Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

.NET Bug - DataGridView με BindingList

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Dimitris Papadimitriou. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 12-11-2007, 16:50. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  09-11-2007, 10:45 37139

.NET Bug - DataGridView με BindingList

Liono καλεί το μάτι της thandera. Η databinding φόρμα κινδυνέυει!!! Thunder, thunder.... thundercats... ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!! 

Είπα κι εγώ να ασχοληθώ με το σπορ του databinding... και έπεσα σε bug του .NET!

https://connect.microsoft.com/VisualStudio/feedback/ViewFeedback.aspx?FeedbackID=117148&wa=wsignin1.0 

Το πρόβλημα είναι το εξής: Έχω ένα BindingList<myObject> ορισμένο ως data source ενός DataGridView. Όταν το list αλλάζει από άλλο thread, το datagridview πιάνει το event από μόνο του και ενημερώνει τον εαυτό του. Δεν το κάνει όμως αυτό χρησιμοποιώντας την Invoke ή BeginInvoke, αλλά προσπαθεί να το κάνει απευθείας. Αυτό βέβαια προκαλεί "Cross-thread operation not valid" exception.

Προς το παρόν το workaround που βρήκα (καθώς δεν υπάρχει κάποιο workaround στο παραπάνω link) είναι να χρησιμοποιήσω το παλαιότερο DataGrid αντί του DataGridView. Είναι αρκετά άσχημο όμως και επίσης δεν θέλω να χρησιμοποιήσω κάποιο third-party grid (π.χ. Infragistics).

Λέτε να υπάρχει κάποια άλλη λύση; 

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  12-11-2007, 16:36 37251 σε απάντηση της 37139

Απ: .NET Bug - DataGridView με BindingList

Κανείς...;
    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  12-11-2007, 16:45 37253 σε απάντηση της 37251

Σύμφωνα με αυτά που λέει στο connect, δεν υπάρχει ελπίδα να βρεις κάποιο fix. Ωστόσο, εφ' όσον όμως χτυπάει όταν αλλάζεις το BindingList από άλλο thread, γιατί δεν γυρίζεις στο thread του UI πριν το αλλάξεις; Βαβούρα θα μου πεις, αλλά δεν βλέπω άλλο workaround.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  12-11-2007, 16:50 37254 σε απάντηση της 37253

Δες μήπως μπορείς να βγάλεις άκρη με αυτό: http://windowsclient.net/articles//asyncbindinglist.aspx

Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems