Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Server Timer σε Web

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò AngelsGR. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 04-10-2010, 19:45. Υπάρχουν 14 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  10-09-2010, 10:38 59934

Server Timer σε Web

χαιρετω την παρεα.

σε μια ιστοσελιδα που εχω, θελω να μπορω να οριζω μια συγκεκριμενη ωρα και καθε μερα εκεινη την ωρα να εκτελειτε ενα event στο οποιο θα κανω καποια πραγματα. Πιο συγκεκριμενα, θελω καθε μερα να ελεγχω αν καποιος απο τους εγγεγραμενους χρηστες της βασης μου εχει γενεθλια και να του στελνει αυτοματα η σελιδα ενα μηνυμα. Ειναι εφικτο να γινει αυτο? Σας ευχαριστω...
  •  10-09-2010, 11:17 59937 σε απάντηση της 59934

Απ: Server Timer σε Web

Ναι, είναι εφικτό. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα scheduler που θα τρέχει μαζί με την web εφαρμογή σου. Ένα τέτοιο framework είναι το abidar.

Έχε μόνο υπόψη σου ότι o scheduler θα τρέχει όσο τρέχει και η web εφαρμογή σου - δηλαδή, αν η εφαρμογή σου γίνει unload 20 λεπτά μετά που ο τελευταίος χρήστης επισκεφτεί το site, ο scheduler θα σταματήσει να τρέχει και αυτός.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  14-09-2010, 17:06 60003 σε απάντηση της 59937

σε ευχαριστω για την απαντηση, θα το κοιταξω καλυτερα.
  •  16-09-2010, 16:12 60040 σε απάντηση της 60003

Δέν είναι πιο εύκολο να φτίαξεις κάποιο service το οποίο θα ελέγχει κάθε μέρα και συγκεκριμένη ώρα ποιανού χρήστη η ημερομηνία γέννησης είναι ίδια με το Date(now) και να στέλνει ένα μύνημα;

•  20-09-2010, 13:38 60130 σε απάντηση της 60040

Αλέξανδρος Πέττας:

Δέν είναι πιο εύκολο να φτίαξεις κάποιο service το οποίο θα ελέγχει κάθε μέρα και συγκεκριμένη ώρα ποιανού χρήστη η ημερομηνία γέννησης είναι ίδια με το Date(now) και να στέλνει ένα μύνημα;

ναι αυτο που λες καλο θα ηταν αλλα οταν λες service, αυτο που θα βρισκεται? Μπορεις να δωσεις περισσοτερες λεπτομεριες??
  •  20-09-2010, 14:15 60131 σε απάντηση της 60130

Θα βρίσκεται εγκατεστημένο στο server σου και στο On Start θα κάνει set έναν System Timer και το Interval του.Όταν το Elapsed event σηκωθεί θα κάνεις σύνδεση με τη βάση σου και με ένα query "Select ... from .... where Birthdate = DATE(now) " έχεις τους χρήστες που έχουν γενέθλια την συγκεκριμένη μέρα.Στέλνεις τα μυνήματα στους χρήστες και κάνεις πάλι set τον Timer για να χτυπήσει σε 24 ώρες.

•  20-09-2010, 14:20 60132 σε απάντηση της 60131

Υπόψιν ότι η λύση που δίνω δεν είναι για Web αλλά για Windows development. Αν θές κάτι αποκλειστικά σε Web μάλλον πρέπει να κοιτάξεις την πρόταση του κυρίου Καπνία.

•  20-09-2010, 15:02 60133 σε απάντηση της 60040

Αλέξανδρος Πέττας:

Νομίζω ότι ο Αλέξανδρος εννοεί ένα Windows Service, το οποιό είναι εγκατεστημένο στο server ( ή και σε κάποιο άλλο μηχάνημα, ανάλογα την υλοποίησή σου, δες παρακάτω σχετικά ... ) και ελέγχει περιοδικά για να δεί αν πρέπει να στείλει κάτι ανα πάσα στιγμή.

Αυτή είναι και κατα τη δική μου γνώμη η πιο ευέλικτη υλοποίηση, και σε βολεύει γενικά, και σε web και σε windows apps.

θα σου πρότεινα να γράφεις αυτά τα "notification details" σε μια βάση, όπου λες πότε πρέπει να σταλεί τί, και σε ποιόν. Το Win. Service σου με ένα Timer τσεκάρει τη βάση για να δεί τι πρέπει να "φύγει", και το στέλνει, σβήνοντας μετά το row απο τη βάση - πολύ χοντροκομμένη περιγραφή, έτσι; fill-in the details at your convenience ...

Όπως και να' χει, με αυτή τη λύση στο site σου θα γράφεις απλώς ένα row στη βάση που λέγαμε ... και τα υπόλοιπα είναι ... auto-magical. Με λίγο extra κώδικα μπορείς πάνω απο αυτό το "μοντέλο" να γράψεις features που στέλνουν οτιδήποτε σε οποιονδήποτε, παίρνοντας εγγραφές απο οποιαδήποτε εφαρμογή σου ... καλό !

Happy coding !

O:]

Υ.Γ. ... ρε Πάνο, γιατί δεν έχεις ακόμα κάνει post που να λέει "SQL Server Notification Services" και μ' αφήνεις να γράφω την re-invent the wheel υλοποίηση ;;; Big Smile

Angel
  •  20-09-2010, 16:06 60134 σε απάντηση της 60133

Όντως δεν ξεκαθάρισα τι είδους service εννοώ. Συγγνώμη για την παράλειψη και τη σύγχυση που δημιούργησα.
  •  21-09-2010, 12:20 60147 σε απάντηση της 60133

anjelinio:

Υ.Γ. ... ρε Πάνο, γιατί δεν έχεις ακόμα κάνει post που να λέει "SQL Server Notification Services" και μ' αφήνεις να γράφω την re-invent the wheel υλοποίηση ;;; Big Smile

Ευτυχώς που δεν το έκανε, αφού τα SSNS είχαν αποσυρθεί με την έλευση του SQL Server 2008. Τώρα με τον R2, εμφανίστηκε η αντικαταστάτρια τεχνολογία που λέγεται StreamInsight αλλά δεν έχω παίξει καθόλου για να έχω άποψη...

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  21-09-2010, 13:27 60150 σε απάντηση της 60147

Θα ήθελα να εκφράσω και εγώ την άποψη μου στην συζήτηση προτείνοντας μια άλλη προσέγγιση που θεωρώ ότι είναι απλή με την μόνη προϋπόθεση ότι έχουμε τον έλεγχο τόσο στον web server όσο και στον sql server.

Η λύση που προτείνω είναι φτιαχθεί ένα schedule task που να εκτελείται από τoν SQL Server Agent μια φορα την ημέρα στις 12:05 κάθε πρωί, και το οποίο θα εκτελεί το query το οποίο και θα φέρνει τους εορτάζοντες για  την τρέχουσα ημερομηνία και θα τους στέλνει email. Αυτό είναι εύκολο να γίνει, αρκεί να ενεργοποιήθεί το database mail στον sql server.

Antonios Chatzipavlis

•  21-09-2010, 14:14 60151 σε απάντηση της 60150

Πολύ χρήσιμες οι λύσεις που δώσαμε όλοι αλλά με τις προυποθέσεις ότι έχει Ms SQL Server 2005 και πάνω, .NET Framework και Windows Server . Παρατήρησα όμως ότι δεν έχει αναφερθεί καθόλου στα συγκεκριμένα εργαλεία ο Angel. Μήπως λοιπόν είμαστε όλοι "λάθος" Stick out tongue

Υ.Γ : Όντως η λύση με το Scheduled Task είναι η πίο εύκολη και 'οικονομική'

•  21-09-2010, 14:58 60152 σε απάντηση της 60151

παιδες σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Αυτη την στιγμη εχω την σελιδα μου σε Windows server, με MS SQL 2005. Τωρα δεν ξερω κατα ποσο μου επιτρεπεται να βαλλω ενα δικο μου exe αρχειο πανω στον hosting. Αν γινεται αυτο, τοτε ολα καλα. Αλλιως με βλεπω να το βαζω στον δικο μου υπολογιστη, ετσι κι αλλιως καθε μερα ανοιχτος ειναι...
  •  01-10-2010, 11:32 60364 σε απάντηση της 60147

KelMan:

anjelinio:

Ευτυχώς που δεν το έκανε, αφού τα SSNS είχαν αποσυρθεί με την έλευση του SQL Server 2008. Τώρα με τον R2, εμφανίστηκε η αντικαταστάτρια τεχνολογία που λέγεται StreamInsight αλλά δεν έχω παίξει καθόλου για να έχω άποψη...

χαχαχαχα ... καρφώθηκα ότι δεν παρακολούθησα τις εξελίξεις ε;   :D 

Angel
  •  04-10-2010, 19:45 60416 σε απάντηση της 60364

anjelinio:

χαχαχαχα ... καρφώθηκα ότι δεν παρακολούθησα τις εξελίξεις ε;   :D 

Που να κρατάς track τι μπαίνει και τι βγαίνει σε κάθε version... Πάντως το περίεργο με αυτήν την τεχνολογία ήταν ότι είχε περπατήσει. Είχα δει το case study που την είχαν χρησιμοποιήσει για τα αποτελέσματα σε κάποιες εκλογές (εδώ Ελλάδα), τότε ακόμα στην έκδοση για SQL Server 2000.

Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems