Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Images and databases

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò pap. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 23-02-2009, 23:20. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-01-2009, 12:17 47908

Images and databases

Έχω μια απορία.

Ας πούμε ότι σε μια εφαρμογή, θέλω να απεικονίζω εικόνες, από τις οποίες η κάθε μία αντιστοιχεί σε έναν φίλο, σε ένα table της βάσης με τους φίλους μου. Ποιος είναι κατά τη γνώμη σας ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύω τις εικόνες και να τις εμφανίζω μετά στην εφαρμογή μου, να τις αποθηκεύω στη βάση ως Image ή να αποθηκεύω απλά το path της εικόνας στη βάση;

•  26-01-2009, 12:36 47910 σε απάντηση της 47908

Απ: Images and databases

Καλύτερος τρόπος δεν υπάρχει... Ο κάθε τρόπος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και ανάλογα τα specs της εφαρμογής, ενδείκνυται ή όχι. Για παράδειγμα, αν κρατάς τα images μέσα, τότε μεγαλώνει γρήγορα το μέγεθος της βάσης και θα πρέπει να το λάβεις υπόψην στο capacity planning ωστόσο έχεις το απόλυτο στο θέμα του backup. Αν δεν τα κρατάς, τότε το μέγεθος δεν επηρεάζεται από τα images ωστόσο κατά το backup έχεις το θέμα του syncronization καθώς αποκλείεται τα data του backup της βάσης να συμπίπτουν με τα εξωτερικά αρχεία.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  26-01-2009, 12:50 47911 σε απάντηση της 47910

ΟΚ, ευχαριστώ.
  •  26-01-2009, 13:30 47912 σε απάντηση της 47911

Επίσης, αν στο σενάριο "παίζει" SQL 200x express, ο οποίος έχει περιορισμό μεγέθους στη βάση, στη θέση σου θα σκεφτόμουν μόνο την περίπτωση αποθήκευσης των εικόνων στο δίσκο με παράλληλη αποθήκευση του path στη βάση.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  26-01-2009, 14:54 47916 σε απάντηση της 47912

Αν χρησιμοποιείς SQL Server Express 2008 μπορείς να πετύχεις και τις δύο λύσεις χρησιμοποιώντα αποθήκευση μέσω FILESTREAM. Στην περίπτωση αυτή οι εικόνες αποθηκεύονται αυτόματα στο σκληρό χωρίς να πιάνουν χώρο στη βάση αλλά περιλαμβάνονται στο backup. Το μέγεθος των εικόνων δεν μετράει στο όριο των 4GB του SQL Server Express 2008.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  26-01-2009, 15:28 47918 σε απάντηση της 47916

+1000! Αυτό δεν το είχα υπόψη μου!

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  26-01-2009, 15:52 47919 σε απάντηση της 47916

Ok, the best solution ever!Smile

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

•  23-02-2009, 23:08 48655 σε απάντηση της 47910

Καλησπέρα και από εμένα,

Σε ένα site που πειραματίζομαι, site φωτοαγγελιών,  υπάρχουν διάφορα πεδία όπως όνομα, επίθετο, τηλ και 6 φωτογραφίες. Που νομίζετε ότι είναι καλύτερο η αποθήκευση των φωτογραφιών;  Στη ΒΔ ή σε folder;

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ταχύτητα ανεύρευσης των αποτελεσμάτων μαζί με την προβολή των 6 εικόνων, γιατί στο site μπορεί και να υπάρχουν 10-20 άτομα ταυτόχρονα (μακάρι δηλ να είναι και 100!!!) και το hosting θα είναι USA....

Ευχαριστώ πολύ και καλώς σας βρήκα!!!

•  23-02-2009, 23:20 48656 σε απάντηση της 48655

Καταρχήν, καλό είναι οι νέες ερωτήσεις να γίνονται σε ξεχωριστά forums. Έτσι γίνεται αντιληπτό απ' όλους ότι υπάρχει νέα ερώτηση. Διαφορετικά, οι μόνοι οι οποίοι θα καταλάβουν ότι ρώτησες κάτι είναι αυτοί που ήδη συμμετέχουν σε μία συζήτηση. Αν μάλιστα η συζήτηση έχει σταματήσει για καιρό, μπορεί να μην πάρεις ποτέ απάντηση.

Επιπλέον, αυτά που ρωτάς δεν έχουν ήδη απαντηθεί σε αυτό το thread? Τί παραπάνω θέλεις να ρωτήσεις?

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems