Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

WebService ή RDA για μεταφορά δεδομένων στον SQL Server?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò DaltonGR. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 11-02-2008, 23:18. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  11-02-2008, 14:19 40071

    WebService ή RDA για μεταφορά δεδομένων στον SQL Server?

    Καλημέρα,

    Ποίος θα ήταν ο πιο "σωστός" τρόπος να γίνετε η μεταφορά των εγγραφών που πέρασε ο χρήστης απο το PDA στην κεντρική βάση δεδομένων ενός server?Να χρησιμοποιησω το εργαλείο που μου παρέχει το .NET (Remote Data Access[RDA]) ή να δημιοτργήσω ένα WebService που θα μπορώ με τις κατάλληλες ρουτίνες να κάνω επι πλέον ελέγχους πάνω στα δεδομένα.Να εμπιστευτώ το IIS και το SQL moble?Τι μου προτείνετε?

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

  •  11-02-2008, 14:32 40072 σε απάντηση της 40071

    Απ: WebService ή RDA για μεταφορά δεδομένων στον SQL Server?

    Αν έχεις τοπικά στο φορητό σηκώσει sql server τότε είσαι εξοικειωμένος με τον sql provider για να επεξεργάζεσαι data. Άρα χρησιμοποιώντας το ίδιο εργαλείο (System.Data.SqlClient) και αλλάζοντας το connection String μπορείς πολύ εύκολα να συνδέεσαι και στο κεντρικό SQL Server απλά αλλάζοντας το connection String.  Είναι περιττό να καταφεύγεις σε λύσεις web service για σύνδεση με SQL SERVER. Παραδειγμα σε αυτή τη συζήτηση. (http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/35194.aspx)

    Προυπόθεση να μπορείς να κάνεις ping από τον φορητό στον server και να μην κόβει κανένα firewall τη θύρα επικοινωνίας τους.

    Manos
  •  11-02-2008, 14:47 40073 σε απάντηση της 40072

    Απ: WebService ή RDA για μεταφορά δεδομένων στον SQL Server?

    Δικιά μου παράλειψη να δώσω περισσότερες πληροφορίες.Τα PDA δεν θα είναι μόνιμα συνδεδεμένα με την βάση.Το 99% των περιπτώσεων δουλεύουν offline και όταν επιστρέψει γίνεται η μεταφορά των δεδομένων.Ο αριθμός των χρηστών δεν θα ξεπερνάει του 50-100..

  •  11-02-2008, 15:52 40074 σε απάντηση της 40073

    Απ: WebService ή RDA για μεταφορά δεδομένων στον SQL Server?

    Είναι παραπλανητικό το δίλημα "Web Service ή RDA", μάλλον εννοείς "Δική σου λύση ή RDA". Από την εποχή που έγινε η συζήτηση που αναφέρει ο manosB εμφανίστηκε μια νέα λύση - λέγε με sync services - που χρησιμοποιεί σε χαμηλότερο επίπεδο τα web services (αν είναι αυτό απαραίτητο). Ουσιαστικά έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε τέσσερις λύσεις:

    • Merge Replication: Αποτελεί developer-oriented λύση. Είναι πολύ ευέλικτη και μπορεί να καλύψει διάφορα σενάρια, ωστόσο έχει υπολογίσημο administrative κόστος. Χρειάζεται SQL Server Workgroup edition και πάνω και μπορεί να παίξει over HTTP όμως είναι περισσότερο 2-tier και λιγότερο SOA oriented.
    • RDA: Απλούστερη υλοποίηση. Χονδρικά, κατεβάζεις τοπικά όλο τον πίνακα, κάνεις αλλαγές και στέλνεις αργότερα μόνο τις αλλαγές. Και αυτή η λύση είναι 2-tier.
    • Sync Services: Κάτι ενδιάμεσο σε σχέση με τα δύο παραπάνω, ωστόσο είναι SOA oriented καθώς παρέχει διαφάνεια ως προς το transport και δουλεύει με τη λογική του provider. Μπορείς να κάνεις sync τα πάντα, αρκεί να έχουν provider!
    • Δική σου λύση: Θα φέρεις τα πράγματα στα μέτρα σου ανακαλύπτοντας ακριβώς τον τροχό που χρειάζεσαι. Αναλαμβάνεις όλο το κόστος της συντήτησης ωστόσο, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο δύσκολο είναι μέχρις ότου αποφασίσεις να την υλοποιήσεις! Αρχικά φαίνεται εύκολο αλλά όταν μπαίνουν τα διάφορα προβλήματα, ο κώδικας πολλαπλασιάζεται. Τον έχω δοκιμάσει αυτόν τον δρόμο και ξέρω τι σου λέω...

    Προσωπικά, με έχουν ενθουσιάσει τα Sync Services... Για περισσότερα δες τα παρακάτω:

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/ms172916.aspx

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/ms345126.aspx

    http://msdn2.microsoft.com/en-us/sync/bb887625.aspx

    http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/bb902854(SQL.100).aspx

     


    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  11-02-2008, 15:58 40075 σε απάντηση της 40073

    Απ: WebService ή RDA για μεταφορά δεδομένων στον SQL Server?

    DaltonGR:
    Τα PDA δεν θα είναι μόνιμα συνδεδεμένα με την βάση.Το 99% των περιπτώσεων δουλεύουν offline και όταν επιστρέψει γίνεται η μεταφορά των δεδομένων.


    Αυτό δεν αναιρεί την πρόταση μου. Την σύνδεση με τον κεντρικό SQL Server θα την ανοίγεις μόνο όταν το φορητό θα βρίσκεται εντός δικτύου (με ένα κουμπί ενημέρωση π.χ), αλλιώς θα πιάνεις το exception και θα του επιστρέφεις δικό σου μήνυμα λάθους.

    Άλλος τρόπος που είχα χρησιμοποιήσει εγώ (αλλά η βάση δεν ήταν sql server για να έχω επιλογές ) ήταν να γράφω σε αρχεία txt σε συγκεκριμένο path του server τις εγγραφές και να ενημερώνονται μαζικά (sql loader). Πάντως χωρίς λόγο και αιτία προσθέτεις πολυπλοκότητα στο πρόγραμμα σου που δεν χρειάζεσαι, αφού εσύ έχεις sql server.



    Manos
  •  11-02-2008, 16:06 40076 σε απάντηση της 40074

    Απ: WebService ή RDA για μεταφορά δεδομένων στον SQL Server?

    Ουπς με πρόλαβε ο Kelman.Embarrassed
    Λοιπόν όντως τα sync sevices δεν τα έχω δουλέψει να σου πω, αλλά το RDA εμένα δεν με βόλεψε.

    Kelman με στέλνεις ξανά για διάβασμα Geeked, τι πρωτότυπο με τον κλάδο που διαλέξαμε Big Smile!!!!



    Manos
  •  11-02-2008, 21:57 40082 σε απάντηση της 40076

    Απ: WebService ή RDA για μεταφορά δεδομένων στον SQL Server?

    Είναι δοκιμασμένα απο εσάς?Εμένα μου φαίνονται λίγο μπερδεμένα τώρα, αλλα θα βρώ την άκρη..Έχει κάποιος χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνική?
  •  11-02-2008, 23:18 40083 σε απάντηση της 40082

    Απ: WebService ή RDA για μεταφορά δεδομένων στον SQL Server?

    Σε production περιβάλλον όχι, δεν τα έχω δοκιμάσει. Έχω παίξει, έχω κάνει proof-of-point δοκιμές και πλέον μπορώ να αξιολογήσω όλες τις λύσεις ώστε να επιλέξω την καλύτερη. Πιστεύω αυτό είναι το ζητούμενο...
    Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems