Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Surface 2 & Surface 2 Pro Tablets

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò George Parissis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 01-10-2013, 16:04. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  30-09-2013, 00:31 74434

    Surface 2 & Surface 2 Pro Tablets

    Πριν από λίγες ημέρες όπως θα γνωρίζεται έγινε η παρουσίαση των νέων tablets της Microsoft.

    Σκοπός μου δεν είναι να παρουσιάσω τις νέες αυτές ταμπλέτες, για αυτό υπάρχουν αμέτρητες πηγές στο internet. Όπως επίσης θα βρείτε και αμέτρητες πηγές που να αναφέρονται στο μέλλον των συσκευών με δυσπιστία για το αν μπορούν με την νεα έκδοση τους να παίξουν κάποιο ρόλο στην συγκεκριμένη αγορά.  

    Σκοπό έχω, 18 χρόνια πελάτης αυτής της εταιρείας, με χρόνια συνδρομή MSDN και κανονικής αγοράς κάθε έξτρα software που χρειάζομαι να πω την γνώμη μου και με αυτό τον τροπο να εκφράσω και την αγωνία μου για το αν συνεχίζω να ξοδεύω τα λεφτά μου σε μια εταιρεία που ξέρει που παει και τι γίνεται.

    Η πρόβλεψη μου για τις συσκευές δεν ειναι καθόλου καλές. Νομίζω πως και φέτος η εταιρεία θα δει άλλη μια μεγάλη ήττα και αυτό γιατί ακόμα και τώρα εμένα σαν πιστό της πελάτη και καταναλωτή δεν με έχει πείσει για την αναγκαιότητα να αγοράσω την ταμπλέτα της. Τα μηνύματα που περνάει στον κόσμο δεν ειναι ξεκάθαρα και βλέπω να συνεχίζει την ίδια τακτική.

    Κατα αρχήν βγάζει δύο ταμπλέτες. Η μία δεν μπορεί να τρέξει τα πάντα όπως η δεύτερη. Είναι σαν να θέλετε να αγοράσετε ένα media player και έχετε να επιλέξετε μεταξύ ενός που παίζει μόνο ένα φορμά και ενός άλλου που παίζει τα πάντα. Φυσικά θα ενδιαφερθείτε να αγοράσετε τον δεύτερο. Οπότε ειναι λογικό ένα μεγάλο αγοραστικό κοινό να βλέπει για πιθανή αγορά την Pro αντί της απλής ταμπλέτας.

    Αλλά όταν κάποιος παει στην επιλογή της Pro εκεί έχει άλλο προβληματισμό. Άραγε αυτό που αγοράζω είναι ταμπλέτα ή φορητό; Γιατί αν είναι ταμπλέτα τότε την πληρώνω πολύ ακριβά. Αλλά αν είναι στην κατηγορία φορητού, δίνω τα ίδια λεφτά για φορητό αλλά με μειωμένες επιδόσεις και χαρακτηριστικά. Οπότε όπως και να το δει ένας καταναλωτής ότι και να πάρει χάνει.

    Φυσικά δεν συζητώ καθόλου για RT εφαρμογές. Αυτές θα θαφτούν όπως οι συσκευές. Πίστευα ότι με τις νέες συσκευές θα έβλεπα μια αλλαγή στην στρατηγική προώθησης αλλά δυστυχώς. Ίσως η αλλαγή CEO να φέρει κάποιες αλλαγές αλλα μιλάμε σε δύο με τρία χρόνια. Άσχημα τα πράγματα... Και πολύ φοβάμαι ότι και του χρόνου θα γίνουμε θεατές στο ίδιο έργο... 

  •  30-09-2013, 07:06 74435 σε απάντηση της 74434

    Απ: Surface 2 & Surface 2 Pro Tablets

    Νομίζω ότι από την αρχή η εταιρεία έχει ξεκαθαρίσει ότι το  pro δεν είναι tablet αλλά laptop σε μέγεθος tablet. To RT είναι αυτό που συγκρίνει με τον ανταγωνισμό.

    Σαν κάτοχος και των δύο (RT & PRO) αλλά και iPAD (για αρκετά χρόνια) αυτή είναι η γνώμη μου δεν μπορείς να συγκρίνεις το PRO με το iPAD αλλά με το RT.

    (η απάντηση αυτή είναι από το PRO που πλέον είναι αυτό που κουβαλάω όλη την ημέρα μαζί μου, κυρίως από διαστροφή, μιας και άνετα θα έκανα την δουλειά μου με το RT)

    Αν τώρα το PRO έχει μειωμένες επιδόσεις θεωρείς ότι με ι5, 4GB RAM και 128 SSD για 10 in monitor είναι άσχημα τα πράγματα;

    Αν το δεις από την δικία μας  πλευρά ίσως και να είναι αλλά θα ρωτήσω, πόσοι από μας  δουλεύουν σε καλύτερο laptop από τα χαρακτηριστικά που αυτό έχει, και να τονίζω ότι το PRO

    δεν έχει σαν target group εμάς (devs & it pros). Πάντως το VS μια χαρά στήνεται και δουλεύει πάνω στο pro.


    Antonios Chatzipavlis

  •  30-09-2013, 10:25 74436 σε απάντηση της 74434

    Απ: Surface 2 & Surface 2 Pro Tablets

    Χμ... Μάλλον έχεις προεξοφλήσει την αποτυχία, αν και δε νομίζω ότι φταίνε τα προϊόντα. Εκείνο που φταίει είναι ότι η συγκεκριμένη αγορά βρίσκεται ήδη σε κατάσταση ισορροπίας. Συνεπώς, εμφανίζει αυξημένη αδράνεια σε οποιαδήποτε αλλαγή. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, ακόμα και αν πουλήσουν τα Surface, για κάποιον που θέλει να φτιάξει software για tablets θα ήταν ανοησία ν' αγνοήσει τις άλλες πλατφόρμες. Αν τώρα η Microsoft θέλει να κάνει τη διαφορά, εγώ θεωρώ ότι έχει μόνο μία στρατηγική επιλογή. Ν' ανοίξει τις τεχνολογίες της στις άλλες πλατφόρμες. Αν δεν το κάνει θα περιθωριοποιηθεί. Η ψυχολογία του συγκεκριμένου καταναλωτικού κοινού έχει ήδη διαμορφωθεί και δε μπορεί πλέον ν' αλλάξει (εκτός και εάν συμβεί κάτι τρομακτικά συνταρακτικό).

    Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  30-09-2013, 16:58 74437 σε απάντηση της 74436

    Απ: Surface 2 & Surface 2 Pro Tablets

    Ναι, αυτό πιστεύω, ότι θα αποτύχει. Η συνταγή δεν έχει αλλάξει. Επιμένει στην λάθος στρατηγική. Και ότι αλλαγές έχουν γίνει επάνω στις συσκευές είναι αυτές που περιμένει κάποιος όταν μία συσκευή βγαίνει μετά από ένα χρόνο. Το να ανοίξει τις τεχνολογίες της είναι αλλαγή στρατηγικής Μάρκο. Το να κοιτάξει να μην βγάλει κέρδος από την αρχή της προσπάθειάς της, σε μία αγορά που έχει σταθεροποιηθεί και θέλει να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς, οπότε να ρίξει και άλλο τις τιμές είναι και αυτό μία αλλαγή στρατηγικής. Στην τελική το να κάνει κάτι που δεν έχει κάνει είναι μία αλλαγή στρατηγικής, αλλά το να βάλει άλλον επεξεργαστή δεν είναι αλλαγή στρατηγικής. Απλά βελτίωση και το πρόβλημα δεν είναι οι ταμπλέτες αλλά η γενικότερη εικόνα και το πως συγκρίνονται με τις άλλες, όχι μόνο σε επίπεδο επιδόσεων. Αν πάρουμε μόνο την Microsoft το προϊόν είναι καλό, αν βάλουμε όμως και τους άλλους μέσα στην εξίσωση εκεί μπερδεύει. Και αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά η αγορά και οι πωλήσεις. Άρα το να βγω έξω και να πω εδώ είμαι και πάρτε αυτό όπως βλέπεται δεν δουλεύει, δεν δούλεψε. Θα πρέπει το παιχνίδι να κερδιθεί αλλού.

    Εμείς είμαστε επαγγελματίες στον χώρο, δουλειά μας είναι να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να γνωρίζουμε το τι γίνεται. Αλλά ο απλός καταναλωτής δεν είναι σαν και εμάς. Ο απλός καταναλωτής γνωρίζει, ταυτοποιεί μία εταιρεία με το προϊόν της που λέγεται Windows και περιμένει την ίδια εμπειρία χρήσης που είχε όλα αυτά τα χρόνια με τα Windows. Όταν λοιπόν πάει στο κατάστημα ή πριν πάει και αρχίσει να ρωτάει τι νομίζεις ότι θα του πει κάποιος. Πως αυτός ο κάποιος θα του δώσει να καταλάβει ποιες είναι οι διαφορές και ο πελάτης να μην φοβηθεί και να πει αγοράζω την RT; Πως θα του δωθεί να καταλάβει ότι η RT δεν είναι δεύτερης κλάσης προϊόν ενώ αυτό που γνώριζε και έχει εμπειρία βρίσκεται στην Pro. Πως να πεις σε ένα καταναλωτή που βλέπει μία Pro ότι αυτό δεν είναι ταμπλέτα είναι φορητό αλλά δεν έχει CD ROM, έχει ένα USB, σύνδεση με εξωτερικές συσκευές χμ... με το ένα USB θέλεις κάτι παραπάνω για να το κάνεις. Ότι ναι μεν είναι φορητό αλλά δεν το αντικαθιστά τελείος αλλά υπό προϋποθέσεις. Το κοιτάει, το ξανακοιτάει βλέπει και τριγύρω του στα ράφια τις άλλες ταμπλέτες και αναρωτιέται ( καταναλωτής), ταμπλέτα δεν βλέπω; Αν αυτό δεν είναι ταμπλέτα εγώ είμαι ο τάδε..... Μιλάμε για απλά πράγματα που καταλαβαίνει ο άλλος.

    Για εμάς μπορεί να φαίνεται λογικό που στην τελική ενημερωνόμαστε, ασχολούμαστε αλλά για τους άλλους; Για εμένα που ενημερώνομαι και παρακολουθώ όχι, δεν με έπεισε ακόμα.

     

  •  01-10-2013, 15:20 74444 σε απάντηση της 74437

    Απ: Surface 2 & Surface 2 Pro Tablets

    Διάβαζα ότι τα Windows Phone έχουν πιάσει 8.8% πωλήσεις στη Γερμανία και απειλεί το iOS, 12.8 στην Βρετανία και 10.6 στην Γαλλία, κυρίως λόγω των φθηνών Lumia 520, 620. Βλέπω την Amazon να βγάζει το Kindle HDX με στόχο το φθηνότερο κομμάτι της αγοράς. Και αναρωτιέμαι, μήπως πράγματι η πολιτική "αντιγράφω το iPad" θα αποτύχει.

    Ειδικά όταν φαίνεται ότι η πολιτική "βγάζω προσιτό αυτό που θέλει ο κόσμος" φαίνεται να πετυχαίνει ... 


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  01-10-2013, 16:04 74445 σε απάντηση της 74444

    Απ: Surface 2 & Surface 2 Pro Tablets

    Σημειωτέον, τίποτε από τα παραπάνω δεν αφορά την Ελλάδα, καθότι και διατί, το Surface δεν έφτασε ποτέ επισήμως εδώ πέρα από 5-6 διαφημίσεις σε στάσεις του τρόλεϊ, οι προσφορές που διαβάζω για Αμερική φυσικά και ποτέ δεν εμφανίστηκαν στην Ελλάδα, και φυσικά θα μας ζητηθεί να πληρώσουμε τα Surface 2 κάπου 100-200 ευρώ ακριβότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη.

    Εκτός και αν έχει κανείς καμμία άλλη πληροφορία π.χ. μέσω NSA για το πως και αν θα προωθηθούν τα Surface στην Ελλάδα .... 


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems