Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εμφάνιση αρχείου txt / log

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Bakaliaros. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος pantelee στις 05-10-2007, 18:02. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-10-2007, 18:21 35794

Εμφάνιση αρχείου txt / log

Γειά σας,

θέλω σε κάποιο σημείο μέσα στη main μου, να έχω μια εντολή, η οποία να ανοίγει και να εμφανίζει στην οθόνη ένα txt ή log αρχείο το οποίο βρίσκεται σε γνωστό path (με το "ανοίγει" δεν εννοώ, να το ανοίξει για να διαβάσει ή να γράψει κάτι μέσα).
    Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω ποια είναι αυτή η εντολή Tongue Tied Στο Help, όσο έχω ψάξει, δε βρίσκω κάτι σχετικό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  •  03-10-2007, 18:40 35797 σε απάντηση της 35794

Απ: Εμφάνιση αρχείου txt / log

Νομίζω ήταν η Shell() command η οποία παίρνει σαν string το path του αρχείου και το ανοίγει. Δεύτερη παράμετρος είναι εάν θα ανοίξει maximized, minimized κλπ.. Αλλά και πάλι δεν είμαι 100% σίγουρος για VB6. Δοκίμασε το πάντως.

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  03-10-2007, 18:50 35798 σε απάντηση της 35797

Panagiotis Kefalidis:

Νομίζω ήταν η Shell() command η οποία παίρνει σαν string το path του αρχείου και το ανοίγει. Δεύτερη παράμετρος είναι εάν θα ανοίξει maximized, minimized κλπ.. Αλλά και πάλι δεν είμαι 100% σίγουρος για VB6. Δοκίμασε το πάντως.

Την έκανα έτσι.
    Shell(LogFile, AppWinStyle.NormalFocus, False)
    Ενώ όμως στο LogFile υπάρχει αποθηκευμένο όλο το path του αρχείου (τσεκαρισμένο), παρόλα αυτά μου βγάζει error 53: File Not Found
    !!!!!!!

Στο Help βλέπω αυτό:

Runs an executable program and returns an integer containing the program's process ID if it is still running."

σαν επεξήγηση της λειτουργίας της shell
    Μήπως ψάχνει για exe?
  •  03-10-2007, 19:02 35799 σε απάντηση της 35798

Όχι μήπως το θέλει σε Shortpath (MSDOS 8.3) format (C:\PROG~1\) κλπ κλπ.. Δοκίμασε σε Shortpath.

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  04-10-2007, 00:03 35807 σε απάντηση της 35799

Χμμμ... ποτέ δεν είχα χρησιμοποιήσει τη shell χωρίς το exe που χειρίζεται το ανάλογο αρχείο. Δοκίμασε να βάλεις και το notepad στο execution string

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  04-10-2007, 10:10 35817 σε απάντηση της 35794

Επειδή η shell πάντα με παίδευε εγώ πάντα χρησιμοποιούσα την shellExecute από το API των Windows  

Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" Alias "ShellExecuteA" (ByVal HWnd As Long, ByVal lpOperation As String, ByVal lpFile As String, ByVal lpParameters As String, ByVal lpDirectory As String, ByVal nShowCmd As Long) As Long

Manos
  •  05-10-2007, 18:02 35885 σε απάντηση της 35807

KelMan:
    Χμμμ... ποτέ δεν είχα χρησιμοποιήσει τη shell χωρίς το exe που χειρίζεται το ανάλογο αρχείο. Δοκίμασε να βάλεις και το notepad στο execution string

Πράγματι, αυτό αναφέρει και η βοήθεια. Δοκίμασα το

Shell "Notepad.exe D:\Temp\Text.txt"

ακόμα και το

Shell "Notepad D:\Temp\Text.txt"

και δουλέψανε.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
    pathname: Required; Variant (String). Name of the program to execute and any required arguments or command-line switches; may include directory or folder and drive.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems