Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εγκατάσταση .NET Framework 2.0 και ΙΕ5 σε Win 98

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò kostasdiktia. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος dtakis στις 20-02-2006, 15:15. Υπάρχουν 20 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (21 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-02-2006, 15:12 9845

Εγκατάσταση .NET Framework 2.0 και ΙΕ5 σε Win 98

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω δημιουργήσει ένα Πρόγραμμα (VB .NET 2005) και θέλω να τρέχει σε Win 98! Ψάχνοντας στο Web, βρήκα πως πρώτα θα πρέπει να έχω εγκατεστημένα στο Υπολογιστή τα Framework 2.0 και IE5! Είναι δυνατόν να εντάξω στο Steup του Project και τις Εγκαταστάσεις των παραπάνω? Και αν ναι, πως μπορώ να το υλοποιήσω? 

Ευχαριστώ προκαταβολικά..

No knowledge can be certain, if it is not based
    upon mathematics or upon some other knowledge
    which is itself based upon the mathematical
    sciences.
  •  18-02-2006, 19:08 9846 σε απάντηση της 9845

Απ: Εγκατάσταση .NET Framework 2.0 και ΙΕ5 σε Win 98

To .Net Framework μπορείς να το βρείς μέσα στο CD της VB Εxpress 2005 , ή να το κατεβάσεις απο το site της Microsoft (χρειάζεσαι το redist package).
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  18-02-2006, 19:42 9848 σε απάντηση της 9845

Τα χω κατεβάσει δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Θέλω η Εγκατάστασή τους στα Win 98 να μην γίνεται χειροκίνητα (ένα ένα Setup ξεχωριστά) αλλά ταυτόχρονα με την Εγκατάσταση του Προγράμματός μου..!
    Και ρωτάω: Μπορώ με κάποιο τρόπο να εντάξω τα Setup των Framework και ΙΕ5 στο Setup του Project μου, έτσι ώστε κατά την δειάρκεια της Εγκατάστασής του να υπάρχει δυνατότητα παράλληλης Εγκατάστασης και των άλλων δύο?
    sciences.
  •  18-02-2006, 20:05 9849 σε απάντηση της 9845

Δυστυχώς δεν χρησιμοποιώ το Default Setup που δίνει το Visual Studio,αλλά το InstallAWARE, το οποίο μπορεί να κάνει όλα τα παραπάνω, πολύ εύκολα και απλά και είναι και πολύ φθηνό.. Δες πληροφορίες στο www.installaware.com και επικοινώνησε μαζί μου αν ενδιαφέρεσε στο pkefal (at) installaware (dot) com..
    Κατ'άλλα περίμενε ενα reply απο κάποιο άλλον συνάδελφο που είναι πολύ πιο σχετικός σε Visual Studio Setup Projects! Smile [:)]
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  18-02-2006, 20:10 9850 σε απάντηση της 9845

Ευχαριστώ πολύ pKefal..θα κοιτάξω και το InstallAWARE!
    Παρόλα αυτά αν κάποιος γνωρίζει εάν αυτό είναι εφικτό και πώς από Visual Studio Setup Projecτ, θα ήταν πολύτιμη η βοήθειά του..
    sciences.
  •  18-02-2006, 20:12 9851 σε απάντηση της 9849

Σίγουρα είναι εφικτό (άλλωστε γιαυτό υπάρχει και σαν project)!
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

•  18-02-2006, 20:24 9852 σε απάντηση της 9849

Αυτό που ψάχνεις ένα ένας bootstrapper. Έχω δει για Framerwork 1.1 αλλά όχι για 2.0. επίσης, δεν έχω συναντήσει τίποτε σχετικό για IE5 (πέρα από εργαλεία τρίτων κατασκευαστών, όπως είπε και ο pkefal). Μπορείς να δεις εδώ http://msdn.microsoft.com/vstudio/downloads/tools/bootstrapper/ ένα σχετικό άρθρο.

Πάντως, πέρα από την ευκολία του χρήστη, για πιο λόγο θέλεις να γίνονται όλα με ένα setup? Σκέψου ότι ο χρήστης που κάνει εγκατάσταση την εφαρμογή σου, δεν έχει απαραίτητα υπόψην του ότι θα γίνει εγκατάσταση και ο ΙΕ. Καλύτερα είναι να θέτεις και να γνωστοποιείς τα προαπαιτούμενα ώστε ο άλλος να αποφασίζει αν θέλει να προχωρήσει ή όχι. Μπορείς να ειδοποιείς αν το σύστημα υπακούει στις προδιαγραφές που εσύ θέτεις και να τους δείχνεις τους τρόπους που μπορούν να τα εγκαταστήσουν (μέσω internet, τρέξιμο από συνοδευτικό CD, κλπ). Άσε που αν τα ενσωματώσεις όλα μαζί σε ένα πακέτο, θα είναι πολύ δύσκολο (εώς αδύνατο) να μοιράζεις την εφαρμογή μέσω internet. Τέλος, έχε υπόψην σου ότι όταν θέτεις πολύ χαμηλά τον πήχη του ελάχιστου κοινού παρανομαστή h/w και system s/w, θα χρειαστεί να αφιερώσεις εργατοώρες και ενδέχεται να μην δεις τα αντίστοιχα κέρδη από πελάτες που βρίσκονται στο κάτω άκρο...

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  18-02-2006, 20:36 9853 σε απάντηση της 9850

Στο Properties dialog box του Setup project υπάρχει το κουμπί Prerequisites το οποίο σου επιτρέπει να ορίσεις πως και από που θα εγκατασταθούν το .NET Runtime, ο Windows Installer, ο SQL Server Express και άλλα components. Αν επιλέξεις "Download components from the same location as my application" τα components θα αντιγραφτούν στο folder που δημιουργείται το setup.
    Η επιλογή αυτή δημιουργεί ένα setup.exe το οποίο θα εκτελέσει με τη σειρά του τα υπόλοιπα setup.

Θα μου πεις, γιατί να μην φτιάχνει ένα και μοναδικό setup, το οποίο θα περιέχει συμπιεσμένα τα setup των προαπαιτούμενων? Καλή ερώτηση, και η απάντηση δύσκολη. Όλα τα εργαλεία setup πάντως υποστηρίζουν αυτή την επιλογή (Installshield, Wise, InstallAware).

Έχε υπόψη πάντως ότι δεν είναι η καλύτερη λύση να ενσωματώσεις όλα τα προαπαιτούμενα σε ένα setup, καθώς θα πρέπει να φτιάξεις κάποιου είδους UI για να ρωτάς το χρήστη αν θέλει να τα εγκαταστήσει. Αυτός είναι ο λόγος που πολλά setup ξεκινάνε με ένα splash screen το οποίο περιέχει επιλογές για εγκατάσταση των προαπαιτούμενων.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  18-02-2006, 22:25 9854 σε απάντηση της 9845

Επίσης να πω, ότι το InstallAWARE έχει το καλύτερο compression απο οποιαδήποτε άλλη λύση που υπάρχει (InstallShield, Wise) είναι πολύ πιο εύκολο, και υποστηρίζει Web Media Blocks, δηλαδή, εαν κάνεις distro την εφαρμογή σου μέσω Internet ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει MONO αυτά που το χρειάζονται (ανάλογα με το τι δεν υπάρχει στον υπολογιστή του εγκατεστημένο(IE5, Windows Installer κλπ), ή ακομα και features του προγράμματος), οπότε το σύνολο του installer σε μέγεθος παραμένει πάρα πολύ μικρό.
    Για παράδειγμα, το μέγεθος του framework apo 22.5mb πέφτει περίπου στο μισό, στα ~11.9.
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

•  19-02-2006, 04:05 9858 σε απάντηση της 9845

Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις συμβουλές που μου δώσατε..όταν θα έρθει η ώρα να ετοιμάσω το Setup θα σκεφτώ εκτενέστερα τι θα κάνω! Παρόλα αυτά θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα, όταν είχα προσπαθήσει να εγκαταστήσω μια Version IE(δεν θυμάμαι ποια, μάλλον 5) σε Win 98, το install μου ζητούσε σύνδεση στο Internet(κάτι τέτοιο). Δε το κοίταξα σχεδόν καθόλου γιατί με βιάζε ο χρόνος..και τώρα δεν έχω pc με παλιό IE για να πειραματιστώ! Το ie6setup.exe
    εκτελεί την Εγκατάσταση ή κατεβάζει κάποιο άλλο μεγαλύτερο αρχείο από το Internet που εκείνο θα κάνει την Εγκατάσταση..?
    sciences.
  •  19-02-2006, 09:35 9860 σε απάντηση της 9858

Μπορείς να φτιάξεις όσα PCs θέλεις για να πειραματιστείς με το Virtual PC Wink [;)]

•  19-02-2006, 13:08 9865 σε απάντηση της 9845

Μία λύση δεν θα ήταν με σπάσιμο των δίσκων? Τοχα κάνει με linux (θα γίνεται κια με Win 98 πιστεύω..!) Virtual PC ε? Υπάρχει σε download κανένα τέτοιο Πρόγραμμα πουθενά στο Web ή θα πρέπει να το αγοράσω? Πρώτη φορά ακούω για Virtual PC..είμαι λίγο Big Smile [:D] άσχετος!
    sciences.
  •  19-02-2006, 13:19 9867 σε απάντηση της 9865

Είναι της Microsoft, μπορείς να κατεβάσεις trial 45 ημερών από εδώ http://www.microsoft.com/Windows/virtualpc/default.mspx

Επίσης, ψάξε στο DNZ να δεις τι έχουμε γράψει κατά καιρούς γι αυτό και πόσο το λατρεύουμε μερικοί από μας Smile [:)]

•  19-02-2006, 17:07 9868 σε απάντηση της 9845

Θα το κοιτάξω Μάνο και ότι απορία έχω θα την κάνω post εδω! Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον όλων σας...
    sciences.
  •  19-02-2006, 20:05 9869 σε απάντηση της 9845

Πριν λίγο κατέβασα το Visual PC και δημιούργησα ένα νέο εικονικό PC (με όνομα New_PC), με Win 98 χρησιμοποιώντας 64MB Ram. Καθώς κάνω run, φορτώνει τους εικονικούς σκληρούς και τα CD Drives απ' ότι κατάλαβα σε console..και μου πετάει έπειτα το επόμενο μήνυμα..

"Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device"   #(Πως γίνεται να εμφανίσω την foto?)#

Εδώ έχω κολλήσει..πρέπει να κάνω κάτι μέσα απο BIOS κατά την εκκίνηση? Να αλλάξω την σειρά που ελέγχοναι οι Συσκευές του Υπολογιστή? Βοηθήστε με παιδιά αν μπορείτε..

sciences.
Σελίδα 1 από 2 (21 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems