Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

KILL A RUNNABLE PROCESS

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò lskostas. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 25-06-2007, 17:00. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  25-06-2007, 14:52 33149

KILL A RUNNABLE PROCESS

Παιδες χαιρετω...

Υπαρχει καποια εντολη που να μου δινει την δυνατοτητα να κανω kill ενα process του οποιου το status ειναι runnable

και οχι sleeping.

πχ η εντολη kill 56 ενω το 56 ειναι runable μου φερνει ως αποτελεσμα "cannot kill your own process"

Μηπως υπαρχει ενας πιο δυναμικος τροπος να σταματας τα processes που τρεχουν????

-sql 2000 sp4-

και THANKS EK ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!!

:D
  •  25-06-2007, 15:02 33150 σε απάντηση της 33149

Απ: KILL A RUNNABLE PROCESS

Το μήνυμα που παίρνεις δεν έχει να κάνει με τον τρόπο που σταματάς ένα process. Όπως και να το κάνεις, δεν θα μπορείς να σταματήσεις το process στο οποίο τρέχει ο sql κώδικάς σου! Όταν εκτελείς μια σειρά από statements μεταξύ των οποίων υπάρχει και η kill, ξεκινάς ένα process. Και αυτό το process δεν μπορείς να το κλείσεις με αυτό τον τρόπο. Όλα τα άλλα μπορείς.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  25-06-2007, 15:24 33153 σε απάντηση της 33150

Πως το κάνεις το Kill; Από client κώδικα; Ως τμήμα κάποιας stored procedure; Είναι κάποιο script που εκτελείται;

Και, παρεμπιπτόντως, γιατί θες να κάνεις Kill;

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  25-06-2007, 15:44 33154 σε απάντηση της 33153

εκτελω  kill μεσω query analyser.

Θελω να κανω kill μια διαδικασια rollback που την κανει αυτοματα το  ERP μας

Σβηνω εγγραφες μεσω του erp και επειδη κολλαει (το ERP) o sql server κανει ROLLBACK(αυτοματα να υποθεσω?)

Στο status της sp_who εκεινη την στιγμη γραφει ROLLBACK και οχι RUNNABLE απ οτι θυμαμαι.

Να υποθεσω οτι η kill μπορει να σταματησει το rollback?Η απορια μου ειναι αυτη!

Ρωταω σε περιπτωση που μου ξανατυχει γιατι παει τωρα το χασαμε το τρενοWink

•  25-06-2007, 15:57 33155 σε απάντηση της 33154

Επικίνδυνο δρόμο διάλεξες! Όλα αυτά, προσωπικά τουλάχιστον, μου φαίνονται πολύ περίεργα. Από ότι καταλαβαίνω έχεις μπλέξει με μια διαδικασία που δεν μπορείς να διορθώσεις (π.χ. επειδή κάποιος την έκανε και μετά την "έκανε") και έχεις ένα σύστημα που κολλάει. Και ψάχνεις να βρεις λύση από αλλού. Καλή τύχη!

Πάντως kill σε rollback κλπ δεν το έχω διαβάσει κάπου και μου φαίνεται πολύ εξωτικό, για να μην πω εξωγήινο. 

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  25-06-2007, 16:23 33159 σε απάντηση της 33155

υπαρχει αλλος τροπος να σταματησω το rollback της SQL...?(σε περιπτωση που κρεμασει το erp)

•  25-06-2007, 17:00 33161 σε απάντηση της 33159

Ίσως προηγουμένως να έγγραφε "Runnable" και μετά το πρώτο Kill να γράφει πλέον "Rollback". Όπως και να έχει δεν υπάρχει περίπτωση να σκοτώσεις ένα rollback process καθώς ένα process όταν μπαίνει σε rollback state πάει να πει ότι επαναφέρει το σύστημα σε κάποια προηγούμενη "σωστή" κατάσταση ώστε να προστατέψει τα δεδομένα, ώστε να τα διατηρίσει consistent.

Αυτό που πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει είναι ότι αν ρίξεις το SQL Server (με οποιονδήποτε τρόπο, από το να σταματίσεις το service, μέχρι να τραβήξεις την πρίζα) δεν σημαίνει ότι θα τον επαναφέρεις εύκολα σε κατάσταση που να είναι έτοιμος να παίξει. Μόλις ξεκινήσει το service θα ενεργοποιηθεί μια διαδικασία που λέγεται recovery, βασικό τμήμα της οποίας είναι το rollback/rollforward. Είναι RDBMS δεν είναι ΛΣ ούτε είναι εφαρμογή. Δηλαδή, αν ας πούμε πάω να ενημερώσω 1.000.000 εγγραφές και μετά από 20 λεπτά σπάσουν τα τηλέφωνα επειδή κανένας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το ERP/CRM/whatever, αν πάω και κάνω restart τον server, θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλα 20 λεπτά για το rollback. Και θα έχω ακόμα πιο εξαγριωμένους χρήστες... Big Smile

Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems