Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δημιουργία εμπολογιστικής εφαρμογής σε asp.net 3.5 με χρήση DNN

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò manosB. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος kyriakoy στις 13-03-2009, 10:43. Υπάρχουν 16 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (17 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  10-03-2009, 10:57 49064

Δημιουργία εμπολογιστικής εφαρμογής σε asp.net 3.5 με χρήση DNN

Η απαίτηση: 

Δημιουργία νέας κλασσικής εμπορο - λογιστικο - οικονο - logistic - πελατ -  εφαρμογής με χρήση SQL Server ως back end database.

Λύση:

1)απλή και δοκιμασμένη. Πηγαίνω σε κλασσικά windows εφαρμογή ή WPF (σε κάποια κομμάτια). Χρησιμοποιώ third party tools όπως DevExpress και όλα καλά κιλάνε ήρεμα. Μόνο που αυτή η λύση είπαμε απορρίπτεται.(!#$^%!#^%@$%!@)

2) Τώρα έρχεται η ερώτηση. Μπορώ να χρησιμοποιήσω  DNN για να φτιάξω κάτι τέτοιο. Δηλαδή να φτιάξω μια εφαρμογή που εκτός από κλασσικά CRM στοιχεία να έχει και όλα τα κλασσικά μια εμπορικής διαχείρισης (όπως καρτέλες προμηθευτών, προιόντων κλπ, συναλλαγές κλπ κλπ)

Βασικά έχει νόημα;;;;; ή θα τα ξαναγράψω όλα από την αρχή οπότε καλύτερα να είναι τελείως custom asp.net εφαρμογή;;;; Δεν έχω δουλέψει DNN ποτέ μου. Υπάρχει κάποιο άλλο Framework που θα με βοηθήσει περισσότερο???

Δηλαδή θα είναi resusable ή αφού θα το κάνω που θα το κάνω να ξεκινήσω from scratch?? 

Manos
  •  10-03-2009, 11:19 49066 σε απάντηση της 49064

Απ: Δημιουργία εμπολογιστικής εφαρμογής σε asp.net 3.5 με χρήση DNN

Τι θα έλεγες για το VisualWebGui; Είναι ένα framework που το παρακολουθώ πολύ καιρό γιατί μ' αρέσει. Βέβαια, δεν το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά δεν σου κρύβω ότι θα ήθελα κάποια στιγμή, αν μου δοθεί η ευκαιρία, να το κάνω. Είχε ξεκινήσει σαν opensource και ήταν free. Τώρα βλέπω ότι έχει μετασχηματιστεί σε προϊόν. Υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί free, αλλά δεν ασχολήθηκα να διαβάσω τους όρους. Εδώ μπορείς να βρεις ένα demo των δυνατοτήτων του.

Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  10-03-2009, 12:46 49069 σε απάντηση της 49066

Προσωπική μου άποψη είναι οτι το DNN δεν είναι φτιαγμένο για τέτοια σενάρια. Μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις κάποια 3rd party modules όπως το Dynamic Forms, αλλά η καμπύλη έκμάθησης δεν είναι ο,τι καλύτερο και τα ίδια τα modules είναι φτιαγμένα για άλλες χρήσεις. Το dnn δεν είναι ένα framework για οτιδήποτε περιέχει data access, οπότε θα συμβούλευα να κοιτάξεις αλλού.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  10-03-2009, 13:24 49071 σε απάντηση της 49069

Βασικά θέλω τα καλύτερα και των 2 κόσμων. Και την ευκολία δημιουργία Data εφαρμογών των Windows εφαρμογών, και την ευκολία στην διαχείριση των χρηστών, το navigation και την εύκολη γενικά διαχείριση και στήσιμο των ASP.Net frameworks.

Θέλω πολλά?????????? 

Manos
  •  10-03-2009, 16:24 49074 σε απάντηση της 49071

Εγώ προσωπικά θα πήγαινα με την λύση "from scratch" αν είχα κάτι τέτοιο και έπρεπε οπωσδήποτε να γίνει σε Web Based πλατφόρμα,
    θα έχεις όλα τα καλούδια μπροστά σου για Data Access, Ajax, Controls της εταιρείας που προτιμάς για να κάνεις τα πάντα.
    Ένα πρόβλημα μόνο είναι το Design (για μένα τουλάχιστον). Νομίζω πως θα ήταν ποιο εύκολο και θα έχεις τον πλήρη έλεγχο στην εφαρμογή αν δεν μπλέξεις
    κι άλλα Framework. H ASP.NET είναι μια ολοκληρωμένη τεχνολογία, σταθερή, με πολλές δυνατότητες, και σε συνδυασμό με
    εμπορικά controls, Ajax Toolkit κτλ κτλ νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θέλεις.

Τα λέω καλά????

•  10-03-2009, 16:37 49075 σε απάντηση της 49064

Σκεφτηκες καθόλου να κάνεις extend το CRM της Microsoft? Δηλαδη να παρεις το CRM κομματι έτοιμο και να χτίσεις το υπόλοιπο κομμάτι από πάνω. Φυσικά δεν το έχω δοκιμάσει για να σου πώ λεπτομέρειες Smile αλλά είναι κάτι το αποίο σκέφτομαι να πράξω στο κοντινό μέλλον...

View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  10-03-2009, 16:38 49076 σε απάντηση της 49074

Αυτό που ουσιαστικά ψάχνεις είναι ενα Web Application framework βασισμένο επάνω στο .NET. Υπάρχουν πολλές λύσεις εκεί έξω, αλλά ένα απο αυτά που έχω ακούσει καλά λόγια και δεν είναι commercial είναι το Spring.NET . Ρίξε μια ματιά και δες εάν σε καλύπτει πχ.. Otherwise.. google Smile
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  10-03-2009, 16:40 49077 σε απάντηση της 49075

Pak:
    Σκεφτηκες καθόλου να κάνεις extend το CRM της Microsoft? Δηλαδη να παρεις το CRM κομματι έτοιμο και να χτίσεις το υπόλοιπο κομμάτι από πάνω. 

Τι εννοείς Pak. Μιλας για κάποιο συγκεκριμένο sample? Κάποιο template που μου διαφεύγει? 

Manos
  •  10-03-2009, 17:17 49078 σε απάντηση της 49077

Επειδή έχω κάνει develop αλλά και Integration με το CRM, θα πω ότι τα απλά πραγματάκια γίνονται εύκολα και απλά. Όταν όμως θέλεις να κάνεις πολύ σύνθετα πράγματα και να εφαρμόσεις ένα καθαρά δικό σου business model , τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Γενικά έχει ένα "καλούτσικο" learning curve μέχρι να μάθεις τι και πως. Για εμένα είναι μειονέκτημα το ότι πρέπει να υπάρχει ήδη κάποια εγκατάσταση του CRM στον πελάτη για να δουλέψει το δικό μου extension και το Licensing είναι τσουχτερό μειώνοντας το περιθώριο κέρδους σημαντικά.

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  10-03-2009, 17:20 49079 σε απάντηση της 49077

Αυτο που εννοώ είναι ότι το CRM της Microsoft σου δίνει την δυνατότητα να φτιάξεις add-ons, να φτιάξεις δικές σου σελίδες κτλ πανω στο CRM(τουλάχιστον έτσι λέει εδώ) μέσω του Microsoft Dynamics CRM SDK . Απ όσο έχω καταλάβει κινείται στη λογική του sharepoint development και του office development. Οπόταν το Microsoft CRM μπορεί να πάρει το ρόλο του CRM σου και να προσθέσεις εσύ ότι χρειάζεσαι σε αυτό. Φυσικά και γλω στο ψάξιμο είμαι ακόμη, οπόταν αν κάποιος μεγαλύτερος ξέρει κάτι περισσότερο, είμαστε όλο αυτιάSmile
  •  11-03-2009, 19:47 49104 σε απάντηση της 49078

Panagiotis Kefalidis:
     . Για εμένα είναι μειονέκτημα το ότι πρέπει να υπάρχει ήδη κάποια εγκατάσταση του CRM στον πελάτη για να δουλέψει το δικό μου extension...

Μόνο για αυτό η λύση του CRM κόβεται.
    Τώρα λογικά αυτό που θέλω είναι ένα Web Application Framework όπως είπε ο Panagiotis Kefalidis. 
    Το Sprint το τσεκάρω, το VisualWebGui που φαίνεται πολύ βαρύ δεν ξέρω, τέλος πάντων δεν με έπεισε.
    Καμιά άλλη πρόταση??

Manos
  •  11-03-2009, 21:30 49109 σε απάντηση της 49104

Για να δουλέψει το δικό ΤΟΥ extension πρέπει να υπάρχει εγκατάσταση στον πελάτη, όχι κατ ανάγκην και το δικό σουSmile! Φυσικά είναι λογικό ότι άν θα φτιάξεις κάτι βασισμένο σε CRM θα πρέπει στο τέλος να εγκαταστήσεις και ένα CRM... Όπως και νά χει, εφόσον καταλήξεις για κάνε ένα update να μας πείς τι έκανες!

•  12-03-2009, 00:56 49114 σε απάντηση της 49109

Pak:

Για να δουλέψει το δικό ΤΟΥ extension πρέπει να υπάρχει εγκατάσταση στον πελάτη, όχι κατ ανάγκην και το δικό σουSmile! Φυσικά είναι λογικό ότι άν θα φτιάξεις κάτι βασισμένο σε CRM θα πρέπει στο τέλος να εγκαταστήσεις και ένα CRM... Όπως και νά χει, εφόσον καταλήξεις για κάνε ένα update να μας πείς τι έκανες!

Μα δεν υπάρχει δικό ΜΟΥ ή δικό του.. Εάν κάνει extend το CRM, ΠΡΕΠΕΙ να είναι εγκατεστημένο για παίξει.. αφου extend κάνει.. Είναι σαν να λέμε ότι θέλουμε να παίξει ένα Office Add-in χωρίς το Office.

Παναγιώτης Κεφαλίδης

•  12-03-2009, 09:44 49120 σε απάντηση της 49114

Αυτό λέω και γω!
  •  12-03-2009, 10:17 49122 σε απάντηση της 49104

Πρόσεχε μην μπλέξεις τα frameworks!

Το VisualWebGui, κάνει αυτό που λέει. GUI. To Spring.net είναι application framework και σου δίνει ό,τι χρειάζεσαι για να φτιάξεις μία εφαρμογή από το μηδέν.

Υπάρχει όμως και το DevForce της Ideablade το οποίο σου επιτρέπει να ξεκινήσεις σχεδιάζοντας το domain model και μετά τις οθόνες και να φτιάξεις έτσι την εφαρμογή σου αρκετά γρήγορα. Το πληρώνεις, αλλά γλυτώνεις χρόνο.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Σελίδα 1 από 2 (17 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems