Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρόβλημα με debugging ASP.NET εφαρμογής σε VS.NET 2005

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò gabrielk43. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Νατάσα Μανουσοπούλου στις 02-09-2007, 16:11. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-09-2007, 10:44 34652

Πρόβλημα με debugging ASP.NET εφαρμογής σε VS.NET 2005

Γεια σε όλους,
    είμαι καινούριος στο forum και σχετικά καινούριος στην ASP.Net, όχι όμως στη C# και στο managed code, αφού έχω ασχοληθεί αρκετά με managed DirectX και XNA programming. Το πρόβλημα μου είναι το εξής : Όταν πατάω F5 για να κάνω debugging το project μου μέσα από το VS.NET 2005, ξεκινάει ο ASP.NET development server στην port 1682, όπως φαίνεται στο εικονίδιο στο tray, ανοίγει ο Firefox αλλά δεν γίνεται resolving του localhost καθώς στην γραμμή κατάστασης του Firefox γράφει συνεχώς "Connecting with localhost...." χωρίς να προχωράει, ενώ όλα τα άλλα tabs που έχω ανοιχτά παγώνουν. Τι μπορεί να φταίει; Υποψιάζομαι ότι έχει σχέση με ρυθμίσεις του IIS, αλλά δεν μπορώ να βρω τι φταίει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  •  01-09-2007, 14:29 34655 σε απάντηση της 34652

Απ: Πρόβλημα με debugging ASP.NET εφαρμογής σε VS.NET 2005

Δεν έχει σχέση ο IIS. Ο development server είναι ανεξάρτητος. Προφανώς η διεύθυνση που ανοίγει στον firefox είναι η http://localhost:1682/[projectname]. Σωστά;

Δοκίμασε μερικά πράγματα για να προσδιορίσουμε την πηγή του προβλήματος. Όσο το project τρέχει και ο development server είναι ακόμα ανοιχτός κάνε τα παρακάτω:

• άνοιξε την ίδια σελίδα στον Internet Explorer
    • δοκίμασε την ίδια διεύθυνση αλλά αντί για localhost γράψε το όνομα του υπολογιστή σου
    • απενεργοποίησε το debugging από το web.config (κάπου γράφει debug=true) και ξαναδοκίμασε 

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  02-09-2007, 11:05 34660 σε απάντηση της 34655

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δοκίμασα αυτά που προτάθηκαν και τελικά δουλεύει το εξής: http://127.0.0.1:1682/ProjectName/, δηλαδή δεν γίνεται resolve το 127.0.0.1 σε localhost. Πώς μπορώ να το διορθώσω αυτό; Λογικά πρέπει να υπάρχει κάποιο αρχείο που χρησιμοποιεί ο IIS για να αντιστοιχίζει διάφορες default IPs σε ονόματα.
  •  02-09-2007, 11:23 34661 σε απάντηση της 34660

Υπάρχει όντως κάποιο αρχείο, αλλά όχι του IIS. Είναι αρχείο που χρησιμοποιείς ως client και βρίσκεται στη διαδρομή : <WindDir>\System32\drivers\etc. Άνοιξε το αρχείο hosts (χωρίς επέκταση). Εκεί πρέπει να βάλεις την εξής γραμμή:

127.0.0.1 localhost

Αν υπάρχει ήδη... τότε πρέπει να ψάξουμε κάτι άλλο. 

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  02-09-2007, 12:03 34663 σε απάντηση της 34661

Το κοίταξα και υπάρχει ήδη.
  •  02-09-2007, 15:13 34664 σε απάντηση της 34661

Να διευκρινίσω οτι development server όταν κάνεις debug μέσα από το visual studio δεν είναι ο IIS, αλλά by default ο Cassini (ο ενσωματωμένος στο visual studio web server), γι'αυτό και χτυπάει σε κάποιο port και όχι στο 80.

Η απορία μου είναι τώρα (προς το Δημήτρη, μήπως βρούμε κάποια λύση): Ο Cassini διαβάζει το hosts file; Και αν ναι, υπάρχει εκεί μήπως κανένας τρόπος (εστω και κατα λάθος) να κάνεις override τις τιμές του hosts; Μήπως δηλαδή το πρόβλημα βρίσκεται αποκλειστικά στον Cassini;

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  02-09-2007, 16:11 34665 σε απάντηση της 34664

Βεβαιώσου επίσης ότι στα proxy settings στον Firefox ο localhost είναι ορισμένος ανάμεσα στις διευθύνσεις που δεν πηγαίνουν μέσω proxy.
    Νατάσα Μανουσοπούλου
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems