Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πολυγλωσική εφαρμογή

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò thanad. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος thanad στις 02-02-2006, 09:28. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  20-01-2006, 23:09 8835

    Πολυγλωσική εφαρμογή

    Για χαρά σε όλους,

    Βρίσκομαι στη διαδικασία, ανάπτυξης μιας νέας web (aspx) εφαρμογής, την οποία και ζήτησε πελάτης με υποκαταστήματα στις χώρες της Βαλκανικής.

    Το UI της βασικής εφαρμογής, θα παίζει εδώ, οπότε το UI θα είναι στα Ελληνικά. Κάποια κομμάτια της όμως θα παίζουν στην Βουλγαρία, στη Ρουμανία, Ρωσία και Σερβία, οπότε το UI θα πρέπει να είναι στις αντίστοιχες γλώσσες.

    Ξέρεις κανείς, άν υπάρχει τρόπος, χωρίς να πειράξει κάποιος την εφαρμογή, ανάλογα με το που παίζει η εφαρμογή, το UI να είναι π.χ στα Βουλγάρικα;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.


    (thanad)
    Dimos K. Thanasoulas
    Athens
  •  21-01-2006, 10:31 8838 σε απάντηση της 8835

    Απ: Πολυγλωσική εφαρμογή

    An έχεις κάνει multi-language την εφαρμογή σου, κατόπιν χρειάζεσαι έναν τρόπο να καταλαβαίνεις από που (γεωγραφικά) προέρχεται η IP διέυθυνση που κάνει το κάθε request. Απ' όσο ξέρω, υπάρχουν διάφορες υπηρεσίες που έχουν φτιάξει databases οι περισσότερες όμως είναι επί πληρωμή. Αν βάλεις στο google http://www.google.com/search?q=ip+Address+geographical+location θα σου επιστρέψει πολλά links για να το ψάξεις.


    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  21-01-2006, 10:51 8840 σε απάντηση της 8838

    Απ: Πολυγλωσική εφαρμογή

    Μια άλλη δυνατότητα είναι να διαβάζει την γλώσσα που έχει δηλωθεί σαν default στον browser. Όλοι οι κοινούργοι browsers μέσα από τις ρυθμίσεις τους έχουν αυτή τη δυνατότητα, και σε κάθε request στον web server στέλνουν αυτή την πληροφορία.

    Θα μπορούσες να το εκμεταλευτείς αυτό...

     

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  21-01-2006, 12:38 8842 σε απάντηση της 8835

    Απ: Πολυγλωσική εφαρμογή

    Το IP location μάλλον είναι κάτι που θα πρέπει να αγνοήσεις. Αυτό που σε ενδιαφέρει στην ουσία είναι οι γλώσσες που έχει εγκατεστημένες ο χρήστης στον browser που χρησιμοποιεί. Το 99% των browser με τους οποίους θα έχει επαφή το web site σου θα μπορούν να σου δώσουν αυτή την πληροφορία. για το υπόλοιπο 1% μπορείς να κάνεις redirection τον χρήστη σε μια σελίδα επιλογής γλώσσας. Εννοείται ότι σε όλες τις περιπτώσεις θα έχεις εμφανή στη σελίδα σου την αλλαγή γλώσσας.

    Στην ουσία αυτό που σου δίνει ο κάθε browser είναι μία λίστα με όλες τις εγκατεστημένες γλώσσες του χρήστη. Συνήθως είναι η local γλώσσα του χρήστη (πχ, ελληνικά) και αγγλικά, ενδέχεται όμως σε κάποιο ποσοστό να έχεις μόνο τη local γλώσσα. Οπότε, με το που έρχεται το request, παίρνεις τις γλώσσες που έχει ο χρήστης και ψάχνεις να δεις ποιες από τις γλώσσες που υποστηρίζει το web site θα βρεις μέσα. Αν βρεις ελληνικά (ακόμα και αν ο χρήστης την έχει σαν δεύτερη γλώσσα με πρώτη τα αγγλικά) γυρνάς το locale σε ελληνικά. Αν δεν βρεις καμία από τις γλώσσες που υποστηρίζεις, το βάζεις σε κάποια γλώσσα που θα θεωρείς σαν default ή τον πετάς σε σελίδα επιλογής γλώσσας.

    Θυμίσου επίσης, ότι αυτό που θέλεις να αλλάζεις ουσιαστικά είναι το UICulture και όχι το απλό Culture, ώστε να αλλάζουν τα κείμενα μόνο και όχι τα σύμβολα για τις νομισματικές μονάδες (υποθέτω πουλάς σε ένα νόμισμα μόνο, ασχέτως από που έρχεται ο χρήστης).

    Παράδειγμα για να θέσεις το culture σύμφωνα με τη γλώσσα του χρήστη:



    // Import these namespaces at the beginning of the code module.
    using System.Globalization;
    using System.Threading;

    // Set the culture and UI culture to the browser's accept language
    Thread.CurrentThread.CurrentCulture = CultureInfo.CreateSpecificCulture(Request.UserLanguages[0]);

    Thread.CurrentThread.CurrentUICulture = new CultureInfo(Request.UserLanguages[0]);

    Επίσης, ρίξε μια ματιά και εδώ: How to: Set the Culture and UI Culture for ASP.NET Web Page Globalization


    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  21-01-2006, 13:14 8843 σε απάντηση της 8842

    Απ: Πολυγλωσική εφαρμογή

    Χμμμμ... Huh? [:^)] Περίεργο... Είχα μείνει με την εντύπωση ότι το να βασίζεσαι στις ρυθμίσεις του browser δεν είναι αξιόπιστο... Απ' ότι φαίνεται όμως λάθος κάνω... Για να το λένε οι εκλεκτοί συνάδελφοι, δίκιο θα έχουν!


    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  21-01-2006, 16:31 8846 σε απάντηση της 8843

    Απ: Πολυγλωσική εφαρμογή

    Δεν έχω δει κάποια πρόταση ή ανάλυση περί του αντιθέτου. Από τη γλώσσα του browser όμως, εκτιμώ ότι μπορείς να κάνεις σωστές επιλογές τουλάχιστον στο 85% των περιπτώσεων, ενώ για το υπόλοιπο μπορείς εύκολα να κάνεις σωστό handling και να επιτρέψεις στο χρήστη να γυρίσει εύκολα στη γλώσσα της αρεσκίας του.

    Θυμίσου ότι δεν ψάχνουμε το από που προέρχεται ο χρήστης, αλλά τη γλώσσα στην οποία προτιμά να είναι γραμμένα τα κείμενα που διαβάζει.

    Επίσης, οι χώρες στις οποίες αναφέρεται ο thanad, πιστεύω ότι έχουν σχετικά χαμηλή χρήση internet και συνεπώς αυξημένο ποσοστό αλλοδαπών (δυτικότερων) που χρησιμοποιούν το internet. Σκέψου για παράδειγμα ότι στον έλληνα φοιτητή από τη Βουλγαρία, με το IP location θα εμφανίσεις βουλγάρικα, με τη γλώσσα του browser θα εμφανίσεις ελληνικά.

    Όπως και να 'χει, και στις δύο περιπτώσεις το ποσοστό αποτυχίας υπάρχει και δεν είναι και τόσο αμελητέο. Το σίγουρο συνεπώς είναι ότι πρέπει να υπάρχει δυνατότητα εύκολης αλλαγής γλώσσας από το χρήστη.


    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  02-02-2006, 09:28 9140 σε απάντηση της 8835

    Απ: Πολυγλωσική εφαρμογή

    Παιδιά καλημέρα,
    Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.
    (thanad)
    Dimos K. Thanasoulas
    Athens
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems