Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ρεκόρ για τον SQL Server 2005, $0.99 ανά transaction στο TPC-C benchmark.

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Παναγιώτης Καναβός. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 11-01-2006, 07:34. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  09-10-2005, 18:03 6047

Ρεκόρ για τον SQL Server 2005, $0.99 ανά transaction στο TPC-C benchmark.

Ο Euan Garden έχει κάθε δικαίωμα να περηφανεύεται! Ο SQL Server πέτυχε το ρεκόρ απόδοσης/τιμής στο TPC-C σπάζοντας το όριο του $1, με  1 Xeon στα 2.8GHz CPU, 8GB of RAM, χωρίς clustering! Δείτε και τα επίσημα αποτελέσματα στην αντίστοιχη σελίδα του TPC.

Και μιας και φτάσατε στη σελίδα, δείτε και την ταξινόμηση ανά απόδοση/τιμή. Τα πρώτα 10 μηχανήματα, ανεξαρτήτως βάσης, τρέχουν COM+!

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  09-10-2005, 21:28 6048 σε απάντηση της 6047

Απ: Ρεκόρ για τον SQL Server 2005, $0.99 ανά transaction στο TPC-C benchmark.

pkanavos wrote:

Και μιας και φτάσατε στη σελίδα, δείτε και την ταξινόμηση ανά απόδοση/τιμή. Τα πρώτα 10 μηχανήματα, ανεξαρτήτως βάσης, τρέχουν COM+!

Νομίζω ότι και μόνο αυτό το γεγονός, επαληθεύει την Microsoft για την bussiness αξία του λειτουργικού συστήματος των Microsoft Windows...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  10-01-2006, 20:42 8520 σε απάντηση της 6047

Το COM+ δεν είναι non-.NET τεχνολογία;
    Αν ναι, τότε αυτό κάτι λέει για το .NET ;) (το ξέρω, παίζω πάλι το συνήγορο του διαβόλου...).
    Best Regards,
    Manos S. Pappas
    ClubPocketPC.gr - Mobile Development Admin
  •  10-01-2006, 21:19 8525 σε απάντηση της 8520

Το COM+ είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος των Windows.

Με χρήση τεχνολογιών .NET κάτω από Windows, μπορείς να το εκμεταλευτείς πλήρως.

Το .NET είναι η τεχνολογία. Είναι ορισμένη από το πρότυπο ECMA-335.

Τι θέλεις ακριβώς να πεις;

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    dotNETZone.gr News
  •  10-01-2006, 22:59 8532 σε απάντηση της 8525

Τα μηχανήματα που έτρεχαν με Linux, πώς χρησιμοποιoύσαν COM+ ;
  •  10-01-2006, 23:02 8533 σε απάντηση της 8520

Frontier wrote:
    Το COM+ δεν είναι non-.NET τεχνολογία;
    Αν ναι, τότε αυτό κάτι λέει για το .NET ;) (το ξέρω, παίζω πάλι το συνήγορο του διαβόλου...).

Λέει ότι μέχρι να βγει το Indigo, δουλεύουμε με COM+ γιατί προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε managed περιβάλλον. Smile [:)]

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι ενώ ισχύει το γενικότερο guideline ότι αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να καταφεύγουμε στο COM (και γενικότερα σε unmanged περιβάλλον), εντούτις υπάρχει πολύ καλή υποστήριξη (μέσω των ανάλογων namespaces) στο COM+.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  10-01-2006, 23:41 8536 σε απάντηση της 8532

Sunburn wrote:
    Τα μηχανήματα που έτρεχαν με Linux, πώς χρησιμοποιoύσαν COM+ ;

Οι clients, συνήθως υπολογιστές που τρέχουν Windows XP Pro, ξεκίναγαν τα transaction και ο μηχανισμός του COM+ έκανε καταγραφή και καταμέτρηση για τις προσπάθειες για ολοκλήρωση των transactions, και της ολοκλήρωση των transactions. Μπορείς να δεις λεπτομέρειες για την υποδομή και τις συνθήκες που εκτελέστηκε το benchmark, στην σελίδα με τις λεπτομέρεις του.

Δεν έτρεχαν οι servers COM+.

Το γεγονός από μόνο του, η χρήση του COM+ από τα bussiness layers των εφαρμογών έστω και αν ο server είναι σε άλλο λειτουργικό, δείχνει την αναγνωρισμένη αξία του.

George J.

dotNETZone.gr News
  •  11-01-2006, 00:06 8538 σε απάντηση της 8525

Wink [;)] Απ: Ρεκόρ για τον SQL Server 2005, $0.99 ανά transaction στο TPC-C benchmark.

gcapnias wrote:

Το COM+ είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος των Windows.

Με χρήση τεχνολογιών .NET κάτω από Windows, μπορείς να το εκμεταλευτείς πλήρως.

Το .NET είναι η τεχνολογία. Είναι ορισμένη από το πρότυπο ECMA-335.

Τι θέλεις ακριβώς να πεις;

George J.

Ο KelMan απάντησε πριν προλάβω να πω κάτι (thanx Smile [:)] ).
    Ουσιαστικά, μέχρι να βγει λειτουργικό που να είναι γραμμένο σε IL (αν ποτέ βγει αυτό, κάποτε ο objectref σε μια συζήτηση που είχαμε, είπε αυτό), το .NET για εμένα είναι απλά ένας wrapper γύρω από Win32 και όλες τις τεχνολογίες του.

Κινούμενος από το γεγονός ότι έχω πάρα πολύ καλή υποστήριξη για native τεχνολογίες (και με μεγαλύτερη ταχύτητα εκτέλεσης κώδικα, λόγω λιγότερου layering), απλά κρίνω ότι ακόμα δεν έχει το .ΝΕΤ κάτι να μου προσφέρει. Και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα των tests που δημοσιεύθηκαν, όπου ο κρίσιμος κώδικας είναι native και όχι .NET (απλά, ο SQL Server δεν τρέχει σε IL).

Best Regards,
    Manos S. Pappas
    ClubPocketPC.gr - Mobile Development Admin
  •  11-01-2006, 00:57 8541 σε απάντηση της 6047

Θίχτηκε το .net και το κατά πόσο έχει να προσφέρει κάτι ή όχι.
    Χωρίς κάποιο από τα γεγονότα που ανέφερες να είναι λάθος (win32->wrapper, mssql είναι win32/64 κώδικας), αυτά δε μειώνουν την αξία του framework.

Η ευκολία που προσφέρει στην πλήρωση ορισμένων εργασιών, καθώς και η αύξηση της παραγωγικότητας είναι για μένα δύο από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που έχω βρει σε αυτό. Δε μπορώ να πω ότι μου λείπει ιδιαίτερα η εποχή που έγραφα σε C++ τα components, και το UI σε (συνήθως) VBasic.

Το θέμα πιστεύω, είναι το τι είναι διατεθειμένος ο κάθε ένας από εμάς να θυσιάσει για κάποια ανταλλάγματα. Χαρακτηριστικό πρόβλημα του .net είναι σίγουρα η μειωμένη ταχύτητα (αν και συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα από τον άμεσο ανταγωνιστή του, τη JVM, λόγω αρκετών έξυπνων αποφάσεων στην αρχιτεκτονική του), καθώς και η ελλειπής υποστήριξη για ορισμένα (τις περισσότερες φορές ασυνήθιστα) πράγματα, που σε οδηγούν στο Interoping. Προσωπικά πάντα, είμαι διατεθειμένος να κάνω αυτές τις παραχωρήσεις, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές (GDI+, μ' ακούς;).

Άλλωστε, μπορούμε να φτάσουμε και στο άλλο άκρο, που πρεσβεύει τη χρήση της ταχύτατης assembly για την πλήρωση οποιασδήποτε εργασίας. Αστειεύομαι φυσικά!
    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  11-01-2006, 07:34 8546 σε απάντηση της 8538

Εγώ απλά μίλησα για το COM+. Όλο το υπόλοιπο framework σαφώς δεν είναι wrapper γύρω από το Win32 API. Όταν λες ότι το Framework είναι "wrapper" το μειώνεις πολύ γιατί με την ίδια λογική οτιδήποτε πέρα από assembly είναι wrapper! Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε τι είναι αυτή η τεχνολογία και για ποιόν σκοπό έχει φτιαχτεί. Εξάλλου, δε με χαλάει καθόλου να μπορώ να φτιάχνω COM+ pooled components με VB.NET ενώ παλιότερα δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνω παρά μόνο με VC++.

Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems