Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ανάπτυξη απλής εφαρμογής με το λιγότερο δυνατό κόστος

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò foukas. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος infoCENTER στις 06-11-2009, 20:14. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  05-11-2009, 13:09 54948

Ανάπτυξη απλής εφαρμογής με το λιγότερο δυνατό κόστος

Γεια σε όλους,

Έχω γραφτεί στο ΤΕΒΕ ως αναλυτής προγραμματιστής με δυνατότητα έκδοσης αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και θα ήθελα να φτιάξω και να πουλήσω μια εφαρμογή (όχι κάποια συγκεκριμένη για την ώρα) με τα εξής γενικά χαρακτηριστικά:
    1) Υλοποίηση σε .ΝΕΤ γλώσσα με features από το standard version του .ΝΕΤ framework που περιέχεται π.χ. στα Windows Vista (αυθεντικά - αν αυτό παίζει ρόλο).
    2) Αν χρησιμοποιεί βάση δεδομένων, αυτή θα είναι free, π.χ. MySQL (τι άλλο προτείνετε;)
    3) SharpDevelop ή Visual Studio Express για τη συγγραφή κώδικα.
    4) Δε θέλω να παραδώσω και τον κώδικα μαζί με την εφαρμογή.

Η ερώτηση που έχω να κάνω είναι τι άλλα κόστη περιλαμβάνονται στην όλη διαδικασία και πώς αυτά μπορούν να περιοριστούν.
    Διορθώστε το παρακάτω σκεπτικό για τη διαδικασία όπως το έχω σκεφτεί:
    Συγγραφη κώδικα/στήσιμο βάσης -> Compile -> Παράδοση εκτελέσιμων και βάσης στον πελάτη -> Απόδειξη παροχής υπηρεσιών μάζι με όποια υποστήριξη (στήσιμο, οδηγίες κλπ).

Νομίζω πως χάνω κάτι όσον αφορά τις άδειες χρήσης του προγράμματος. Τι παίζει με αυτές;

Επειδή είναι πολύ γενικό το παράδειγμα, αν βοηθάει σκεφτείτε ότι θέλω π.χ. να φτιάξω μια εφαρμογή για τη διαχείριση των ασθενών ενός δερματολόγου ή οδοντίατρου.
    Ευχαριστώ πολύ.
  •  06-11-2009, 08:40 54955 σε απάντηση της 54948

Απ: Ανάπτυξη απλής εφαρμογής με το λιγότερο δυνατό κόστος

Δεν τα ξέρω τα φορολογικά που ρωτάς. Θα σου πω λίγο για τις άδειες.

Οι Express εκδόσεις του SQL Server και του Visual Studio είναι δωρεάν και για επαγγελματική χρήση. Άρα αν σε καλύπτουν (?) δεν χρειάζεται να τις αγοράσεις.

Ο SQL Server Express έχει όριο 2GB άρα για την εφαρμογή που σκέφτεσαι είναι υπέραρκετος. Ειδικά για ανάπτυξη με .ΝΕΤ τεχνολογία δένει ταμάμ. Δεν ήμουν ποτέ fun της MySQL και δεν την συστήνω σε κανένα.(προσωπική γνώμη). Πολύ κόσμος χρησιμοποιεί SQL Server Express και δεν χρειάζεται να πάει στην full έκδοση. Άρα σε καλύπτει.

Τώρα αν σκέφτεσαι σοβαρά να μπεις στο χώρο σαν επαγγελματίας τότε η πρώτη σου αγορά πρέπει να είναι μια άδεια χρήσης του Visual Studio 2008. Επίσης για μένα μια καλή βιβλιοθήκη controls που θα σου λύσουν τα χέρια (DevExpress, Teleric, infragistic, ComponentOne κλπ κλπ). Αυτά τα δύο είναι must. 

Manos
  •  06-11-2009, 09:49 54956 σε απάντηση της 54955

Μια μικρή διόρθωση, η SQL Server Express έχει 4GB όριο στην βάση, όχι 2GB. Smile
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  06-11-2009, 11:26 54964 σε απάντηση της 54956

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει και για τα φορολογικά ή το θέμα με τις άδειες χρήσης. Απαιτείται από το νόμο μαζί με το πρόγραμμα/βάση (εφόσον έχουν αναπτυχθεί με νόμιμο τρόπο/αυθεντικά προγράμματα) να παραδώσω στον πελάτη τίποτα άλλο για να είμαι καλυμμένος νομικά; Ή αρκούν αυτά που έγραψα;
  •  06-11-2009, 13:28 54969 σε απάντηση της 54956

Panagiotis Kefalidis:
    Μια μικρή διόρθωση, η SQL Server Express έχει 4GB όριο στην βάση, όχι 2GB. Smile

Ο δαίμων του τυπογραφείουEmbarrassed

Manos
  •  06-11-2009, 20:14 55007 σε απάντηση της 54964

Σχετικά με τις άδειες χρήσεις και τον πηγαίο κώδικα.

Δεν είσαι υποχρεωμένος να παραδώσεις κώδικα. Αν θέλεις μπορείς να το κάνεις αλλά κανένας πελάτης δεν μπορεί να σε αναγκάσει να το κάνεις. Το πρόγραμμα αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία σου και αυτό που δίνεις στους πελάτες είναι η άδεια ή άδειες χρήσης αυτού.

Σχετικά με την πώληση τώρα. Τακτική δική μου είναι πάντα επάνω στο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών που κόβω να γράφω καθαρά για πόσες άδειες χρήσης είναι το πρόγραμμα ή αν υπάρχει κάποιο συμφωνητικό που έχει υπογραφεί αναφέρω το συμφωνητικό αυτό μαζί με τον αριθμό πρωτοκόλλου που έχω πάρει από την εφορία. Πολλές φορές όταν δουλεύω σε μία εταιρεία για ανάπτυξη νέου προγράμματος αυτό πέρνει κάποιο χρόνο ανάλογα με το μέγεθος τις εφαρμογής. Μπορεί να είναι 3-12 και παραπάνω μήνες. Στο μεσοδιάστημα αυτό και ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα πληρώνομαι κάποιο ποσό τις αρχικής προσφοράς. Για να μην φαίνεται λοιπόν στην εφορία ότι η εταιρεία πληρώνει παροχής υπηρεσιών 1.000-2.000-3.000€, άραγε σου λέει τι είδους παροχή είναι αυτή για να κάνω έναν έλεγχο μην έχουμε πλαστές τιμολογήσεις, προτείνω στον υπεύθυνο να υπογράψουμε αυτό το συμφωνητικό και το οποίο γνωστοποιούμε στην εφορία. Μέσα εκεί γράφεται και η συμφωνία για το πρόγραμμα ως προς τις άδειες χρήσης και τι πρέπει να κάνει η εφαρμογή. Οπότε αν έχεις στα χέρια σου αυτό το συμφωνητικό, το τιμολογίο που να αναφέρεται στο συμφωνητικό με πρωτόκολλο εφορίας δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Αρκεί να είσαι εντάξει με τις υποχρεώσεις σου απέναντι στην εταιρεία και σε αυτό που έχει συμφωνηθεί.

Αν πας σε δικηγόρο για κάποιο πρόγραμμα που έχεις γράψει και θέλεις να το κατοχυρώσεις αυτός θα σου πει για μία διαδικασία δεν θυμάμαι τώρα που ακριβώς. Νομίζω το κάνει αυτός απλά εσύ πληρώνεις. Τα ψιλά γράμματα στην διαδικασία αυτή. Κατοχυρώνεις μόνο το όνομα και όχι την δυνατότητα να μην μπορεί κάποιος άλλος να φτιάξει ένα άλλο πρόγραμμα που να κάνει τα ίδια πράγματα και κατά ένα μεγάλο ποσοστό να έχει τις ίδιες φόρμες με εσένα και το ίδιο flow logic αν το αντικείμενο τις εργασίας που υλοποιεί το πρόγραμμα το απαιτεί. Αυτό που δεν θα μπορεί να κάνει ο άλλος είναι απλά να δώσει στην εφαρμογή του το ίδιο όνομα με την δική σου. Η διαδικασία αυτή κοστίζει από 1000-1500€ αλλά δεν είναι τόσο σημαντική. Όταν γίνεις μεγάλος και τρανός και υπάρχει μία αναγνωρισιμότητα για το πρόγραμμά σου αναφέροντας μόνο την ονομασία του τότε ναι κάντο.

Όσο για τα φορολογικά δεν κατάλαβα ποια είναι η ερώτηση αλλά νομίζω ένας λογιστής θα βοηθούσε.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems