
-
Βόλος
-
Δημοσιεύσεις 5
-
-
|
Υλοποιήστε ένα πρόγραμμα το οποίο σε βρόγχο, διαβάζει από την είσοδο του μια ακέραια τιμή και ενεργεί ανάλογα για τις παρακάτω περιπτώσεις:
1) Το πρόγραμμα τερματίζει την εκτέλεσή του.
2) Διαβάζει από την είσοδό του ένα αλφαριθμητικό(το οποίο μπορεί να έχει το πολύ 64 χαρακτήρες, μαζί με το τερματικό στοιχείο) που τοποθετεί σε δυναμική λίστα με την σειρά με την οποία διαβάστηκε(το πρώτο στοιχείο που διαβάζεται είναι το πρώτο στη λίστα κλπ).
3) Εκτυπώνει τα αλφαριθμητικά με την σειρά με την οποία βρίσκονται τοποθετημένα στη λίστα, κάθε αλφαριθμητικό σε ξεχωριστή σειρά. Το τέλος της λίστας υποδεικνύεται εκτυπώνοντας το ‘~’ σε ξεχωριστή σειρά.
4) Διαβάζει από την είσοδό του μια ακέραιη τιμή, εκτυπώνει στην έξοδό του σε ξεχωριστή γραμμή το αλφαριθμητικό που βρίσκεται στην αντίστοιχη θέση της λίστας (η αρίθμηση αρχίζει από το 1), και το απομακρύνει από τη λίστα. Αν η τιμή δεν αντιστοιχεί σε σωστή θέση της λίστας, τότε εκτυπώνεται το ‘~’.
5) Διαβάζει από την είσοδό του μια ακέραιη τιμή, εκτυπώνει στην έξοδό του σε ξεχωριστή γραμμή το αποτέλεσμα της συνάρτησης slen που καλείται με παράμετρο το αλφαριθμητικό που βρίσκεται στη θέση της λίστας που υποδεικνύει η τιμή που διαβάστηκε. Αν η τιμή δεν αντιστοιχεί σε σωστή θέση της λίστας, τότε εκτυπώνεται το ‘~’ σε ξεχωριστή γραμμή. Η συνάρτηση slen πρέπει να υλοποιηθεί έτσι ώστε να επιστρέφει το μήκος ενός αλφαριθμητικού, με χρήση αναδρομής( και χωρίς χρήση συναρτήσεων βιβλιοθήκης).
6) Αναζητεί στη λίστα το αλφαριθμητικό με τη μικρότερη τιμή που επιστρέφει η συνάρτηση slen και το εκτυπώνει στην έξοδο σε ξεχωριστή γραμμή. Αν υπάρχουν πολλά αλφαριθμητικά που ικανοποιούν αυτή την συνθήκη, εκτυπώνεται το πρώτο στη λίστα. Αν η λίστα είναι άδεια τότε εκτυπώνεται το ‘~’ σε ξεχωριστή γραμμή.
Το πρόγραμμα πρέπει να εκτελεί τις παραπάνω λειτουργίες σε βρόγχο, μέχρι να διαβαστεί η εντολή 0.
Αυτά είναι τα θέματα Ιουνίου του μαθήματος Προγραμματισμός Ι (σε C) στο τμήμα μηχανικών Η/
Υ στο Βόλο. Αν έχει κάποιος την όρεξη και τον χρονο να φτιάξει το πρόγραμμα θα επιθυμούσα να μου το στείλει. Θα με βοηθούσε υπερβολικά εν όψη της εξεταστικής Σεπτεμβρίου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
|
|
-
26-08-2007, 18:58
|
|
Σκοπός της άσκησης είναι να εξοικειωθείς με την γλώσσα C και τον προγραμματισμό γενικότερα. Ως άσκηση, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Καλό θα είναι να προσπαθήσεις να την αντιμετωπίσεις μόνος σου πρωτού ζητήσεις βοήθεια. Αν έχεις επαφή με την C (αν παρακολουθούσες το μάθημα δηλαδή!) θα μπορέσεις να βγάλεις άκρη σε μία μέρα το πολύ. Αν είσαι καλός στο μάθημα, σε μερικές χαλαρές ώρες (συμπεριλαμβανομένων των διαλειμμάτων για φραπέ).
Αν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την άσκηση, ίσως θα πρέπει να δώσεις περισσότερη προσοχή στο μάθημα. Τα μελλοντικά μαθήματα θα είναι πολύ δυσκολότερα και θα γίνουν ακόμα δυσκολότερα όταν θα δουλεύεις ως προγραμμιστής. Η άσκηση αφορά βασικά πράγματα, χωρίς τα οποία δεν μπορείς να προχωρήσεις ως προγραμματιστής. Επιπλέον, βασικό χαρακτηριστικό του καλού προγραμματιστή είναι ότι προσπαθεί μόνος του να βρει τη λύση. Οι απόφοιτοι οι οποίοι έχουν συνηθίσει να παρακάμπτουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες συνήθως βρίσκονται προ δυσάρεστης εκπλήξεως όταν ψάχνουν για δουλειά ...
Παναγιώτης Καναβός, Freelancer Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
|
|
-
26-08-2007, 23:00
|
-
27-08-2007, 10:02
|
-
manosB
-
-

-
Μέλος από τις 05-10-2005
-
Καπανδρίτι
-
Δημοσιεύσεις 903
-
-
|
Φίλε Μίμη
Συμφωνώ απόλυτα με το Παναγιώτη. (Ευγε Παναγιώτη για το ύφος του μηνύματος!!!, άνετα θα γινόσουν καλός παιδαγωγός  ) mimis_volos: Ζητώ την λύση λοιπόν για πρότυπο για το διάβασμά μου στην πορεία καθώς από τις διαφάνειες του μαθήματος δεν μπορώ να βγάλω άκρη.
Αν βάλεις στο Google κάτι σαν learning C θα βρεις τουλάχιστον 100 site που θα σε βάλουν στη λογική της γλώσσας.
Manos
|
|
-
27-08-2007, 13:58
|
|
Να συμπληρώσω ότι σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατή η δημοσίευση ολοκληρωμένων απαντήσεων σε θέματα εξετάσεων ή εργασιών. Το πιο πιθανό είναι ότι αν κάποιος απαντήσει με ολοκληρωμένη απάντηση στο ερώτημά σου η απάντησή του θα διαγραφεί. Δεν ξέρω επίσης κατά πόσο και η δική σου δημοσίευση ενός ολοκληρωμένου θέματος είναι δεοντολογική! Συνάδερφοι moderators θα ήθελα τη γνώμη σας.
Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
|
|
-
27-08-2007, 16:06
|
-
cap
-
-

-
Μέλος από τις 14-01-2005
-
Βύρωνας, Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 2.750
-
-
|
Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να συμφωνήσω, Δημήτρη, παρ'όλο που ο συνάδελφος ζητά απαντήσεις σε θέματα εργασιών που έχουν ήδη δοθεί και παρέλθει, και αναφέρει και τον λόγο ο οποίος είναι κατά τα άλλα απόλυτα ευγενικός και αποδεκτός. Δεν είμαι σίγουρος αν αναφέρεται στους κανονισμούς μας αυτό, αλλά γενικά αποφεύγουμε να λύνουμε θέματα εξετάσεων / εργασιών, τρεχόντων ή παλαιότερων. Το θέμα δεν είναι μόνο δεοντολογικό, έχει και νομικές προεκτάσεις. Δεν μπορούμε πάντοτε να γνωρίζουμε αν τα θέματα τα οποία μας ζητείται να λύσουμε είναι τρέχοντα ή παλαιότερα (χωρίς καμία αιχμή προς το συνάδελφο, φυσικά, μιλώ γενικά) ή είναι τα αμιγή θέματα που δημοσιεύτηκαν ή οχι. Καταλαβαίνετε λοιπόν οτι οι ενέργειές μας προς αυτή την κατεύθυνση είναι δυνατόν να μας βάλουν σε περιπέτειες.
Θα ζητήσω και εγώ συγνώμη από το συνάδελφο, δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι όπως και σε άλλες περιπτώσεις να αρνηθούμε την δημόσια επίλυση θεμάτων από εκπαιδευτικό ίδρυμα, ακόμα και αν αυτά έχουν παρέλθει. Παρ'όλα αυτά, μπορούμε να βοηθήσουμε σημειακά σε απορίες, εφόσον αυτές συνάδουν με το αντικείμενο και τη θεματολογία της κοινότητάς μας.
