Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Urgent: Αναζητείται εφαρμογή σταδιακής αποστολής emails

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò cap. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος cap στις 21-09-2005, 10:59. Υπάρχουν 15 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (16 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  14-09-2005, 11:14 5441

Urgent: Αναζητείται εφαρμογή σταδιακής αποστολής emails

Αντιμετωπίζω εγώ και ένας φίλος το εξής πρόβλημα:

Καπου, γίνεται host ένα website πελάτου με mailboxes κλπ.
    Εχουμε ενημερώσει την εταιρία που κάνει το hosting οτι ο πελάτης έχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ mailing list στην οποία επιθυμεί κάθε μήνα να στέλνει ενημερωτικά emails (με attachment). Η ίδια η εταιρία δέχτηκε.
    Ο provider έχει όμως αντίθετη γνώμη. Ο πελάτης έστελνε 300-300 τα emails από το outlook και ο provider θεώρησε spam τη διαδικασία.

Ο πελάτης, λόγω κακής συννενοησης, έχει πειστεί οτι μέσα στη συμφωνία ήταν να έχει ΚΑΙ τη δυνατότητα να στέλνει μαζικά email, με ταυτόχρονη αποστολή σε αυτό το στυλ, π.χ. 300-300, 500-500 κλπ και όχι μόνο οτι ο host δεχεται την ανάλωση του συνολικού bandwidth.

Ζητείται λοιπον κατι που να παίρνει μια λίστα emails από ένα αρχείο ή access database και να δημιουργεί ένα mail με κείμενο και attachment τα οποία θα καθορίζονται από το χρήστη, στέλνοντας ανά τακτικά intervals ΕΝΑ-ΕΝΑ τα emails και παρακολουθώντας φυσικά τι έχει στείλει ωστε να μην τα ξαναστείλει. Ενα υποτυπωδες email campaign manager δηλαδή...

Θα φτιάξουμε κάτι γρήγορο για να γίνει η δουλειά, απλά το δημοσιεύω εδώ μπας και κανένας συνάδελφος είχε το ίδιο πρόβλημα παλιότερα και έχει να μας προτείνει κάτι που έχει βρεί / έχει φτιάξει προκειμένου να λύσουμε το προβλημα συντομότερα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  14-09-2005, 12:01 5446 σε απάντηση της 5441

Απ: Urgent: Αναζητείται εφαρμογή σταδιακής αποστολής emails

Ψίτ, έχω ένα έτοιμο τέτοιο με Access, το έφτιαξα πριν ένα μήνα. Παίρνει και html emails και inline εικόνες και attachments και έχω και interval για να μην στομώνει τους servers και μαρκάρει ποια έχει στείλει για να μην τα ξαναστείλει. Ο κώδικας είναι vb.net. But, πρέπει να αγοράσεις license για το component που στέλνει τα emails με όλα τα καλούδια τους, αν θυμάμαι καλά δεν ξεπερνάει τα 100 ευρώ.
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  14-09-2005, 12:12 5448 σε απάντηση της 5446

Για δωσε περισσότερες πληροφορίες. Το 100άρικο με χαλάει βεβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά αν δεν υπάρχει καλύτερη λύση...
    Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  14-09-2005, 12:17 5449 σε απάντηση της 5446

Συνημμένα: Direct Mailer.rar

Big Smile [:D]

Ψιτ, έχω ένα τέτοιο, είχα το ίδιο πρόβλημα πριν από τρία χρόνια. Πέρνει τα emails από tab delimeted text αρχεία. Μπορείς να στείλεις html ή plain text, και να βάλεις συνημμένο αρχείο. Τρέχει σε Windows XP η Windows Server 2000 και χρησιμοποιεί το SMTP server τους για το "spooling". Είναι γραμμένο σε VB6.

Για να τρέξει πρέπει να βάλεις στο smart host delivery του SMTP του μηχανήματος που θα τρέξει, την διεύθυνση του mail server σου, και στον mail server σου θα πρέπει να επιτρέψεις τα relay από τον SMTP του μηχανήματος που θα το τρέξεις.

Τίποτα άλλο.. Big Smile [:D]

Έχει perfomance server!!! Δεν καταστρατηγεί κανένα nettiquette, και δεν χρειάζεται να ανυσηχείς για την "ουρά" πόσο μεγάλη θα γίνει και πόση ώρα θα πάρει να φύγουν όλα, μιας και το κάνει αυτόματα το SMTP για σένα.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  14-09-2005, 12:21 5450 σε απάντηση της 5449

ΔΩΣΕ! :)

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  14-09-2005, 12:25 5451 σε απάντηση της 5448

Το δικό μου δεν χρειάζεται να ανοίξεις το relay στον server (υποθέτω ότι εκεί θα έχεις πρόβλημα με τον provider, στέλνει αφού κάνει login στο υπαρκτό account του πελάτη), θα σε πάρω μία το απόγευμα.
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  14-09-2005, 12:58 5452 σε απάντηση της 5451

Σωτήρη αν δεν το πρόσεξες είναι ήδη attached πάνω στο μήνυμα το αρχείο. Εχει ένα .txt με δείγμα email data και ένα .html απο newsletter που έστειλα με αυτό.

Χρήστο, αυτό που λες είναι αλήθεια. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι φτιαγμένη με το SMTP object του Windows 2000/XP. Αυτό που αναφέρεις, να στείλεις email με αληθινό λογαριασμό θα ήταν δυνατό με το SMTP object του Windows 2003 server, που θα μπορούσες να στείλεις τα emails σου κατευθείαν στο server που θες, με το λογαριασμό που θες. Βασικά δεν χρειάστικε να το κάνω ποτέ, μιας και πάντα ένα XP ήταν διαθέσιμο και ο Mail server της εταιρείας ήταν τοπικά στην εταιρεία και κάθε configuration customization ήταν δυνατό άμμεσα.

Αλλά, θα είναι ένα καλό project να το κάνεις... Big Smile [:D]

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  14-09-2005, 13:06 5453 σε απάντηση της 5452

Ναι, δεν το πρόσεξα! Χμ, μήπως τα συνημμένα θα έπρεπε να φαίνονται λίγο πιό πολύ; :)

Θα το δοκιμάσω και θα σου πω. Αναμένω και από το Χρήστο, να δω ποιό θα χρησιμοποιήσω. Με το relay μάλλον δεν θα έχω θέμα.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  14-09-2005, 13:10 5454 σε απάντηση της 5453

Παίρνω το εξής:

Failed to load control 'CommonDialog' from Comdlg32.ocx. Your version of Comdlg32.ocx may be outdated. Make sure you are using the version of the control that was provided with your application.

Τωρα εγώ από ocx δεν τα πάω και τόσο καλά...:) Καμμια ιδέα;

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  14-09-2005, 13:51 5455 σε απάντηση της 5441

Group Mail
    http://www.group-mail.com

Δοκιμασμένο και με πολλές δυνατότητες αλλά και 100$ τουλάχιστον. Ρίξε μια ματιά αν και μάλλον θα το έχειςι δεί.

Nikos Κ.
    ALT.NET
  •  14-09-2005, 14:18 5457 σε απάντηση της 5454

Νικο, δεν έχω δει το συγκεκριμένο αλλά κατα καιρούς έχω δει αλλα. Το θέμα είναι οτι στη συγκεκριμένη περίπτωση το όλο όφελος (ή ζημία) από την συμμετοχή μου στο όλο θέμα ειναι πολύ λίγο, και δεν θελω να το εξανεμίσω πληρώνοντας κόστος για κάποια τέτοια υπηρεσία (για την οποία δεν πρόκειται να το εισπράξω). Παντως θα το έχω υπόψη μου.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  14-09-2005, 22:29 5459 σε απάντηση της 5452

gcapnias wrote:

Χρήστο, αυτό που λες είναι αλήθεια. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι φτιαγμένη με το SMTP object του Windows 2000/XP. Αυτό που αναφέρεις, να στείλεις email με αληθινό λογαριασμό θα ήταν δυνατό με το SMTP object του Windows 2003 server, που θα μπορούσες να στείλεις τα emails σου κατευθείαν στο server που θες, με το λογαριασμό που θες. Βασικά δεν χρειάστικε να το κάνω ποτέ, μιας και πάντα ένα XP ήταν διαθέσιμο και ο Mail server της εταιρείας ήταν τοπικά στην εταιρεία και κάθε configuration customization ήταν δυνατό άμμεσα.

Βασικά με cdonts μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον κανονικό server του πελάτη. Ακόμα, αν περάσεις και 2 undocumented σχεδόν attributes, μπορείς να περάσεις και το authentication. Το μόνο που δεν έχω βρει normal τρόπο να κάνω με τα βασικά του framework είναι να έχω inline images της προκοπής, γι' αυτό και χρησιμοποιώ το component.

Το component που έχω είναι το ANSTMP SMTP Component και ξεκινάει από 60$ για single developer

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  14-09-2005, 22:40 5462 σε απάντηση της 5459

Το username και το password, είναι αυτά του email account το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να γίνει η αποστολή. Ο mail server εννοείται πρέπει να είναι ο αντίστοιχος.

SmtpMail.SmtpServer = "mail.MyDomain.com"
    Dim MailMessage As New MailMessage
    MailMessage.Attachments.Add(New MailAttachment("C:\projects\mailing\header.jpg"))
    MailMessage.BodyFormat = MailFormat.Html
    MailMessage.BodyEncoding = System.Text.Encoding.GetEncoding("windows-1253")
    MailMessage.Body = "<html> <head> <meta http-equiv=Content-Type ..............</html>"
    MailMessage.From = "[email protected]"
    MailMessage.Priority = MailPriority.Normal
    MailMessage.Subject = "Your test message"
    MailMessage.To = "[email protected]"
    MailMessage.Fields("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusername"); = "username"
    MailMessage.Fields("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendpassword"); = "password"
    SmtpMail.Send(MailMessage)

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  14-09-2005, 22:51 5464 σε απάντηση της 5441

Να πω και μερικά μη τεχνικά:

1. Συνήθως οι πελάτες σαν αυτοί του Σωτήρη κάνουν spamming του κερατά.
    2. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι λίστες που έχουν είναι πεπαλαιωμένες, τα accounts ανύπαρκτα και το 80% των μηνυμάτων γυρίζει πίσω
    3. Ακόμα και να υπάρχουν τα accounts, και το πιο απλό antispam πιάνει τις βλακείες που στέλνουν
    4. Και ο provider δεν είναι βλάκας, γι' αυτό μην δεχτείτε ποτέ να κάνετε την αποστολή από το μηχάνημά σας ή χρησιμοποιόντας δικό σας account. Βασικά αν ο provider επιτρέπει να γίνουν τέτοιες αποστολές, αργά ή γρήγορα θα γίνει banned και θα έχει πρόβλημα με όλους τους πελάτες του...
    5. Ακόμα και αν ο provider δεν γίνει banned, μπορεί να γίνει banned το domain του πελάτη σας και να μην μπορεί να στείλει email σχεδόν πουθενά
    6. Φούμαρα του τύπου "μου έχουν δώσει τα email τους οι ίδιοι" ή "έχουν συμφωνήσει όλοι να δέχονται μηνύματα" γράφτε τα στα παλιά σας τα παπούτσια. Ψεύδεται...
    7. Γενικά αποφύγετε να μπλέξετε. Αν πάλι "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη", φροντίστε απλά να παρέχετε το λογισμικό. Τα άλλα.. ας βάλει τα χεράκια του να βγάλει τα ματάκια του...

(Χωρίς παρεξήγηση, ο πελάτης του Σωτήρη μπορεί να είναι "κύριος")

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  15-09-2005, 11:13 5475 σε απάντηση της 5464

Κατ'αρχήν να αναφέρω οτι μετά και απο δική μου έρευνα βρήκα αυτό: http://www.blat.net που είναι και στο sourceforge και είναι ένας command-line mailer που παίζει με SMTP και στέλνει ΚΑΙ inline images (θελει επέμβαση φυσικά στο html που θα στείλετε για να του βάλετε ένα "δικό του" tag). Δεν το δοκίμασα λόγω έλλειψης χρονου, έχω πάρει και τα προγράμματα του Γιώργου και του Χρήστου και θα τα δοκιμάσω μαζί με τον φίλο όλα μαζί (ο φίλος έχει ήδη αρχίσει να τεστάρει).

Κατά δεύτερον να εκφράσω, παρά την ιδιότητά μου, την ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ μου για την βοήθεια που παρέχεται μέσα από το DotNetZone. Ειναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα βρήκα λύσεις (και περισσότερες από μια) σε ένα πρόβλημα, και μάλιστα χωρίς να μετανοιώσω που το DotNetZone ήταν η πρώτη μου επιλογή πριν από οτιδήποτε άλλο.

Κατά τρίτον, όλα αυτά που λέει ο Χρήστος είναι απόλυτα μα απόλυτα σωστά. Ο συγκεκριμένος πελάτης, βέβαια, δεν ειναι δικός μου πελάτης, και οι χρήστες στους οποίους στέλνει mail είναι (ετσι τουλάχιστον γνωρίζω) χρήστες που επιθυμούν να παίρνουν την ενημέρωση αυτή και το έχουν δηλώσει οι ίδιοι. Τωρα, για το πλήθος τους...δεν ξέρω.

Γενικά πάντως το "stay away" από οτιδήποτε άλλο εκτός της παροχής του λογισμικού είναι κανόνας. Κι εγώ δεν ξέρω πως μπλέχτηκα σε αυτή την ιστορία, εκτιμώ βέβαια οτι θα έχει αίσια έκβαση. Ετσι, για την τιμή των όπλων.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
Σελίδα 1 από 2 (16 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems