|
Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò neoklis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος neoklis στις 07-02-2012, 22:12. Υπάρχουν 19 απαντήσεις.
-
04-02-2012, 14:31
|
-
neoklis
-
-
-
Μέλος από τις 18-06-2007
-
-
Δημοσιεύσεις 192
-
-
|
Απορίες με επιλογή πακέτου φιλοξένίας.
Αναπτύσω ένα site σε asp.net και κοιτάζοντας τους χώρους φιλοξενίας σε διάφορους providers, έχουν προκύψει κάποια ερωτηματικά και θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός στο πακέτο που θα επιλέξω γιατί ήδη την πάτησα μια φορά. Για λογαριασμού φίλου μου έφτιαξα την πρώτη μου σελίδα (απλή html) και σαν αρχάριος έψαχνα να βρω που να την ανεβάσω. Δεν θυμάμαι τα κριτήρια επιλογής μου καθώς το site καταλάμβανε περίπου 12ΜΒ, οπότε σίγουρα δεν ήταν το θέμα χώρου, αλλά πιθανόν το traffic (που ουσιαστικά ούτε αυτό ξέρω-ήξερα αν πρέπει να με νοιάζει. Ηξερα μόνο ότι έπρεπε να το παρακολουθώ και τελικά μου έφτανε και περίσσευε). Τελικά κατέληξα στην phox.gr όπου και την είχα εκεί 2 μιση χρόνια περίπου. Η εταιρεία αυτή σήμερα είναι κλειστή και ευτυχώς που ήταν μια απλή HTML και το backup που είχα κρατήσει μου κάνει μια χαρά. Σκέφτομαι τι θα γινόταν αν είχα κάποια βάση, θα έκλεγα με μαύρο δάκρυ.. Οπότε οι απορίες έρχονται..
1. Κάποιοι δίνουν απεριόριστο bandwidth, κάποιοι βάζουν όρια. Στο site μου θα υπάρχει μία βαση SQL. Ξέρω ότι είναι αδύνατον, καθώς θα πρέπει να ξέρω την επισκεψιμότητα, αλλά υπάρχει τρόπος να υπολογίσω ίσως θεωρητικά και πιθανόν με μεγάλη απόκλιση το traffic; Τι σημαίνει 1GB τι 10GB..; Ποιά sites για παράδειγμα πιθανόν να κάνουν τέτοια νούμερα, είναι πολύ ή λίγο..;
2. Αυτη την στιγμή στον υπολογιστή μου local έχω την SQL 2008 R2 express. Προσφέρονται πακέτα άλλα για την SQL 2008 R2 και άλλα για την express. Αν είμαι σωστός η express έχει size limitation 4GB και δεν μπορείς να έχεις Jobs. Όπως και να έχει όμως εγώ συνεχίζω και αναπτύσω με την express και απλά κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνω import τους πίνακες στην SQL 2008 R2. Εκανα μια δοκιμή και το πρώτο που παρατήρησα ήταν ότι οι πίνακες μου γινόντουσαν import χωρίς τα κλειδιά. Εάν είναι το μοναδικό, αν μπορεί να χαρακτηριστεί πρόβλημα δεν με πειράζει. Είναι πιθανόν να αντιμετωπίσω άλλα προβλήματα..;
3. Όσο είμαι στο στάδιο του development θα ήταν καλό να αξιοποιήσω το χρόνο αυτόν ανεβάζοντας μια μόνο σελίδα έτσι ώστε να αρχίσει να καταχωρείται-ταξινομείται στις μηχανές αναζήτησης; Πρέπει να προσέξω κάτι..;
4. Εχω στείλει σε 2 hosts ερωτήσεις σχετικά με τα πακέτα φιλοξενίας τους. Στον έναν σήμερα το πρωί στις 10 και στον άλλον από εχτές το μεσημέρι και δεν μου έχουν απαντήσει ακόμα. Πόσο σοβαρά να πάρω την ίσως αδιαφορία τους αν μπορώ να χαρακτηρίσω έτσι το ενδιαφέρον που δεν έδείξαν..; Μήπως είμαι παράξενος και δικαιολογείται, ότι το τμήμα πωλήσεων λόγω ΣΚ δεν απαντάει..; Είναι πιθανόν να έχω την ίδια αντιμετώπιση αν καταλήξω σε έναν από αυτούς και κάποια στιγμή τους χρειαστώ..;
Προς το παρόν αυτά, ίσως να προκύψουν και κάποια άλλα ερωτηματικά στην συνέχεια.
Ευχαριστώ
Dionisis
|
|
-
04-02-2012, 20:59
|
-
tasos
-
-

-
Μέλος από τις 13-11-2006
-
Θεσσαλονίκη
-
Δημοσιεύσεις 283
-
-
|
Απ: Απορίες με επιλογή πακέτου φιλοξένίας.
Καλησπέρα, - Το bandwidth που καταναλώνει ένα site κατά βάση είναι από τα images που έχει. Μετά είναι τα js/css αρχεία που έχει, ειδικά αν έχεις βάλει 3-4 jQuery plugins. Αν το site έχει πολλά images τότε θα χρειαστείς αρκετό bandwidth. Ένα site που δεν έχει εικόνες θα πρέπει να έχει πολύ μεγάλο traffic για να καταναλώσει ακόμα και το 1 GB. Από την εμπειρία μου θα έλεγα πως το 1GB είναι σχετικά εύκολο να καταναλωθεί.
- Το limitation του express νομίζω είναι στα 10GB, που είναι υπεραρκετά για τις ανάγκες ενός απλού site. Δεν έχω δουλέψει με express σε site οπότε δεν ξέρω τι limitations μπορεί να έχουν.
- Θα μπορούσες να έχεις μία όμορφη under construction σελίδα που να γράφει με λίγα λόγια τι θα είναι το site, απλά το google θα γνωρίσει το site λίγο νωρίτερα. Δεν θα αλλάξει κάτι στο ranking όμως. Εναλλακτικά, υπάρχει και το https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url όπου μπορείς να κάνεις submit στη Google νέα site.
- Συνήθως Σάββατο λειτουργεί μόνο το τμήμα support και όχι οι πωλήσεις. Οπότε λογικό να μην έχει απαντήσει κάποιος.
Τέλος, όσο αφορά το θέμα του backup, καλό θα ήταν να παίρνεις εσύ ένα backup τα αρχεία και τη ΒΔ τακτικά ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Τάσος Καραγιάννης Baby debugging steps...
|
|
-
04-02-2012, 21:37
|
-
cap
-
-

-
Μέλος από τις 14-01-2005
-
Βύρωνας, Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 2.750
-
-
|
Για την απορία (1), μέτρα το συνολικό μέγεθος της πρώτης σελίδας του site σου καθώς και ορισμένων εσωτερικών που πιστεύεις οτι θα τυγχάνουν πιό συχνών επισκέψεων. Διαίρεσε το 1 GB με το μεγαλύτερο από αυτά τα μεγέθη, και θα έχεις μια "μπακάλικη" ένδειξη για το πόσα pageviews μπορούν να χωρέσουν σε αυτό το όριο. Γενικά πάντως, για sites μέσης κίνησης, 10GB είναι αρκετά.
Για το (2): Η express R2 έχει όριο database 10GB, όριο μνήμης που μπορεί να δεσμεύσει 1GB και όριο CPUs 1 core (αν είσαι σε shared hosting δεν σε πολυαπασχολούν αυτά). Να κοιτάξεις το control panel που σου δίνουν να υποστηρίζει backup / restore ωστε να αποφύγεις διαδικασίες importing.
Για το (3), δεν έχω κάτι ουσιαστικό να παρατηρήσω. Οχι, δεν νομίζω να υπάρχει τίποτα που να πρέπει να προσέξεις.
Για το (4), ένα είναι το ΣΚ και ένα δεύτερο είναι οτι οι περισσότεροι hosts έχουν έτοιμα πακέτα φιλοξενίας, συνεπώς οι ερωτήσεις σου απαντώνται από τα specs τους. Να ξέρεις οτι το shared hosting γενικά δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλο έσοδο για τους hosters (τα 40-100 ευρώ το χρόνο που θα σε χρεώσουν δεν είναι ιδιαίτερα έσοδα!), οπότε δεν θα πάρεις και ιδιαίτερα μεγάλη επικοινωνία. Βεβαια αυτό εξαρτάται από τον hoster.
Εγώ χρησιμοποιώ την xelixis.net εδώ και αρκετά χρόνια, και έχω λειτουργήσει μαζί τους από shared hosting ως vps και dedicated servers. Ρίξε μια ματιά. Χρησιμοποιεί το websitePanel, που επιτρέπει manual sql server restore / backup και manual file backup αν θέλεις. Δεν ξέρω αν στο shared hosting υποστηρίζει 2008 R2, αν το επισημάνεις όμως θα σου πουν αν μπορούν να σε φιλοξενήσουν ή οχι. Πάντα όμως να επιλέγεις αυτόν που θεωρείς ότι σου καλύπτει τις ανάγκες σου καλύτερα. Το τι έχω χρησιμοποιήσει εγώ, ο ένας ή ο άλλος μπορεί να μην ανταποκρίνεται στο τι ζητάς εσύ.
Σωτήρης Φιλιππίδης DotSee Web Services
|
|
-
04-02-2012, 21:52
|
-
neoklis
-
-
-
Μέλος από τις 18-06-2007
-
-
Δημοσιεύσεις 192
-
-
|
Τάσο σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου, η εξήγηση σου για τα αίτια κατανάλωσης του bandwidth μου άρεσε πάρα πολύ. Τώρα όσον αφορά τους providers θα περιμένω μέχρι την Δευτέρα οπότε και βλέπουμε.. Έτοιμος ήμουν να τους κακολογήσω... και πάλι ευχαριστώ, αν χρειαστώ κάτι άλλο θα ρωτήσω πάλι..
Dionisis
|
|
-
04-02-2012, 22:28
|
-
neoklis
-
-
-
Μέλος από τις 18-06-2007
-
-
Δημοσιεύσεις 192
-
-
|
Σωτήρη μου άρεσε πολύ ο τρόπος υπολογισμού των pageviews, πολύ ωραίο.. Όσον αφορά το importing απλά ήθελα να μάθω εάν, πχ από την standard ή την enterprise (αναλόγως το τι έχει ο host μου), κάνω import τους πίνακες μου που έχω δημιουργήσει σε express, εκτός από τα κλειδιά που δεν δημιουργούνται (το έχω τσεκάρει) στους imported πινακες, αν θα συναντήσω άλλα "θέματα". Δεν θα μπορώ να κάνω restore στον host αν μιλάμε για διαφορετικές SQL version και για αυτό αναφέρθηκα στα imports. Όσον αφορά την xelixis.net την έχω και αυτήν στα υπ' όψην μου. Μου άρεσε το ότι πληρώνεις για αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι.
Dionisis
|
|
-
04-02-2012, 23:53
|
-
cap
-
-

-
Μέλος από τις 14-01-2005
-
Βύρωνας, Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 2.750
-
-
|
Δεν έχω άμεση απάντηση να σου δώσω για το import (δεν το έχω κάνει ποτέ σε 2008), όμως αν έχεις αναπτύξει τη βάση σου σε 2008 R2 και ο hoster διαθέτει 2008 R2, οποιαδήποτε version (express, web, standard, enterprise) τότε δεν θα έχεις πρόβλημα με το restore. Πρόβλημα έχεις μόνο αν επιχειρήσεις να κάνεις restore από database που έχει δημιουργηθεί σε νεότερη έκδοση του sql server σε παλιότερη έκδοση.
|
|
-
05-02-2012, 00:33
|
|
neoklis:Όσον αφορά το importing απλά ήθελα να μάθω εάν, πχ από την standard ή την enterprise (αναλόγως το τι έχει ο host μου), κάνω import τους πίνακες μου που έχω δημιουργήσει σε express, εκτός από τα κλειδιά που δεν δημιουργούνται (το έχω τσεκάρει) στους imported πινακες, αν θα συναντήσω άλλα "θέματα". Δεν θα μπορώ να κάνω restore στον host αν μιλάμε για διαφορετικές SQL version και για αυτό αναφέρθηκα στα imports.
Ο πάροχος το μόνο που θα σου κάνει είναι να σου φτιάξει την βάση και να σου βάλει ένα account (sql account) που θα είναι dbo το οποίο και θα σου δώσει για να μπορείς να διαχειριστείς την βάση σου. (Στον ίδιο instance θα υπάρχουν πολλεεεεεεεες ακόμα βάσεις δεν θα είσαι μόνος) Από εκει και πέρα εσύ θα πρέπει να φτιάξεις τους πίνακες στην βάση σου. Άυτό σημαίνει ότι εφόσον κάνεις Import data θα έχεις και τα κλειδία σου, με μια μικρή παρατήρησει αν χρησιμοποιεις identity keys όπου σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ενεργοποιήσεις το indentity insert ώστε να μπουν οι υπάρχουσες τιμές σε αυτά και να μην δημιουργηθούν νέες. Συνήθως οι πάροχοι έχουν την web edition του sql server, και μάλιστα τώρα που έρχεται ο 2012 μόνο αυτοί θα μπορούν να έχουν την συγκεκριμένη έκδοση. Από εκει και πέρα εργασίες backup-restore θα πρέπει να έρθεις σε επαφή μαζί τους γιατί όπως καταλαβαίνεις δεν έχεις δικαιώματα σε OS level.
Antonios Chatzipavlis
|
|
-
05-02-2012, 10:47
|
-
neoklis
-
-
-
Μέλος από τις 18-06-2007
-
-
Δημοσιεύσεις 192
-
-
|
Antonios Chatzipavlis:Από εκει και πέρα εσύ θα πρέπει να φτιάξεις τους πίνακες στην βάση σου. Άυτό σημαίνει ότι εφόσον κάνεις Import data θα έχεις και τα κλειδία σου, με μια μικρή παρατήρησει αν χρησιμοποιεις identity keys όπου σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ενεργοποιήσεις το indentity insert ώστε να μπουν οι υπάρχουσες τιμές σε αυτά και να μην δημιουργηθούν νέες.
Πολύ ωραία παρατήρηση αν και δεν έχω παρατηρήσει τέτοια επιλογή. Θα το ψάξω να το βρώ. Antonios Chatzipavlis:Από εκει και πέρα εργασίες backup-restore θα πρέπει να έρθεις σε επαφή μαζί τους γιατί όπως καταλαβαίνεις δεν έχεις δικαιώματα σε OS level.
Θα έχω στην διάθεση μου ολα τα recovery models ή κάποιο συγκεκριμένα..; Σε γενικές γραμμές ποια είναι η συνήθης τακτική για τα backup..; Δεν μπορεί να απαντηθεί σίγουρα έτσι απλά, γιατί ο καθένας έχει το δικό του backup schedule, αλλά μήπως θα πρέπει να υπάρχει δικό μου μηχάνημα σε συνεχής λειτουργία ώστε να παίρνω backup local;
Dionisis
|
|
-
05-02-2012, 11:51
|
-
cap
-
-

-
Μέλος από τις 14-01-2005
-
Βύρωνας, Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 2.750
-
-
|
Antonios Chatzipavlis:Από εκει και πέρα εργασίες backup-restore θα πρέπει να έρθεις σε επαφή μαζί τους γιατί όπως καταλαβαίνεις δεν έχεις δικαιώματα σε OS level.
Οχι απαραίτητα, όπως είπα παραπάνω πολλοί hosters σου δίνουν web control panels τα οποία έχουν τη δυνατότητα backup και restore απευθείας από το panel στην database που σου φιλοξενούν.
Για το θέμα του recovery plan...σε shared hosting κατάσταση εκτιμώ οτι de facto θα είναι simple. Δες το κι αλλιώς: Στο shared hosting ο hoster έχει συμφέρον να έχει όσο το δυνατόν μικρότερο όγκο δεδομένων και όσο το δυνατόν μικρότερο overhead.
|
|
-
05-02-2012, 12:09
|
-
neoklis
-
-
-
Μέλος από τις 18-06-2007
-
-
Δημοσιεύσεις 192
-
-
|
cap:Για το θέμα του recovery plan...σε shared hosting κατάσταση εκτιμώ οτι de facto θα είναι simple. Δες το κι αλλιώς: Στο shared hosting ο hoster έχει συμφέρον να έχει όσο το δυνατόν μικρότερο όγκο δεδομένων και όσο το δυνατόν μικρότερο overhead. Ναι είναι πολύ λογικό να είναι simple, αλλά σε ένα πιθανόν dissaster recovery πως θα είναι ενημερωμένη η βάση μου μέχρι και την τελευταία εγγραφή εφόσον simple model δεν επιτρέπει log backup; Μου διαφεύγει κάτι..;
Dionisis
|
|
-
05-02-2012, 12:16
|
-
neoklis
-
-
-
Μέλος από τις 18-06-2007
-
-
Δημοσιεύσεις 192
-
-
|
neoklis: cap:Για το θέμα του recovery plan...σε shared hosting κατάσταση εκτιμώ οτι de facto θα είναι simple. Δες το κι αλλιώς: Στο shared hosting ο hoster έχει συμφέρον να έχει όσο το δυνατόν μικρότερο όγκο δεδομένων και όσο το δυνατόν μικρότερο overhead. Ναι είναι πολύ λογικό να είναι simple, αλλά σε ένα πιθανόν dissaster recovery πως θα είναι ενημερωμένη η βάση μου μέχρι και την τελευταία εγγραφή εφόσον simple model δεν επιτρέπει log backup; Μου διαφεύγει κάτι..;
χμμ.. ναι... μπορώ να έχω differential backup.. αλλά και πάλι δεν είμαι έστω και ελάχιστα εκτεθειμένος..;
Dionisis
|
|
-
05-02-2012, 12:18
|
|
Σχετικά με το recovery model έχω δει διαφορετικές υλοποιήσεις. Για παράδειγμα εκει που έχω το SQLSCHOOL.GR είμαι σε full recovery model και μάλιστα το μέγεθος του log ΔΕΝ μετράει στο συνολικό μέγεθος της database είναι απεριόριστο. Επίσης δεν έχω control panel αλλά μπορώ να έχω πρόσβαση στον SQL Server μέσω του SSMS. Αυτό σημαίνει ότι έχω μια μεγάλη ελευθερία πάνω στην βάση μου, και το θέλω αυτό. Φυσικά δεν έχω δικαιώματα σε επίπεδο server αλλά δεν με ενοχλεί αυτό. Έτσι έχω φτίαξει ένα μηχανισμό που κάνω εύκολα sync την βάση αυτή με μια τοπική βάση που έχω στο σπίτι μου.
Antonios Chatzipavlis
|
|
-
05-02-2012, 12:21
|
-
cap
-
-

-
Μέλος από τις 14-01-2005
-
Βύρωνας, Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 2.750
-
-
|
neoklis:χμμ.. ναι... μπορώ να έχω differential backup.. αλλά και πάλι δεν είμαι έστω και ελάχιστα εκτεθειμένος..;
Στο shared hosting μην σκέφτεσαι με όρους enterprise...:) Ισως να μην μπορείς να έχεις differential. Ισως να μην είσαι καλυμμένος σε disaster recovery μέχρι την τελευταία σου εγγραφή! Αν πληρώνεις κάτω από 100 ευρώ ανά έτος, what you pay is what you get!
Συνήθως θα σου φέρουν backup της προηγούμενης μέρας αν κάτι πάει στραβά. Αν έχεις καλό hoster, ίσως το backup να είναι των προηγούμενων χ ωρών, αν δεν έχεις καλό hoster μπορεί να είναι και της προηγούμενης εβδομάδας. Σκέψου όμως κάτι: Αν θέλεις τέτοια features, και η εφαρμογή σου είναι mission-critical ή, έστω, ένα e-shop με πολές παραγγελίες και κίνηση, το shared hosting δεν είναι για σένα, κατ'αρχήν από πλευράς επιδόσεων. Πας σε ένα dedicated server ή σε ένα VPS που έχεις απόλυτο έλεγχο πάνω στο τι θέλεις να εγκατασταθεί από τον hoster και στο πώς το θέλεις να λειτουργεί. Υπολόγισε όμως κόστη της τάξης των 70-300 ευρώ ανα *μήνα*.
|
|
-
05-02-2012, 22:19
|
-
neoklis
-
-
-
Μέλος από τις 18-06-2007
-
-
Δημοσιεύσεις 192
-
-
|
Να ευχαριστήσω κατ’ αρχήν όλους σας για την συμμετοχή στην
συζήτηση. Εχω καλυφθεί πάνω στα ερωτήματα που έθεσα και αισθάνομαι πιο σίγουρος
όσον αφορά τα ερωτήμα μου προς τους hosts. Σίγουρα Σωτήρη 70-300 ευρώ το μήνα είναι ένα σοβαρό ποσό,
οπότε μάλλον θα πρέπει να αναπτύξω το τι θέλω να κάνω, πως σκεφτομαι να κινηθώ και
να δούμε τι προτείνετε.
Αυτό που θέλω να κάνω είναι ένα site σχετικά με
τον τουρισμό (ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία), δουλεύω αυτην την ιδέα εδώ
και αρκετό καιρό, όταν για πρώτη φορά (πριν 15 χρονια;) βρέθηκα σε ένα νησί και
μου έκανε κλικ η οργάνωση τους. Συνήθως οι πληροφορηκάριοι αρέσκονται να
μεταφράζουν ζωντανά συστήματα σε λογικά διαγράμματα και μου άρεσε πάρα πολύ
αυτό που οραματίστηκα αλλά η τεχνολογία τότε δεν ήταν εδώ που είναι σήμερα..!
Τα τελευταία όμως 3 χρόνια το δουλεύω πολύ έντονα και βλέποντας ότι όλοι αυτοί (ιστοσελίδες
με τουριστικό περιεχόμενο) είναι «κολλημένοι» σε ένα συγκεριμένο μοτίβο πιστεύω
ότι έχει έρθει η στιγμή να το υλοποιήσω ή τουλάχιστον να προσπαθήσω. Σε πρώτη
φάση έχω ξεκινήσει να φτιάχνω ένα απλό τυπικό site χωρίς τις υπηρεσίες
που έχω σκεφτεί. Η εγγραφή θα είναι free και σκέφτομαι να παραμείνει free για
πάντα (θα το δω βέβαια). Ζητάγανε από τον φίλο μου 100 και 150 ευρώ το χρόνο για
να διαφημιστεί σε κάποια ιστοσελίδα και σίγουρα θα έπρεπε να καταχωρηθεί σε
τουλάχιστον 4-5 για να προβάλει την επιχείρηση του και να χτυπάνε τα τηλέφωνα οπότε μιλάμε για ενα σοβαρό ποσό και για αυτούς. Σκοπός
μου σε πρώτη φάση να μαζέψω κόσμο και να δω αν τελικά μπορώ να το προωθήσω ώστε
να έχω εγγραφές. Στην συνέχεια και εφόσον δω ότι έχω κόσμο θα δώσω τις
υπηρεσίες που σκέφτομαι (τρέμε booking), θα κάνω έναρξη στην
εφορία κτλπ. Μέχρι τότε όμως σκεφτόμουν
να παίξω με share hosting
και αυτό να είναι το πρώτο βήμα και η εκ του ασφαλούς εκίνηση.
Αναφέρεσε στις επιδόσεις του share hosting. Θα μπορούσες ίσως να
μου πεις κάτι παραπάνω έστω για την ιδέα που δουλεύω, το αν είναι δηλαδή σωστός ο τρόπος που
σκέφτομαι να ξεκινήσω και αν ίσως καληφθώ έστω για λίγο από το share hosting..;
Dionisis
|
|
-
Σελίδα 1 από 2 (20 εγγραφές)
1
|
|
|