Σωτήρης Φιλιππίδης DotSee Web Services
|
|
-
27-08-2007, 19:09
|
-
Thiseas
-
-

-
Μέλος από τις 30-05-2007
-
-
Δημοσιεύσεις 235
-
-
|
cap:...Το θέμα δεν είναι μόνο δεοντολογικό, έχει και νομικές προεκτάσεις. Δεν μπορούμε πάντοτε να γνωρίζουμε αν τα θέματα τα οποία μας ζητείται να λύσουμε είναι τρέχοντα ...
Συγγνώμη για την παρέμβαση μιας και ζητήθηκε η γνώμη μόνο των mods,.... Δεν είχα σκοπό να απαντήσω στο συγκεκριμένο post μιας και (προσωπικά) βρίσκω το Θέμα των Εξετάσεων πολύ γελοίο σαν θέμα εξετάσεων τριτοβάθμιου ιδρύματος και απαράδεκτο σαν διατύπωση. Ειλικρινά αναρωτιέμε αν αυτό, μόνο του, έδινε βαθμό 10 ή ήτανε ένα από Ν ζητήματα και επίσης αναρωτιέμε αν διατυπώθηκε έτσι ακριβώς όπως αναφέρετε στο Post (απίστευτα άσχημη και κακή/παραπλανητική διατύπωση) ή είναι αντιγραφή όπως την θυμότανε κάποιος... τεσπα! Απλά βρίσκω την γνώμη του φίλτατου cap λίγο... τραβηγμένη (προσωπική μου άποψη πάντα!),... Αναφέρθηκε για το αν τα θέματα είναι τρέχοντα.... δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να γίνει αυτό.... ο μόνος τρόπος είναι ο παρακάτω: Γίνονται οι εξετάσεις, με το που δίνονται τα θέματα κάποιος φοιτητής τα αντιγράφει σ' ένα χαρτί και φέυγει αμέσως από την αίθουσα δίνοντας λευκή κόλα. Μόλις φεύγει, μπαίνει στο net και γράφει εδώ τα θέματα. Κάποιος φίλος επό εδώ, τα λύνει άμεσα. Τα παίρνει ο φοιτητής και αμέσως τα στέλνει σαν απαντήσεις σε κάποιους άλλους μέσα στην αίθουσα..... Δεν ειναι λίγο τραβηγμένο....? Επίσης,.. Δεν νομίζω οτι μπορεί κάποιος να σου κάνει μύνηση επειδή έλυσες ένα πρόβλημα...., για το αν εγείρουν νομικές κυρώσεις όταν λύνουμε τα θέματα κάποιον εξετάσεων.... εεε!!! δεν νομίζω!! Αν ήτανε έτσι, τι να πουνε ΟΛΑ τα φροντηστήρια που με το που δίνονται τα θέματα των Πανελλαδικών... (κάποτε τα εκφωνούσανε και από το ραδιόφωνο), τα έχουνε λύσει!!! Ο φίλος μας παραπάνω δεν νομίζω οτι ζήτησε κάτι κακό και προσωπικά φίλε Δημήτρη* θεωρώ απαράδεκτη την κίνηση να διαγραφότανε το Post που θα έδινε την λύση.... Ζητώ και πάλι συγγνώμη για την "σφήνα"... απλά έκανα χρήση του ελεύθερου βήματος που δίνει ένα forum.... θέλοντας να καταθέσω την γνώμη μου.... Σας Ευχαριστώ *Edited: Ανέφερα τον Παναγιώτη (κατά λάθος!!!) οτι είπε για να διαγραφεί το Post... ενώ το είπε (σαν πρόταση!!) ο Δημήτρης.... οπότε το διόρθωσα!! Sorry βρε Παναγιώτη..... δεν υπήρχε πρόθεση φίλε... ;-)) *
Nothing to declare...
|
|
-
27-08-2007, 19:11
|
|
Έριξα μια ματιά στο πρόγραμμα σπουδών των Μηχανικών Η/Υ του Βόλου, και διαπίστωσα ότι δεν διαφέρει από αυτό των περισσότερων σχολών πληροφορικής. Υπολογίζω ότι στο 70% των μαθημάτων χρειάζονται οι βασικές γνώσεις προγραμματισμού σε C, να μην πούμε για μαθήματα όπως η Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων και Εικόνας ή ο Επιστημονικός Υπολογισμός όπου όλοι οι αλγόριθμοι υλοποιούνται καταρχήν σε C.
Αν προσπαθήσει κανείς να περάσει "νύχτα" το μάθημα, θα τα βρει μπαστούνια αργότερα και θα αναγκαστεί να μάθει C θέλει-δεν θέλει. Απλά βλέποντας τα εξάμηνα, θα έχει πρόβλημα στα παρακάτω:
- 3ο Εξάμηνο. Προγραμματισμός, Δομές Δεδομένων
- 4ο Εξάμηνο. Επιστημονικός Υπολογισμός, Λειτουργικά, Ανάλυση Αλγορίθμων, Οργάνωση Η/Υ (ίσως)
- 5ο Εξάμηνο. Γλώσσες και Μεταφραστές, Αρχεία και Βάσεις Δεδομένων, Δίκτυα Υπολογιστών(ίσως), Θεωρία Σημάτων και Συστημάτων (ίσως)
κλπ, κλπ, κλπ.
Το πρόγραμμα της σχολής των Μηχανικών Η/Υ του Βόλου είναι κατεξοχήν πρόγραμμα πληροφορικής. Συνεπώς θα ήταν μάλλον δυσάρεστο να θεωρήσει κανείς ότι ο προγραμματισμός δεν χρειάζεται. Εκτός και αν θέλει τα 5 χρόνια να τα κάνει 7 (δεν έχει πλάκα).
Παναγιώτης Καναβός, Freelancer Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
|
|
-
27-08-2007, 19:18
|
|
Thiseas: Ο φίλος μας παραπάνω δεν νομίζω οτι ζήτησε κάτι κακό και προσωπικά φίλε Παναγιώτη θεωρώ απαράδεκτη την κίνηση να διαγραφότανε το Post που θα έδινε την λύση....
Καταρχήν εγώ ανέφερα κάτι για διαγραφή, όχι ο Παναγιώτης. Ανέφερα επίσης ότι θα ήταν πιθανή η διαγραφή και όχι βέβαιη (προφανώς θα γινόταν μια μικρή σύσκεψη των moderators στο σχετικό κλειστό forum, όπως πάντα. Δεν γίνεται διαγραφή θεμάτων έτσι αυθέρετα από κάποιον moderator. Αυτό σαν μια μικρή σημείωση του τρόπου λειτουργίας του forum). Κατά τα άλλα εγώ θα επιμένω ότι δεν θεωρώ σωστό να γίνεται δημοσίευση αυτούσιων θεμάτων και αυτούσιων απαντήσεων. Δεν είμαστε φροντιστήριο!
Thiseas: Ζητώ και πάλι συγγνώμη για την "σφήνα"... απλά έκανα χρήση του ελεύθερου βήματος που δίνει ένα forum.... θέλοντας να καταθέσω την γνώμη μου....
Παρακαλώ! Κάθε άλλο...! 
Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
|
|
-
27-08-2007, 20:24
|
-
27-08-2007, 20:39
|
|
mimis_volos:Τεσπα,η βοήθεια εννοείται οτι είναι προαιρετική αλλά πιστεύω οτι αυτή είναι η κύρια λειτουργία του forum.
Αγαπητέ Μίμη, η λειτουργία του forum δεν είναι να λύνει ολοκληρωμένα θέματα. Άλλωστε το να σου δώσει κανείς έτοιμο το προγραμματάκι που ζητάει η εκφώνηση δεν νομίζω να σε βοηθήσει ιδιαίτερα. Σκοπός του forum είναι να γίνεται συζήτηση πάνω σε θέματα development και κυρίως (αλλά όχι μόνο) .NET. Μέσα από τη συζήτηση και ανάλογα με την εμπειρία του καθενός ανταλλάσσεται και κάποια, κυρίως τεχνικού χαραχτήρα, γνώση. Καλώς ήρθες λοιπόν και ελπίζω το site αυτό να σου φανεί χρήσιμο!
Φαντάζομαι ότι για να χρωστάει τόσος κόσμος το συγκεκριμένο μάθημα κατά πάσα πιθανότητα έχετε κάποιο δάσκολο που έχει ελάχιστη μεταδοτικότητα. Κοινός είτε έχεις απέναντί σου ένα τοίχο, ένα θερμοσίφουνα, ένα παντζούρι, ένα φτυάρι κλπ. είτε το συγκεκριμένο δάσκαλο είναι το ίδιο πράγμα (η επιλογή της λέξης "Δάσκαλος" είναι εσκεμμένη. Μπορεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος να είναι εξαιρετικός ακαδημαϊκός και επιστήμονας, αλλά από δασκαλίκι 0). Κατά τα άλλα αντικειμενικά το θέμα είναι αρκετά εύκολο, χωρίς αυτό να υπονοεί κάτι για το επίπεδο των φοιτητών που δεν το έγραψαν. Όπως επίσης σημαίνει κάποια πράγματα ότι η σχολή έχει υψηλή βάση αλλά δεν σημαίνει τα πάντα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα φοιτητών που πέρασαν σε υψηλή σχολή ή με υψηλή βαθμολογία σε κάποια μέτρια σχολή και στο ακαδημαϊκό περιβάλλον "πάτωσαν". Και έκαναν πολλά χρόνια να τελειώσουν.
|
|
-
27-08-2007, 20:54
|
-
cap
-
-

-
Μέλος από τις 14-01-2005
-
Βύρωνας, Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 2.750
-
-
|
Επειδή ίσως να μην έγινα σαφής με την αρχική μου διατύπωση:
Τα όσα ανέφερα δεν είναι προσωπική μου άποψη. Είναι πολιτική του dotNETZone.gr και το μόνο που ανέφερα είναι οτι ίσως δεν φροντίσαμε να το ενσωματώσουμε στους κανονισμούς μας. Υπάρχουν εξειδικευμένα forums που σχετίζονται με συγκεκριμένες σχολές το καθένα και αναλαμβάνουν την ευθύνη ενασχόλησης με τα συγκεκριμένα θέματα κάθε σχολής. Δυστυχώς ο ρόλος μας, καλώς ή κακώς, δεν είναι αυτός.
Για τα νομικά θέματα, ουδέν σχόλιον. Υπάρχουν κακές εμπειρίες, δικές μου και άλλων, και ο Γιώργος (gcapnias) θα συμφωνήσει φανταζομαι με αυτό. Προσέχουμε για να έχουμε. Ξερετε, υπήρχαν άνθρωποι που υποστήριζαν οτι δεν είναι νομικά μεμπτό το να δημοσιεύεις σε ένα forum πλήρες κείμενο ebooks από βιβλία που πωλούνται στα ράφια! Ομως, έλα που είναι! Γνωστοί μας έχουν απειληθεί με εξώδικα για πιό "αστείους" λόγους.
Αρα λοιπον, εκτός αν ο admin (gcapnias) έχει διαφορετική άποψη, ισχύει το οτι το dotNETZone.gr δεν απαντά ούτε επιλύει αυτούσια θέματα εξετάσεων ιδιωτικών ή δημοσίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τρεχουσων ή παλαιότερων, παρά μόνο παρέχει βοήθεια σε σημειακό επίπεδο σε συγκεκριμένες ερωτήσεις.
Η άποψη του συνάδελφου Thiseas σεβαστή, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να τονίσουμε οτι σε οποιαδήποτε περίπτωση ισχύουν όσα ορίζονται από τους κανονισμούς και τους διαχειριστές του dotNETZone.gr σχετικά με το θέμα. Επίσης παρακαλώ να μην εξελιχθεί σε flame το θέμα της δυσκολίας ή της ευκολίας των θεμάτων. Ο συνάδελφος που δημοσιευσε την αρχική ερώτηση, το έκανε γιατί ήθελε κάποιον "οδηγό" σε θέματα πρώτου έτους για τα οποία δεν είχε εμπειρία. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες οτι δεν θα τον βοηθήσει η δημοσίευση των λύσεων τόσο όσο η μελέτη και η προσωπική ενασχόληση / διερεύνηση, αλλά δεν είναι ορθό (και εδώ είναι προσωπική μου άποψη) να χαρακτηρίζουμε έμμεσα την ικανότητά του να λύσει ή οχι τα συγκεκριμένα θέματα.
Σωτήρης Φιλιππίδης DotSee Web Services
|
|
-
27-08-2007, 21:01
|
-
27-08-2007, 21:03
|
|
mimis_volos:Είναι γελοίο αυτό το θέμα για έναν 18χρονο να το λύσει μέσα σε μια ώρα μετά από δύο μήνες μαθημάτων της πλάκας;;;Φίλε μου Thisea δεν είναι δυνατόν τότε να χρωστούν το μάθημα 300 φοιτητές δεδομένης της βάσης της σχολής που είναι πιο πάνω από όλα τα τμήματα πληροφορικής της χώρας, δλδ το επίπεδο των φοιτητών είναι υψηλό.'Ενα θέμα σε vlsi θα σου φαινόταν εξίσου γελοίο;;;Μάλλον όχι, για αυτό να μιλάς λίγο πιο αντικειμενικά κ μην μειώνεις με το χαρακτηρισμό γελοίο τα θέματα. Από εκεί κ πέρα δεν καταλαβαίνω τα περί νομικών προεκτάσεων καθώς δεν έχουν σφραγίδα τα θέματα(τα πληκτρολόγησα στη δημοσιέυση) και μάλιστα εννοείται οτι δεν είμαι στην αίθουσα εξέτασης εδώ και τρείς μέρες. Τεσπα,η βοήθεια εννοείται οτι είναι προαιρετική αλλά πιστεύω οτι αυτή είναι η κύρια λειτουργία του forum.
Φίλε Μίμη,
κατ' αρχή, όταν ο Thiseas έγραφε "γελοίο" εννούσε κακοδιατυπωμένο και όχι εύκολο, αν και διαφωνώ μαζί του. Η εκφώνηση του θέματος είναι αρκετά σαφής, και η δυσκολία σου προέρχεται από το γεγονός ότι ακόμα δεν έχεις εξοικειωθεί με τις αρχές του προγραμματισμού, πράγμα που θα γίνει αν το προσπαθήσεις και αφιερώσεις το χρόνο σου.
Αυτό που προσπαθούν όλοι να σου πουν είναι ότι μια έτοιμη λύση στο θέμα δεν πρόκειται να σου προσφέρει την παραμικρή ουσιαστική βοήθεια. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά χρησιμοποιώντας την πιθανώς για να περάσεις το μάθημα στην επαναληπτική, απλά θα καθυστερήσεις το αναπόφευκτο, που θα εμφανιστεί μπροστά σου στο επόμενο μάθημα που απαιτεί γνώσεις προγραμματισμού.
Θέλεις να μάθεις να προγραμματίζεις ή απλά θέλεις να πάρεις πτυχίο; Στη δεύτερη περίπτωση, μπορείς με αρκετή προσπάθεια να αντιγράψεις, να αγοράσεις εργασίες, να "βοηθηθείς", και στο τέλος να μην ξέρεις τίποτα. Τι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα νομίζεις ότι θα έχεις τότε στην αγορά εργασίας; Τι ικανοποίηση θα αισθάνεσαι για το πτυχίο σου τότε. Μπορείς αυτή την ενέργεια, και άλλη ακόμα (που σίγουρα την έχεις, γιατί είσαι νέο παιδί) να την αφιερώσεις στη μελέτη και την ανάπτυξη των γνώσεών σου.
Δεν έχεις στο πανεπιστήμιό σου καθηγητές που μπορούν ή ενδιαφέρονται να σε βοηθήσουν να μάθεις; Εδώ, και αλλού, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που και μπορούν και θέλουν. Αλλά "συν Αθηνά και χείρα κίνει". Διάβασε, πειραματίσου, ξενύχτα στο εργαστήριο της σχολής σου. Είσαι 18 ετών, φαντάζομαι ότι δεν έχεις άλλες υποχρεώσεις που σε εμποδίζουν. Αγόρασε ή δανείσου από τη βιβλιοθήκη της σχολής σου το βιβλίο των Kernighan & Ritchie για τη C. Διάβασε το tutorial της GNU C. Διάβασε την FAQ του comp.lang.c. Γράψε κώδικα. Γράψε κι άλλο κώδικα. Και κάθε φορά που έχεις απορίες, έλα από εδώ και ρώτα, και θα πάρεις απαντήσεις.
Αν μπορούν τόσοι άνθρωποι, που έχουν full time (και παραπάνω) δουλειά, οικογένειες και παιδιά να μαθαίνουν καινούργια πράγματα, νέες γλώσσες και περιβάλλοντα ανάπτυξης, τότε σίγουρα μπορείς κι εσύ.
Νατάσα Μανουσοπούλου
|
|
-
27-08-2007, 21:22
|
Σελίδα 1 από 2 (25 εγγραφές)
1
|
|
|