Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

VSS & VS2008 & Web Site Projects - πώς εξαιρώ φακέλους;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò cap. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Dimitris Papadimitriou στις 20-02-2009, 16:52. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
 •  19-02-2009, 12:43 48547

  VSS & VS2008 & Web Site Projects - πώς εξαιρώ φακέλους;

  Επειδή το subject δεν μπορεί να περιγράψει όλο το ζητούμενο, να σας δώσω ένα γρήγορο config:

  Δουλεύουμε ένα Web Site Project (folder-based, as opposed to web site application) στο VS 2008.

  Εχουμε δυο-τρια pcs με visual studio 2008 από το οποίο ανοίγουμε το project και το δουλεύουμε. Δουλεύουμε με τον local development server του Visual Studio, πράγμα που σημαίνει οτι στην ουσία ανοίγουμε ένα folder και όχι ένα url.

  Μέσα στο site μας υπάρχει ένας φάκελος (ας τον πούμε images) που έχει, τι άλλο, εικόνες. Αυτές ΔΕΝ τις θέλουμε στο source control, θέλουμε όμως να υπάρχουν κάπου ωστε όλοι να έχουμε πρόσβαση σε αυτές. Επίσης, θέλουμε οι γραφίστες / web authors να μπορούν να μεταφέρουν / αντικαταστήσουν εικόνες εκεί χωρίς να μπλέκουν με VSS και τέτοια πράγματα. Πράγμα που υποδηλώνει οτι πρέπει να υπαρχει ένα κεντρικό σημείο στο οποίο όλοι να μπορούν να ανεβοκατεβάζουν εικόνες, το οποίο όμως να ΜΗΝ περιλαμβάνεται στο source control.

  Πιθανές λύσεις:

  1. Εχουμε τοπικά όλοι οι developers το site στα working folders μας, αλλά στήνουμε iis στα τοπικά μας μηχανάκια και ορίζουμε το images ως virtual folder που κοιτάει αλλού (σε άλλο server). Ετσι, το images δεν περιλαμβάνεται στο VSS και όλοι δουλεύουν τοπικά τα υπόλοιπα αρχεία. Drawback: Πρέπει να στήσουν και να σετάρουν IIS όλοι στα μηχανάκια τους και να ανοίγουν το project μέσα από εκεί. Drawback2: Το τελικό deployment πρέπει να γίνει με συνδυασμό του τι υπάρχει στο VSS και τι υπάρχει σε αυτό τον φάκελο.

  2. (δεν έχω βρει δεύτερη)

  Εναλλακτικά, μήπως για τέτοια σενάρια θα ήταν καλύτερο κάποιο SVN; Βασικά δεν γράφω περισσότερα, απλά ποντάρω στο κάποιοι από εδώ να έχουν αντιμετωπίσει το σενάριο αυτό και να το έχουν λύσει με κάποιο τρόπο. Προσοχή: Πάντα έχουμε στο μυαλό μας οτι δουλεύουμε με Web Site Projects και όχι Web Application Projects.

   

   


  Σωτήρης Φιλιππίδης

  DotSee Web Services

  View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

  DotNetNuke them!
 •  20-02-2009, 15:24 48563 σε απάντηση της 48547

  Απ: VSS & VS2008 & Web Site Projects - πώς εξαιρώ φακέλους;

  Αυτό που θα κερδίσεις με το svn και το tortoise svn είναι ότι είναι integrated με τον windows explorer, οπότε και οι γραφίστες θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν πολύ εύκολα. Απλά θα κάνουν ένα δεξί κλικ στο αρχείο και μετά commit. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση είναι, ανεξαρτήτως source control (VSS, SVN κλπ) είναι να έχεις όλα τα αρχεία εκεί και ακόμα και οι γραφίστες να τα χρησιμοποιούν με τον ίδιο τρόπο. Αν δυσκολεύονται με το VSS τότε βάλε svn (προτείνω VisualSVN Server για το server side, TortoiseSVN για το client και Ankh ή VisualSVN αν θέλεις και Visual Studio integration). Αν κάνεις την μετάβαση σε προειδοποώ ότι το μεγαλύτερο σοκ κατά το πέρασμα από vss σε svn είναι ότι το τελευταίο δεν κλειδώνει (readonly) τα αρχεία όταν κάνεις commit (check-in) και δεν έχει λειτουργία check-out όπως το vss έτσι ώστε να γνωρίζει ότι κάποιος άλλος δουλεύει στο ίδιο αρχείο. Αρχικά ακούγεται σοκαριστικό αλλά τελικά δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα, ειδικά με αρχεία κώδικα, όπου το merging δουλεύει απροβλημάτιστα. Με binary αρχεία (εικόνες) δεν μπορεί να γίνει merging οπότε θέλει προσοχή να μην δουλεύουν δυο άτομα με το ίδιο αρχείο.
  Και δυο ανεκτίμητα resources που με έχουν βοηθήσει πολύ:
  Team Development with Visual Studio .NET and Visual SourceSafe - http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms998239.aspx
  Team Development with TFS Guide (Final Release)  - http://www.codeplex.com/TFSGuide
  Μπορεί ο τίτλος να μιλάει για SourceSafe και TFS αλλά οι πληροφορίες που θα βρεις σε αυτά τα έγγραφα εφαρμόζονται κατά μεγάλο βαθμό με οποιοδήποτε source control. Προσοχή στο 1ο γιατί είναι παλιό και μιλάει για VS2003 (π.χ. τότε web development γινόταν μόνο με IIS και όχι με File System)

  Dimitris Papadimitriou
  Software Development Professional
  dotNETZone.gr News

  Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
 •  20-02-2009, 16:12 48565 σε απάντηση της 48563

  Απ: VSS & VS2008 & Web Site Projects - πώς εξαιρώ φακέλους;

  Ενδιαφέροντα αυτά που αναφέρεις Δημήτρη και θα τους ρίξω μια ματιά. Προς το παρόν τελικά αυτό που έκανα είναι το εξής:

  - Shadow folder από το VSS σε ένα ανεξάρτητο local server σεταρισμένο για να "παίζει" το site από iis
  - Οι developers συνεχίζουν να παίζουν με τις τοπικές τους σελίδες και κάποιες sample εικόνες, ενώ οι γραφίστες μπορούν να ανεβάζουν στον shadow-foldered-server επιπρόσθετες εικόνες. (Μιλάω πάντα για media και όχι για συστατικά στοιχεία του UI του site). Ετσι, δεν θα "τιγκάρει" το vss με media.

  Εχουμε φυσικά ακόμα το θέμα των ui images και των css που θα πρέπει να βρίσκονται αναγκαστικά κατω από source control, αλλά είναι μια μέση λύση που βολεύει τους πάντες, συν του added bonus οτι μπορεί ο καθένας να βλέπει το web site στην τελευταία του έκδοση χωρίς να χρειάζεται να έχει καμία επαφή με VSS / Visual Studio.


  Σωτήρης Φιλιππίδης

  DotSee Web Services

  View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

  DotNetNuke them!
 •  20-02-2009, 16:14 48566 σε απάντηση της 48565

  Απ: VSS & VS2008 & Web Site Projects - πώς εξαιρώ φακέλους;

  Σχετικά με το "να έχω όλα τα αρχεία στο source control", θα συμφωνούσα αν δεν διάβαζα σε κείμενο της MS οτι το ιδανικό μέγεθος μιας VSS Database δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 5-7GB. Με 10 projects με μπόλικα media, αυτό έχει ξεφύγει ήδη...


  Σωτήρης Φιλιππίδης

  DotSee Web Services

  View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

  DotNetNuke them!
 •  20-02-2009, 16:52 48567 σε απάντηση της 48566

  Απ: VSS & VS2008 & Web Site Projects - πώς εξαιρώ φακέλους;

  Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δουλέψει με μεγάλα media αρχεία και δουλεύω με svn εδώ και καιρό, όπου δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός μεγέθους. Στο vss όμως νομίζω ότι υπάρχει ένα feature που δεν έχει το svn και μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το σημείο. Μπορείς να ορίσεις ότι για κάποια αρχεία δεν θα κρατάς ιστορικότητα. Και ως γνωστών η ιστορικότητα είναι αυτή που αυξάνει κυρίως το μέγεθος της βάσης στα source control.

  Dimitris Papadimitriou
  Software Development Professional
  dotNETZone.gr News

  Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems