Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Online Service For Source Control

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò ppolyzos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 22-12-2008, 22:46. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  17-10-2008, 11:37 45529

    Online Service For Source Control

    Καλησπέρα,
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανένας κάποια υπηρεσία που να κάνει host projects και για Source Control δέχεται to Team System.
    Δεν ξέρω αν το διατυπώνω σωστά αλλά θα σας δώσω ένα παράδειγμα.
    Είμαστε 3 φίλοι που αναπτύσσουμε καποια projects και θα θέλαμε μια υπηρεσία να κάνουμε Host τα projects και να χρησιμοποιούμε το Team System (κάτι όπως το Codeplex για μη open source projects).
    Θα μπορούσαμε να αγοράζαμε έναν server και να στήναμε τον Team Foundation Server αλλά μιας και δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια υπηρεσία.

    Παλαιότερα που δούλευα σε Java χρησιμοποιούσαμε Subversion και την υπηρεσία unfuddle και αν μου προτείνατε κάτι αντίστοιχο για Visual Studio 2008 και Team System θα ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενος.


    http://www.ppolyzos.com
    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  17-10-2008, 23:30 45543 σε απάντηση της 45529

    Απ: Online Service For Source Control

    Μάλλον εννοείς TFS και όχι Team System. Αν έχετε αγοράσει κάποια από τις εκδόσεις του Team System (Developer, Architect, Tester) έχετε και δικαίωμα να στήσετε την Workgroup edition του TFS για 5 χρήστες χωρίς επιπλέον χρέωση. Από την άλλη, το στήσιμο θέλει ... δουλίτσα. Hosted TFS υπάρχουν αλλά δεν είναι φθηνοί. Υπάρχει για παράδειγμα η Phase 2 η οποία χρεώνει $149 το μήνα.

    Από την άλλη μπορείς να χρησιμοποιήσεις hosted SVN μέσα από το Visual Studio χρησιμοποιώντας το AnkhSVN, ένα free Visual Studio addin για Subversion το οποίο αναπτύσσεται από την Colalbnet, την εταιρία που βγάζει και το Subversion. Υπάρχουν πολλοί hosters οι οποίοι σου δίνουν πακέτα από υπηρεσίες version control, issue tracking, project management. Για τα διάφορα πακέτα issue tracking και project management που κυκλοφορούν θα πρέπει να ψάξεις ξεχωριστά για Visual Studio addins. Για παράδειγμα, για το Trac υπάρχουν το Trac Explorer.

    Και μιάς και λέμε για Trac και SVN, αξίζει να δείτε και το Buildix, ένα distribution του Ubuntu με ενσωματωμένο Subversion, Trac και Mingle για project management. Σε συνδυασμό με το AnkhSVN και το Trac Explorer είναι ένας αρκετά καλός συνδυασμός. Χρειάζεται προσοχή όμως αν είναι να το βγάλετε στο Internet καθώς δεν περιέχει firewall ή κάτι παρόμοιο. Από την άλλη, όταν σου δίνουν LiveCD και VMWare image έτοιμα για τρέξιμο ....

    Κάνοντας πάντως μία αναζήτηση στο Google για hosted Svn Trac βρίσκω πολλά, πάρα πολλά, πακέτα με τιμές που ξεκινάνε από ... τσάμπα και ανεβαίνουν. Για παράδειγμα, η σελίδα http://trac.edgewall.org/wiki/CommercialServices περιέχει καμμιά 20αριά πακέτα, μεταξύ των οποίων και 3 τσάμπα δια πάσαν χρήσιν.

    Να το πω, να μην το πώ.

    Από τη μία έχεις hosters από τσάμπα μέχρι όσο θέλεις, έτοιμα VMs, έτοιμα LiveCDs και το μόνο που χρειάζεται είναι να πληρώσεις κάποια licenses ίσως. Κατά τα άλλα, setup time ==> 0. Από την άλλη, ακριβό hosting ή χειροκίνητη διαδικασία η οποία θέλει προσοχή στο στήσιμο και ένα μηχάνημα (απαραίτητα 32bit) δικό της.

    Δεν θα το πώ. Σχολιάστε μόνοι σας. Εγώ πάντως έχω κατεβάσει το Buildix, έχω βάλει και AnkhSVN και μου λείπει το Trac Explorer. Μου αρέσει και το Mingle, και σίγουρα θα δοκιμάσω κάποιον από τους τσαμπέ hosters.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  17-12-2008, 19:01 46953 σε απάντηση της 45543

    Re: Απ: Online Service For Source Control

    Παναγιώτη, μια και το έχεις δοκιμάσει έχεις βρει ότι το Ankh σε καλύπτει; Εγώ έχω μείνει στην εποχή των μαμούθ με το tortoise γιατί τουλάχιστον ξέρω έμπρακτα ότι δουλεύει.  Πρόσφατα κοίταζα το Ankh και είδα πολλά bug reports, κλπ - αλλά ομολογουμένως δεν είχα χρόνο να δω αν είναι προβλήματα ουσίας ή μπούρδες.

     


    The people of the straight land have really got it made, a warm friendly sleep from the craddle to the grave
  •  17-12-2008, 21:30 46958 σε απάντηση της 46953

    Απ: Re: Απ: Online Service For Source Control

    Ένα άλλο plugin εναλλακτικό του ankh είναι το VisualSVN. Δεν είναι δωρεάν αλλά δουλεύει άψογα. Το χρησιμοποιώ αρκετό καιρό και δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε με renames, moves αρχείων κλπ.

    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  17-12-2008, 21:39 46961 σε απάντηση της 46958

    Απ: Re: Απ: Online Service For Source Control

    Δεν υπάρχει λόγος να πληρώσει κανείς για το VisualSVN. To Ankh είναι 1) Βράχος 2) Προτείνεται και υποστηρίζεται επίσημα από την ίδια την Collabnet (την εταιρεία που βγάζει και το ίδιο το Subversion). Εκτός και αν το VisualSVN έχει κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα δεν υπάρχει λόγος να το προτιμήσει κανείς.

    Είναι αλήθεια ότι το AnkhSVN είχε προβλήματα .... πριν από 2-3 χρόνια. Το χρησιμοποιώ όμως ένα χρόνο για διάφορα projects και δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα. Πριν 2-3 χρόνια το θυμάμαι ότι έσκαγε αρκετά συχνά, τώρα όμως δεν μου έχει σκάσει ούτε μία φορά.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  17-12-2008, 21:57 46962 σε απάντηση της 46961

    Απ: Re: Απ: Online Service For Source Control

    ok then. good to know.
    edited: 2 ωραία features του visualsvn είναι ότι βλέπεις στο vs με markers αριστερά από τον κώδικα τα σημεία που έχουν αλλάξει και είναι pending για commit και στην τελευταία έκδοση μπορείς να κάνεις revert τμηματικά ένα αρχείο.

    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  18-12-2008, 21:35 46991 σε απάντηση της 46953

    Απ: Re: Απ: Online Service For Source Control

    Μιας και ξαναρχίσαμε την κουβέντα για Source Control, άρχισα τελευταία να κοιτάζω τα συστήματα distributed source control. Όταν δουλεύεις κατά κόρον στον χώρο του πελάτη, ή όταν τρέχεις με το laptop από εδώ και από εκεί, ένα version control το οποίο απαιτεί κεντρικό repository αρχίζει και γίνεται πρόβλημα. Τί να κάνω τον server στην εταιρεία ή στο σπίτι, όταν όλη τη μέρα είμαι εκτός? Θα πρέπει να περιμένω το βράδυ για να κάνω commit? Και αν σώσω καμμία κοτσάνα να χάσω τη δουλειά όλης της μέρας, ή και χειρότερα?

    Με τα distributed source control συστήματα μπορώ να κάνω τοπικά τα commit μου και όταν συνδεθώ με τους υπόλοιπους της ομάδας ή με το "κεντρικό" μηχάνημα στο σπίτι ή την εταιρεία, να συγχρονίσω τις αλλαγές μου με αυτό. Θα μπορούσα βέβαια να κάνω κάτι παρόμοιο με το Subversion, αλλάζοντας repositories από το laptop στο server και χρησιμοποιώντας patches, αλλά 1) Δεν έχω ώρα να αποκρυπτογραφήσω τη σωστή διαδικασία και 2) είναι εύκολο να κάνεις λάθος και να χάσεις δουλειά. Προτιμώ λοιπόν ένα σύστημα το οποίο θα κάνει αυτό το συγχρονισμό μόνο του.

    Τα κριτήρια μου για την ώρα είναι βασικά:

    1. Να δουλεύει μέσα στο Visual Studio ή έστω σε στυλ Tortoise στον Windows Explorer. Δεν γουστάρω command lines, γιατί απλά δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ με αυτά. Και δεν έχω όρεξη να χάσω καμμιάς βδομάδας δουλειά επειδή έγραψα λάθος argument
    2. Να μην αλληλομπλοκάρονται οι χρήστες, αν και αυτό είναι μάλλον αυτονόητο σε ένα distributed σύστημα
    3. Να μην σκάει.
    4. Να μην μου βαρύνει το laptop, κυρίως με μυστήριες εγκαταστάσεις του στυλ Cygwin.

    Ως τώρα έχω δει διάφορα συστήματα όπως το BitKeeper και το GIT, γνωστά από τη χρήση τους στον κώδικα του Linux. Το πρόβλημα είναι ότι ... δεν υπάρχουν clients για Windows, πόσο μάλλον για Visual Studio.

    Έχω ακούσει επίσης καλά λόγια για το Bazaar και ... το πανεύκολο command line του Stick out tongue.  Ή το integration με ..... Emacs. Και με VI. Ευτυχώς, υπάρχει και TortoiseBZR για integration με τον Windows Explorer. Είναι γραμμένο σε Python, οπότε το κριτήριο #4 δεν καλύπτεται πλήρως, αλλά μπορώ να το ανεχτώ. Υπάρχει και integration με το Trac, μέσω του TracBZR, άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα για να μπορέσω να συμμαζέψω τις δουλειές σε 4 διαφορετικούς πελάτες, την εταιρεία και το γραφείο.
    Οπαδοί του Bazaar: Ubuntu, MySQL, Mailman και .... ο Τάσος.

    Άλλο ένα ενδιαφέρον σύστημα, είναι το Mercurial (Hg) σε συνδυασμό με το TortoiseHg ή το VisualHg . Σκοπεύω να αρχίσω τις δοκιμές από το Mercurial και το VisualHg ακριβώς επειδή έχει integration με το Visual Studio 2008.
    Οπαδοί του Mercurial: Mozilla, Xen, NetBeans και ο Linus Torvalds.

    Λοιπόν, λέω να ξεκινήσω τις δοκιμές με το Mercurial, καθώς φαίνεται ότι είναι ευκολότερο στη χρήση για το Visual Studio 2008 (αν και οι Javάδες είναι πιθανόν να διαφωνήσουν)

     


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  22-12-2008, 20:09 47089 σε απάντηση της 46991

    Απ: Re: Απ: Online Service For Source Control

    Παναγιώτη καταλαβαίνω τη χρησιμότητα ενός τέτοιου εργαλείου, αλλά δεν είναι μεγάλο overhead; Δεν θα ήταν καλύτερο να έχεις μια κάρτα 3G και να κάνεις commit απευθείας στο κανονικό source control. Κι αν θέλεις να κάνεις προσωπικό ενδιάμεσο commit χρησιμοποιείς shelve. Φαντάζομαι ότι αν παραβλέψει κανείς το κόστος σύνδεσης, η λύση είναι πιο απλή. Συμφωνείς;

    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  22-12-2008, 22:46 47092 σε απάντηση της 47089

    Απ: Re: Απ: Online Service For Source Control

    Ο σκοπός μου είναι να μειώσω το overhead. Γι αυτό κοιτάω για λύσεις οι οποίες παίζουν ήδη σε distributed περιβάλλον και όχι για τρόπους να κάνω μία client-server αρχιτεκτονική να δουλέψει σε distributed περιβάλλον. Παρότι μπορώ να προσαρμόσω π.χ. το Subversion για να δουλεύει χωρίς άμεση σύνδεση, θα έχω περισσότερα χειροκίνητα βήματα. Ουσιαστικά αυτό που θέλω είναι private commits και σύνδεση σε κεντρικό repository χωρίς όμως να είμαι υποχρεωμένος να έχω συνεχή σύνδεση στο κεντρικό repository.

    Όσον αφορά τo shelve, αυτό υπάρχει μόνο στον TFS (με το δικό του, πολύ μεγάλο overhead, 2GB Ram στην καθισιά του λόγω Sharepoint) και δεν είναι αντίστοιχο του patch που μάλλον εννοείς. Θα μπορούσα όντως στο SVN να φτιάξω ένα patch το οποίο μετά .... θα πάρω από το laptop χειροκίνητα και θα το κάνω apply στον server του σπιτιού και του γραφείου ..... Μάλλον χειρότερο overhead θα έχω έτσι.  Από την άλλη, το shelve μου δίνει ένα μόνο commit, ενώ εγώ θέλω κανονικά πολλαπλά commits και branching. Μπορεί να περάσει μία εβδομάδα μέχρι να πάω από το γραφείο, δεν μπορώ να κρατάω σημειώσεις "αυτό το shelve είναι γι αυτό, εκείνο για το άλλο κλπ.".

    Όσο για τη 3G, δεν είναι τόσο σταθερή όσο υποστηρίζουν οι εταιρείες κινητής. Για να δουλέψει σωστά υποθέτουμε ότι είναι πάντα εφικτή (μέσα σε γραφείο, με σιδερένιες δοκούς, σε περιοχή με προβληματικό σήμα) και ότι δεν θα μου κοστίσει ο κούκος αηδόνι ανεβοκατεβάζοντας δεδομένα, δεν θα έχει μεγάλη καθυστέρηση, ότι τα updates θα γίνονται σε batches και όχι ανά αρχείο για να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις από τα roundtrips, ότι σε περίπτωση προβλήματος θα παίρνω αμέσως ειδοποίηση και δεν θα περιμένω για timeout.

    Η προσωπική μου πείρα με χρήση πακέτου 5GB/μήνα για 1.5 χρόνο τώρα είναι ότι όλα αυτά .... απλά δεν ισχύουν. Στο τελευταίο DotNetZone event έφαγα 10 λεπτά προσπαθώντας να συνδεθώ σε ένα Google spreadsheet για να ανεβάσω το όνομα του νικητή της κλήρωσης, χωρίς επιτυχία. Μία ώρα πριν, είχα καταφέρει να ανεβάσω άλλους νικητές χωρίς κανένα πρόβλημα. Στο ίδιο σημείο, από τη μία ώρα στην άλλη, η σύνδεση είχε χαθεί.

    Αντίθετα, χρησιμοποιώντας ένα version control όπως το Git, το Bazaar ή το Mercurial μπορώ να κάνω τοπικά όσα commits, branches θέλω και όταν έρθει η ώρα να στείλω τις αλλαγές στην υπόλοιπη ομάδα (συνεργάτες, servers στο σπίτι και τη δουλειά) ακόμα και με .... email. Μπορώ επίσης να εκμεταλλευτώ την (εκ φύσεως) ασταθή 3G σύνδεση για να στείλω μαζικά τις αλλαγές όταν έχω σύνδεση, ή να τις κρατήσω για αποστολή αργότερα αν δεν έχω.

    Δεν το έχω δέσει όμως ότι θα φύγω από Subversion και θα πάω σε Mercurial ή Bazaar. Θα δοκιμάσω τί βολεύει και θα δω. Εξάλλου, το Subversion το ίδιο προσθέτει όλο και περισσότερες δυνατότητες για offline λειτουργία, οπότε μπορεί να αποφασίσω να γυρίσω σε αυτό στο τέλος.
    Το μόνο για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι δεν θα πάω σε TFS σύντομα. Είναι πολύ ακριβό να κρατάς 1 VM και 2 GB μνήμης τουλάχιστον απλά και μόνο για το version control.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems