Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εμπορεύσιμα προιόντα???

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Gk4Tz. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος melancolie στις 10-01-2006, 01:34. Υπάρχουν 10 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-11-2005, 02:38 7249

Εμπορεύσιμα προιόντα???

Χαίρομαι που έγινα μέρος του φόρουμ σας και θα ήθελα με το πρώτο μου αυτό post να κάνω την εξής ερώτηση, την οποία δεν ήξερα που ακριβώς να εντάξω.

Τον Φεβρουάριο στα πλαίσια κάποιου project για την σχολή μου ολοκλήρωσα την υλοποίηση μιας βάσης δεδομένων για video club χρησιμοποιώντας sql server και visual studio .NET με C# για το interface. Ήμουν ιδιαίτερα ευχαριστημένος απο την ευκολία χρήσης του εργαλείου. Πρίν λίγο καιρό ψαχνόμουνα με έναν φίλο μου για το τι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να μπορούμε το τελικό προιόν να το πουλήσουμε!

Όπως το σκεφτήκαμε, δεν γίνεται να χρησιμοποιήσουμε SQL server γιατί προυποθέτει οτι ο αγοραστής θα έχει το συγκεκριμένο software. Έτσι καταλήξαμε σε μία δοκιμή να χρησιμοποιήσουμε C# μαζί με XML αρχεία για να κρατάμε τα δεδομένα.

Μήπως υπάρχει κανείς που μπορεί να αποσαφηνίσει αυτό το κομμάτι? Ευχαριστώ προαιρετικάSmile [:)]

there is a difference between knowing the path and walking the path...
  •  23-11-2005, 09:57 7250 σε απάντηση της 7249

Απ: Εμπορεύσιμα προιόντα???

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον SQL Server 2005 Express που είναι δωρεάν και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για μικρές εγκαταστάσεις. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον Express υπάρχει πάντα και η Access. Τα XML αρχεία από την άλλη πλευρά απαιτούν τόσες αλλαγές στη σχεδίαση της εφαρμογής που δεν αξίζει τον κόπο. Άσε που οποιαδήποτε δυνατότητα αναζήτησης ή indexing θα χρειαστείτε θα πρέπει να την φτιάξετε εσείς από το μηδέν.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  23-11-2005, 09:58 7251 σε απάντηση της 7249

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αλλάξεις τελείως το μοντέλο αποθήκευσης των δεδομένων σου για να μπορέσεις να κάνεις το προϊόν εμπορεύσιμο. Εκτός από τον SQL Server 2000 υπάρχουν αρκετά DBMS τα οποία είναι free. Ένα πρώτο παράδειγμα είναι το MSDE, το οποίο είναι πιθανό να καλύπτει τις ανάγκες σου. Επίσης θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και στον SQL Server 2005 Express Edition (δεν είναι υποχρεωτικό να τον "δέσεις" με κάποια αντίστοιχη Express Edition του VS2005). Δες και αυτό το post που αναφέρει για την Oracle Database XE. Και φυσικά υπάρχει πάντα η λύση της MySQL (δες εδώ) ή ακόμα και της Access.

Αν πάντως επιμένεις στη λύση των XML πρέπει να έχεις υπόψην σου τα εξής :
    • Η ταχύτητα πρόσβασης και ανάκτησης δεδομένων από XML θα μειώνεται σημαντικά όσο θα αυξάνεται ο όγκος των αρχείων. Αν η εφαρμογή σου πρόκειται να διαχειριστεί "σχετικά" μεγάλο όγκο δεδομένων θα πρέπει να επενδύσεις αρκετό χρόνο για να ανακαλύψεις τρόπους να βελτιώσεις την επίδοση.
    • Αν έχεις χρησιμοποιήσει περιορισμούς στη Βάση Δεδομένων (π.χ. Foreign Keys, Primary Keys και δεν συμμαζεύεται) τότε θα πρέπει να τους υλοποιήσεις στη διαχείριση των XML. Εναλλακτικά θα μπορούσες να χρησιμοποιείς Dataset έχοντας βέβαια υπόψην σου ότι σίγουρα δεν θα έχεις τον πλούτο των δυνατοτήτων που σου παρέχει ένα DBMS και ότι θα μειώσεις ακόμα περισσότερο την ταχύτητα επεξεργασίας των δεδομένων.
    • Αν δεν χρησιμοποιήσεις Dataset τότε θα πρέπει να υλοποιείς τα διάφορα queries προς τα δεδομένα με XPATH και πάλι XPATH, το οποίο μπορεί να φτάσει σε αρκετά πολύπλοκα επίπεδα ιδίως αν χρησιμοποιήσεις (που το συστήνω) πολλά αρχεία XML. Ακόμα κι αν χρησιμοποιήσεις Dataset δεν μπορείς να κάνεις εύκολα οποιοδήποτε join σου έρθει στο μυαλό, αλλά μόνο απλά πράγματα.
    Εν κατακλείδι, δεν σου λέω πως δεν γίνεται. Αντιθέτως υπάρχουν αρκετά DBMS που στηρίζονται σε XML. Το να φτιάξεις όμως κάτι τέτοιο ίσως σου πάρει αρκετό χρόνο, ενώ το να μεταβείς από SQL Server 2000 σε κάποιο free DBMS θα είναι πολύ πιο γρήγορο. Ότι πάντως κι αν επιλέξεις το forum θα είναι εδώ για περαιτέρω βοήθεια...

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα...
  •  23-11-2005, 11:17 7256 σε απάντηση της 7251

Το θέμα μεταφέρθηκε στην περιοχή του SQL Server μια και ενδεχομένως να απαντά και σε αντίστοιχα ερωτήματα άλλων συναδέλφων που έχουν διατυπωθεί παλιότερα.
    Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  23-11-2005, 17:45 7276 σε απάντηση της 7249

Ξαναδιαβάζοντας τώρα το post μου παρατήρησα οτι δεν ήμουν καθόλου σαφής!
    Αυτό που ήθελα να πώ είναι πως το αρχικό εκείνο project ήταν μια καλή εισαγωγή στον όλο κλάδο και έτσι γνώρισα τα συγκεκριμένα εργαλεία που με βόλεψαν ιδιαίτερα.
    Τώρα άσχετα με την σχολή θέλαμε να φτιάξουμε μια βάση δεδομένων στην οποία να αποθηκεύουμε στοιχεία παικτών και να τα ανακαλούμε χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερα δύσκολα queries. Το μόνο που μας απασχολούσε είναι το ποιά εργαλεία θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε χωρίς να βρεθούμε παράνομοι...
    Παρόλη την ασάφειά μου η απαντήσεις ήταν κατατοπιστικές. Ευχαριστώ
  •  07-12-2005, 15:24 7620 σε απάντηση της 7249

Επειδή χθές ανέβηκα στην Αθήνα για το Launch event της microsoft και ξανάκουσα για SQL server express, το οποίο φαινομενικά ταιριάζει γάντι στις ανάγκες μου, μπήκα σήμερα πάλι στο internet για να διαβάσω περισσότερα. Απ' ότι είδα το συγκεριμένο software θα είναι δωρεάν για έναν χρόνο ακόμα οπότε μήπως είναι δώρον άδωρον για τις δική μου περίπτωση?
  •  07-12-2005, 15:38 7623 σε απάντηση της 7620

Δεν ειναι δωρεαν για ενα χρονο, ειναι δωρεαν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ αν το κατεβασεις μεσα σε ενα χρονο απο την ημ/μια διαθεσης του (7/11/2005). Μπορεις να το χρησιμοποιησεις για ΟΣΟ θελεις μετα. Αυτο ισχυει και για τα programming languages express editions και εχει αποσαφηνιστει και απο microsoft employees...
    Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
  •  07-12-2005, 22:39 7643 σε απάντηση της 7623

Idea [I] Απ: Εμπορεύσιμα προιόντα???

objectref wrote:
    Δεν ειναι δωρεαν για ενα χρονο, ειναι δωρεαν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ αν το κατεβασεις μεσα σε ενα χρονο απο την ημ/μια διαθεσης του (7/11/2005). Μπορεις να το χρησιμοποιησεις για ΟΣΟ θελεις μετα. Αυτο ισχυει και για τα programming languages express editions και εχει αποσαφηνιστει και απο microsoft employees...

Αυτό που αναφέρεις ισχύει μόνο για τις Express Edition των γλωσσών προγραμματισμού (C++, C#, J#, VB). Σε αυτά τα προϊόντα ισχύει η προσφορά για ένα χρόνο - δωρεάν διάθεση μέσω download από τη Microsoft. Όποιος τα κατεβάσει τον πρώτο χρόνο, δικαιούται την δωρεάν χρήση τους για όσο χρόνο θέλει.

O SQL Server Express, δεν περιλαμβάνεται σε αυτή την προσφορά. Διότι είναι δωρεάν χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Δεν έχει περίοδο που διατίθεται δωρεάν. Όσο θα υπάρχει το προϊόν θα είναι δωρεάν. Θα μπορεί να διατίθεται δωρεάν και η χρήση του είναι δωρεάν.

Η αναλυτική αναφορά στις τιμές βρίσκεται στις σελιδα του MSDN - Frequently Asked Questions (FAQ) για τα Microsoft Express Editions.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  08-12-2005, 11:21 7658 σε απάντηση της 7643

Χμμμ...εχεις δικιο, η βιασυνη βλεπεις...
    Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
  •  09-12-2005, 18:28 7749 σε απάντηση της 7249

Ευχαριστώ gcapnias ήσουν ακριβέστατος...
  •  10-01-2006, 01:34 8472 σε απάντηση της 7249

Αν κ αργοπορημένα θα συμφωνήσω με τον Κο Καναβό. Εγω απλώς έχω μία απορία. Πώς σχεδιάστηκε, καλλωπίστηκε, το πρόγραμμα (καθ'ότι σαν γύναικα κ ως ειδηκότητα με ενδιαφέρει). Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems