Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Μιας και ανανεώθηκαν οι κανόνες...

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Thiseas. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος tommaσ στις 24-09-2007, 18:20. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-09-2007, 12:17 35256

    Μιας και ανανεώθηκαν οι κανόνες...

    Διαβάζοντας τους νέους κανόνες είδα κανα δυό "θεματάκια" και θα ήθελα να τα σχολιάσω...

    Θέμα 1.
    "Επίσης, να σημειώσουμε ότι ο Administrator (για την περίπτωση που δεν τον γνωρίζετε, είναι ο κ. Γιώργος Καπνιάς ή gcapnias) διαθέτει απόλυτη, ολοκληρωτική και άμεσα ισχύουσα παρεμβατική νομοθετική εξουσία. Για την περίπτωση που δεν πολυ-καταλαβαίνετε τι ακριβώς εννοούμε, ότι λέει ο Administrator, οποιαδήποτε στιγμή, είναι νόμος. (Νομίζετε ότι θα καθόμασταν να γράφουμε κανόνες μέχρι να πάρουμε σύνταξη; )"

    Το παραπάνω είνα απόσπασμα από τους νέους κανόνες...

    Χμ....
    Και όποτε η χώρα ως ασθενής βρίσκεται στην κλίνη, καλείται (ως χειρούργος) να επέμβει για να.... "βγάλει" την χώρα από το... αδιέξοδο??

    Τι μου θυμίζει,... τι μου θυμίζει?

    Θέμα 2 (σοβαρά τώρα).
    Αυτόν τον έρημο τον κανόνα για τα e-Books δεν το βάλατε στο αντίστοιχο σημείο (Β4,5) και θα έχουμε καμιά παρεξήγηση πάλι!
    Αναφέρεστε σε παράνομο λογισμικό ή πορνογραφία...
    Μήπως να δημοσιεύσω πάλι το Post μου με τα sites με τα απίστευτα πολλά e-books (για να μπορεί ο κόσμος να μαθαίνει "δωρεάν"!!) μιας και δεν αποτελεί ούτε παράνομο λογισμικό ούτε περιέχει πορνογραφικό υλικό ή θα μου το ξανασβήσετε?
    Επίτηδες δεν έχετε καμιά αναφορά για e-books?
    Όχι τίποτε άλλο, για να ξέρουμε και τι θα κάνουμε...

    Nothing to declare...
  •  23-09-2007, 12:42 35259 σε απάντηση της 35256

    Απ: Μιας και ανανεώθηκαν οι κανόνες...

    Να παρέμβω - λίγο - και να πώ μια γνώμη ...

    Αν και πιστεύω οτι το θέμα 1 είναι απλώς χουμοριστικό - ένα site δεν είναι δημοκρατία. Δε χρειάζεται να είναι κιόλας ! Μάλιστα πιστεύω οτι χρειάζεται να "διοικείται", αν μπορούμε να το πούμε έτσι, απλώς να διοικείται απο μια ομάδα ανθρώπων τους οποίους σεβόμαστε και έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση τους. Προσωπικά τα τελευταία 2.5 χρόνια που είμαι μέλος μπορώ να πώ ότι εμπιστεύομαι την υπάρχουσα ομάδα - η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται κιόλας.

    Αν η ομάδα που τρέχει το site χάσει την εμπιστοσύνη των μελών, τότε σε λίγο καιρό απλώς δε θα έχει μέλη - τα πράγματα είναι σαφώς πιο εύκολα αν ανήκεις σε ένα site, παρά σε μια χώρα ... και κρατήθηκα ως τώρα να μην κάνω πολιτικό σχόλιο ρε γαμώτο ... τέλος πάντων Smile

    Όσον αφορά το Θέμα 2 ... είναι απλώς περιορισμένος ο ορισμός που δίνεις στη λέξη "λογισμικό" - a.k.a software. Λογισμικό δεν είναι μόνο εφαρμογές, και προσωπικά θα κατέτασσα ( πως γράφεται αυτό ρε παιδιά;;; ) ένα e-book χαλαρά κάτω απο τη στέγη του όρου ... στην τελική, όποιος θέλει να βρεί ένα e-book ... 80% ξέρει και ΠΩΣ θα το βρεί, και αν θέλει πραγματικά, θα ΜΑΘΕΙ που θα το βρεί ( τώρα ακούστηκα σα Linux-ας ;;; Angel).

    Οπότε ... ας περιοριστούμε εδώ στην ωραία κουβεντούλα μας, Κυριακή πρωι είναι ακόμα, κι αν η εφημερίδα τελείωσε, το internet δεν τελειώνει ποτέ ...

    Άντε, καλημέρα μας

    Angel
    O:]
  •  23-09-2007, 13:20 35260 σε απάντηση της 35259

    Απ: Μιας και ανανεώθηκαν οι κανόνες...

    Συμφωνώ. Ας μην ταυτίζουμε τα sites με τα συστήματα διοίκησης κρατών, και ας μην ταυτίζουμε τον administrator με τα μπισκότα. :) Ο administrator είναι αυτός που έχει την τελική ευθύνη (και νομική, ορισμένες φορές, μην νομίζετε οτι πάντα οι στεγνές αποποιήσεις ευθυνών τον κάνουν να την βγάζει καθαρή) για το τι συμβαίνει στο site, και φυσικά έχει και τον τελικό λόγο. Δεν έγιναν εκλογές για την ανάδειξή του, άρα δεν μπορούμε να ταυτίζουμε την έννοια "δημοκρατία" με το τι συμβαίνει εδώ. Δημοκρατία υπάρχει στο σημείο που ο καθένας από εμάς είναι ελεύθερος να εμπιστευτεί την διοικητική ομάδα ή να την απορρίψει επιλέγοντας κάποιο άλλο site για την ενημέρωση και τη συμμετοχή του. Δημοκρατία υπάρχει επίσης στο σημείο που ο καθένας είναι ελεύθερος να πει την άποψή του, πάντα σε πλαίσια που ορίζονται από τους νόμους του κράτους αλλά και την εσωτερική δεοντολογία του site.

    Για το θέμα των ebooks, όντως είναι παράλειψή μας αλλά όπως και έχουμε δηλώσει ρητά , η λέξη "παράνομο" κάνει apply σε οτιδήποτε παραβιάζει νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, άρα καλύπτει και αυτό τον τομέα.

     

     


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  23-09-2007, 14:18 35271 σε απάντηση της 35260

    Απ: Μιας και ανανεώθηκαν οι κανόνες...

    Μην γίνει καμιά παρεξήγηση,... guys... το πρώτο θέμα είναι περισσότερο χιουμοριστικό και στο πνεύμα και το όλο ύφος των κανόνων παρά ένας... "ιδεολογικός" προβληματισμός! Cool

    Προσωπικά είμαι κι εγώ admin σε κάποιο Site (πολύ πιο επιρεπές σε... "διώξεις") και γνωρίζω από πρώτο χέρι "τι εστί" !


    Nothing to declare...
  •  23-09-2007, 14:36 35275 σε απάντηση της 35271

    Απ: Μιας και ανανεώθηκαν οι κανόνες...

    Φτου, και ήταν μια ευκαιρία να προωθήσω τα αντιδημοκρατικά ιδεώδη που διέπουν όλους τους admins ανά τον κόσμο :) Δεν μπορούσες βρε παιδί μου κι εσύ να λες οτι τα λες στα σοβαρά για λίγο ακόμα να περάσουν οι θέσεις μας; :)
    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  23-09-2007, 14:54 35278 σε απάντηση της 35275

    Απ: Μιας και ανανεώθηκαν οι κανόνες...

    lol.... Σωτήρη!!...
    Ο μόνος τρόπος να νικήσεις έναν admin είναι να τους κάνεις όλους...  admins.

    Θέση - Αντίθεση - Σύνθεση (κατά Μάρξ).... μόνο που εδώ θα έχουμε Θέση = Αντίθεση = Σύνθεση και επίσης την αρχή της πρώτης επιλογής (Δαρβινικό μοντέλο και στην πολιτική και στο internet!!)

    Άλλοστε όλα τα ιδεολογικά μοντέλα συγκλίνουν στο... άπειρο ακολουθόντας την αρχή δυικότητας: Το οτι το σύμπαν είναι η συνησταμένη αμοιβαία αποκλειόμενων δυισμών!


    PS: Τα ληγμένα πότε είπαμε οτι τα σταματάω βρε παιδιά...??? Νομίζω οτι με πειράζουνε!

    Nothing to declare...
  •  24-09-2007, 18:20 35341 σε απάντηση της 35278

    Απ: Μιας και ανανεώθηκαν οι κανόνες...

    Thiseas:

    Θέση - Αντίθεση - Σύνθεση (κατά Μάρξ)....

     

    Κατά την γνώμη μου φίλε κ.Thisea  η σχέση θέσης – αντίθεσης είχε ανακαλυφθεί ίδει από του αρχαίους έλληνες η μάλλον όχι «ανακαλυφθεί» αλλά τονιστεί.

    Η πιο όμορφη θέα η Αφροδίτη είχε σχέσεις και με τον Άρη( εκτός του Τρώα). Υπάρχει άραγε μεγαλύτερος πόλεμος από τον έρωτα;(να γίνω και ρομαντικός) Παιδιά τους ήταν η Αρμονία και ο Φόβος. Βλέπετε οι παππούδες μας είχαν ανακαλύψει την σχέση θέσης – αντίθεσης πολύ πριν τον κύριο Κ.Μάρξ. Στην κοινονία είναι απαραίτητη η αγάπη-Αφροδίτη για το έργο του ανθρώπου και ο αγώνας-Άρης για την επιτυχία του. Για να υπάρχη γόνιμο αποτέλεσμα αυτά τα δύο πρέπει να βρίσκωνται σε αρμονία. Αν δεν επιτευχθή η απαραίτητη ισορροπία τότε γεννιέται ο φόβος και η ανασφάλεια!

     

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems