Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

SQL 2005 - remote connections ERROR

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò xaxa. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 27-12-2005, 11:10. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  24-12-2005, 01:52 8183

SQL 2005 - remote connections ERROR

Καλημέρα σε όλους και καλές γιορτές,
    Χρειάζομαι τα φώτα σας...

Έχω ένα pc με xp sp2 , visual studio 2005 και sql 2005 .
    και έχω και ένα άλλο Pc με windows server 2003 και sql 2005 .
    όταν πάω να συνδεθώ από τον ένα sql στον άλλο παίρνω το παρακάτω μήνυμα.

An error has occurred while establishing a connection to the server. When connecting to SQL Server2005 this failuremay be caused by the fact that under the default settings SQL Server dies not allow remote connections (provider TCP Provider, error 0 -No connection could be made bacause the target machine actively refused it.)(Microsoft SQL Server,Error :10061)

Παρόμοιο  μήνυμα (με τη διαφορά -> Provider: Name Pipes Provider Error : 40 - Could Not Open A Connection To SQL Server) παίρνω και όταν προσπαθώ να ξεκινήσω στο server μια εφαρμοφή που χρειάζεται να διαβάσει από τοπική βάση.
    Αντιθέτως όταν πάω να συνδεθώ από τα xp με το ίδιο πρόγραμμα σε τοπική βάση στα xp  δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Να σημειώσω ότι στο configuration managment έχω κάνει enable το tcp/ip και το name pipes.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

•  24-12-2005, 16:50 8188 σε απάντηση της 8183

Απ: SQL 2005 - remote connections ERROR

xaxa wrote:
    Καλημέρα σε όλους και καλές γιορτές,
    Χρειάζομαι τα φώτα σας...

Έχω ένα pc με xp sp2 , visual studio 2005 και sql 2005 .
    και έχω και ένα άλλο Pc με windows server 2003 και sql 2005 .
    όταν πάω να συνδεθώ από τον ένα sql στον άλλο παίρνω το παρακάτω μήνυμα.

An error has occurred while establishing a connection to the server. When connecting to SQL Server2005 this failuremay be caused by the fact that under the default settings SQL Server dies not allow remote connections (provider TCP Provider, error 0 -No connection could be made bacause the target machine actively refused it.)(Microsoft SQL Server,Error :10061)

Τρέχει ο SQL Server σίγουρα?
    Κατό απο ποιό account?
    Πας να συνδεθείς χρησιμοποιώντας Windows Trusted Connection ή SQL authentication?
    Με τον SQL Management studio μπορείς να συνδεθείς ή οχι?

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  24-12-2005, 18:50 8189 σε απάντηση της 8188

Επίσης, αν παίζεις με τις Express versions και έχεις κάνει τη default εγκατάσταση, πρόσεξε να δίνεις ως όνομα του server MACHINENAME\NAMEDINSTANCE
    Π.χ. εγώ λάμβανα αυτό το μήνυμα όταν κατά λάθος χρησιμοποιούσα ως όνομα server το localhost αντί του BASE04A\SQLEXPRESS
    Σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που σου απαντά λειτουργεί παραπλανητικά και σε οδηγεί να σκεφτείς ότι τρως πόρτα από τον server ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει το end-point που προσπαθείς να συνδεθείς.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  24-12-2005, 19:06 8190 σε απάντηση της 8189

KelMan wrote:

Επίσης, αν παίζεις με τις Express versions και έχεις κάνει τη default εγκατάσταση, πρόσεξε να δίνεις ως όνομα του server MACHINENAME\NAMEDINSTANCE
    Π.χ. εγώ λάμβανα αυτό το μήνυμα όταν κατά λάθος χρησιμοποιούσα ως όνομα server το localhost αντί του BASE04A\SQLEXPRESS
    Σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που σου απαντά λειτουργεί παραπλανητικά και σε οδηγεί να σκεφτείς ότι τρως πόρτα από τον server ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει το end-point που προσπαθείς να συνδεθείς.

Πολύ Σωστά!

An είσαι απο local connect μπορείς απλά να κάνεις (local)\INSTANCENAME για να συνδεθείς..
    Επίσης εαν στον Sql Server 2005 σου έχεις διαφορετικό instance name πρέπει να κάνεις connect με παρόμοιο τρόπο όπως στον SQL Express.

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  25-12-2005, 00:13 8191 σε απάντηση της 8190

Παρόμοια συμπεριφορά έχει και αν πάς να συνδεθείς από διαφορετικές εφαρμογές σε user instance.
    Simple Photography
  •  26-12-2005, 12:34 8201 σε απάντηση της 8183

Tongue Tied [:S] Απ: SQL 2005 - remote connections ERROR

...όποιος βιάζεται σκοντάφτει και στην προκειμένη περίπτωση  χάνει των ύπνο του, τις γιορτές και τα νεύρα του ...
    Δυστυχώς άργησα να καταλάβω ότι και στα δύο pc φόρτωσα την Developer edition  και άρα όσο και να χτυπιώμουν δεν υπήρχε περίπτωση να δουλέψει...
  •  26-12-2005, 16:15 8202 σε απάντηση της 8201

Γιατί το λες αυτό; Η developer edition έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με την enterprise και η μόνη διαφορά είναι στο licensing το οποίο απαγορεύει τη χρήση για εμπορικούς σκοπούς.
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  26-12-2005, 18:23 8203 σε απάντηση της 8202

Τι να σου πω ... πάντως  με την αλλαγή της έκδοσης λειτούργησαν όλα κανονικά. Αν είναι έτσι, θα ξαναδοκιμάσω την developer μήπως ήταν πρόβλημα εγκατάστασης.

•  27-12-2005, 11:10 8206 σε απάντηση της 8201

Μήπως έχεις ενεργοποιημένο κάποιο firewall? Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ανοίξεις τα port που χρειάζεται ο SQL Server
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems