Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Συγχρονισμος βάσηε δεδομένων

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò DaltonGR. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Johnnyxp64 στις 01-03-2010, 11:56. Υπάρχουν 10 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-02-2010, 23:22 57238

Συγχρονισμος βάσηε δεδομένων

Καλησπέρα,
    Εχω μια κεντρική βάση δεδομένων (sql express 2005) σε έναν υπολογιστή και η εφαρμογή μου δουλεύει πανω σε αυτή/ ο πελάτης μου ζήτησε να δουλέυει με ένα φορητό υπολογιστή απο το σπίτι και όταν γυρνάει πίσω στο γραφείο του να συγχρονίζονται οι αλλαγές απο τον φορητό στον κεντρικο server. Πώς μπορώ να επιτύχω ένα τέτοιο αποτέλεσμα;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  •  23-02-2010, 10:03 57285 σε απάντηση της 57238

Απ: Συγχρονισμος βάσηε δεδομένων

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να συγχρονίσεις δεδομένα που έχουν βγει offline για κάποιο χρονικό διάστημα. Ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο για να πάρεις μια ιδέα και μετά έλα πίσω να συζητήσουμε...
    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  23-02-2010, 10:32 57287 σε απάντηση της 57285

επιδει με ενδιαφερει και εμενα το θεμα, αλλα χωρις να κανω χρηση καποιου εξωτερικου εργαλειου για το synchronization ουτε με χρήση sync framework,
    πως ακουγεται η ιδεα σε καθε εγγραφη που κανεις να εχεις πεδιο datetime που κρατας την ακριβή ημερομηνία και ώρα και δευτερόλεπτο, και μεσα απο την εφαρμογή σου να εχεις μια function
    που θα συνδέετε στην "άλλη" βάση που δουλεβες πριν (ας πουμε απο το σπτι σου) και θα συγκρινεις στους υποψήφιους πίνακες τις τελευταίες ημερομινίες και θα περνα απο τις εγγραφες που ειχαν περαστει απο την τελευταια ημερομινια εγγραφης σε αυτην την βαση και μετα >, δηλαδη τις διαφορές -  ποιο προσφατες.

θα παιξει αυτο το σεναριο? ειναι καλή λυση?Huh?
    και ΑΝ λεω ΑΝ επιβάλεις τον χρήστη πρώτα να κανει synch και μετα νεα καταχωρηση στην βαση που ηρθε να δουλεψει τωρα, τι γίνεται με τις διεγραμμένες εγγραφές?
    πρέπει αναγκαστικά να κρατάς πίνακα recycle bin?

ή δεν αξίζει καν τον κόπο αφού υπάρχει το sync framework 2.0?
    ενδιαφέρομαι για συγχρονισμό sqlce 3.5 sp1 <----> sqlce 3.5 sp1 (schema+data)

tnx

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  23-02-2010, 18:52 57304 σε απάντηση της 57287

Λίγο καιρό πριν να εμφανιστεί το Sync Framework, είχα προσπαθήσει να κάνω implement το δικό μου sync μηχανισμό. Συνολικά έχω να πω ότι ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι καθόλου! Αν δεν έχεις εμπειρία από κάτι παρόμοιο, είναι σαν παγόβουνο που βλέπεις μόνο το κομμάτι που βγαίνει έξω από το νερό. Λες "ωραία, δεν είναι και πολύ δύσκολο, θα το κάνω αυτό κι αυτό και θα βγει". Στην πορεία εμφανίζονται όλα τα "ναι αλλά" και το τελικό ρεσουμέ είναι ότι εκτός αν έχεις πολλά resources (χρόνό, χρήμα, κλπ) δεν αξίζει να μπλεχτείς. Καλύτερα να διαλέξεις κάτι έτοιμο. Και η άποψή μου αυτή ενισχύθηκε όταν ασχολήθηκα με το Sync Framework και κατάλαβα όλα τα issues που μπορεί να προκύψουν. Πάντως, ειδικά το Sync Framework που είναι developer-oriented λύση (πόλυ περισσότερο απ' όσο είναι ας πούμε το Replication του SQL Server) προσφέρεται για να το διαβάσει κάποιος και να ανακαλύψει τι σημαίνει sync μηχανισμός. Θα τον βοηθήσει πολύ αν επιμείνει να φτιάξει κάτι δικό του.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  24-02-2010, 09:06 57312 σε απάντηση της 57304

Καλημέρα,
    Το sync framework δουλέυει με sql express 2005 έκδοση; Διαβασα το Link παραπάνω και ήταν αρκετά ενημερωτικό αλλά δεν είδα πουθενά για τις εκδόσεις που υποστηρίζει.
  •  24-02-2010, 13:04 57313 σε απάντηση της 57312

Η δικιά μου πρόταση πάντως είναι να γίνει μέσα από τον SQL Server με ένα Merge Replication το οποίο γίνεται εύκολα και χωρίς να κάνεις δουλειά στον κώδικα. Αυτό το προτείνω σαν εύκολη και άμεση λύση.
    Antonios Chatzipavlis

•  24-02-2010, 15:01 57314 σε απάντηση της 57313

Antonios Chatzipavlis:
    Η δικιά μου πρόταση πάντως είναι να γίνει μέσα από τον SQL Server με ένα Merge Replication το οποίο γίνεται εύκολα και χωρίς να κάνεις δουλειά στον κώδικα. Αυτό το προτείνω σαν εύκολη και άμεση λύση.

έχεις κανένα καλο link (εκτος απο msn που δεν εχει εικονες) με screenshots και step by step πως γίνεται αυτό, να μας προτείνεις?

•  24-02-2010, 15:34 57315 σε απάντηση της 57314

Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έχω να σου πω. Αυτό όμως που μπορώ να κάνω είναι να φτιάξω ένα post στο blog μου για τον SQL Server στο autoexec.gr όπου να περιγράφω όλη την διαδικασία όπως την θέλεις. Αλλά και αυτό λόγο φόρτου εργασίας δεν μπορώ να το κάνω νωρίτερα από το Σαββατοκύριακο.

Δες όμως αυτό http://www.codeproject.com/KB/database/sql2005-replication.aspx και αν δεν σου κάνει πες μου ώστε να το βάλω στο προγραμμα μου το ΣΚ να στο φτιάξω

Φιλικα

Αντώνης

Antonios Chatzipavlis

•  01-03-2010, 11:48 57373 σε απάντηση της 57315

κορυφαίο link! μη σε χώνω αδικα, με καλυπτει ο Αιγύπτιος Wink
    tnx a lot!

κρημα που δεν μπορεις να κανεις ακριβως το ιδιο και σε SQL CE 3.5 sp1Sad

•  01-03-2010, 11:54 57375 σε απάντηση της 57373

Έτσι και αλλιώς το έχω στο πρόγραμμα να το φτιάξω. Θέλω να πω περισσότερα από αυτά ;)

Antonios Chatzipavlis

•  01-03-2010, 11:56 57376 σε απάντηση της 57375

Antonios Chatzipavlis:

Έτσι και αλλιώς το έχω στο πρόγραμμα να το φτιάξω. Θέλω να πω περισσότερα από αυτά ;)

εισαι ωραιος, αμα εχεις και βημα βημα εικονες τελεια.

λοιπον οταν το κανεις δωσε link!

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems