Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

access απο port;;;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò AlKiS. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος AlKiS στις 06-03-2008, 12:10. Υπάρχουν 14 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-02-2008, 15:11 40551

access απο port;;;

θέλω το πρόγραμμάμου να βλέπει εάν μπορεί να υπάρξει επικινονία με ενα ΙΡ σε μια πορτα και αν υπάρχει να τρέχει ενα υποπρόγραμμα αν όχι να λέει οτι δεν υπάρχει επικινονια

το μονο προβλημάμου είναι οτι δεν ξέρω πως να ελέγχω κατι τέτοιο :(

Πως μπορώ να το δώ;

•  28-02-2008, 11:35 40565 σε απάντηση της 40551

Απ: access απο port;;;

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, θες να κάνεις Ping σε κάποιο server σε κάποιο port του;

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  28-02-2008, 11:49 40567 σε απάντηση της 40551

Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις μία σύνδεση με sockets στο συγκεκριμένο port και να δεις αν θα πετύχει η σύνδεση ή θα γίνει timeout. Θα πρέπει όμως να ξέρεις αν οτιδήποτε ακούει στην άλλη πλευρά χρησιμοποιεί TCP ή UDP για να χρησιμοποιήσεις τις κατάλληλες κλάσεις.

Καλό είναι πάντως να βάζεις ένα περιγραφικό subject, γιατί το "access από port" δεν φαίνεται να έχει σχέση με αυτό που ρωτάς τελικά. Θα μπορούσες να γράψεις "Πως θα δω αν κάποια εφαρμογή ακούει σε κάποιο IP Port?". Οι ερωτήσεις με καλά subject απαντιώνται πολύ πιο γρήγορα από αυτές με ασαφή subject.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  28-02-2008, 14:53 40579 σε απάντηση της 40567

Να προσέχεις όμως που το κάνεις, γιατί πολλοί server θεωρούν περίεργες τέτοιες ενέργειες . Επίσης πολλές φορές το ping(και ιδιαίτερα το απλό) το "Απ ενεργοποιούν"(δηλαδή δεν στέλνουν πακέτο πίσω αν και η θύρα είναι ανοικτή) για προληπτικούς λόγους. Αν οι υπολογιστές είναι δική σου , τότε οκ.

Το framework πάντως έχει παρόμοιες συναρτήσεις έτοιμες αλλά δεν ξέρω αν έχει συγκεκριμένα αυτό που ζητάς . Νομίζω ότι αν το googlisis θα βρεις ενδιαφέρον πληροφορίες και ίσος και τη λύση(που θα έρθεις να μας την πεις για να ξέρουμε και εμείς και αυτοί που θα ξανα-περάσουν από αυτο το θέμα)

•  29-02-2008, 20:24 40626 σε απάντηση της 40579

o server ειναι δικός μου, έχω ανοίξει ενα server στο lineage2, και θέλω να κάνω αυτό το πρόγραμμα για τους άλλους για να βλέπουν εάν είναι ανοιχτός ή κλειστός ο server

η πορτα που χρησιμοποίεί ειναι η 9014, το ΙΡ μου είναι δυναμικό αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα αφού το λύσαμε μαζι σε ενα προηγούμενο ποστ μου

το θέμα τώρα είναι πως να κάνω το πρόγραμα να ελένχει εάν στο ΙΡ που του δείνω στην συγκεκριμένη πορτα υπάρχει συνδεσιμότητα, ή τελος πάντον να βλέπει εαν ο σερβερ μου είναι πάνω ή κάτω

θα σασ είμαι ευγνώμον εάν καταφέρεται να με βοηθήσετε

ευχαριστώ πολύ!!

•  29-02-2008, 23:56 40627 σε απάντηση της 40626

Επειδή στατιστικά ορισμένοι free servers (όταν οι εταιρίες των παιχνιδιών επιτρέπουν την ύπαρξή τους) βρίσκονται ανάμεσα στα όρια του νόμιμου και του παράνομου, ειμαι υποχρεωμένος να κάνω την παρατήρηση εκ μέρους του dotNETZone.gr για το οτι υποθέτουμε οτι μιλώντας για private Lineage server μιλάμε για νόμιμη κατάσταση. (Πράγμα για το οποίο θα στηριχτούμε στο λόγο σου και στα δεδομένα που παραθέτεις).

Ειδικά στο lineage που έχει γίνει μεγάλος ντόρος με τους pirated servers, τα πράγματα ειναι λίγο πιό σοβαρά, οπότε θεωρούμε υποχρέωσή μας να τονίσουμε το παραπάνω.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  01-03-2008, 14:27 40645 σε απάντηση της 40627

cap:

Επειδή στατιστικά ορισμένοι free servers (όταν οι εταιρίες των παιχνιδιών επιτρέπουν την ύπαρξή τους) βρίσκονται ανάμεσα στα όρια του νόμιμου και του παράνομου, ειμαι υποχρεωμένος να κάνω την παρατήρηση εκ μέρους του dotNETZone.gr για το οτι υποθέτουμε οτι μιλώντας για private Lineage server μιλάμε για νόμιμη κατάσταση. (Πράγμα για το οποίο θα στηριχτούμε στο λόγο σου και στα δεδομένα που παραθέτεις).

Ειδικά στο lineage που έχει γίνει μεγάλος ντόρος με τους pirated servers, τα πράγματα ειναι λίγο πιό σοβαρά, οπότε θεωρούμε υποχρέωσή μας να τονίσουμε το παραπάνω.

o server ειναι 100% legit, δεν έχω κανει ΚΑΝΕΝΑ client modification και η συνδεση γινεται μεσω "host" (ο νομιμος τροπος, more info at www.l2jserver.com )

αρα μη φοβαστε για κατι τετοιο, ομως, πως να το κανω αυτο που θελω??

•  02-03-2008, 10:39 40651 σε απάντηση της 40645

Για σου ξανα!

Το κοίταξα λίγο το θέμα, δεν μας είπες σε τη γλώσσα το θέλεις κ.τλ. . Ψάχνοντας για c# βρήκα κάποια που ίσος σου χρειαστούν , κοίτα  αυτό π.χ. http://www.geekpedia.com/prog_ttrls.php?id=142 που νομίζω μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέρος του για να το προσαρμόσεις εκεί που θέλεις .

Για πιο γενικά θέματα, μπορείς να κοιτάξεις http://www.kbcafe.com/articles/HowTo.PortScan.CSharp.pdf και http://www.thescripts.com/forum/thread230896.html

Είναι πολύ απλά

•  02-03-2008, 16:06 40663 σε απάντηση της 40651

αχ, μου το μετεφεραν το thread, σωστά, εγω ξέρω λιγο Visual Basic (αρχικα 6, μετα 2005, και τωρα 2008) αρα θα ήθελα κατι σε 2008 vb.net

σασ ευχαριστώ και παλυ για τον χρονο που διαθετετε για να με βοηθήσετε

•  04-03-2008, 23:42 40722 σε απάντηση της 40651

είμαστε τοσο κοντα!!

έχω για C# μονο που εγώ χρειάζομαι για visual basic .net (2008)

θα με σοσετε εαν μου δείξετε πως να το κανω σε αυτη τη γλώσσα!!!

και παλυ ευχαρηστω

•  05-03-2008, 11:49 40728 σε απάντηση της 40722

AlKiS:

είμαστε τοσο κοντα!!

και παλυ ευχαρηστω

Πόσο διατεθιμένος είσαι, μετά από τόσες απαντήσεις, να κάνεις και κάτι από μόνος σου?
    Είναι καλή πρακτική διότι μαθαίνεις κι όλας, από το να χιλιοευχαριστείς και να χιλιοπαρακαλάς.... better do it yourself bro.

...επίσης... υποψίες of backd00r creation...
    με την καλή (πάντα) έννοια.... Wink

Nothing to declare...
  •  05-03-2008, 16:22 40730 σε απάντηση της 40728

Thiseas:
    AlKiS:

είμαστε τοσο κοντα!!

και παλυ ευχαρηστω

Πόσο διατεθιμένος είσαι, μετά από τόσες απαντήσεις, να κάνεις και κάτι από μόνος σου?
    Είναι καλή πρακτική διότι μαθαίνεις κι όλας, από το να χιλιοευχαριστείς και να χιλιοπαρακαλάς.... better do it yourself bro.

...επίσης... υποψίες of backd00r creation...
    με την καλή (πάντα) έννοια.... Wink

πιστεψέμε εαν μπορούσα θα το έκανα, δεν εχω καμια ορεξη να χιλιοπαρακαλώ ή να ακουω τον καθε..... ανθρωπο... να μου λέει ..... τα δικάτου τελος πάντον αντι να καθήσει 1 λεπτο παραπάνω και να μου δώσει μια απάντηση..

•  05-03-2008, 17:11 40734 σε απάντηση της 40730

Μήπως υπερβάλλεις? Οι δύο γλώσσες μοιάζουν πάρα πολύ ενώ ο κώδικας π.χ. του kbcafe είναι πολύ μικρός. Κυριολεκτικά, πιό γρήγορο είναι να τον ξαναγράψεις σε VB.NET παρά να σου εξηγήσει κανείς π.χ. ότι αντί να γράψεις int i=3; θα πρέπει να γράψεις Dim i as int=3. Πέρα από το να σου γράψει κάποιος έτοιμο τον κώδικα δεν έμεινε και τίποτε άλλο.

Αν δεν καταλαβαίνεις τί είναι το TCPClient, το ThreadPool και γιατί τα χρησιμοποιεί ο κώδικας, δεν θα σε βοηθήσει είτε σε VB.NET είναι είτε σε C#. Δοκίμασε πρώτα να δεις στο Help την περιγραφή των κλάσεων και των μεθόδων για να καταλάβεις τί κάνουν. Αν το είχες κάνει αυτό από την αρχή θα είχες δει ότι το help περιέχει έτοιμα παραδείγματα και σε C# και σε VB.NET. Απλά, κοίτα την TCPClient.Connect.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  06-03-2008, 07:43 40742 σε απάντηση της 40734

Δες αυτο: http://www.carlosag.net/Tools/CodeTranslator/Default.aspx

παλιά μου το είχαν προτείνει εδώ μέσα(1-2 χρόνια πριν) τώρα το προτείνω και εγώ σε σένα....

σημαντική συμβολή: υπάρχουν επίσης πολλά ebook σε torrent

•  06-03-2008, 12:10 40750 σε απάντηση της 40742

πολύ καλό πράγματι, τέλοσ πάντον
    βασικά τα παρατάω, δεν θα το κάνο ποτε αυτο, δεν υπάρχει περιπτοση...

θα έβαζα το λινκ που μου έδωσε το αλλο μελος και ηταν C# σε αυτο που μου εδωσεσ εσυ να το μεταφράσει αλλα!
    αλλα... δεν ξέρω πιο απο ολα αυτα που εχει μεσα να βαλω.. εγω ήθελα απλος να ελενχει το δικομου ΙΡ στην πορτα 6014, τιποτα παραπανο τιποτα λιγοτερο, και δεν μπορω να το κανω, νταξ το πιρα αποφαση

κανω το θεμα να φενετε λυμενο, ευχαριστω και παλυ ολους σασ.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems