Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ITPro|Dev Connections 2010: Λίγα περισσότερα λόγια για το πρόγραμμα

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò KelMan. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος akladakis στις 24-09-2010, 02:18. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
 •  13-09-2010, 10:38 59978

  ITPro|Dev Connections 2010: Λίγα περισσότερα λόγια για το πρόγραμμα

  Εντός των ημερών θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για τα sessions στο επίσημο site του event. Απομένει η διευθέτηση μερικών λετομερειών, ωστόσο μέχρι τότε, πάρτε μια ιδέα:

  Σάββατο 27 Νοεμβρίου

   

  09:30 - 12:00

   

  Key Note:  Ότι ξέρεις για το Cloud είναι λάθος.
  Καψαλάκης Βαγγέλης - Κεφαλίδης Παναγιώτης - Κλαδάκης Θανάσης

  Cloud, σύνεφα, νέφη. Πως είναι η ζωή εκεί πάνω? Oι developers πρέπει να ξαναμάθουν απο την αρχή τα πάντα. Οι ITPros θα μείνουν άνεργοι. Θα μας κλέψουν τα μυστικά μας οι πολυεθνικές. ...ΑΝ πιστεύεις τα παραπάνω, ότι ξέρεις για το Cloud είναι λάθος!

   

  14:00 - 15:15

   

  Main track: Ανάπτυξη εφαρμογών σε Windows Phone 7 με Silverlight και XNA

  Γκανάτσιος Δημήτρης

  Σε αυτή την παρουσίαση θα δούμε πως μπορούμε να κατασκευάσουμε εφαρμογές για τα καινούρια Windows Phone 7, επωφελούμενοι της ευκολίας των εργαλείων ανάπτυξης αλλά και χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που ήδη γνωρίζουμε, Silverlight και XNA. Κατόπιν, θα δούμε και πως μπορούμε να γίνουμε πλούσιοι μέσω του Windows Phone Marketplace!

   

  Side track: ASP.NET marries the MVC. Your concerns are separated.

  Παναγόπουλος Γιάννης

  Γιατί και πότε ASP.NET MVC και όχι WebForms; Πώς παντρεύονται τα δύο; Πώς το ASP.NET MVC gets me connected και με βοηθάει να φτιάξω περισσότερο maintainable εφαρμογές; Ποιες άλλες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται; Μέσα από hands-on παραδείγματα και υλοποιώντας μία μικρή demo εφαρμογή σε ASP.NET MVC, σε αυτήν την παρουσίαση θα αναζητήσουμε τις απαντήσεις και θα γνωρίσετε τις πτυχές αυτής της τεχνολογίας.

   

  15:30 - 16:45

   

  Main track: Entity Framework 4: Είναι το άγιο δισκοπότηρο του Data Access;

  Καπνιάς Γιώργος

  Η πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων αποτελεί ρουτίνα για την καθημερινότητα ενός developer. Το Entity Framework είναι η νεότερη τεχνολογία της Microsoft για data access. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να το χρησιμοποιήσουμε; Ελάτε να κουβεντιάσουμε για POCOs, Self-tracking entities, την υλοποίηση του Repository/Unit of Work pattern αλλά και το περίφημο Model-First Development.

   

  Side track: Cloud (IE)9 Browser Star Fantastica

  Πάντος Κώστας

  Στο session αυτό θα δούμε τα νέα χαρακτηριστικά που προσφέρει ο επερχόμενος Internet Explorer 9. H υποστήριξη για HTML5, το CSS3, η δυνατότητα h/w acceleration και οι βελτιώσεις που προσφέρει στη ταχύτητα του browser υπόσχονται μια διαφορετική web εμπειρία!

   

  17:15 - 18:35

   

  Main track: Partitioning and Layering a Software Application. Σωστός κώδικας ή 3 κιλά κώδικας;

  Δημήτρης Παπαδημητρίου

  Μεταξύ μας... πότε να χρησιμοποιήσω inheritance και πότε interfaces; Τι κάνω όταν κλάσεις έχουν διαφορετικά dependencies αν και υλοποιούν το ίδιο interface; Γιατί όταν ξεκίνησα την ανάπτυξη της version 2, τα πάντα από την version 1 φαινόταν... για πέταμα; Ποτέ εργαλεία και frameworks δεν μας απάλλαξαν από το το καθήκον να γράφουμε σωστό κώδικα! Ας δώσουμε λοιπόν απαντήσεις!

   

   

   Side track: <Εκκρεμεί>

  Κυριακή 28 Νοεμβρίου

   

  09:30 - 10:45

   

  Main track: Deep Dive - Architecting applications for the Cloud

  Κεφαλίδης Παναγιώτης

  Azure: Το ακούσατε, το είδατε, το γνωρίσατε. Μετά; Ένα deep dive session στην αρχιτεκτονική cloud εφαρμογών, common practices, τι να προσέξετε και πώς η αρχιτεκτονική επηρεάζει το "λογαριασμό" στο τέλος του μήνα.

   

  Side track: The 'M'agic of LINQ

  Παλαδινός Νίκος

  Τα LINQ queries είναι πλέον καθημερινή πρακτική για όλους τους .Net developers. Είτε γράφουμε in memory queries είτε database queries, το LINQ μας βοηθάει να δομήσουμε και να απλοποιήσουμε σύνθετους υπολογισμούς. Το εντυπωσιακό με το LINQ είναι η μεγάλη ποικιλία από διαφορετικούς providers, κατί που αποτελεί απόδειξη της τεράστιας επιτυχίας του. Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν δουλέψει σε LINQ, έχουν εντυπωσιαστεί από τη δύναμη του και θα ήθελαν να το δουν από μια εσωτερική και αρκετά διαφορετική σκοπιά. Συγκεκριμένα θα εξερευνήσουμε τα θεμέλια του και την βαθιά μαγεία που έχουν καλά κρύψει οι δημιουργοί του.

   

  11:00 - 12:45

   

  Main track: Caching for Cash

  Κώστας Πάντος, Δημοσθένης Στελλάκης

  Όλοι ξέρουμε τι είναι το caching, αλλά πόσοι το χρησιμοποιούμε όταν σχεδιάζουμε web εφaρμογές; Στο session αυτό θα εξερευνήσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν όταν η εφαρμογή σας πρέπει να εξυπηρετήσει εκατομμύρια χρήστες με περιορισμένα resources και πώς αυτά μπορούν να λυθούν με τη χρήση caching.

   

  Side track: The Life and Death of Software Applications: a Security Perspective

  Κώστας Παπαπαναγιώτου

  Η ασφάλεια είναι ένας σημαντικό στοιχείο μιας εφαρμογής που όμως συχνά δε συνυπολογίζεται στο βαθμό που θα έπρεπε κατά ανάπτυξή και τον κύκλο ζωής της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την προσπάθεια επιδιόρθωσης κενών ασφάλειας μετά τη κυκλοφορία της και συχνά, αφού έχουν εμφανιστεί τα πρώτα προβλήματα. Το OWASP απευθύνεται σε όλους όσους εμπλέκονται με την ανάπτυξη λογισμικού εφαρμογών για να τους προτείνει εργαλεία και μεθοδολογίες για την ενημέρωση, τον έλεγχο και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας μιας εφαρμογής, ξεκινώντας από μια βιβλιοθήκη ασφάλειας (OWASP ESAPI) μέχρι ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την υιοθέτηση ενός Ασφαλούς Κύκλου Ζωής Ανάπτυξης Λογισμικού (OpenSAMM).

   

  14:15 - 15:30

   

  Main track: Και Line-of-Business και Rich Internet Applications: The silver side of the moon.

  Μάνος Κελαϊδίτης, Άγγελος Μπιμπούδης

  Ελάτε να χτίσουμε βήμα-βήμα ένα Ν-tier Rich Internet Application με Silverlight, χρησιμοποιώντας τη δύναμη των WCF Ria Services. Θα παρακολουθήσουμε το ταξίδι των business objects από τον server ως τον πολυμεσικό client, θα επισημάνουμε πρακτικές ανάπτυξης καθώς και προβλήματα που μπορούν να προκύψουν στην πορεία.

   

  Side track: XAF: Let your business users develop for you

  Απόστολος Μπεκιάρης

  Ως «άχρηστο» θα μπορούσαμε να ορίσουμε οποιονδήποτε κώδικα έχει γραφτεί με βάση ένα και μονό project. Μια λύση θα μπορούσε να είναι να ξαναγραφεί όσο το δυνατόν πιο παραμετροποιήσιμος και περιγραφικός, έτσι ώστε να μπορέσει να ζήσει σε κάποια βασική βιβλιοθήκη της εταιρείας σας. Αντ’ αυτού, θα δούμε σε πιο βαθμό το XAF πετυχαίνει το reusability, στοχεύοντας βεβαία developers αλλά επίσης πώς μπορεί να εξελιχθεί σε ένα άλλο επίπεδο, ώστε να στοχεύει πλέον business users ή ερασιτέχνες developers.

   

  15:50 - 17:05

   

  Main track: Ask the Experts Panel. Ρωτήστε μην ντρέπεστε!

  Όλοι

  Τι εργαλεία να μάθω; Πως θα φτάξω μια master-detail φόρμα; Τι μου προσφέρει μια πιστοποίηση Microsoft; Πως θα πάρω αύξηση; Χρειάζονται πράγματι help αρχεία οι εφαρμογές; Τελικά πώς μπορώ να συνεργαστώ με τον designer; Πώς θα εξηγήσω στο αφεντικό ότι το reporting τρώει χρόνο; Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο; Να μάθω Silverlight 4 ή να περιμένω το 5;

   

   

   


  Vir prudens non contra ventum mingit
  Δημοσίευση στην κατηγορία:
 •  15-09-2010, 12:38 60010 σε απάντηση της 59978

  Απ: ITPro|Dev Connections 2010: Λίγα περισσότερα λόγια για το πρόγραμμα

  Ορίστε το πρόγραμμα στο επίσημο site: http://www.itprodevconnections.gr/schedule
  Dimitris Papadimitriou
  Software Development Professional
  dotNETZone.gr News

  Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
 •  24-09-2010, 02:18 60239 σε απάντηση της 59978

  Απ: ITPro|Dev Connections 2010: Λίγα περισσότερα λόγια για το πρόγραμμα

  7 ημέρες έμειναν ακόμη μέχρι την λήξη της προσφοράς του Super Early Bird των 135 euro για την Συμμετοχή στο IT Pro | Dev Connections 2010. Yπενθυμίζουμε ότι για όσους δηλώσουν συμμετοχή κάνοντας χρήση αυτής της προσφοράς, θα υπάρξει κλήρωση δύο MSDN Ultimate Subscriptions αξίας 12500 ευρώ η κάθε μία. Από την 1η Οκτωβρίου και για άλλες 20 ημέρες η συμμετοχή θα κοστίζει 150 ευρώ. Ενώ για τις τελευταίες ημέρες πριν το event η τιμή θα είναι 230 ευρώ. Και φυσικά εδώ θα βρείτε το πρόγραμμα του event. 2 μέρες, 4 παράλληλα tracks γεμάτα με 29 ομιλίες από 30 ομιλητές.

  Εδώ δεν θα βαρεθείτε με ανιαρές παρουσιάσεις γεμάτες θεωρία για μια …παράλληλη πραγματικότητα. Αν και κάποιες ομιλίες αναφέρονται στο  ... cloud, το περιεχόμενο έχει άμεση πρακτική εφαρμογή. Και επειδή έχει περάσει η εποχή που βασιζόμασταν σε άλλους, σε θαύματα, σε επιχειρήσεις που δεν κλείνουν ποτέ από τις οποίες θα παίρναμε και σύνταξη (!?), σε ένα ...τυρί που δεν τελειώνει, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ. Η νέα γενιά εκ πεποιθήσεως και οι παλιότερες από ανάγκη, πλέον στηρίζονται στα προσόντα, στις γνώσεις και στην προσωπική τους αξία, που θα τους ακολουθεί όπου κι αν βρεθούν. To IT Pro | Dev Connections 2010 φιλοδοξεί να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση.

  Ενημερωθείτε, εκπαιδευτείτε, ανταλλάξτε απόψεις, μοιραστείτε την ενέργεια της κοινότητας που όλοι ανήκουμε.

  Σας περιμένουμε.

   

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems