cap:
Αν και κατανοούμε τη δυσκολία σου να γράψεις Ελληνικά, είμαστε αναγκασμένοι βάσει των κανονισμών του dotNETZone.gr να επιμείνουμε. Θα παρακαλέσουμε λοιπόν να τροποποιήσεις το αρχικό σου post στα Ελληνικά, όπως επίσης και να χρησιμοποιείς Ελληνικά προκειμένου να απαντήσεις τις ερωτήσεις άλλων συναδέλφων. Ελπίζω να είναι κατανοητό οτι δεν το κάνουμε για να "βασανίσουμε" κανέναν, απλά είναι θέμα αναγνωσιμότητας των κειμένων και λειτουργίας της αναζήτησης, καθώς και ίσης μεταχείρισης των μελών μας. Βάσει αυτού του τελευταίου, αν δεν μετατραπεί η δημοσίευση σε εύλογο χρονο σε Ελληνικά, θα είμαστε αναγκασμένοι να την διαγράψουμε ή να την κλειδώσουμε.
Θα ήθελα διαφωνήσω κάθετα με αυτό το Post και με την απόφαση διαγραφής ή κλειδώματος αν δεν είναι ελληνικά!!!
Και τα Αγγλικά (ειδικά σε ότι έχει σχέση με υπολογιστές) ΠΡΕΠΕΙ να γίνονται αποδεκτα. Και αν μου αναφέρει κάποιος "Μα έτσι είναι οι κανόνες του forum, τι να κάνουμε?" ....
Τότε αλλάχτε του κανόνες!
Φυσικά, μπορείται απλά να αδιαφορήσετε για την γνώμη μου... αλλά επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.
Απλά, θεωρώ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να θέλουμε να μιλήσουμε για πληροφορική και να αποκλείουμε τα Αγγλικά! Δεν είπα να γράφουμε Greeklish, αλλά ουτε Αγγλικά ρε παιδια?? Να απειλούμε να σβήνουμε ένα Post αν δεν είναι Ελληνικά?
Τι να πω?
Για να ανοίξει κάποιος τα μάτια του πρέπει να μπει σε χώρους με βιβιογραφία (τουλάχιστον) από εκατομύρια βιβλία....
Τότε όλες οι κουβέντες που είπαμε παραπάνω απλά αυτοαναιρούνται.
Στο θέμα μας τώρα!
Φίλε New Yorker.
θα ήθελα να σου πω μερικά πράγματα ΕΝΤΕΛΩΣ φιλικά και με βάση προσωπική εμπειρία (δεν θα μπω στο trip να σας αναφέρω το βιογραφικό μου για να με θαυμάσετε γιατί δεν χρειάζετε...).
NewYorker:
Αυτή είναι η Ελλάδα παιδιά. Όσο και να προσπατηούμε να την αλλάξουμε, η ψαροκώσταινα* δεν αλλάζει.
...
Στο εξωτερικό, όπου τα πράγματα είναι σοβαρά, οι μικρές εταιρίες πετυχαίνουν ή αποτυχαίνουν εξαιτίας του networking που έχουν τα στελέχη της.
...
Είναι αλλός πλανήτης η Ελλαδίτσα μας φίλε, και με τρομάζει στην ιδέα την επιστροφής και της εύρεσης δουλειάς.
...
Τώρα βλέπω ειδήσεις και μερικές φορές νομίζω ότι βλέπω Πακιστανικό κανάλι (καταλήψεις, επιθέσεις σε κτίρια και τέτοια).
1. Αναρωτιέμε (επειδή μεγαλώνω κι εγώ παιδιά) πως είναι δυνατόν να θες να μεγαλώσεις τα παιδιά σου (επειδή το ανέφερες σαν βασική αιτολογία της επιστροφής σου) σε μια χώρα που έχεις την παραπάνω άποψη! Άσχετα αν η άποψη αυτή έχει μεγάλη δόση αλήθειας ή όχι!
2. Αν έχω καταλάβει καλά... Θες να ανοίξεις κάτι δικό σου με κάποιον συνεργάτη σου και αν δεν πάει καλά θες να δεις τι ευκαιρίες έχεις?
Νομίζω οτι θα έχεις αρκετές ευκαιρίες, απλά έχεις κάποια μειονεκτήματα που θα σου τα "χτυπίσουνε" αμέσως στο interview:
α) Απ' οτι κατάλαβα δεν είσαι εξοικιωμένος με την Ελληνική γλώσσα και την Ελληνική πραγματικότητα.
β) Δεν έχεις πτυχίο. Σημαντικό γιατι δεν "ανεβάζεις" το profile μιας εταιρίας που θα δουλέψεις, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο,... ειδικά για δουλειές του Δημοσίου ή στην Ευρωπαϊκής Ένωσης.
γ) show me the money!!! Για το οικονομικό θα έλεγα να μην πέσεις κάτω από 1800 euro καθαρά, για αρχή, με στόχο (
να τους το πεις στο Interview) τον επόμενο χρόνο (
αν μείνουνε ευχαριστημένοι από εσένα) να ξεπεράσεις τα 2000 καθαρα!
Μην ξεχνάμε οτι Ελλάδα δεν είναι μια αδιόρατη έννοια που ορίζετε από καποιές εξωτερικές δυνάμεις που εμείς είμαστε τα helpless victimes!
PS: * : Δεν είναι "Ψαροκώσταινα" ... είναι "Ψωροκώσταινα"!!! Από την
ψώρα, και όχι από το Ψάρι...
PS(2):
ΕΛΛΑΔΑ είμαστε ΕΜΕΙΣ! Αν η Ελλάδα είναι Ψωροκώσταινα τότε την ψώρα την έχουμε εμείς!!! και όχι μόνο ο διπλανός!!!PS(3):
NewYorker:
Δυστυχώς αυτά τα έκαναν οι Έλληνες πριν χιλιάδες χρόνια.
Οι τωρινοί τι κάνουν;
Αν καθήσουμε στα αυγά μας και χαιρόμαστε για το τι έκαναμε χιλιάδες χρόνια πριν, χάσαμε το τρένο.
Από μας ξεκίνησαν πολλά πράγματα, αλλά ποιά η συνέχεια;
Αθλητισμός: Ολυμπιακοί Αγώνες 2004, Πρωταθλητες Ευρώπης στο ποδόσφαιρο, Δεύτεροι στον κόσμο στο Basket (βλέπε 100άρα στη USA), Χρυσοί Ολυπμιονίκες κλπ κλπ
Λογοτεχνία: Ρώτα τον Σεφέρη και τον Ελύτη όχι μόνο επειδή πήραν Nobel.
Μουσική, Ζωγραφική: Ρώτα τον Σγούρο και τον Φασιανό. Τον Χατζηδάκη, τον Θοδωράκη.
Επιστήμη: Βλεπε Test Pap!
.... κλπ κλπ (απλά βαριέμε να αποδεικύω τα προφανή)
Μήπως και το Πακιστάν έχει τις ίδιες .... "επιδόσεις"?
Επιτρέψτε μου να παραθέσω τις δηλώσεις του πολύ καλού ηθοποιού (και Αμερικάνου) Matt Damon:
"Οι Αμερικάνοι δεν ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Πιστεύω οτι θα έπρεπε να ν'αρχίσουν να βγαίνουν από τα σύνορα. Θα εκτιμήσουν αλλιώς πρόσωπα και καταστάσεις. Αν μάθουν να ταξιδεύουν, θα μάθουν να υπολογίζουν τους υπόλοιπους λαούς και αυτό θα είναι προς όφελος όλων"
Για κάτι που μπορείς άνετα να μας "κατηγορήσεις" είναι για λίγη... γκρίνια, αλλά κι αυτή είναι τόοοσο ποιητική που.... συγχωρείτε:
Αχ ψεύτη κι άδικε ντουνιά, π' άναψες τον καημό μου, είσαι μικρός και δεν χωράς, τον αναστεναγμό μου!
Nothing to declare...