Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

SQL Express,Setup και Remote Connections

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Paralias. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Paralias στις 20-09-2008, 22:15. Υπάρχουν 16 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (17 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  16-09-2008, 16:00 44688

SQL Express,Setup και Remote Connections

Καλησπέρα σε όλους και πάλιSmile

Έχω δύο "μικρά" προβληματάκι και θα ήθελα τη βοήθειά σας...

Έχω φτιάξει μία εφαρμογή σε VB.NET με VS2008.Επίσης στο VS έχω βάλει ένα SetupProject ώστε να μπορώ να κάνω εγκατάσταση την εφαρμογή μου σε οποιοδήποτε pc.

Του έχω βάλει επίσης στα pre-requests να έχει SQL Server (Express βάζει by default) ,.ΝΕΤ Framework και Windows Installer 3.1

Η εγκατάσταση σε "γυμνό" απ'αυτά τα χαρ/κα pc γίνεται κανονικότατα.Το πρόβλημα που έχω είναι ότι η εφαρμογή μου δε συνδέεται με τον SQL Express διότι δε δέχεται Remote Connections by default.

Και εδώ ξεκινάνε τα δύο προβλήματά μου:
    1. Πώς μπορώ μέσα απ'το Setup Project να κάνω τον SQL Express να δέχεται Remote Connections χωρίς να πρέπει να γίνει εκ των υστέρων χειροκίνητα απ'το Surface Area;
    2. Γιατί ενώ πάω μόνος μου στο Surface Area και του βάζω να δέχεται Remote Connections η εφαρμογή μου συνεχίζει να μου βγάζει το ίδιο μήνυμα για το Remote Connection και δε συνδέεται,ενώ με SQL Server παίζει μια χαρά;
  •  16-09-2008, 22:38 44699 σε απάντηση της 44688

Απ: SQL Express,Setup και Remote Connections

-plz remove it
    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  16-09-2008, 22:53 44700 σε απάντηση της 44699

Νομίζω ότι το έχουμε ξαναπεί ότι δεν γράφουμε greeklish? Γιατί καταρχήν έτσι χαλάμε την αναζήτηση και από την άλλη δίνουμε κακή εντύπωση?

Για παράδειγμα, μία αναζήτηση για το θέμα θα δείξει ότι έχει απαντηθεί αρκετές φορές το θέμα των connections και καμία φορά δεν είχε να κάνει με .NET security policies ή Installshield.

Όσο για τα Remote Connections σημαίνει σύνδεση από άλλο μηχάνημα, όχι το τοπικό. Μην μπλέκουμε τα Remote Connections με το Remote Desktop.

Όσον αφορά τα greeklish παρακαλώ να διορθωθούν GIATI THA SOU THN PESEI KANENAS ALLOS MODERATOR KAI THA SOY SBHSEI TO POST. Το λέει και στους κανονισμούς.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  17-09-2008, 00:05 44704 σε απάντηση της 44700

Παναγιώτης Καναβός:
    Νομίζω ότι το έχουμε ξαναπεί ότι δεν γράφουμε greeklish? Γιατί καταρχήν έτσι χαλάμε την αναζήτηση και από την άλλη δίνουμε κακή εντύπωση?
    Όσον αφορά τα greeklish παρακαλώ να διορθωθούν GIATI THA SOU THN PESEI KANENAS ALLOS MODERATOR KAI THA SOY SBHSEI TO POST. Το λέει και στους κανονισμούς.

ok dont shoot.
    διορθωσα τα αλλα μου post.
  •  18-09-2008, 10:11 44724 σε απάντηση της 44700

Δε μπορώ να πω ότι κατάλαβα την απάντησή σας ή τον μεταξύ σας διάλογο.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;
  •  18-09-2008, 13:47 44732 σε απάντηση της 44724

να το παρουμε απο την αρχη,

δεν ξερω αν εψαξες οπως σου προτεινε ο συναδελφος, αλλα μπορεις με ενα απλο παραδειγμα και οχι ορολογιες να μου εξηγισεις τι θες να κανεις?

θες η εφαρμογη σου να τρεχει σε εναν υπολογιστη και να τραβα την βαση απο εναν αλλο που ειναι στο ιδιο δικτυο ή η βαση ειναι online?

και αυτο θες να το κανεις αυτοματα να "ρυθμιζεται" κατα την διαρκεια του install της εφαρμογης σου σε εναν υπολογιστη σωστα?
    αλλα δεν μπορεις να το κανεις απο το setup pakage του Visual Studio?

γιατι αυτα περι remote μπορει εσυ να ερμηνευεις αλλιος κι εμεις λιγο αλλιος και να θελουμε δεν μπορουμε να σε βοηθησουμε.
    ειναι κλασικο φαινομαινο ο καθενας μας να εχει την "δικη" του ορολογια ορισμενες φορες και να μην καταλαβαινομαστε ;-)
  •  18-09-2008, 15:02 44738 σε απάντηση της 44732

Έχω την εφαρμογή μου η οποία για να τρέξει θέλει SQL Server (είτε express είτε όχι).

Στο solution λοιπόν του Visual Studio έχω βάλει και ένα Setup project για να εγκαθηστώ με τη μία την εφαρμογή μου.
    Στα προαπαιτούμενα της εφαρμογής λοιπόν,εκτός των άλλων έχω βάλει και τον SQL Express.

Όταν όμως το κάνω εγκατάσταση σε μηχάνημα που δεν έχει SQL,όταν ξεκινάει η εφαρμογή μου βγάζει error ότι δε μπορεί να συνδεθεί με τον SQL γιατί ο SQL δεν επιτρέπει remote connections.
    Θέλω λοιπόν με την εγκατάσταση του SQL Express να του "πω" να επιτρέπει remote connections έτσι ώστε να μπορεί να συνδεθεί η εφαρμογή και να τρέξει.

Ήμουν καλύτερα κατανοητός τώρα;Καταλαβαίνετε τι θέλω να κάνω;

P.S.:H βάση σε καινούρια εγκατάσταση δεν υπάρχει και τη φτιάχνει η εφαρμογή δυναμικά.
  •  18-09-2008, 15:28 44740 σε απάντηση της 44738

οπα κατσε τωρα...νομιζω οτι το κοιταμε λαθος το θεμα..

τι εννοω! εσυ λες το setup σου να ελεγχει ως ελαχιστες επαιτησης να ειναι εγκατεστημενη sql εκει που πας να το κανεις εγκ. αλλα δεν ειναι!

1- θα επρεπει να τρως σφαλμα που να λεει οτι "μεγαλε δεν βρεθηκε sql εγκατεστημενη κατεβασε την η εγκατεστησε την αν θες να συννεχισει η εγκατασταση.
    εσενα ομως ή το αγνοεί ή το σφαλμα του σου βγαζει ειναι λαθος γραμμενο-διατυπωμενο (πεσ το οπως θες) η πιο γενικο αλλα συμαινει Αυτο το πραγμα, οτι δεν βρηκε sql στο μηχανημα. Δεν εχει σχεση με remote connections...

2-Γνωμη μου αν θελεις η εφαρμωγη σου να εγκαθησταται ευκολα, και μαζι της και η βαση σου, κανε το setup με το installshield.

γιατι εσυ ντε και καλα πρεπει να εχεις remote sql? δεν το κατααβαινω αυτο...αφου θες στο μηχανημα Τοπικα να μπει και η εφαρμωγη και η sql και η Βαση σωστα? που κολαει το remote?αν το σφαλμα το λεει απλα δεν συμαινει οτι εχει ντε και καλα σε αυτο το κοματι προβλημα! μπορει να ειναι περιορισμενεις "ευθηνεις" το μυνημα μην του δινεις και τοση βαση.

κανονικα δεν θα επρεπε να σου αφηνει να κανεις Καν εγκατασταση αφου δεν εχεις τα απαραιτητα που ειναι sql express.

και πιθανον το σφαλμα σου λεει, "κοιτα δεν βρηκα τοπικα sql αλλα μπορει να εχεις sql agent και να συνδεεται το pc σου δικτυακα σε καποιον sql αλλα εγω για καποιους λογους δεν τον βλεπω! αν θα επρεπε να βλεπω δικτυακο sql εγκαταιστημενο σιγουρεψου οτι ειναι ανοικτος οτι δεν εχεις firewalls κτλ"

αυτο θα επρεπε να ειναι το μηνυμα που τρως και ετσι ακουγεται λογικοτατο!

Το θεμα ειναι μπορεις μεσα απο το setup αυτο (εγω δεν το δουλεψα ποτε μου, παντα μου αρεσε το install shield) να του πεις οπως εγω εχω την δυνατοτητα, "αμα setup δεν βρεις sql installed τοπικα, τοτε τρεξε αυτο το εκτελεσημο η κατεβασετην, εγκαταιστησετην και ορισε μεσα στην sql οταν τελειωσεις το install της την Ταδε βαση μου ως βαση της sql. με το insshield εχω την δυνατοτητα και κανω τετοια με το setup που λες δεν νομιζω οτι ειναι τοσο εξυπνο!

θα κανω τωρα ενα πειραμα και θα σου ξαναγραψω αν μου εμφανισε λαθος η οχι.
    εχω vs 2008 εσυ?

αν ομως εχεις βαλει την sql αλλα αυτο σου βγαζε αυτο το σφαλμα, κοιτα αυτο

start>programs>sql 200x>SQL Server Configuration Manager

+sql server network configurations
    ----Protocols for SQLexpress
    --------TCP/IP=kanto Enable!

•  18-09-2008, 15:39 44741 σε απάντηση της 44740

Στο Setup Project του Visual Studio όταν βάζεις προαπιτήσεις σου έχει επιλογές:ή να τo κατεβάσει από τον internet,ή να το εγκαταστήσει από ένα standar φάκελο με τον οποίο θα συνοδεύεται η εφαρμογή σου.

Εγώ του έχω βάλει μαζί με την εφαρμογή και 3 φακέλους,ένα SQL Express,ένα WinInstaller 3.1 και ένα .NET Framework 3.5
    Έτσι,αν δε βρει κάτι από αυτά,απλά τα εγκαθιστά απ'το φάκελοWink

Όταν λοιπόν τελειώσει η εγκατάσταση πάω να τρέξω την εφαρμογή μου,η οποία αν δε βρει το αρχείο .config σε βάζει να της περάσεις server,username k password(όπως τα δίνουμε στο management studio του SQL Server) και βάση (η οποία αν δεν υπάρχει στη δημιουργεί).

Εκεί λοιπόν που πάει να κάνει connect στον sql μου λέει ότι ο sql δεν επιτρέπει remote connections.
  •  18-09-2008, 15:52 44743 σε απάντηση της 44741

Επειδή δεν θυμάμε, μπορείς σε setup project του Visual Studio να περάσεις commandline parameter? Εάν μπορείς, το feature είναι το SECURITYMODE=SQL DISABLENETWORKPROTOCOLS=0 το οποίο σημαίνει (mixed mode authentication) και το disablenetworkprotocols νομίζω είναι πασιφανές τι κάνει. Επίσης εάν θές να ορίσεις και sa password μπορείς να το δώσεις επίσης σαν Parameter SAPWD="sq1s3rv3r". Βέβαια καλό έιναι να μην έχει ενεργοποιημένο το Logging για το setup γιατί έτσι θα φαίνεται στο log πιο είναι το pass (εάν για κάποιο λόγο δεν θες να το ξέρει ο χρήστης).

Για SQL Server 2008 Express το commandline είναι /SECURITYMODE=SQL /SAPWD="sq1s3rv3r" /INSTANCENAME="SQLEXPRESS" /FEATURES=SQLENGINE συν κάποιες άλλες παραμέτρους που ορίζουν administrator accounts και με πιο account τρέχει το service του sql (επιτέλους είναι configurable).

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  18-09-2008, 15:58 44744 σε απάντηση της 44741

Α μαλιστα! τοτε δεν ειναι κατι σοβαρο.

ακου το επαθα χθες...

μαλον οταν εγκαθηστα το setup σου τον sql τον περνα ως local administrator user, και δεν ενεργοιποιετε ο sa!

εσυ μαλλον εχεις κανει την βαση σου να συνδεεται με username "sa" και καποιο password σωστα? ή τελος παντον αλλο username kai password που λες οτι δινεις στην αρχει.

τοτε ανοιξε το SQL Server Management Studio αν το εχεις! γιατι αν δενε εγκατεστησες τη εκδοση advanced δεν το εχεις μπες microsoft και τσιμπα το.

μετα ανοιξε το και συνδεση την 1φορα ώς local administrator

μετα πας και ενεργοποιης τον sql να δεχεται και windows kai sql accounts για connection

και μετα πας να εωεργοποιησεις τον χρηστη που θες (πχ τον sa) να του δωσεις τι κωδικο θες να τον κανεις enable kai γρανδ access να δεις τα δικαιοματα του αν ειναι οκ να συνδεεται, και στο τελος restart ton sql service-server.

σου εφτιαξα πολυ γρηγορα screenshots πως να τα κανεις αυτα ελπιζω να σε βοηθησουν.

http://synapse.gr/downloads/sa/sqlsa.htm

•  18-09-2008, 16:15 44745 σε απάντηση της 44743

Παναγιωτη ερωτηση,

αυτο που λες το εκανα σε 2008 alla se sql 2005 γινεται?

και ποιο σοβαρο τι κανεις στην περιπτωση που η εφαρμωγη σου μοιραζεται username με αλλη εφαρμωγη?

π.χ στο μηχανημα ο πελατης εχει ιδη μια εφαρμογη που hardcoded θελει να συνδεεται ως sa kai κωδικο 123

κι εσυ εχεις εφαρμωγη που θες να συνδεται με sa kai 9879084.

και καλα αμα ειναι δικια σου εφαρμωγη λες κανω δικο μου username - password και τελειωνει το θεμα αμα ομως ειναι 2 αλλες που πρεπει να ειναι στο ιδιο συστημα και δεν μπορεισ να τις παραμετροποιησεις? τι κανεις?

εγω παντος παντα προτειμω να παιζω με local system account.δεν μπαινω στον κοπο να κανω συνδεση με sa κτλ.....

αλλα βλεπω πολοι το κανουν, ποιο το κερδος, λογος, πλεονεκτημα?
    ισα ισα βλεπω οτι θελεις ενα σωρο παραμετρους να εγκατασταθει ετσι η βαση σου και να παιξει αμεσα..

hmmm
  •  18-09-2008, 16:47 44746 σε απάντηση της 44745

Όχι, αν αλλάξεις account με εύκολο τρόπο σε SQL 2005 δεν γίνεται. Πρέπει να το πειράξεις απο το Control Panel->Administrative Tools->Services και πάλι δεν παίζει πάντα σωστά. Συνήθως οι περισσότερες εφαρμογές περνάνε δικά τους instance (η επιβάρυνση είναι απειροελάχιστη όταν υπάρχει ήδη εγκατεστημένος άλλος sql server) ώστε να αποφεύγουν να συνδεθούν σε υπάρχων sql server ή τουλάχιστον σου δίνουν το option να περάσουν δικό τους instance. Σ'αυτή την περίπτωση μπορείς να θες το sa να είναι "κρυφό" κάτι που ουσιαστικά δεν στέκει και πολύ καθώς μπορεί κάποιος να κάνει Login (τοπικά) στον SQL Server με Windows Authentication.

Εσυ μπορεί να προτιμάς να το κάνεις αυτό με το local account αλλά έτσι δεν υποστηρίζεις remote database creation (να συνδεθείς σε άλλο μηχάνημα που τρέχει η βάση) πράγμα το οποίο μειώνει το effiency του setup πάρα πολύ και απαιτεί δουλεία απο κάποιον admin για να τα βγάλει πέρα καθώς ο απλός χρήστης κατα 99% θα πελαγώσει σε μια τέτοια κατάσταση.

Κέρδος, λόγος, πλεονέκτημα κλπ, νομίζω είναι όλα τα παραπάνω που απάντησα.

Γενικά πάντως είναι χαζό να κάνεις Login σαν sa σε μια εφαρμογή. Θα κάνεις Login σαν sa μόνο για να φτιάξεις το schema της βάσης κλπ και το username της εφαρμογής σου. Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις login σαν sa για να κάνεις query κλπ απο την εφαρμογή. Too risky.

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  18-09-2008, 19:28 44751 σε απάντηση της 44746

Yes [Y] Απ: SQL Express,Setup και Remote Connections

thanks a lot man για την επεξηγηση.

δεν ετυχε να μου ειναι αναγκαιο οπως λες γιατι το δικτυο το εφταχνα παντα ο ιδιος και ειχα ενα κοινο account σε server kai client τουλαχιστον, και ετσι με local authentication επαιζα παντα απροβληματιστα.

αν ομως πας σε αλλο δικτυο και δεν πρεπει να βαλεις χερι η δεν θες η θες να κανει την εγκατασταση ενας απλος χρηστης, εκει εχεις δικαιο φαινοντε ξεκαθαρα τα πλεονεκτηματα sql authendication.

•  18-09-2008, 21:47 44754 σε απάντηση της 44751

Ο λόγος που θέλω εγώ να κάνω SQL Authentication και να μπορεί να δέχεται remote connections είναι διότι η εφαρμογή μου είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να μπορεί αν κάποια στιγμή χρειαστεί(το οποίο θα γίνει πολύ σύντομα) να συνδέεται με τη βάση η οποία θα είναι σε έναν άλλο υπολογιστή στο δίκτυο,να μπορεί να φτιάχνει βάση χωρίς να έχει πρόβλημα.

Και θέλω να το κάνω μέσω του setup αυτό διότι οι άνθρωποι που θα χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή είναι άσχετοι από υπολογιστές και δε μπορώ να του πω εγώ του άλλου άνοιξε το Configuration Manager.Θα μου πει πλάκα μου κάνεις;

Προτείνετε δηλαδή να κατεβάσω SQL Express 2008;Είναι καλύτερος σε αυτό που ζητάω;
Σελίδα 1 από 2 (17 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems