Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Διαθέσιμος ο Internet Explorer 8 RC1

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Παναγιώτης Καναβός. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Johnnyxp64 στις 20-03-2009, 11:45. Υπάρχουν 14 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-01-2009, 13:27 47945

Διαθέσιμος ο Internet Explorer 8 RC1

Ο Internet Explorer 8 RC1 είναι διαθέσιμος στο http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/beta/worldwide-sites.aspx

Μέσω του Autoexec.gr

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  27-01-2009, 23:34 47956 σε απάντηση της 47945

Απ: Διαθέσιμος ο Internet Explorer 8 RC1

Πανο δε πιστευω οτι εισαι χρηστης του IE. Δοκιμασες τον τελευταιο Google Chrome; http://dl.google.com/chrome/install/159.0/chrome_installer.exe Αναφορικα να πω οτι ειναι πολυ πιο light απο ολους τους γνωστους browsers, sexy, και η javascript του καμια σχεση σε ταχυτητα. Το μονο που του λειπει αυτη τη στιγμη ειναι ενα plugin system. Αλλα και αυτο ειναι στα σχεδια..
    Sleep-deprived psychotic hacker

•  28-01-2009, 08:37 47958 σε απάντηση της 47956

mixio μάλλον εσύ δεν δοκίμασες τον νέο ΙΕSmile. O Chrome είναι καλούτσικος αλλά έχει πολλά ακόμη να κάνει για να φτάσει τους IE,Firefox. Όταν τους φτάσει τότε θα μπορεί να γίνει σύγκριση...

View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  28-01-2009, 09:09 47959 σε απάντηση της 47958

Συμφωνώ με τον Pak, καθώς εγκατέστησα τον Chrome από την πρώτη μέρα που βγήκε. Είναι το ίδιο γρήγορος με τον IE 8 αλλά υπολείπεται από τους IE 8 και Firefox 3. Ο Chrome δεν φτιάχτηκε με σκοπό να ανταγωνιστεί τους άλλους browser, εξάλλου η Google συνεισφέρει οικονομικά στον Firefox. Η Google απλά δεν ενδιαφέρεται για αυτό το κομμάτι το οποίο δεν προσφέρει τίποτε οικονομικά. Την ενδιαφέρει όμως να αναγκάσει τους άλλους να υλοποιήσουν features τα οποία θα κάνουν τη χρήση Ajax και RIA ευκολότερη - και εκεί είναι που η Google βγάζει τα χοντρά φράγκα.

Η Google πουλάει διαφημίσεις, μέσω search, mail και εφαρμογών. Ό,τι κάνει ευκολότερη τη δημιουργία των εφαρμογών μέσω των οποίων θα πουλήσει διαφημίσεις, είναι καλό για τη Google. Βγάζοντας το δικό της browser (και μόνο για τα Windows μάλιστα) με τα features που αυτή θέλει, ακόμα και αν αυτά δεν θα τα δει ποτέ ο τελικός χρήστης(π.χ. το Google Gears), η Google αναγκάζει τους άλλους browser να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  28-01-2009, 10:56 47965 σε απάντηση της 47959

Ο IE8 Beta που δοκίμασα με τα Windows 7 ήταν όντως γρηγορότερος του firefox, ο οποίος έχει γίνει πλέον δυσκίνητος, με ή χωρίς plugins. Δεν ξέρω αν θα γυρίσω πάλι πίσω στον IE από το firefox βέβαια, θα είναι δύσκολο όπως το ίδιο δύσκολα έφυγα. Τον Chrome δεν τον έχω καθόλου στα σχέδιά μου αυτήν την στιγμή, γενικώς δεν εμπιστεύομαι το google σε θέματα privacy και το παρελθόν του δεν βοηθάει σε αυτό.

Παρ' όλ' αυτά, οτιδήποτε βοηθάει να βάλουμε την οριστική ταφόπλακα στον IE6 μια ώρα αρχύτερα, τυγχάνει της πλήρους υποστήριξής μου, και δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω ότι ο IE7 έκανε το πρώτο βήμα, ενώ ο IE8 δείχνει σοβαρή αφοσίωση στην τήρηση των standards. Είναι κάτι που ελπίζω να συνεχιστεί  καθώς θα αποτελεί κίνητρο για όλους τους υπόλοιπους ανταγωνιστές να βελτιώσουν τα προϊόντα τους, με τον ίδιο τρόπο που ο firefox αποτέλεσε κατά μεγάλο μέρος κίνητρο για την ύπαρξη του IE7 - προς όφελος όλων ημών που αναπτύσσουμε διαδικτυακές τεχνολογίες (μεταξύ άλλων).

Οπότε, viva IE8!

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  28-01-2009, 12:00 47967 σε απάντηση της 47965

Λυπαμαι που θα το πω αυτό, αλλά σε ταχύτητα (user interface, rendering σελίδων κλπ) ο Chrome κατά τη γνώμη μου φαίνεται οτι συνεχίζει να υπερέχει. ο IE8 είναι σαφώς ταχύς, αλλά όχι *τόσο* ταχύς. Αυτή φυσικά είναι μια υποκειμενική άποψη.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  28-01-2009, 13:28 47969 σε απάντηση της 47967

Ναι και το user experience που σου προσφέρει ο Chrome είναι ανώτερο από τους άλλους δύο. Συμφωνώ πάντως ότι για developers δεν κάνει άλλα για όλους τους υπόλοιπους θα έλεγα ότι είναι η καλύτερη επιλογή.  

Manos
  •  28-01-2009, 14:58 47974 σε απάντηση της 47969

Βλεπω οτι οι developers του IE τον προγραμματιζουν εδω και καμια δεκαετια και φτασαν σημερα στον 8 με οτι + - εχει.

Ωστοσο, βλεπω τους developers του Chrome να τον προγραμματιζουν σε χρονικο διαστημα μηνων και εχουνε φτιαξει γρηγοροτερη μηχανη javascript και ενα interface πιο "Aero" απο οτιδηποτε αλλο. Αν αυτοι του chrome καναν καλυτερα πραματα σε μικροτερο χρονικο διαστημα τοτε θα στηριξω αυτους.
    Μολις ετοιμασουν και το plugin system και αρχισουν να βγαινουν plugins απο 'δω και απο κει τοτε να δειτε τι εχει να γινει !

•  28-01-2009, 15:11 47975 σε απάντηση της 47974

Κάνεις λάθος εδώ.. Βασίστηκαν σε ήδη υπάρχουν foundation και σε ενα Optimization/partly rewrite της μηχανής για την Javascript. Τίποτα δεν γράφτηκε from scratch. Google it (sic) και δες την ιστορία του chrome.
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  29-01-2009, 01:43 47986 σε απάντηση της 47975

ηρεμιστε βρε παιδια μην τσακωνεστε

ολοι γνωριζουν οτι ενας ειναι ο καλητερος στο συνολο του brawser και αυτος ακουει στο ονομα Opera.- hehe

κολουθουν IE8, και στο βαθος FF, και Chrome τα Plugins του Opera και τα functionalities (ποιος ειχε πρωτος quick launch windows? ενσωματομενο καλο download manager? mail-maneger, και ενα σωρο αλλα οπως tabs κτλ κτλ κτλ το μονο ίσως κακο ειναι ο τροπος διαχειρησης των favorits που πρεπει απλα να κανεις 2 κλικ παραπανω ωστε να γινουν εξαγωγη σε καποιο φακελο.)

οσοι πηγαν σε ΦΦ το καναν αρχικα ως αντιδραση και λογο της καλης διαφημησης επιασε αλλα εχει τοσες χρηστικες δυσλειτουργιες και ελειψεις που ετσι και αναφερθω αναλυτικα θα νυχτωσουμε.

εχω μιλησει με παρα πολους χρηστες ολοι οσοι δοκιμασαν ολους τους πλοηγουν ή πηγαν σε Opera ή IE8. Wink

ετσι οσο αφορα ολους του συναδελφους που ειναι υπερ IE8  σε σχεση με τον Chrome συμφωνων Απολυτα μαζι σας παιδια.

περασα την νεα εκδοση και ειμαι πολυ χαρουμενος που ενα σπαστικο bug που ειχα βρει (και αποστηλει στην MS) διορθωθηκε! και γουσταρω πολυ τα Accelerators! ακομα και σε Ελληνικες διευθυνσεις το Google maps σαρωνει! 

ειναι ειρωνια παντος, γιατι τα καλητερα accelerators που εχει ο IE8 ειναι της Google LOL.DevilBig Smile

ena ομως με εκνεyριζει αφανταστα, ποτε θα βγαλουν επιτελουν flash player x64 ειναι απιστεθτα ποιο αερατοι οι πλοιγοι σε χ64 και δεν το χερομαι γιτι η adobe αντι να παει στα χ64 βγαζει μονο εκδοσεις acrobat reader. ελεος κοιταμε μπροστα το μελλον ειναι ολα χ64 το λενε εδω και λιγα χρονια και ακομα ολοκληρες εταιρειες 1ριμαδα εκδοση χ64 δεν εχουν βγαλει. ο ie8 x64 is a killer!

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  29-01-2009, 14:22 48008 σε απάντηση της 47986

Νομίζω ότι η προκατάληψη ειδικά στους browsers είναι εμφανής και διαδεδομένη! Δεν έχει σημασία ποιος έκανε πρώτος τι η ποιος έφταξε πιό γρήγορα αυτό που έφταξε. Σημασία έχει πού βρίσκονται όλοι ΤΩΡΑ. Αν θελετε, μπορούμε να το συνεχίσουμε με τα +/- των τελευταίων εκδόσεων του κάθε browser, μόνο έτσι θα βγάλουμε άκρη. Η δική μου ταπεινή άποψη είναι ότι οι κύριοι ανταγωνιστές έχουν ωριμάσει αρκετά οπόταν η επιλογή έχει να κάνει κυρίως με προτιμήσεις, ανάγκες και προτεραιότητες. 
  •  31-01-2009, 13:06 48054 σε απάντηση της 48008

Εστω και να μην ηταν from scratch. Ποιος ηξερε αυτα τα foundations και ποσοι τα χρηματοδοτησαν σε σχεση με την δυναμη της MS που εφτιαχνε τον IE.

Δε μ'αρεσει που τοσοι χρηστες χρησιμοποιουν προϊοντα της MS και αλλων μεγαλων εταιρειων οταν υπαρχουν ομοια freeware και μπορει και καλυτερα. Τελικα αποκτα περισσοτερη δυναμη o ηδη δυνατος και ο αδυναμος σιγα σιγα εξαυλωνεται... Και μετα τι;

Οτι και να λετε ο IE ειναι παπαρουνα μπροστα στο chrome :)

Εχει 3 μπαρες μονο και κανει το παραθυρο με την σελιδα τεραστιο. Σε 15' οθονες βλεπεις μεγαλη διαφορα.
    Εχει Task manager απο το οποιο μπορεις να κλεισεις καποιο tab που τα φτυσε + οτι σου δειχνει ποσο bandwidth και load καταναλωνει το εκαστο.
    Εχω μιλησει για την javascript και το interface του που δεν παιζovται. Εχει και αλλα περιεργα αλλα δεν εχω χρονο να ασχοληθω.
    Παντως αν γινοταν ενα εγκυρο comparison στο φορουμ του dotnetzone απο εμας θα ηταν καλη φαση.
    Αυτο ειναι και το site με τα release notes της καθε εκδοσης για οποιον ενδιαφερεται:
    http://dev.chromium.org/getting-involved/dev-channel/release-notes

Δωστε λιγο Chroma στη ζωη σας ντε!!!!

•  31-01-2009, 17:14 48058 σε απάντηση της 48054

mixio:
    Εστω και να μην ηταν from scratch. Ποιος ηξερε αυτα τα foundations και ποσοι τα χρηματοδοτησαν σε σχεση με την δυναμη της MS που εφτιαχνε τον IE.

Η Google, η Apple, η Noikia και αλλοι! See webkit

mixio:
    Δε μ'αρεσει που τοσοι χρηστες χρησιμοποιουν προϊοντα της MS και αλλων μεγαλων εταιρειων οταν υπαρχουν ομοια freeware και μπορει και καλυτερα. Τελικα αποκτα περισσοτερη δυναμη o ηδη δυνατος και ο αδυναμος σιγα σιγα εξαυλωνεται... Και μετα τι;

Πρώτον ο ΙΕ είναι freeware και δευτερο η Google μεγάλη εταιρία. Πού είδες τον αδύναμο; Αν πρόσεξες, τα τελευταία χρόνια στο ρόλο του μεγάλου και κακού έχει πάρει τα ηνία η Google από την MSSmile

mixio:
    Εχει 3 μπαρες μονο και κανει το παραθυρο με την σελιδα τεραστιο. Σε 15' οθονες βλεπεις μεγαλη διαφορα.

Την έχω ακούσει πολλές φορές αυτή την κουβέντα αλλά είναι υπερβολή. Η διαφορά είναι όση είναι και η γραμμή που περνάει κάτω από τα tabs στον ΙΕ, δοκιμάστε το.(Δυστυχώς δεν κατάφερα να συνάψω την σχετική εικόνα που το αποδεικνυειSad)

mixio:
    Εχω μιλησει για την javascript και το interface του που δεν παιζovται. Εχει και αλλα περιεργα αλλα δεν εχω χρονο να ασχοληθω.

Συμφωνώ, είναι ταχύτερος, αλλά αναιπέσθητα. Το θυσιάζω αυτό και άλλα 200mb μνήμης άμα λάχει για τους accelerators, τα developer tools και τα web slices!

mixio:
    Δωστε λιγο Chroma στη ζωη σας ντε!!!!

Aν πει η Google να κάνει χρήση αυτού, εκεί να δεις Chroma που θα πέσει!Big Smile

Mixio, μιας και το βλέπεις ιδεολογικά, θα έπρεπε να χρησιμοποιείς FF αντε και Opera, όχι Chrome!

•  02-02-2009, 22:12 48089 σε απάντηση της 48058

Ο ΙΕ οπως λεει στο wikipedia ξεκινησε το '94 ενω το webkit το 2002. 8 χρονια περισσοτερο developing εχει στο ιστορικο του o IE συγκριτικα με τον Chrome. Επομενως ισχυει αυτο που ειπα οτι οι developers του chrome καναν καλυτερα πραματα γρηγοροτερα απο τους developers του ΙΕ.

Ηθελα να πω οτι αντι να στηριξεις κατι καινουργιο και να μιλας συνεχεια γι'αυτο με την ελπιδα να παει μπροστα, καθεσαι και στηριζεις το ηδη υπαρχον.
    Δες το και αλλιως. Αντι να πηγαινουμε να ψωνιζουμε απο τα τοπικα μαγαζια ωστε να ρεει το χρημα μεσα στον δημο μας που κατ' επεκταση κανει καλο και σε μας, παμε και ψωνιζουμε απο τα εμπορικα κεντρα και πλουτιζουν οι παπαρες.

Εκει που εχουμε IE, Firefox κτλ και μιλαμε συνεχεια γι'αυτους ας βαλουμε στο παιχνιδι και τους νεους.
    Ετσι, πληθαινουν οι γιγαντες, ο ανταγωνισμος ανεβαινει και το πραμα μοιραζεται.

Εννοειτε οτι χρησιμοποιω FF γιατι εχει απειρα χρησιμα plugins. Αλλα για απλο browsing ειμαι με chrome εδω και κατι μηνες και νιωθω 100%.
    Μπορει τωρα να μην ειναι τοσο περιζητητος αλλα οταν αρχισουν και τα plugin τοτε θα ανεβει. Απλα εχω την εντυπωση οτι τωρα ειναι πολυ ελαφρης γιατι ακομα δε του προσθεσαν αρκετα πραματα. Ειμαι επιφυλακτικος μεχρι να τον δω εξοπλισμενο σαν αστακο.

•  20-03-2009, 11:45 49448 σε απάντηση της 47945

Παιδια βγηκε η Final Release του IE 8.

http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/?ocid=ie8_s_94735d11-65d1-4bb8-bf6f-72d7b059a928

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems