Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Vb & Timer

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò qbrain. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος qbrain στις 08-04-2007, 14:20. Υπάρχουν 13 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-04-2007, 14:59 27672

Vb & Timer

Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα, Έχω να κάνω μια ερώτηση που για τους περισσότερους (αν κρίνω από αυτά που διαβάζω) θα είναι «χαζή», δεν είμαι προγραμματιστής, ασχολούμαι σαν hobby με τον προγραμματισμό και προγραμματίζω από το 1989 (μην φανταστείτε τίποτα φοβερό) ξεκίνησα με την BASIC λίγο αργότερα πέρασα στην Quick Basic και στην Πασχαλ, τα τελευταία 4 χρόνια ασχολούμαι με την visual basic, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν ξερώ πολλά πράγματα, το ερώτημα μου είναι τι ακριβώς κάνει το timer1 και πως λειτουργεί, βασικά χρειάζομαι μια εντολή (όπως η sleep στην qb η το sound 0,4) για καθυστέρηση , για να καταλάβετε, αυτό που θέλω να κάνω είναι να μου εμφανίζει σε λούπα 3 εικόνες ανά 0,8ms, και θέλω την μεταβλητή του χρόνου να την ορίζω από τext box. Ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να σας ζαλίζω με τις αρχάριες ερωτήσεις μου.
  •  02-04-2007, 15:15 27675 σε απάντηση της 27672

Απ: Vb & Timer

Το timer (που παίρνει αυτόματα το όνομα timer1, timer2 κλπ. όταν το ρίξεις πάνω σε μια φόρμα) ενεργοποιηεί ένα event κάθε n millisecond. Και είναι μάλλον αυτό που ψάχνεις. Όρισε το Interval (π.χ. timer1.Interval = textbox1.text) και πρόσθεσε τον παρακάτω κώδικα:

Private Sub Timer1_Timer()
        set picturebox1.picture = .....
    End Sub

Τροποποίηση τον κώδικα έτσι ώστε να εμφανίζει κάθε φορά διαφορετική εικόνα.

Πρόταση: Κατέβασε την Visual Basic 2005 Express. Είναι η δωρεάν έκδοση του visual studio 2005 για την visual basic. Δεν αξίζει να ασχολήσε με την vb6 εφόσον δεν σου το επιβάλλουν συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  02-04-2007, 15:32 27678 σε απάντηση της 27675

σε ευχαριστω πολυ Δημητρη, θα το δοκιμασω και θα σου πω,

τωρα οσο για το visual basic 2005 express που μου λες, τι διαφορα εχει?? καιγιατι να μην χρησιμοποιω την vb6 υστερει σε κατι?

•  02-04-2007, 17:06 27687 σε απάντηση της 27678

Λοιπών δοκίμασα αυτό που μου είπες, οκ το πώς θα του ορίσω τα ms το κατάλαβα (το είχα κάνει αυτό δηλαδή) αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως ακριβώς θα λειτουργήσει το delay

Για να καταλάβεις ακριβώς τι θέλω να κάνω θα σου περιγράψω λίγο την εφαρμογή

Είναι ένα παράθυρο με 2 κουμπάκια το ένα πάνω στο άλλο, αυτό που φαίνεται είναι το “show” μόλις πατήσεις πάνω στο command1 τότε εμφανίζεται άλλη μια φόρμα και το command1 γίνετε command2 και γράφει hide, τώρα στην άλλη φόρμα υπάρχουν 3 εικόνες μια κόκκινη, μια πράσινη και μια μπλε. Και θέλω να εμφανίζονται εναλλάξ στο χρόνο που θα ορίσω εγώ(όχι για το χρόνο, δηλαδή θέλω να ορίσω πόσο χρόνος να περνάει μέχρι να εμφανιστεί η επόμενη εικόνα), δηλαδή μια η κόκκινη, μια η πράσινη, μια η μπλε, και πάλι από την αρχή, μέχρι να το κλείσω εγώ…

Τώρα στην qbasic θα έγραφα κάτι τέτοιο

Cls
    input a ‘όπου α = ο χρόνος σε ms
    Cls
    10
    Color 1
    Sound 0,a
    Color 2
    Sound 0,a
    Color 3
    Sound 0,a
    Goto 20

Σε πολύ απλή μορφή, απλά για να καταλάβεις τι θέλω να κάνω…

•  02-04-2007, 17:46 27692 σε απάντηση της 27687

Καταρχήν, ναι η vb6 υστερεί σε πολλά από την vb.net 8 (vb.net 2005). Έχουν περίπου 10 χρόνια διαφορά και όπως ξέρεις 10 χρόνια στην πληροφορική είναι μια αιωνιότητα (και μια μέρα Smile).

Κατά τα άλλα η λογική ανάπτυξης από την qbasic και τον DOS προγραμματισμό έχει αλλάξει πολύ και πρέπει να προσπαθήσεις να καταλάβεις πως λειτουργεί αντί να προσπαθείς να αντιγράψεις αυτό που έκανες παλιά με τον ίδιο τρόπο. Και καλύτερο φυσικά είναι να το κάνεις με ένα σύγχρονο εργαλείο όπως η vb.net 2005 express αντί για την vb6 (όπως λέμε vb 1996).

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  02-04-2007, 18:18 27697 σε απάντηση της 27692

οκ!!! EmbarrassedCrying

απλα λεγοντας 2005 το μυαλο μου πηγε στην vb5!!!

εχω την εκδοση net 2005 αλλα εχει αρκετες διαφορες απο την vb6 και αυτο σημαινει οτι πρεπει να αρχισω παλι απο το -0

αλλα για να μου λες οτι ειναι καλυτερα θα ξεκηνισω σιγα σιγα να ασχολουμε... τωρα στο προβλημα που εχω.... μπορεις να με βοηθησειςGeeked? η λογικη δεν ειναι η ιδια?Embarrassed

•  02-04-2007, 18:31 27700 σε απάντηση της 27697

ουσιαστικα εχω βρει ενα τροπο για να το κανω, εχω φτειαξει ενα .gif με τις 3 εικονες και με ενα dll που βρηκα παιζει κανονικα, αλλα δεν μπορω να ορισω εγω το χρονο, εκτος και αν φτειαξω 5-6 gif με διαφορετικους χρονους και διαλεγω πιο χρειαζομαι, αλλα δεν θα εχω ελευθερια, και χρειαζεται σε καθε pc να γινει εγγατασταση το dll στο system 32............

help............plsssssssssssssCrying

•  03-04-2007, 18:27 27774 σε απάντηση της 27700

Βάλε επάνω σε μία φόρμα ένα PictureBox και ένα Timer

Στον κώδικα της φόρμας βάλε το παρακάτω:

Option Explicit
    Private frameNumber As Long

Private Sub Form_Load()
    frameNumber = 1
    Timer1.Interval = 800
    Timer1.Enabled = True

End Sub

Select Case frameNumber
    Case 1
    Picture1.Image = LoadPicture("image1.gif")

Case 2
    Picture1.Image = LoadPicture("image2.gif")

Case 3
    Picture1.Image = LoadPicture("image3.gif")

End Select
    frameNumber = frameNumber + 1

End Sub

Αυτό κάνει αυτό που θες;

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  04-04-2007, 12:39 27890 σε απάντηση της 27700

qbrain:
    ....... και χρειαζεται σε καθε pc να γινει εγγατασταση το dll στο system 32............

Δεν είναι απαραίτητο να μπαίνει το dll της κάθε εφαρμογής στο φάκελο system32. Μπορεί να βρίσκεται στο φάκελο που βρίσκεται το εκτελέσιμο αρχείο της εφαρμογής. VB 6 δεν έχω δουλέψει, αλλά με το Visual Studio 2005 σίγουρα μπορείς να έχεις τα επιπλέον dll που χρείαζεται η εφαρμογή σου τοπικά και όχι σε φάκελο συστήματος.
    Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
  •  05-04-2007, 20:41 27985 σε απάντηση της 27774

πολυ καλο, σε ευχαριστω πολυ., εγω τελικα το ειχα καταφέρει με τον πιο κατω τροπο αλλα ειναι λιγο πρωτόγονος!!! Big Smile

Private Sub Command1_Click()
    Timer1.Interval = 1000
    Timer2.Interval = 1000
    Timer3.Interval = 500
    Command1.Visible = False
    Command2.Visible = False
    Command3.Visible = False
    Command4.Visible = False
    Command5.Visible = False
    End Sub

Private Sub Command2_Click()
    Timer1.Interval = 800
    Timer2.Interval = 800
    Timer3.Interval = 400
    Command1.Visible = False
    Command2.Visible = False
    Command3.Visible = False
    Command4.Visible = False
    Command5.Visible = False
    End Sub

Private Sub Command3_Click()
    Timer1.Interval = 600
    Timer2.Interval = 600
    Timer3.Interval = 300
    Command1.Visible = False
    Command2.Visible = False
    Command3.Visible = False
    Command4.Visible = False
    Command5.Visible = False
    End Sub

Private Sub Command4_Click()
    Timer1.Interval = 400
    Timer2.Interval = 400
    Timer3.Interval = 200
    Command1.Visible = False
    Command2.Visible = False
    Command3.Visible = False
    Command4.Visible = False
    Command5.Visible = False
    End Sub

Private Sub Command5_Click()
    Timer1.Interval = 200
    Timer2.Interval = 200
    Timer3.Interval = 100
    Command1.Visible = False
    Command2.Visible = False
    Command3.Visible = False
    Command4.Visible = False
    Command5.Visible = False
    End Sub

Private Sub Label3_Click()

End Sub

Label1.Visible = True
    Label2.Visible = False
    Label3.Visible = False

End Sub

Private Sub Timer2_Timer()
    Label1.Visible = False
    Label2.Visible = True
    Label3.Visible = False
    End Sub

Private Sub Timer3_Timer()
    Label1.Visible = False
    Label2.Visible = False
    Label3.Visible = True
    End Sub

σε μια φορμα εβαλα 3 label με τρια χρωματα και 5 κουμπια που οριζουν τις ταχυτητες!

να ρωτησω και κατι ακομα γιατι εχουν σπασει τα νευρα μου

θελω σε ενα if να ορισω ενα πεδιο 10 αριθμων

δηλαδή θέλω μετά από μια πράξη 2 αριθμών που δίνω αν το αποτέλεσμα είναι μέσα σε ένα πλαίσιο αριθμών που ορίζω εγώ να κάνει βγάζει ενα μήνυμα, και να εμφανίζει μια εικόνα, αν είναι μέσα σε ενα 2ο πλαίσιο που ορίζω πάλι εγω να εμφανίζει άλλη εικόνα και αλλο κείμενο, και αν δεν ειναι μεσα σε κανενα πλαισιο να εμφανίσει μια 3η εικόνα και ενα τρίτο κείμενο

πχ στην qbasic θα εγραφα κατι τετοιο

input a
    input b
    c= a*b

if c > 85 or c < 95 then  print '' eisai meta3i  toy 85 kai 95'' :end else goto 10
    10 if c> 110 or c <  120 then print '' eisai meta3i toy 110 kai toy 120'': end  else  goto 20

20 print '' den yparxei tipota tetoio'': end

ευχαριστω για την βοήθεια! Smile

•  06-04-2007, 10:34 28065 σε απάντηση της 27985

Απ: Vb &amp;amp;amp; Timer

Στην Visual Basic 6 θα έγραφες κάτι τέτοιο:

1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    32
    33
    34
    35
    36
    37
    Private Sub Command1_Click()
    Dim number1 As String
    Dim number2 As String
    Dim double1 As Double
    Dim double2 As Double
    Dim double3 As Double

number1 = "0"
    Do
    If number1 <> "0" Then
    Call MsgBox("Τα δεδομένα που εισάγατε δεν είναι αριθμός!", vbOKOnly Or vbCritical, "Σφάλμα!")
    End If
    number1 = InputBox("Δώσε τον πρώτο αριθμό:", "Εισαγωγή 1ου αριθμού", IIf(number1 = "0", vbNullString, number1))
    Loop While Not IsNumeric(number1 & vbNullString)
    double1 = CDbl(number1)

number2 = "0"
    Do
    If number2 <> "0" Then
    Call MsgBox("Τα δεδομένα που εισάγατε δεν είναι αριθμός!", vbOKOnly Or vbCritical, "Σφάλμα!")
    End If
    number2 = InputBox("Δώσε τον δεύτερο αριθμό:", "Εισαγωγή 2ου αριθμού", IIf(number2 = "0", vbNullString, number2))
    Loop While Not IsNumeric(number2 & vbNullString)
    double2 = CDbl(number2)

double3 = double1 * double2

Select Case double3
    Case 85 To 95
    Call MsgBox("Το αποτέλεσμα είναι μεταξύ 85 και 95", vbInformation Or vbOKOnly, "Αποτέλεσμα")

Case 110 To 120
    Call MsgBox("Το αποτέλεσμα είναι μεταξύ 110 και 120", vbInformation Or vbOKOnly, "Αποτέλεσμα")

Case Else
    Call MsgBox("Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο", vbCritical Or vbOKOnly, "Αποτέλεσμα")

End Select

End Sub

Μην σε τρομάξει ο κώδικας! Κάνει πολλά πράγματα που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, όπως ελέγχει αν αυτό που έβαλε ο χρήστης είναι αριθμός, και τον ξαναρωτάει αν δεν είναι, βγάζει μηνύματα λάθους ότι δεν έχει εισαχθεί αριθμός, εμφανίζει την προηγούμενη επιλογή του χρήστη κατά την εισαγωγή αριθμού για να μπορεί να την διορθώσει και τέλος χρησιμοποιεί το SELECT CASE για να πάρει την απόφαση σε πιο εύρος είναι το γινόμενο των αριθμών του χρήστη και του δίνει το ανάλογο μήνυμα.

Θα ήθελα να σε παρακαλέσω ωστόσο να μην χρησιμοποιήεις το ίδιο thread για να κάνεις και δεύτερη, τρίτη, διαφορετική ερώτηση αλλά να ξεκινάς ένα καινούργιο και να αλλάζεις το status του thread σε "έχει επιλυθεί", έτσι ώστε αν κάποιος άλλος χρήστης κάνει αναζήτηση να μπορεί να καταλάβει ότι βρήκες απάντηση στο ερωτημά σου.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    dotNETZone.gr News
  •  06-04-2007, 18:08 28096 σε απάντηση της 28065

Απ: Vb &amp;amp; Timer

ok, το αλλαξα κιολας,

η αληθεια ειναι οτι τρομαξα μολις ειδα οτι για κατι που με την quickbasic χρειαζομουνα 2-3 γραμμες εδω χρειαζομαι 37!Surprise

η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ περιπλοκη η λογικη της.....Confused

περιμενα να δω κατι πιο απλο, περιμενα να μου πεις " στην Visual δεν υπαρχει το "or" αλλα βαζουμε καποιο αλλο συμβολο!"

πληγωθηκα.....Tongue Tied  πρεπει να ξανα φτειαξω το προγραμμα απο την αρχει.... μα γιατι να μην γινετε με ενα if????

την επωμενη ερωτηση θα την κανω σε νεο threadYes

•  07-04-2007, 00:28 28114 σε απάντηση της 28096

Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω, είναι ότι ο κώδικας που είχες γράψει για την Quick Basic θα δούλευε και αυτούσιος στην VB 6.

Στον κώδικα που σου έγραψα, μάλλον εξάντλησα όλες τις πιθανότητες ώστε να προλάβω σφάλματα που μπορούν να γίνουν από τον χρήστη για να μην σπάσει την ροή του προγράμματος. Ο κώδικας που έδωσες εσύ δεν κάνει τίποτα από αυτά - αν κάποιος δεν έβαζε αριθμό, αλλά γράμματα το πρόγραμμά σου, θα έβγαζε ένα λάθος. Έτσι και ο μεγάλος αριθμός γραμμών.

George J.

dotNETZone.gr News
  •  08-04-2007, 14:20 28230 σε απάντηση της 28114

και γω φανταστικα οτι θα επρεπε να δουλεψει, δεν δουλευει ομως.... δοκιμασετο και θα δεις οτι δεν "χτυπαει λαθη σε ολοκληρη την γραμμη,

το ξερω οτι ειναι πολυ απλος , και αν γραψεις κατι λαθος θα βγαλει σφαλμα, αλλα επειδη θα το δουλεψω εγω δεν με πολυ πιραζει, πατνος προσαρμοσα τον κωδικα σου με text και παιζει τελεια!!

ευχαριστω και παλι!Big Smile